X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja bym biegla do gina... Moze zaszyje w miejscowym znieczuleniu raz jeszcze? Nie wiem ale warto skonsultowac

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie Konstancji obcinam dosyć czesto tak szybko jej rosną! Masakra! I to takie zadziorki sie robią a ona te ruchy ma nieskoordynowane i boje sie aby sie nie podrapała.

Malami ja bym do lekarza poszła. A nóż widelec da sie cos zrobić albo chociaż cos poradzą!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoń do położnej niech obejrzy i umów się do ginekologa dodatkowo :)

a jak obcinacie pazurki, na śpiąco?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ja bym poszła do gina. On może dac Ci skierowanie do szpitala na ponowne zszycie, jeżeli stwierdzi, że takowe jest potrzebne.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie obcinalam pazurkow, jakoś nie mogę się zebrać, ale czas najwyższy chyba :)

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    co do pytań to ja uwielbiam pytanie:
    "ile masz zamiar chodzić w tej ciąży?"

hahaha mam ochotę odpowiedzieć: jak to ile? jak słoń!

do konca zycia! hehehe

Dorocia chyba masz racje

Dziewczyny po jakim czasie po terminie u Was w szpitalach robia wywolanie? Bo mi te 10 dni to wydaje sie troche dlugo...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pojęcia, zapytam dzisiaj :O

asia888 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, testowałam laktator, jest super - szybki, mały i sprawny.
    Poza tym się zryczałam na maksa, bo mam CRP 40 i jednak nie dadzą mi z tego powodu Janeczki i nawet nie mogę do niej chodzić przytulać i karmić. Tylko muszę odciągać mleko i zanosić :(( mam już dość.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chol*ra Gosiak tak mi Ciebie szkoda. Nawet nie wiem co pisac... Jedno jest pewne jak to przetrwacie to bedziesz ja miala juz tylko dla siebie. Trzymaj sie mocno!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za odpowiedz co do laktatora. Bede musiala sobie najprawdopodobniej kupic poniewaz moj avent przede wszystkim ma bardzo mala i ciasna oslonke piersi i boli mnie jek cholera.

Gosiu strasznie ci wspolczuje. Ciekawe co ty masz teraz ze az takie crp ? O co wogole chodzi nie rozumiem tego.

Bella mam 4 szwy i wszyscy chodza i gadaja rana super itp. Dzis wychodziny ze szpitala. Czekam tylko na laryngokoga jeszcze bo Ignas bedzie mial podcinane wedzidelko. To jest powod naszych problemow z karmieniem. Wiec teraz jestem dobrej mysli. Natomiast mi sie robia takie grudy w cyckach ze musze obowiazkowo miec dobrg laktator.
    Zaraz jeszcze bede miala konsultacje z doradca laktacyjnym bardzo fajna babka juz od wczoraj przychodzi do nas :-)

Bella nawet nie wiesz jak jestem ci wdzieczna za namiar na tego lekarza. Ike ja sie tu dowiedzialam o tym nieszczesnym zabulu to jakas masakra. Ciesze sie niezmiernie ze nie dostalam sie w jego lapska. Wczoraj mial dyzur. Ciekawe czg mnie rozpoznal na korytarzu bo co go widzialam to łep spuszczony mial !

Ja bardzo przepraszam ze nie odniose sie do waszych postow ale mam dzis dopiero pierwsza chwile dla siebie i chyba sie kimne bo nic byla straszna :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Marylin Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy i nierozpakowane mamy. Przypominam tylko że ja też, ja też! Jestem już tydzień po terminie :|. Jutro wybieram się do szpitala. Mam cykora.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak biedactwo, bardzo ci wspolczuje. Ja tez mam wrażenie, z ciągle jest cos nie tak. Jak nie urok to sraczka :-( Trzymam kciuki żeby cie szybko wyleczyli i pozwolili tulic corcie.

Ja dzwonilam do położnej. No i ran na takim etapie juz się nie szyje, tak jak mówiła Groszek. Teraz to trzeba by ponownie pewnie kroic i zszywac w znieczuleniu. Kazała kupić masc i myć szarym mydłem. Ma przyjść jutro i zobaczymy co z tym fantem. Ale się naplakalam. Jedyna myśl, która mnie jeszcze trzyma w ryzach, to ze mam sliczne zdrowe dziecko, a cala reszta jest mniej wazna. Ehh. Miałam poród do pozazdroszczenia, to teraz spotykają mnie same przykrości. To chyba ta równowaga w przyrodzie musi być, tak?

• ash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady odnośnie kp.
    W szpitalu popełniłam błąd przy karmieniu, wiecej karmiłam z prawej piersi bo tak było mi wygodnie i mały mniej sie denerwował. Przy lewej nie umiałam go tak dostawać zeby aktywnie ssał.
    No i teraz mam. Prawa pierś jest dużo większa niż lewa, nabrzmiała i twardawa.
    Karmie teraz wiecej z lewej ale co zrobic zeby ulżyć tej prawej???
    Jak bede odciągać to znów bedzie sie wiecej w niej produkowalo ?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kurcze trzymajcie sie! cholera strasznie wspolczuje :/obyscie szybko do zdrowka wrocily i to przetrwaly jakos! jeszcze troche i bedziecie wszyscy razem w domku juz. Gosiu trzymaj sie i odpoczywaj musisz byc silna zeby szybko wyzdrowiec dla siebie i dla malutkiej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Potrzebuje porady odnośnie kp.
    W szpitalu popełniłam błąd przy karmieniu, wiecej karmiłam z prawej piersi bo tak było mi wygodnie i mały mniej sie denerwował. Przy lewej nie umiałam go tak dostawać zeby aktywnie ssał.
    No i teraz mam. Prawa pierś jest dużo większa niż lewa, nabrzmiała i twardawa.
    Karmie teraz wiecej z lewej ale co zrobic zeby ulżyć tej prawej???
    Jak bede odciągać to znów bedzie sie wiecej w niej produkowalo ?
    Ash musisz karmić tez z prawej! Zrobi ci sie zastój albo zapalenie to będzie wtedy bolało!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Gosia, ale wiadomo dlaczego takie wysokie te CRP??

Może w końcu napisze inf, że już na 100% Olafa będziemy witwitać:-)

Przedszkolanka, tez mam wizytę na 14.30,u mnie też się krew pojawiła

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylin a to co ci jutro beda robic? Juz wywolywac?

Gosiak Trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie unormowalo. A dlaczego przez te crp nie moze Janinka byc z toba? o co w tym chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka Nelka <3
    http://iv.pl/images/0060324294686069087.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:39

przedszkolanka:), mala_mi1982, dorocia2324, asia888, LadyMK, derii84, kafabi, Bietka, Boroniówka, Marylin, Patrycja20, Becia81, Angélique89, Sue, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, Laurka, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii to daj znać po wizycie :) a dużo jej masz? ja tylko wczoraj plamkę a dzisiaj czop ale bez krwi..

Suri boska <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:47

Suri97 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, a na tą pełną pierś ciepły prysznic lub ciepły ręcznik okladaj i rozmasowuj. No i z niej też karm

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ