X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, z tego wynika, że wszystko jest na swoim miejscu. Ciesz się! :) a na usg dokładne, możesz zawsze iść prywatnie ;) I wyszło, że masz starsze dzieciątko o 4 dni ;) Dobrze, że wszystko wyszło ok. Co do usg, to podobno już od 11 tyg ciąży robi się przez brzuch, chyba, że są jakieś wskazania do tego, żeby bardziej dokładnie zobaczyć dziecko.
    A powiedz mi, czy lekarka przeprowadzała z Tobą jakiś wywiad, czy jak przyszłaś to od razu musiałaś się kłaść?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pci raczej nie mowia na tym etapie- a nawet jak mowia to uwierz mi ze sie myla

mojej kolezance powiedzieli, ze chlopak bo mu cos "dynda miedzy nogami"

a potem okazalo sie ze dziewczynka:)

wiec lepiej niech nie mowia!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • angelstw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel no ja jeszcze czekam na USG, ale idę prywatnie, płacę 250zł więc liczę na dobrego fachowca, świetny sprzęt i milion dobrej jakości zdjęć! A jak będzie-zobaczymy...no ale z tego co piszesz to faktycznie wygląda to tak jakby cię zwyczajnie zbyła, zero empatii...

ale informacje jakie napisałaś wskazują na to że z Dzidziem jest wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:30

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Hej, jestem po USG ale bylo jakies lipne moze dlatego ze na NFZ

Generalnie na zdjeciach nic nie widac, jak spytalam o plec to bez szans bo sprzet za slaby

na skierowaniu bylo USG TV POLOZNICZE, myslalam ze transvaginalne a zrobiono mi tylko przez brzuch...

dowiedzialam sie tylko, ze na tyle na ile to usg potrafi powiedziec to jest ok

na kartce mam cos takiego

"W jamie macicy widoczny pojedynczy zywy zarodek/plod o wymiarach CRL 69,9MM 13tydzien i 3 dzien, wg OM 12tydzien6dzien

ASP 163 BPM
    NT 1.5MM
    NB "+"

struktury czaszki i mozgowia prawidlowe, serce czterojamowe, uwidoczniono zoladek, pecherz moczowy, lozysko na scianie bocznej po stronie lewej bez cech oddzielania"

wniosek ciaza I tydzien 14

no i to tyle

a wy dziewczyny mialyscie wiecej informacji ? czy tez tak malo? zawiodlam sie, ze ani mi dzieciatka nie pokazala na ekranie ani nic nie wiem o plci, dala tylko milion zdjec na ktorych prawie nic nie widac i 15minut jezdzila w ciszy po brzuchu z odwroconym ekranem, a mine miala taka ze spodziewalam sie najgorszego, aha i dowiedzialam sie ze strasznie ruchliwe dzieciatko

najlepsze zdjecie :
    http://www.iv.pl/images/17080631909901161564.jpg

Vel najważniejsze ze usg wyszło prawidłowe tzn ze wszystkie parametry prawidłowe, ale z drugiej strony nie dziwie sie ze jesteś trochę zawiedziona... no coz... ale kawał dziecka juz masz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:35

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Vel, z tego wynika, że wszystko jest na swoim miejscu. Ciesz się! :) a na usg dokładne, możesz zawsze iść prywatnie ;) I wyszło, że masz starsze dzieciątko o 4 dni ;) Dobrze, że wszystko wyszło ok. Co do usg, to podobno już od 11 tyg ciąży robi się przez brzuch, chyba, że są jakieś wskazania do tego, żeby bardziej dokładnie zobaczyć dziecko.
    A powiedz mi, czy lekarka przeprowadzała z Tobą jakiś wywiad, czy jak przyszłaś to od razu musiałaś się kłaść?

Zacznijmy od tego że to nie byla moja lekarka prowadzaca tylko inna z innego "oddzialu" przychodni gdzie przeprowadzaja takie USG poloznicze wlasnie, a moja prowadzaca ma normalne USG w gabinecie i tam ladne zdjecia wychodza ale moze dlatego bo sonda ta dopochwowa a przez brzuch zawsze gorsza jakosc

I nie zrobila zadnego wywiadu, tylko spytala czy pierwsza ciaza i data ostatniej miesiaczki, zaprosila na lozko, mierzyla w ciszy kwadrans, napisala ta kartke i podziekowala mi

tylko dlaczego na skierowaniu bylo USG TV a zrobila przez brzuch

sama bylam tydzien temu w szpitalu i na USG bylo super widac i lekarz powiedzial ze pewnie chlopak ale za tydzien sie dowiem napewno juz a tu lipa.. musze czekac do wizyty u mojej pani doktor na jej USG powinno byc juz widac ale to dopiero 6 sierpnia :(

no nic ciesze sie ze wyniki dobre, serce szybciej bije niz ostatnio, ciaze to wiedzialam ze mam starsza :) i dzieki Wam za analize :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do następnego USG tylko 9 dni, zleci jak z bicza strzelił. Ja następne usg poza tym będę miała prywatnie w drugiej połowie września, bo wtedy mam zamiar być w PL i się umówić. Wtedy też mam nadzieję poznać płeć, bo wątpię, że mi teraz w środę ktoś coś powie na ten temat.
    Też mi się wydaje że dopochwowo jest wszystko wyraźniejsze, no ale nic nie poradzimy. Grunt, że dziecko zdrowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:54

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel najważniejsze, że badanie wyszło pozytywnie. Reszta jest nieważna. Ciesz się dzidzią i czekaj cierpliwie do następnej wizyty.

Idę w czwartek na USG P. Coraz bardziej się boję.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale na beely jest już temat "kwietniówek 2015" :) Czas szybko leci, już dwa nowe tematy powstały:)

z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Vel najważniejsze, że badanie wyszło pozytywnie. Reszta jest nieważna. Ciesz się dzidzią i czekaj cierpliwie do następnej wizyty.

Idę w czwartek na USG P. Coraz bardziej się boję.

A ja w środę i im bliżej tym większy niepokój mnie ogarnia. Musimy być dobrej myśli!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA sluchajcie termin porodu mi sie jakos dziwacznie zmienil

na tej kartce jest napisane ze 30.01 wedlug usg

dziwne bo na zdjeciach z usg na kazdym jest EDC 3.02.2015

a na samej kartce z diagnoza co Wam przeslalam jej tresc to u gory jest napisane ze termin porodu wg usg 30.01

widzialam tez juz kwietniowki :) :)

zjk3p18.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, dobrze jest. Pewnie ona sama wpisała 3 luty, a potem jak zaczęła mierzyć to zobaczyła, że dziecko jest starsze o 4 dni i Ci na kartce napisała nową date porodu. Mi już 2 razy się termin zmieniał, więc każdy lekarz zmieniał o kilka dni..

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska to widzę że u Ciebie też nie jest tak szybko z USG a myślałam że ja tak mam:)

Angelstw tak ja mieszkam w Polsce i jak widać ie wszędzie jest tak kolorowo:)

Lula i Kasia śliczne brzuszki:) ja muszę zrobić swojego bo sama nie wiem jak duży jest:P

Vel śliczny maluszek:)

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Vel, dobrze jest. Pewnie ona sama wpisała 3 luty, a potem jak zaczęła mierzyć to zobaczyła, że dziecko jest starsze o 4 dni i Ci na kartce napisała nową date porodu. Mi już 2 razy się termin zmieniał, więc każdy lekarz zmieniał o kilka dni..

ale z miesiaczki wychodzi mi termin porodu 6 luty bo mialam 29.04

mialam juz rozne usg u roznych lekarzy i nawet jak ciaza starsza o te 3 do 6 dni to usg pokazywalo termin porodu na 3 luty zawsze, teraz tez ale na karteczce jest 30.01 mimo to

spojrzalam w kalendarz i wyszlo ze przy dacie 30.01 miesiaczka musialaby byc 26,04

nic juz z tego nie rozumiem :P

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi powodzenia życzę. Wiem, że zamartwianie się nie pomaga, ale ciężko przestawić swój mózg na pozytywne myślenie kiedy całe życie było się pesymistką:)

z789jaq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia no nie jest ale do 8 .08 juz nie dlugo wiec odliczam dni mam nadzieje ze dowiem sie czego na usg :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no ja do 11.08 też odliczam, czekam teraz a urlop później się tyle dzieje że powinno szybko mi zlecieć:) 9.08 mamy wesele:)

juska19 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel. U mnie tak samo, USG robione było w 12 t 5 dniu co podawane było na termin porodu 1.02. (liczone z ostatniego krwawienia) A na USG wyszło mi ze ciąża 13t 3 dzień i terminy porodu 27 stycznia. Ciąża o 5 dni dni starsza. Jak nic mi się to nie zgadza wiec przyjmuję ze nam dzieci ładnie rosną i tyle :)
    Vel wrote:
    ale z miesiaczki wychodzi mi termin porodu 6 luty bo mialam 29.04

mialam juz rozne usg u roznych lekarzy i nawet jak ciaza starsza o te 3 do 6 dni to usg pokazywalo termin porodu na 3 luty zawsze, teraz tez ale na karteczce jest 30.01 mimo to

spojrzalam w kalendarz i wyszlo ze przy dacie 30.01 miesiaczka musialaby byc 26,04

nic juz z tego nie rozumiem :P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia oo to nie bedziesz miala za duzo czasu zeby myslec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:32

relge6yd0kju1g7d.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no właśnie to jest dobre że od 1 sierpnia do 10 mam tak dużo zaplanowane że nawet nie będzie na to czasu :) bo na wakacjach czas bardzo szybko leci i trzeba nagle wracać do domu ;)

• juska19 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom a gdzie ruszasz na wypoczynek uu to 11.08 juz wizyta takze 1 dzien wolnego i zobaczysz swojego maluszka :)

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ