X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kuba tak zasnal po karmieniu nr 1 ze spal.do 6 i jeszcze musialam go obudzic na nedzenie !!!
    Gosiak nie martw sie. Ja nie mialam pokarmu, Kuba 5 dni jadl z butli i udalo sie wrocic do ccyca. Co prawda nie bylo latwo i keszcze wciaz uzywamy nakladek ale dajemy rade. Jak cos to pisz napisze Ci co my robilismy zeby zaczal jesc cyca

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z Was czyzcila juz maluchowi nosek? Cos mi.tak chrypi i nie wiem jak sie do tego zabrac

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszcze prawie codziennie. Uzywam gruszki, a jak ona nie daje rady to biorę chusteczke, zwijam róg w taki rulonik i tym wyciagam . Mala nawet się nie drze. :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie karmienie nr 3 zakończone :) obudził sie po 3 godzinach z zegarkiem w ręku! rzucał mi sie przy prawej piersi, chyba nie mógł dobrze złapać, bo lewa jak złapał, tak w 10 minut opróżnił. W ogole- karmie go z prawej, a z lewej mi mleko cieknie!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, jak masz dobra butelkę, a z tego co wiem to masz, to powinno być wszystko ok. Ja kilka razy tez karmilam z butelki (mam avent) i mala nawet się nie zajaknela przy piersi. Trzy mam kciuki żeby Twoja tez tak miala :)
    Lady, ale tu w szpitalu nikt nie użyje mojej dobrej butelki, mają tu takie jednorazowe zestawy, w których donosi im się odciągnięte mleko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A Kuba tak zasnal po karmieniu nr 1 ze spal.do 6 i jeszcze musialam go obudzic na nedzenie !!!
    Gosiak nie martw sie. Ja nie mialam pokarmu, Kuba 5 dni jadl z butli i udalo sie wrocic do ccyca. Co prawda nie bylo latwo i keszcze wciaz uzywamy nakladek ale dajemy rade. Jak cos to pisz napisze Ci co my robilismy zeby zaczal jesc cyca

Jakich nakładek używasz ? Tez walczę o pokarm... bo chyba oprocz siary nic tam nie ma.
    a do tego malutki nie umie się przyssać.
    Wiec na razie przystawiam go do piersi a raczej próbuje a później i tak daje mleko mm eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 06:58

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dzięki agaaa28, w razie czego się odezwę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia spokojnie ja malego dokarmiam butelka TT i cyca tez ogarnia. A zeby bylo smoesznie to tej butelki medwli on nie chce :-/ z tamtej lepiej leci i nie musi sie wysilac.
    Szkada ze szpital ma takie podejscie. U mnie w szpitalu wpierw upewnili sie czy wogole bede chciala karmic piersia i w jaki sposob teraz chcialabym dokarmiac? Butelka ze smoczkiem czy sttzykawka po palcu, zalecane strzykawka bo nie zaburza potem wlasnie. Wiec my dokarmialismy sie strzykawka. Jak mialam klopot to szlam i prosilam aby one dokarmily bo cos mi nie idzie. Zawsze chetne i gotowe i po palcu co wazne.

My dzis w nocy tez z butli niestety odciagniete mleko bo jak te cycki mam za pelne to maly nie moze zlapac sutka :-( nadal mnie to smuci. W dzien juz tylko cycek ale noce jak widac jeszcze nam nie dane. Jak sie najadl o 23 to o 3 dalam mu na spiocha flaszke i potem obudzil sie o 5 dostal jeszcze raz i spi do teraz.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, może jeśli by w grę wchodziło dokarmianie to by się pytali. Tu w grę wchodzi całościowe karmienie całodobowe, na patologii mają sporo dzieciaczków i pewnie nie dałyby rady każdego karmić i inaczej, innym sprzętem, itp. Mają takie gotowe, sterylne, jednorazowe zestawy Medeli i lecą z koksem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywamy takich silikonowych nakladek Aventu. To sa te same ktorych uzywa sie na poranione sutki. Polecam. Dzieki nim wogole karmie piersia od tygodnia i teraz pomalu nak juz zaspokoi pierwszy glod przystawiam do samej piersi i kilka razy sie udalo. Mam nadzieje ze z czasem damy rade zupelnie bez nakladek.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo tak samo. Na pocz dostawal strzykawka ale jak sie okazalo ze u mnie pokarmu brak a on traci mocno na wadze to zaczeli po prostu dawac mi butelke zebym sama go karmila. Pytalam o strzykawke ale powiedzieli ze samej mi nje dadza bo moze sie zachlysnac a nie maja czaau co 3 h go karmic... no i potem niestety nie chcial wcale piersi. Krzyczal strasznie az dostal butle...

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja przez caly czas go tak dokarmialam bo pn wogole nie ssal piersi. Wedzidelko podcieli mu na 2h przed wypisem a tak to odkad spadl na wadze to tylko strzykawka. No ale macie racje moze nie dali by rady. Szkoda bo to wcale nie trwa dlugo. U mnie nawet nakladki nie sprawdzily. Nic zero.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellaaaaa hop hop
    Czy placilas za zdjecie szwow jak za normalna wizyte??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, to jak wrocicie do domu, to możesz zawsze kupic te silikonowe nakładki i stopniowo Janeczke przyzwyczajać do piersi. Moze byc tez tak, ze ona jest tak steskniona mamy, ze jak złapie cyca, to dwa dni bedzie go ssac. Poczuje zapach, bicie serca i sobie przypomni. Zwłaszcza, ze karmiłas ja troche piersią.
    Tomek tej butelki medeli nie ogarnia- bawi sie ta końcówka i tyle, ale napić sie z niej - no way.
    Bedzie dobrze.

Asia, mam podobny problem- w nocy moje piersi sa takie, ze młody ma problem ze złapaniem, daje mu prawa, z lewej leci a ten sie miota jak poparzony. Chyba zacznę odciągać ten początek i tak mu dawać. Piski i wrzaski w nocy nie sa mile widziane:)

• kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nierozpakowane.
    Ja dziś 4dni po terminie z OM i 1 dzień po Usg. Objawów porodu brak. co u Was?

przedszkolanka:), Penelope, LadyMK lubią tę wiadomość

kasianadine
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) witam się w terminie usg z bólami @ i kręgosłupa:/
    jak czytam o tym jak karmicie to już marzę żeby wyszedł bo bardzo mam potrzebę karmić piersią ;)
    uspokoił sie i przespałam noc bez rewolucji,tylko sobie pływa ;) jak nic sie nie będzie działo to w poniedziałek jedziemy do szpitala,zobaczę co mi powiedzą,a dziś zamierzam sprzątać,piec,gotować i nie wiem co jeszcze ;)

mąż mnie ciągle namawia na wyganianie Go,ale wiem ze ma nisko główkę i boje się :( ale przenosić bardzo też nie chcę no i bądź babo mądra przy tych facetach ;)

ciekawe co u Derii i Marty,coś nie dają znać

Penelope lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    Witam wszystkie nierozpakowane.
    Ja dziś 4dni po terminie z OM i 1 dzień po Usg. Objawów porodu brak. co u Was?

Witaj..
    No to u Nas dzisiaj 2 dni po terminie z OM, a z usg 5 dni po terminie. Objawów również brak.. Jadłam dziś śniadanie z mężem i jak głupia wybuchłam płaczem - nie chcę już dłużej czekać :(

Penelope lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no moj tez sie wscieka. Ja nie ukrywam ze kapituluje i ostatecznie w nocy jest na butli bo mi sie chce wyc jak on tak sie wscieka a tak nic z tego nigdy nie jest. We wtorek ma przyjsc do mnie pielegniarka laktacyjna zobzczymy co nam poradzi.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka, nic mu nie zrobicie:) my tak pogonilismy maluszka na swiat;)

Wlasnie ciekawe co u Deri i Marty. Deri pisała chyba jeszcze ze szpitala, ale Martaa tak nagle ucichła.
    Tyle mam nierozpakowanych na liscie, a tych naprawdę udzielających sie została juz garstka:)
    Moze znow niedziela/poniedziałek obrodzi nam w dzieci? :)

Trzymam kciuki za Was ogromnie, bo wierze, że już moze byc ciezko!

Patrycja, to gdzie zdecydowałaś sie rodzic?

Boroniówka lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Tomek jak głodny jest to nie toleruje żadnej gumy:) medeli nie moze złapać dobrze, wiec walczę z cyckiem.
    Teraz juz karmie go na brudasa, bo jak go jeszcze przewijalam z kupy, to juz w ogole histeria była na całego.
    Mysle, ze problem polega na tym, ze piers jest nabrzmiala, jak on sie przyssie to mu za szybko leci, bo mi to mleko wręcz tryska i nie ogarnia. Wiec musze chyba upuszczać troche i tak przystawiac.
    No i najgorsze jest to, ze to sie zaczęło akurat dzis w nocy, po wizycie położnej! W poniedziałek do niej zadzwonie i zapytam o co kaman, moze mi przez telefon pomoże.

‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ