Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Hej laski. Ponawiam pytsnie.
LAKTATOR MEDELA MINIELECTRIC wiem ze ktoras ma jakie wrazenia????
Jest prosty w obsłudze, bardzo ładny, no i wydaje mi się ze skuteczny. Teraz bez problemu odciagam ponad 100ml. Ja zdecydowałam się na te firmę ze względu na ich inteligentne butelki, których smoczki mają budowę zbliżoną do budowy brodawki, no i z niej tak po prostu nie wypływa mleko. Dzidziuś musi wytworzyć ciśnienie,i ssac jak pierś żeby coś poloecialo.
Mój pierwszy raz był zabawny. Chyba godzinę odciagalam marne 10ml...a Mały zjadł to w 3 sekundy. No ale on jest mega ssakiemJoasia:), AsiaSzw lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Wiem, że urodziłaś
i kilka jeszcze dziewczyn bo na wyrywki czytałam, ale tylko z telefonu i ciężko mi było pisać. Bo wiecie, cały czas nie mam czucia w 3 palcach u prawej ręki. Narazie się tym nie martwię, może to się cofnie, nie wiem czemu tak mam, bo kręgosłup mnie nie bolał w ciąży. ALe to teraz nie ważne, ale czasem dokuczliwe bo lewą muszę zprawdzać wszystko.
-
LadyDi wrote:Ja tez karmie drugi raz wlasnie.
Ponawiam pytanie: W jakiej pozycji karmicie? Ja na lezaco, ale wlasnie nie wiem jak glowke jej ukladac. Czasem jest napisane ze na plasko, na innych znowu stronach, ze na zgięciu lokciowym, wiec nie wiem
Trochę zabawy jest z tą pozycją, bo jest mu trudno złapać cyca, ale jak już się uda, to oboje odplywamy.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Więc teraz oficjalnie gratuluję wszystkim naszym nowym forumowym mamusią. Z góry przepraszam, że nawet nie do końca wiem kto urodził.
Ale niech wszytskie SKARBY rosną zdrowo i szczęśliwie, a mamusie dochodzą do siebie.
Ciocia Lara całuje i ściska. -
LadyDi wrote:A pytanie z innej beczki, co robicie podczas karmienia? Ja w dzień ogladam telewizje, w nocy przeglądam forum, jakiegoś pudelka, facebook, ale to mi nie wystarcza. Macie jakieś strony godne polecenia?
Ja czytam książki. Wreszcie mam na to czas. Od urodzenia Tymka czytam juz trzecia książkęOprócz tego lada dzień zaczynam trochę pracować - wczoraj miałam telefon ze będę miala jakieś zlecenie. A moja praca wiąże się głównie z siedzeniem przy kompie, wiec nie narzekam, a parę złotych zawsze wpadnie
LadyDi lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Dzień dobr, jak minęła noc, dzieciaczki grzeczne?
Tak jak pisałam, wczoraj wróciłam do domu bez małego.
Mam pytanko do tych co wody zaczęły się saczyc,jak długo to trwało, bo mi dzisiejszej nocy zaczęły,nie wiem za bardzo na kiedy się przygotować
Możecie mi odpowiedzieć?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
dorocia2324 wrote:Pia i Sloneczna gratulacje kobietki!! Macie juz swoje maluszki przy sobie
Ja juz jestem w domku. Zaraz ide sie kapac, potem do lozeczka i wtule sie w mojego P. Tylko o tym dzis marze.
Do szpitala kazali mi wrocic 21.02 bo tak wypada termin z I USG ale jak sie nic ne bedzie dzialo to pojde w poniedzialek albo wtorek bo nie chce tam za duzo lezec. Jutro planuje wycieczke po schodach i cos jeszcze wymysle. Moze sie samo rozkreci.
Dorocia to co ty masz za termin w suwaczku ustawiony? skoro I usg masz na 21.02 to powinnas w suwaku miec 39tydz3dzien a nie byc po terminie
dziewczyny jak wy te suwaki ustawiacie ja juz zglupialam? i potem sie martwicie ze jestescie przeterminowane a wcale nie jestescie
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, rzadko zagladam choc staram sie w miare mozliwosci nadrobic, poki co moj dzien wyglada tak ze albo cyc albo dokarmianie i do tego laktator na rozbudzanie i dalej idzie jak po gruzie, Asia ja dokarmiam mm no mam malo pokarmu, mala przystawiam jak najczesciej sie da i daje mm jak placze po cycu dodatkowo a wtym czasie odciagam laktatorem, szalunnid ma bo 20-30 ml wtedy sciagne.... Poza tym lezymy sobie cale dnie razem przytulamy i buziaczkujemy
jak wyszlam ze szpitala to mialam opryszczke potem kolejna i kolejna i dopiero ze 4 dni temu zeszlo calkiem wiec dopiero daje jej buziaczki
Alez jestem zakochana w mojej corcidlatego bardzo chce kp nomale jak nie wyjdzie to trudno... Wydaje mi sie ze daje wszystko z siebie co moge i jesli sie nie uda nie bede mogla miec do siebie zalu bo widocznie to niezalezne ode mnie..
Wczoraj zaliczylismy pierwszy spacerek, i mamwachania czy jak jest taka pogoda np +2 stopnie to tez smigac z nia? Nieza zimno? Ryk byl na poczatku ale jak ja wytrzesiemy oorzadnie to potem do domu zwloki wieziemi i az sie stresujemy i sprawdzamy czy oddycha bo chwile jej przebudzenie po takich wertepach zajmujeim wieksze tym lepsze hehe
Dziewczyny ktore daja mm jakie dajecie? Ja daje nan pro 1 bo takie bylo w szpitalu i mysle czy ono dobre jest czy polecacie inne?
AsiuSzw mija niunia tez spadla na wadze ale ja dokarmilam po 2 dniu i juz od razu odbila ze nas wypuscili... Mi,omze ja chcialam 1 dzien dluzej zostac... Gwarantuje Ci ze do jutra max wyjdziesz bo na weekend chca miec wiecej wolnych miejsc ...a jak sie czujesz? Ile masz szwow? Pewnie 4 bo to praktyka branickiego:) mi sie goi mega sliczniejestem bardzo zadowolona i maz tez
comciekawe juz widac ze tam wcale blizny przetostowej ani bliznowca xadnego nie bedzie co mnie zastanawia dlaczego wiec po wypalaniu dziury do kaszaka mam taka brzydka blizne i to w widocznym miejscu
mysle by isc i wyciac niech zaloza mi szew i bedzie pewnie lepiej wygladac jak teraz
bomaz niewiarygodne ze - blizna po kaszaku wielkosci 0,5 cm wyglada nieporownywalnie gorzej od blizny po cc grrr
Nomingratulacje dla wszystkich mamusiek ktore w komcu doczekaly sie swoich pociech -
Witam się
ostatnio coś nie mogę się wyspać,może zbieram siły
wszyscy już pytaja "kiedy On wyjdzie?" eh,no wyjdzie jak wyjdzie,nie przyśpieszę tego,bo nawet łażenie po schodach i codzienny wysiłek nic nie zmieniają i siedzę sobie dalej na mojej bombie
Przedszkolanka,Deri mam nadzieje,że sie wreszcie zaczniektóraś musi otworzyć drzwi do naszej lawiny
Ciekawe co u Marty,może sie odezwie,miała mieć dziś wywołanie.
Też już chce sie z Wami witać z karmieniaprzedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość
-
A i bylo pytanie o smoczek- ja kupilam lovi dynamiczny ale planuje dac min od 1,5 msca a najlepiej od 2...kazdy ma swoje zdanie w tym temacie... Mi dzidzius nie wadzi wiec jak chce possac cyca dla samego ssania- daje... Potrzebuje bliskosci i ciepla- leze z nia nawet caly dzien
mam czas to poswiecam go jej calkowicie
-
asia888 wrote:Dorocia to co ty masz za termin w suwaczku ustawiony? skoro I usg masz na 21.02 to powinnas w suwaku miec 39tydz3dzien a nie byc po terminie
dziewczyny jak wy te suwaki ustawiacie ja juz zglupialam? i potem sie martwicie ze jestescie przeterminowane a wcale nie jestescie
No bo ten suwaczek liczy mi termin od ostatniej miesiaczki. A jak ustawic zeby liczyl mi termin do 21.02? Wczoraj probowalam i nie wiem jak to zrobic, jak wpisuje termin OM to wychodzi tak jak mam teraz.