WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pia mnie kazali w szpitalu na czczo wypic lyzke oliwy z oliwek i pomoglo

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Gosiak a jak twoje crp? zmniejszylo sie?
    Powiedzieli, ze zrobia mi badania we wtorek, bo przy takim wysokim w dwa dni nie spadnie. Chca chociaz wynik dwucyfrowy. Dzis zdjeli mi szwy i teraz mam jakies oklady robic, wiec robie. Mam lekkie zakazenie w tej ranie - wlasnie przez ta cholerna bakterie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Powiedzieli, ze zrobia mi badania we wtorek, bo przy takim wysokim w dwa dni nie spadnie. Chca chociaz wynik dwucyfrowy. Dzis zdjeli mi szwy i teraz mam jakies oklady robic, wiec robie. Mam lekkie zakazenie w tej ranie - wlasnie przez ta cholerna bakterie.

Trzymam kciuki zeby juz bylo dobrze. Po antybiotyku napewno bedzie poprawa :) To na razie jeszcze nie wiecie kiedy wyjdziecie ze szpitala?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale dzis na obchodzie lekarz dal mi do zrozumienia, ze moze byc tak, ze malutka wypisza wczesniej, a ja jeszcze zostane - jesli ona skonczy antybiotykoterapie i bedzie wszystko ok, to nie chca jej trzymac w szpitalu. Boszsz, zebym ja szybko doszla do siebie, bo oszaleje normalnie....

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    ja mam aplikacje sound sleeper

Ja ten ból krocza przeżyję jakoś, ale mam problem z 2 :/ niby piję dużo, chce mi się, a nie mogę

Pia kup sobie czopki Evaqu. To takie musujące dla kobiet w ciazy i karmiących.
    Ja po cc użyłam raz i od razu zadziałał. Nie mam problemów z 2 od tej pory choć bałam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 15:53

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam mocno kciuki za Was!!!!!!

Słoneczna juz w domu jesteście?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 15:31

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dzięki za podpowiedź, jutro wypróbuję.

Gosiak, mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu. Bardzo temu kibicuję.

My właśnie się karmimy.

Powiedzcie jakie macie sposoby na zasypianie, jak wam dziecko nie uśnie przy piersi? Bo ja nie wiem co robić.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymam kciuki abys szybko sie wyleczyla. Co za cholerstwo.
    Pamietam ze byl czas ze na klinicznej wszystkie dzieci mialy bakterie coli. Skad to kurestwo.

Bardzo szybko zdjeli ci szwy łał ja jade dopiero w czwartek do mojego gina chociaz kusi jutrzejsza polozna srodowiskowa...

My bylismy na zakupach jiz z malym bo musialam dokupic mu ciuszki. Teraz ide sie kimnac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam skurcze co 13 min dokładnie,ale one nie bolą,nie wiem czemu są takie regularne bo czuje je jak te przepowiadajace moze trochę mnie ćmi jak na @, miala tak któraś z Was?

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja małego odkładam jak tylko zaczyna ziewać/przysypiac i wtedy ładnie zasypia sam. Czasami chwile to trwa wiec wtedy tule go do siebie i dopiero odkładam.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    Dziewczyny, mam skurcze co 13 min dokładnie,ale one nie bolą,nie wiem czemu są takie regularne bo czuje je jak te przepowiadajace moze trochę mnie ćmi jak na @, miala tak któraś z Was?

U mnie tak było, ze skurczy co 15 minut szybko zrobiło sie co 3 minuty i wtedy były juz bolesne!!!!
    U mnie ogólnie polecialo błyskawicznie, z rozwarcia małe 4cm w chwile zrobiło sie 9cm!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny moj od 3 dni co rano strasznie sie prezy ale nie placze... Co mu moze byc ?:(

to gazy - jeszcze nie kolka. Mój ma tak samo. Kładz na brzuszku i masuj brzuszek no i dużo pij....

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po sesji zdjęciowej, malutka nie chciała nam długo usnąć, ale po 4 godzinach zdjęcia są zrobione w słodkich stylizacjach, już się nie mogę doczekać na fotki. A i nauczyliśmy się pić z butelki medela- wyszło na to, że za płytko wsuwałam małej smoczek.

Gosiak - 3mam kciuki, za szybki wypis do domu razem z córeczką... a swoją drogą to dziwne, że chcą małą wypisać bez Ciebie- u mnie w szpitalu jest tak, że czy to z powodu złych wyników matki czy dziecka nie wypisują oddzielnie tylko jest się tam razem tyle ile trzeba.

Co do 2- ja nadal mam problemy, mam wrażenie, że ten odruch przesuwania kału w jelitach jest jakiś zaburzony, bo niby mi się chce, a nie do końca mogę....(soryy za dosłowny opis)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:16

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co robić,juz sie nieraz podobnie czułam,ale nie bylo to takie regularne.. Poczekac jeszcze? Mam do szpitala kawałek,jak sie do godziny utrzymają to chyba pojadę chociaż sprawdzić czy coś sie rozwarlo

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash, ja mam glicerynowe, ale zapiszę sobie nazwę tych, o których piszesz.
    u mnie problem może być zw. z sorbiferem, który biorę. a po drugie boję się mocniej napiąć, żeby szwy nie poszły :/

Boroniówka, oby to był ten alarm :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mam nadzieję,że wyjdziecie razem!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ja nie rozumiem czemu nie mozesz byc z Janinka skoro obie macie ta sama bakterie...
    jejku nie umiem sie postawic w takiej sytuacji.
    Duzo zdrowka do was! :*

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, no jak nie Urok to sraczka!! Trzymam kciuki, zeby wypisali Was razem! W ogole dziwna polityka, przecież mała pije Twoje mleko, wiec defacto jest karmiona piersią!
    Wspieram Cie z całych sił i trzymam kciuki za zdrowie!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, ja też tego do końc nie rozumiem, ale chyba to jest tak, że ona się już jej pozbyła a ja ją jeszcze mam i mogłabym jej znowu przekazać... Ale postanowiłam już, że jak ją będą chcieli wypisać beze mnie, to będą mieli taką aferę jakiej dawno nie widzieli. Skończy się bycie miłą i grzeczną pacjentką.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Czy czyjeś dzieci nie miały robionego USG główki itd. w szpitalu? Bo mój nie miał, na wypisie nie ma o tym nic.
    Moja miała robione USG główki razem z USG brzuszka w szpitalu.

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ