X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kuba tak zasnal po karmieniu nr 1 ze spal.do 6 i jeszcze musialam go obudzic na nedzenie !!!
    Gosiak nie martw sie. Ja nie mialam pokarmu, Kuba 5 dni jadl z butli i udalo sie wrocic do ccyca. Co prawda nie bylo latwo i keszcze wciaz uzywamy nakladek ale dajemy rade. Jak cos to pisz napisze Ci co my robilismy zeby zaczal jesc cyca

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z Was czyzcila juz maluchowi nosek? Cos mi.tak chrypi i nie wiem jak sie do tego zabrac

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszcze prawie codziennie. Uzywam gruszki, a jak ona nie daje rady to biorę chusteczke, zwijam róg w taki rulonik i tym wyciagam . Mala nawet się nie drze. :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie karmienie nr 3 zakończone :) obudził sie po 3 godzinach z zegarkiem w ręku! rzucał mi sie przy prawej piersi, chyba nie mógł dobrze złapać, bo lewa jak złapał, tak w 10 minut opróżnił. W ogole- karmie go z prawej, a z lewej mi mleko cieknie!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, jak masz dobra butelkę, a z tego co wiem to masz, to powinno być wszystko ok. Ja kilka razy tez karmilam z butelki (mam avent) i mala nawet się nie zajaknela przy piersi. Trzy mam kciuki żeby Twoja tez tak miala :)
    Lady, ale tu w szpitalu nikt nie użyje mojej dobrej butelki, mają tu takie jednorazowe zestawy, w których donosi im się odciągnięte mleko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A Kuba tak zasnal po karmieniu nr 1 ze spal.do 6 i jeszcze musialam go obudzic na nedzenie !!!
    Gosiak nie martw sie. Ja nie mialam pokarmu, Kuba 5 dni jadl z butli i udalo sie wrocic do ccyca. Co prawda nie bylo latwo i keszcze wciaz uzywamy nakladek ale dajemy rade. Jak cos to pisz napisze Ci co my robilismy zeby zaczal jesc cyca

Jakich nakładek używasz ? Tez walczę o pokarm... bo chyba oprocz siary nic tam nie ma.
    a do tego malutki nie umie się przyssać.
    Wiec na razie przystawiam go do piersi a raczej próbuje a później i tak daje mleko mm eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 06:58

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dzięki agaaa28, w razie czego się odezwę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia spokojnie ja malego dokarmiam butelka TT i cyca tez ogarnia. A zeby bylo smoesznie to tej butelki medwli on nie chce :-/ z tamtej lepiej leci i nie musi sie wysilac.
    Szkada ze szpital ma takie podejscie. U mnie w szpitalu wpierw upewnili sie czy wogole bede chciala karmic piersia i w jaki sposob teraz chcialabym dokarmiac? Butelka ze smoczkiem czy sttzykawka po palcu, zalecane strzykawka bo nie zaburza potem wlasnie. Wiec my dokarmialismy sie strzykawka. Jak mialam klopot to szlam i prosilam aby one dokarmily bo cos mi nie idzie. Zawsze chetne i gotowe i po palcu co wazne.

My dzis w nocy tez z butli niestety odciagniete mleko bo jak te cycki mam za pelne to maly nie moze zlapac sutka :-( nadal mnie to smuci. W dzien juz tylko cycek ale noce jak widac jeszcze nam nie dane. Jak sie najadl o 23 to o 3 dalam mu na spiocha flaszke i potem obudzil sie o 5 dostal jeszcze raz i spi do teraz.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, może jeśli by w grę wchodziło dokarmianie to by się pytali. Tu w grę wchodzi całościowe karmienie całodobowe, na patologii mają sporo dzieciaczków i pewnie nie dałyby rady każdego karmić i inaczej, innym sprzętem, itp. Mają takie gotowe, sterylne, jednorazowe zestawy Medeli i lecą z koksem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywamy takich silikonowych nakladek Aventu. To sa te same ktorych uzywa sie na poranione sutki. Polecam. Dzieki nim wogole karmie piersia od tygodnia i teraz pomalu nak juz zaspokoi pierwszy glod przystawiam do samej piersi i kilka razy sie udalo. Mam nadzieje ze z czasem damy rade zupelnie bez nakladek.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo tak samo. Na pocz dostawal strzykawka ale jak sie okazalo ze u mnie pokarmu brak a on traci mocno na wadze to zaczeli po prostu dawac mi butelke zebym sama go karmila. Pytalam o strzykawke ale powiedzieli ze samej mi nje dadza bo moze sie zachlysnac a nie maja czaau co 3 h go karmic... no i potem niestety nie chcial wcale piersi. Krzyczal strasznie az dostal butle...

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja przez caly czas go tak dokarmialam bo pn wogole nie ssal piersi. Wedzidelko podcieli mu na 2h przed wypisem a tak to odkad spadl na wadze to tylko strzykawka. No ale macie racje moze nie dali by rady. Szkoda bo to wcale nie trwa dlugo. U mnie nawet nakladki nie sprawdzily. Nic zero.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellaaaaa hop hop
    Czy placilas za zdjecie szwow jak za normalna wizyte??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, to jak wrocicie do domu, to możesz zawsze kupic te silikonowe nakładki i stopniowo Janeczke przyzwyczajać do piersi. Moze byc tez tak, ze ona jest tak steskniona mamy, ze jak złapie cyca, to dwa dni bedzie go ssac. Poczuje zapach, bicie serca i sobie przypomni. Zwłaszcza, ze karmiłas ja troche piersią.
    Tomek tej butelki medeli nie ogarnia- bawi sie ta końcówka i tyle, ale napić sie z niej - no way.
    Bedzie dobrze.

Asia, mam podobny problem- w nocy moje piersi sa takie, ze młody ma problem ze złapaniem, daje mu prawa, z lewej leci a ten sie miota jak poparzony. Chyba zacznę odciągać ten początek i tak mu dawać. Piski i wrzaski w nocy nie sa mile widziane:)

• kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nierozpakowane.
    Ja dziś 4dni po terminie z OM i 1 dzień po Usg. Objawów porodu brak. co u Was?

przedszkolanka:), Penelope, LadyMK lubią tę wiadomość

kasianadine
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) witam się w terminie usg z bólami @ i kręgosłupa:/
    jak czytam o tym jak karmicie to już marzę żeby wyszedł bo bardzo mam potrzebę karmić piersią ;)
    uspokoił sie i przespałam noc bez rewolucji,tylko sobie pływa ;) jak nic sie nie będzie działo to w poniedziałek jedziemy do szpitala,zobaczę co mi powiedzą,a dziś zamierzam sprzątać,piec,gotować i nie wiem co jeszcze ;)

mąż mnie ciągle namawia na wyganianie Go,ale wiem ze ma nisko główkę i boje się :( ale przenosić bardzo też nie chcę no i bądź babo mądra przy tych facetach ;)

ciekawe co u Derii i Marty,coś nie dają znać

Penelope lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    Witam wszystkie nierozpakowane.
    Ja dziś 4dni po terminie z OM i 1 dzień po Usg. Objawów porodu brak. co u Was?

Witaj..
    No to u Nas dzisiaj 2 dni po terminie z OM, a z usg 5 dni po terminie. Objawów również brak.. Jadłam dziś śniadanie z mężem i jak głupia wybuchłam płaczem - nie chcę już dłużej czekać :(

Penelope lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no moj tez sie wscieka. Ja nie ukrywam ze kapituluje i ostatecznie w nocy jest na butli bo mi sie chce wyc jak on tak sie wscieka a tak nic z tego nigdy nie jest. We wtorek ma przyjsc do mnie pielegniarka laktacyjna zobzczymy co nam poradzi.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka, nic mu nie zrobicie:) my tak pogonilismy maluszka na swiat;)

Wlasnie ciekawe co u Deri i Marty. Deri pisała chyba jeszcze ze szpitala, ale Martaa tak nagle ucichła.
    Tyle mam nierozpakowanych na liscie, a tych naprawdę udzielających sie została juz garstka:)
    Moze znow niedziela/poniedziałek obrodzi nam w dzieci? :)

Trzymam kciuki za Was ogromnie, bo wierze, że już moze byc ciezko!

Patrycja, to gdzie zdecydowałaś sie rodzic?

Boroniówka lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Tomek jak głodny jest to nie toleruje żadnej gumy:) medeli nie moze złapać dobrze, wiec walczę z cyckiem.
    Teraz juz karmie go na brudasa, bo jak go jeszcze przewijalam z kupy, to juz w ogole histeria była na całego.
    Mysle, ze problem polega na tym, ze piers jest nabrzmiala, jak on sie przyssie to mu za szybko leci, bo mi to mleko wręcz tryska i nie ogarnia. Wiec musze chyba upuszczać troche i tak przystawiac.
    No i najgorsze jest to, ze to sie zaczęło akurat dzis w nocy, po wizycie położnej! W poniedziałek do niej zadzwonie i zapytam o co kaman, moze mi przez telefon pomoże.

‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ