Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u dzieciaczków, którym nie odpadł pępek nie martwcie się. Jeśli dziecko miało grubą pępowinę nawet do miesiąca może się utrzymywać. A dla ciekawości powiem, że u mojej szwagierki oby dwoje dzieci i takie miały pępowiny, że niestety po prawie 2 miesiące z kikutami chodziły. Pierwsza córcia miała mieć nawet operacyjnie usuwany no ale w końcu odpadł.
Cath wszystko jest ok, tzn, że jeszcze nie usechł całkowicie więc dalej psikaj i pielęgnuj. Mnie kazała położna nawet 4-5 razy dziennie i troszkę też żeby dzidziuś z gołym brzuszkiem poleżał i powierzył kikut.
Sue to, że odpadł to jeszcze nie znaczy, że kąpiemy się po pachy bo tam jest jeszcze rana którą nadal psikamy i pielęgnujemy do całkowitego zagojenia i dopiero kąpiel całkowita -
Rudasek wrote:Dobry
my oczywiscie od 6.30 oczy jak 5zł...
wydaje mi sie ze to moje dziecko strasznie malo spi
Wiecie co, mam wyrzuty sumienia bo w nocy podniosłam głos na Małego...juz mnie tak zdenerwował ze szok, przez 2h był co 5 min cyc...sutek mi odpadał, zreszta do teraz...w końcu tata GO wział, wział smoka do buzi i zasnał. Ma ogromne parcie na ssanie...no i Tatuś z fochem jak mogłam sie wydrzeć na dziecko, heh....a ja sie nie wydarłam tylko powiedziałam ze mnie zaraz szlak trafi jak sie nie uspoki...ehhhhh
Rudasek u mnie to samo. Wstał o 8.15 z takim krzykiem, że nawet nie próbowałam nic przy nim zrobić.
Nakarmiłam go na brudasa, potem była poranna toaleta i leżał sobie z 20 minut z zebrą, na którą lubi patrzeć. Potem znów karmienie i spacer 30 min, a po spacerze znów jeść. Teraz mąż próbuje go uśpić. Masakra... -
Rudasek wrote:Dziewczyny jak usypiacie swoje dzieci?
Moj og 6.30 ma oczy jak 5zł i do tej pory ani minuty nie kimnął...nie wiem jak GO uspić. Wydaje mi sie ze jak na 2 tyg dziecko to On bardzo mało spi
Ale przy cycu spałby i spał -
angelcia wrote:Ta wydzielina w pepku jest dobra mam rozumieć tak?
Mloda nie bardzo chce pic herbatke, ake robi kilka lykow miedzy posiłkamiMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Sue wrote:Wy o pępku, a nam wlasnie odpadł
)
Położna w piatek mowila, ze cieniutka pepowinka i zaraz odpadnie i prosze:) w 6 dobie zycia moje malenstwo pozbyło sie kabla:)
I teraz mozemy kąpać po szyje:)
Wlasnie lezy na brzuchu i nie protestuje:)
No i martwi mnie to oczko, cały czas ropieje. Masaż kanalika nic nie daje. Boję się ze skończy się antybiotykiem.
No i wyskoczylo nam jakieś uczulenie na brzuszku. Innie wiem czy to od pieluchy czy od jedzenia.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Moj nie miał, bo na wypisie nic nie mam. Jutro maz zapisuje go do przychodni, wiec pewnie tam nam wszystko powiedzą i zrobią
Z kąpielą czekam, psiknelam mu to octaniseptem i osuszylam patyczkiem.
Ale sie przeraziłam!! Myslalam, ze ja mu to urwalam
Boże, tak mnie stresuje czasami to bycie mama, ze szok.
Agnieszka, moze zadzwoń do Twojej położnej środowiskowej, niech przyjdzie szybciej.
Moja powiedziała mi, ze jak tylko cos mnie bedzie niepokoić, to mam dzwonić.
Moje dziecko ma radar na moje jedzienie. Jak tylko sobie usiądę z kanapka/obiadem czymkolwiek, to zaczyna domagać sie uwagi
-
Szwy w kroczu rozpuszczaly mi się około 2 tygodni. Dziś jeszcze wyjelam kawałek nitki.
Ja nie wiem czy nam robili USG w szpitalu. Nie sprawdzałam na wypisie.
My w pierwsza podróż wybieramy się dopiero na Wielkanoc (200 km). Nie wiem czemu, ale jakoś nie przepadam za podróżami z takim malenstwem, wydaje mi się to niezbyt bezpieczne. Ale to tylko taka moja mała fobiaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:02
-
nick nieaktualnyAagnieszkaa wrote:Suri, a daleko jedziecie. My zastanawiamy się kiedy będziemy mogli wyruszyć w pierwszą podróż
Wlasnie dojezdzamy. Okolo dwoch godzin. Z Bielska do Krakowa. Mala nawet nie wie ze jechala autem bo przespala cala droge.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:16
-
Pia Gizela wrote:My dalej walczymy z gazami. Ale dziś o niebo lepiej. I powiem wam, że moje dziecko uspokaja się dopiero przy odgłosach z brzucha - bicie serca. Także, nie mam prawie telefonu
Mój śpi przy odgłosie suszarki więc też nie mam telefonu