Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel, z tego wynika, że wszystko jest na swoim miejscu. Ciesz się! a na usg dokładne, możesz zawsze iść prywatnie I wyszło, że masz starsze dzieciątko o 4 dni Dobrze, że wszystko wyszło ok. Co do usg, to podobno już od 11 tyg ciąży robi się przez brzuch, chyba, że są jakieś wskazania do tego, żeby bardziej dokładnie zobaczyć dziecko.
A powiedz mi, czy lekarka przeprowadzała z Tobą jakiś wywiad, czy jak przyszłaś to od razu musiałaś się kłaść? -
Vel no ja jeszcze czekam na USG, ale idę prywatnie, płacę 250zł więc liczę na dobrego fachowca, świetny sprzęt i milion dobrej jakości zdjęć! A jak będzie-zobaczymy...no ale z tego co piszesz to faktycznie wygląda to tak jakby cię zwyczajnie zbyła, zero empatii...
ale informacje jakie napisałaś wskazują na to że z Dzidziem jest wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:30
-
Vel wrote:Hej, jestem po USG ale bylo jakies lipne moze dlatego ze na NFZ
Generalnie na zdjeciach nic nie widac, jak spytalam o plec to bez szans bo sprzet za slaby
na skierowaniu bylo USG TV POLOZNICZE, myslalam ze transvaginalne a zrobiono mi tylko przez brzuch...
dowiedzialam sie tylko, ze na tyle na ile to usg potrafi powiedziec to jest ok
na kartce mam cos takiego
"W jamie macicy widoczny pojedynczy zywy zarodek/plod o wymiarach CRL 69,9MM 13tydzien i 3 dzien, wg OM 12tydzien6dzien
ASP 163 BPM
NT 1.5MM
NB "+"
struktury czaszki i mozgowia prawidlowe, serce czterojamowe, uwidoczniono zoladek, pecherz moczowy, lozysko na scianie bocznej po stronie lewej bez cech oddzielania"
wniosek ciaza I tydzien 14
no i to tyle
a wy dziewczyny mialyscie wiecej informacji ? czy tez tak malo? zawiodlam sie, ze ani mi dzieciatka nie pokazala na ekranie ani nic nie wiem o plci, dala tylko milion zdjec na ktorych prawie nic nie widac i 15minut jezdzila w ciszy po brzuchu z odwroconym ekranem, a mine miala taka ze spodziewalam sie najgorszego, aha i dowiedzialam sie ze strasznie ruchliwe dzieciatko
najlepsze zdjecie :
http://www.iv.pl/images/17080631909901161564.jpg
Vel najważniejsze ze usg wyszło prawidłowe tzn ze wszystkie parametry prawidłowe, ale z drugiej strony nie dziwie sie ze jesteś trochę zawiedziona... no coz... ale kawał dziecka juz masz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:35
-
LadyDi wrote:Vel, z tego wynika, że wszystko jest na swoim miejscu. Ciesz się! a na usg dokładne, możesz zawsze iść prywatnie I wyszło, że masz starsze dzieciątko o 4 dni Dobrze, że wszystko wyszło ok. Co do usg, to podobno już od 11 tyg ciąży robi się przez brzuch, chyba, że są jakieś wskazania do tego, żeby bardziej dokładnie zobaczyć dziecko.
A powiedz mi, czy lekarka przeprowadzała z Tobą jakiś wywiad, czy jak przyszłaś to od razu musiałaś się kłaść?
Zacznijmy od tego że to nie byla moja lekarka prowadzaca tylko inna z innego "oddzialu" przychodni gdzie przeprowadzaja takie USG poloznicze wlasnie, a moja prowadzaca ma normalne USG w gabinecie i tam ladne zdjecia wychodza ale moze dlatego bo sonda ta dopochwowa a przez brzuch zawsze gorsza jakosc
I nie zrobila zadnego wywiadu, tylko spytala czy pierwsza ciaza i data ostatniej miesiaczki, zaprosila na lozko, mierzyla w ciszy kwadrans, napisala ta kartke i podziekowala mi
tylko dlaczego na skierowaniu bylo USG TV a zrobila przez brzuch
sama bylam tydzien temu w szpitalu i na USG bylo super widac i lekarz powiedzial ze pewnie chlopak ale za tydzien sie dowiem napewno juz a tu lipa.. musze czekac do wizyty u mojej pani doktor na jej USG powinno byc juz widac ale to dopiero 6 sierpnia
no nic ciesze sie ze wyniki dobre, serce szybciej bije niz ostatnio, ciaze to wiedzialam ze mam starsza i dzieki Wam za analize
-
do następnego USG tylko 9 dni, zleci jak z bicza strzelił. Ja następne usg poza tym będę miała prywatnie w drugiej połowie września, bo wtedy mam zamiar być w PL i się umówić. Wtedy też mam nadzieję poznać płeć, bo wątpię, że mi teraz w środę ktoś coś powie na ten temat.
Też mi się wydaje że dopochwowo jest wszystko wyraźniejsze, no ale nic nie poradzimy. Grunt, że dziecko zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:54
-
Januszkowa wrote:Vel najważniejsze, że badanie wyszło pozytywnie. Reszta jest nieważna. Ciesz się dzidzią i czekaj cierpliwie do następnej wizyty.
Idę w czwartek na USG P. Coraz bardziej się boję.
A ja w środę i im bliżej tym większy niepokój mnie ogarnia. Musimy być dobrej myśli! -
AAA sluchajcie termin porodu mi sie jakos dziwacznie zmienil
na tej kartce jest napisane ze 30.01 wedlug usg
dziwne bo na zdjeciach z usg na kazdym jest EDC 3.02.2015
a na samej kartce z diagnoza co Wam przeslalam jej tresc to u gory jest napisane ze termin porodu wg usg 30.01
widzialam tez juz kwietniowki -
Juska to widzę że u Ciebie też nie jest tak szybko z USG a myślałam że ja tak mam:)
Angelstw tak ja mieszkam w Polsce i jak widać ie wszędzie jest tak kolorowo:)
Lula i Kasia śliczne brzuszki:) ja muszę zrobić swojego bo sama nie wiem jak duży jest:P
Vel śliczny maluszek:) -
LadyDi wrote:Vel, dobrze jest. Pewnie ona sama wpisała 3 luty, a potem jak zaczęła mierzyć to zobaczyła, że dziecko jest starsze o 4 dni i Ci na kartce napisała nową date porodu. Mi już 2 razy się termin zmieniał, więc każdy lekarz zmieniał o kilka dni..
ale z miesiaczki wychodzi mi termin porodu 6 luty bo mialam 29.04
mialam juz rozne usg u roznych lekarzy i nawet jak ciaza starsza o te 3 do 6 dni to usg pokazywalo termin porodu na 3 luty zawsze, teraz tez ale na karteczce jest 30.01 mimo to
spojrzalam w kalendarz i wyszlo ze przy dacie 30.01 miesiaczka musialaby byc 26,04
nic juz z tego nie rozumiem -
Vel. U mnie tak samo, USG robione było w 12 t 5 dniu co podawane było na termin porodu 1.02. (liczone z ostatniego krwawienia) A na USG wyszło mi ze ciąża 13t 3 dzień i terminy porodu 27 stycznia. Ciąża o 5 dni dni starsza. Jak nic mi się to nie zgadza wiec przyjmuję ze nam dzieci ładnie rosną i tyleVel wrote:ale z miesiaczki wychodzi mi termin porodu 6 luty bo mialam 29.04
mialam juz rozne usg u roznych lekarzy i nawet jak ciaza starsza o te 3 do 6 dni to usg pokazywalo termin porodu na 3 luty zawsze, teraz tez ale na karteczce jest 30.01 mimo to
spojrzalam w kalendarz i wyszlo ze przy dacie 30.01 miesiaczka musialaby byc 26,04
nic juz z tego nie rozumiem