X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja bym biegla do gina... Moze zaszyje w miejscowym znieczuleniu raz jeszcze? Nie wiem ale warto skonsultowac

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie Konstancji obcinam dosyć czesto tak szybko jej rosną! Masakra! I to takie zadziorki sie robią a ona te ruchy ma nieskoordynowane i boje sie aby sie nie podrapała.

Malami ja bym do lekarza poszła. A nóż widelec da sie cos zrobić albo chociaż cos poradzą!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoń do położnej niech obejrzy i umów się do ginekologa dodatkowo :)

a jak obcinacie pazurki, na śpiąco?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ja bym poszła do gina. On może dac Ci skierowanie do szpitala na ponowne zszycie, jeżeli stwierdzi, że takowe jest potrzebne.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie obcinalam pazurkow, jakoś nie mogę się zebrać, ale czas najwyższy chyba :)

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    co do pytań to ja uwielbiam pytanie:
    "ile masz zamiar chodzić w tej ciąży?"

hahaha mam ochotę odpowiedzieć: jak to ile? jak słoń!

do konca zycia! hehehe

Dorocia chyba masz racje

Dziewczyny po jakim czasie po terminie u Was w szpitalach robia wywolanie? Bo mi te 10 dni to wydaje sie troche dlugo...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pojęcia, zapytam dzisiaj :O

asia888 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, testowałam laktator, jest super - szybki, mały i sprawny.
    Poza tym się zryczałam na maksa, bo mam CRP 40 i jednak nie dadzą mi z tego powodu Janeczki i nawet nie mogę do niej chodzić przytulać i karmić. Tylko muszę odciągać mleko i zanosić :(( mam już dość.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chol*ra Gosiak tak mi Ciebie szkoda. Nawet nie wiem co pisac... Jedno jest pewne jak to przetrwacie to bedziesz ja miala juz tylko dla siebie. Trzymaj sie mocno!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za odpowiedz co do laktatora. Bede musiala sobie najprawdopodobniej kupic poniewaz moj avent przede wszystkim ma bardzo mala i ciasna oslonke piersi i boli mnie jek cholera.

Gosiu strasznie ci wspolczuje. Ciekawe co ty masz teraz ze az takie crp ? O co wogole chodzi nie rozumiem tego.

Bella mam 4 szwy i wszyscy chodza i gadaja rana super itp. Dzis wychodziny ze szpitala. Czekam tylko na laryngokoga jeszcze bo Ignas bedzie mial podcinane wedzidelko. To jest powod naszych problemow z karmieniem. Wiec teraz jestem dobrej mysli. Natomiast mi sie robia takie grudy w cyckach ze musze obowiazkowo miec dobrg laktator.
    Zaraz jeszcze bede miala konsultacje z doradca laktacyjnym bardzo fajna babka juz od wczoraj przychodzi do nas :-)

Bella nawet nie wiesz jak jestem ci wdzieczna za namiar na tego lekarza. Ike ja sie tu dowiedzialam o tym nieszczesnym zabulu to jakas masakra. Ciesze sie niezmiernie ze nie dostalam sie w jego lapska. Wczoraj mial dyzur. Ciekawe czg mnie rozpoznal na korytarzu bo co go widzialam to łep spuszczony mial !

Ja bardzo przepraszam ze nie odniose sie do waszych postow ale mam dzis dopiero pierwsza chwile dla siebie i chyba sie kimne bo nic byla straszna :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Marylin Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy i nierozpakowane mamy. Przypominam tylko że ja też, ja też! Jestem już tydzień po terminie :|. Jutro wybieram się do szpitala. Mam cykora.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak biedactwo, bardzo ci wspolczuje. Ja tez mam wrażenie, z ciągle jest cos nie tak. Jak nie urok to sraczka :-( Trzymam kciuki żeby cie szybko wyleczyli i pozwolili tulic corcie.

Ja dzwonilam do położnej. No i ran na takim etapie juz się nie szyje, tak jak mówiła Groszek. Teraz to trzeba by ponownie pewnie kroic i zszywac w znieczuleniu. Kazała kupić masc i myć szarym mydłem. Ma przyjść jutro i zobaczymy co z tym fantem. Ale się naplakalam. Jedyna myśl, która mnie jeszcze trzyma w ryzach, to ze mam sliczne zdrowe dziecko, a cala reszta jest mniej wazna. Ehh. Miałam poród do pozazdroszczenia, to teraz spotykają mnie same przykrości. To chyba ta równowaga w przyrodzie musi być, tak?

• ash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady odnośnie kp.
    W szpitalu popełniłam błąd przy karmieniu, wiecej karmiłam z prawej piersi bo tak było mi wygodnie i mały mniej sie denerwował. Przy lewej nie umiałam go tak dostawać zeby aktywnie ssał.
    No i teraz mam. Prawa pierś jest dużo większa niż lewa, nabrzmiała i twardawa.
    Karmie teraz wiecej z lewej ale co zrobic zeby ulżyć tej prawej???
    Jak bede odciągać to znów bedzie sie wiecej w niej produkowalo ?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kurcze trzymajcie sie! cholera strasznie wspolczuje :/obyscie szybko do zdrowka wrocily i to przetrwaly jakos! jeszcze troche i bedziecie wszyscy razem w domku juz. Gosiu trzymaj sie i odpoczywaj musisz byc silna zeby szybko wyzdrowiec dla siebie i dla malutkiej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Potrzebuje porady odnośnie kp.
    W szpitalu popełniłam błąd przy karmieniu, wiecej karmiłam z prawej piersi bo tak było mi wygodnie i mały mniej sie denerwował. Przy lewej nie umiałam go tak dostawać zeby aktywnie ssał.
    No i teraz mam. Prawa pierś jest dużo większa niż lewa, nabrzmiała i twardawa.
    Karmie teraz wiecej z lewej ale co zrobic zeby ulżyć tej prawej???
    Jak bede odciągać to znów bedzie sie wiecej w niej produkowalo ?
    Ash musisz karmić tez z prawej! Zrobi ci sie zastój albo zapalenie to będzie wtedy bolało!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Gosia, ale wiadomo dlaczego takie wysokie te CRP??

Może w końcu napisze inf, że już na 100% Olafa będziemy witwitać:-)

Przedszkolanka, tez mam wizytę na 14.30,u mnie też się krew pojawiła

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylin a to co ci jutro beda robic? Juz wywolywac?

Gosiak Trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie unormowalo. A dlaczego przez te crp nie moze Janinka byc z toba? o co w tym chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka Nelka <3
    http://iv.pl/images/0060324294686069087.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:39

przedszkolanka:), mala_mi1982, dorocia2324, asia888, LadyMK, derii84, kafabi, Bietka, Boroniówka, Marylin, Patrycja20, Becia81, Angélique89, Sue, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, Laurka, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii to daj znać po wizycie :) a dużo jej masz? ja tylko wczoraj plamkę a dzisiaj czop ale bez krwi..

Suri boska <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:47

Suri97 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, a na tą pełną pierś ciepły prysznic lub ciepły ręcznik okladaj i rozmasowuj. No i z niej też karm

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ