X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na puckach Ola dogoniła siostrę, ale jeszcze na długość sporo jej brakuje.

To jeszcze jedno porównanie podsyłam :P zdjęcie robione w ten weekend (to z prawej oczywiście, to z lewej już kiedyś podsyłałam).

ezqyb.jpg

kasia_1988, cath, 1kasiulka1, megg, Stokrota :), Patrycja20, kafabi, dorocia2324, mala_mi1982, Penelope, Sue, asia888, gusiaa, laureczka25, derii84, LadyDi, Aagnieszkaa, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOSIU współczuję całej tej sytuacji. Domyślam się ze może teraz być Tobie strasznie ciężko. Mam nadzieje ze wszystko szybko się unormuje i będziesz mogła mieć swoją kruszynke w ramionach.

MIDTRZYNI dziewczynki przepiękne. Całuski dla Was.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc kiedy się ogarnelyscie do porządku? Mnie już krew zalewa, dziś mija tydzień, a ja dalej jestem poniekąd jak paralityk. Niekiedy mam Powera jak cholera, a czasami mnie tak łamie, że nie daje rady wstać.. :( Biodra mnie masakrycznie bolą :( ... Jutro zdjęcie szwów, boję się, że rana się może rozejść albo coś :( ja już swiruje..

Jeszcze teraz patrząc na suwak Ady przypomina mi się ten zaj#$#ny zeszły czwartek i ta męka przez którą przeszłam... Łzy same cisną się do oczu.

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, kurcze no... Kanał straszny :( cała ciaza ok o
    I teraz tak.

Ja oglądałam ranę po nacieciu. Nie wiem jak powinno byc, ale żałuje, ze sie zgodziłam. Ponoc pęknięcie goi sie lepiej. Jutro mam położna, to obejrzy.
    Juz mnie tak nie ciągnie, ale tez staram sie uwazac.
    A krocze niby sie goi miesiac. Nie wiem czy pojadę zdjąć szwy w poniedziałek, moze warto, zeby troche dłużej były?

• cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny po cc kiedy się ogarnelyscie do porządku? Mnie już krew zalewa, dziś mija tydzień, a ja dalej jestem poniekąd jak paralityk. Niekiedy mam Powera jak cholera, a czasami mnie tak łamie, że nie daje rady wstać.. :( Biodra mnie masakrycznie bolą :( ... Jutro zdjęcie szwów, boję się, że rana się może rozejść albo coś :( ja już swiruje..

Jeszcze teraz patrząc na suwak Ady przypomina mi się ten zaj#$#ny zeszły czwartek i ta męka przez którą przeszłam... Łzy same cisną się do oczu.
    Ja dlugo dochodzilam do siebie. Jak mialam szwy chodziłam jak zgredek z harrego Pottera! Po zdjęciu szwów o wiele lepiej. Do tej pory czuje dyskomfort w okolicach rany ! Mam lekki problem ze wstawaniem jeszcze musze ostrożnie aby nie bolalo!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja dlugo dochodzilam do siebie. Jak mialam szwy chodziłam jak zgredek z harrego Pottera! Po zdjęciu szwów o wiele lepiej. Do tej pory czuje dyskomfort w okolicach rany ! Mam lekki problem ze wstawaniem jeszcze musze ostrożnie aby nie bolalo!

Cath nawet nie strasz! Psikasz czyms rane?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w pełni mobilna. Nic mnie nie ciągnie ani nie kluje :) czuje się jak przed ciążą.
    Pola dziś zmierzla. Płacze nie wiem o co. Tylko przy cudu jest spokojna

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Min teraz mija tydz po cc dziś ściągnęła szwy i jest już w miarę ok

Agnieszkaaa jak to zrobiłaś ze odciagasz teraz 100 ml. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath nawet nie strasz! Psikasz czyms rane?
    Ranę przemywam woda z mydlem i octeniseptem! :) nie no teraz jest super! Po zdjęciu szwów będziesz super sie czuć zobaczysz. Ja gdzies tam pojedynczo odczuwam dyskomfort np przy wsiadaniu do auta albo właśnie przy wstawaniu :) a tak to śmigam caly dzien :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy do domu i kryzys. Jak pięknie ssał i jadł w szpitalu tak teraz piersi moje go nie interesują. Jedynie smoczek ;( Nie wiem co robić. A tu piersi gorące, ciężkie. Mam wrażenie, że laktator nic nie odciaga, to są jakieś kropelki. To normalne?
    Położna dopiero jutro przychodzi. A ja chcę karmić piersią :( Masakroza.

relg9vvjrtqik460.png

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało łącznie 3 doby po cc, potem śmigałam wyprostowana, a po łóżku szpitalnym prawie skakałam. Sama powiedziałam lekarzom, żeby mi odstawili przeciwbólowe. Pamiętam jak mówiłam też koleżanki na piątą dobę, że już nic nie czuję, zapomniałam, że cesarkę miałam i że przeszłam to o niebo lepiej niż poród naturalny. Ale to zależy od organizmu, ja miałam mega motywację, żeby wstać jak najszybciej po tych 12 godzinach i żeby pójść do dziewczynek (były pod pulsometrem i tlenem u położnych 2 doby, a potem na nocki), więc latałam tam kiedy tylko mogłam.

Także współczuję Ci Angelciu bólu i że tak długo on trwa :(

Ja ranę psikałam octaniseptem, myłam szarym mydłem.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni dziewczyny ekstra. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Dwa takie bobabsy i dwulatek, którego teraz na chwilę z oka spuścić nie można....Nie wiem jak Ty to robisz , że to ogarniasz :)

W takim razie teza na temat kolek wcześniaków sie nie sprawdza...Wyczytałam, że wczesniaki mają kolki nie wcześniej niż 2 tyg po planowanym terminie porodu. Moja urodziła się prawie tak jak Twoje bo w 36+1 tyg. Z tym , że moja sama się pchała na świat. Teraz powinna mieć raptem tydzień ( a ma już miesiąc i tydzień prawie ;)) i zastanawiam się czy kolki nas dopadną czy nie...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14:45 urodził się Oskarek siłami natury.
    Jest cudowny <3

Stokrota :), Patrycja20, Katiś, kasia_1988, Pia Gizela, megg, dorocia2324, mala_mi1982, Penelope, Sue, Boroniówka, asia888, laureczka25, Daisy, Bietka, przedszkolanka:), LadyMK, derii84, LadyDi, Angélique89, Fedra, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni cudowne dziewczynki <3 fajnie ze sie odezwalas :)
    Truskawka gratuluje :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - życzę szybkiego powrotu do zdrowia i Janeczki. Dobrze, że malutka ma tatę. Musisz dac troche czasu antybiotykom. Zaczna działać i będziecie razem.

Udało mi sie dzisiaj uspic małego.MOże uda sie wyrobić rytm dnia tj jedzenie i spanie :-).
    I mam wielka nadzieję, że kolki nas ominą. Bo wysiądę....

• OvuFriend

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz jak dać tak pasek np ile dziecko ma już

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jak dać taki pasek żeby pokazywał informacje np ile dziecko już ma

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja na sekundkę z relacją z wizyty, nadrobię jak się ogarnę w domu :)

jeszcze w domu i jeszcze w dwupaku, ale uwaga: szyjka rozwarcie 2 cm., już praktycznie jej nie ma :D mała prawie lata między nogami, tak już niziutko no i czekamy na regularniejsze skurcze ( a są coraz mocniejsze ała!) albo na wody. Czop nadal odchodzi, mogę urodzić dzisiaj, w nocy a mogę jutro, gdyby w nocy nic się nie działo to rano na 11 jadę na ktg do niej do szpitala :)
    no malutka ma ok. 3 kg. czyli jednak nie taka drobinka :) reszta wszystko w porządku :)
    aaaa dziewczyny, trzymajcie kciuki by ten weekend był nasz <3

dorocia2324, mala_mi1982, Sue, Boroniówka, asia888, Bietka, Marylin, derii84, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ