Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak często Wasze brzdące mają czkawke. Fryderyk ma ja nawet kilka razy dziennie. Tak mi szkoda maluszka jak tak się męczy. Na szczęście znalazłam na nią sposób. Dostaje cyca, i przechodzi. Ale zastanawiam się czy taka jej ilość jest ok.?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ash to jakas bzdura z ta opryszczka by w maseczce karmic.. Ja mialam od urodzenia corci 3 pod rzad jedna za druga i w szpitalu pediatra powiedziala ze jak to nie jest pierwotna to spoko bo jedynie tych pierwotnych wirusow sie boja a jak kiedys sie juz mialo opryszczke to jedyna ostroznosc ktora trzeba zachowac to nie calowac dziecka poki opryszczka nie zginie... Mi zginela pare dni temu i mala nic nie zlapala bo jednak daje jej swoje mleko- a dodam ze jest na trybie mieszanym wiec i cyc i mm a mimo to nie zlapala opryszczki
wiec z ta maseczka to jakas przesada
ale to moje zdanie... Dodam ze wczesniej majac na samym poczatku ta opryszczke jak sie wykluwala i byly malusie pecherzyki to sie zdarzalo mi zapomniec incalowalam mala a mimo to nic jej nie jest
wiec chill
ash lubi tę wiadomość
-
Czesc Mamuski :] Sa nowe lutowe bobasy na swiecie? Nie jestem w stanie nadrobic :[
My mielismy kolejna wizyte u pediatry. Luna przekroczyla swoja wage urodzeniowa - hurra! 7,2 funta, czyli jakies 3266 g.
Moja corcia tez miewa czkawke, co jest normalne u noworodkow i ma gazy, mimo ze unikam jedzenia i picia gazopednego. Dzisiaj mi lekarka powiedziala, zeby po karmieniu trzymac ja w pionie przez jakies pol godziny (o losie), zeby jej ulatwic trawienie. To ma ponoc pomoc na ulewanie i gazy. Hmmm, zobaczymy...
Ledwo zyje, spie po dwie godziny na dobe. Wy tez?
A na marginesie , to frajde mam, ze znowu nosze swoje normalne spodnie i nie musze siusiac co dwie godziny!Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Suri97 wrote:My od kilku dni nosimy sie na calego w chuscie
i tez mam tkana skosno krzyzowa. zamawialam na lennylamb.
Nie moge sie doczekac mojej chusty. Nie dostalam na babyshower, a bardzo mi zalezalo. Moja mama ma mi przywiezc. Chce miec Lune przy sobie, a rece wolne!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witamy z nocnego karmienia nr 1 i mam nadzieje ostatniego - tzn następne około 6-7 rano. Ciekawe czy mi teraz zaśnie czy bedzie szalał jak wczoraj 3 godziny
Ja spodnie sprzed ciąży mam wszystkie bardzo wąskie. Jak ostatnio otworzyłam pudło z rzeczami nieciazowymi, to tylko spojrzalam i balam się przymierzac (ciągle mam parę kilo na plusie) a na spacer poszlam w spodniach ciazowych - przynajmniej mi było ciepło w plecy
U nas tez jest często czkawka.Penelope lubi tę wiadomość
-
Moja miała czkawki po praktycznie każdym karmieniu teraz częstotliwość występowania jest dużo mniejsza położna mówiła ze to normalne na początku i ze dzieci nie odczuwają czkawki tak jak my dorośli one nie czuja dyskomfortuAagnieszkaa wrote:Jak często Wasze brzdące mają czkawke. Fryderyk ma ja nawet kilka razy dziennie. Tak mi szkoda maluszka jak tak się męczy. Na szczęście znalazłam na nią sposób. Dostaje cyca, i przechodzi. Ale zastanawiam się czy taka jej ilość jest ok.?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
K i D jeśli dzidzia jest na cycu jeśli karmiona mm Wit się nie podaje...Laurka wrote:A i jeszcze mi sie przypomnialo - dostalam dzisiaj recepte na jakies witaminy dla Luny. Troche mnie to zaskoczylo. W Polsce tez sie przepisuje noworodkom witaminy??17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A ja się witam z pierwszego karmienia. Mały koło północy najadl się z dwóch cyckow, i tak ładnie pospal. Super gdyby kolejna pobudka była koło 7. Mam Aniołka
Jak sądzicie, to co nam zostało na wadze to juz sam tluszczyk, czy jeszcze coś nam zejdzie z wagi, np. po całkowitym obkurczeniu macicy??Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Fedra wrote:Moja miała czkawki po praktycznie każdym karmieniu teraz częstotliwość występowania jest dużo mniejsza położna mówiła ze to normalne na początku i ze dzieci nie odczuwają czkawki tak jak my dorośli one nie czuja dyskomfortu
pewnie z okresu brzuszkowego są do nich oswojeniMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Nawet nie wiecie, dziewczyny, jak Wam zazdroszczę tego wiszenia na cycu. Jak jeszcze mogłam chodzić do Janeczki, to wiszenie na cycu było dla mnie czymś najwspanialszym... A teraz boję się czy za parę dni ona w ogóle będzie chciała ciągnąć cyca jak się przyzwyczai do butelki...