WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Pią, czemu lykasz żelazo?
    Bo po porodzie dostałam krwotoku, którego nie bardzo umieli od razu zatrzymać, w efekcie mam anemię poporodową.

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii gratuluję

derii84 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii gratuluję serdecznie, witamy w świecie kupek, nocnych karmien itp :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Suri, ja też tego do końc nie rozumiem, ale chyba to jest tak, że ona się już jej pozbyła a ja ją jeszcze mam i mogłabym jej znowu przekazać... Ale postanowiłam już, że jak ją będą chcieli wypisać beze mnie, to będą mieli taką aferę jakiej dawno nie widzieli. Skończy się bycie miłą i grzeczną pacjentką.
    Rany, Gosiu...ale to się u Ciebie skomplikowalo. Strasznie mi Cię szkoda. Trzymam cały czas kciuki żeby to cholerstwo jak najszybciej Cię opuściło.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri 41 i 1dz :-) ale dla mnie to bez różnicy :-)
    Dziękuję kochane

Suri97 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Rany, Gosiu...ale to się u Ciebie skomplikowalo. Strasznie mi Cię szkoda. Trzymam cały czas kciuki żeby to cholerstwo jak najszybciej Cię opuściło.
    Dzięki kochana, cały czas mam wrażenie, że to jakiś zły sen, który za chwilę się skończy i będziemy we trójkę razem w domu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, dzięki za radę z tym octaniseptem!! Jaka ulgam dzizusie! Postanowiłam, że zobaczę jak rana będzie wyglądać jutro, jeśli ok, to pojadę, jeśli nie, to pojadę we wtorek. Nie wiem też czy nawet jutro dałabym radę, bo P. musi jechać do przychodni zarejestrować małego i ustalić wizytę u pediatry, no i do mojej pracy zawieźć dokummenty.

Jaką wit. D dajecie dzieciom? Ja nie dostałam żadnej recepty, jedynie zalecenie, żeby podawać i nie wiem czy mogę podać Bioaron D na wlasną rękę :/
    Sue, ja daje małemu witaminki ibuvit K+D. One są bez recepty :-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri gratuluje :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Bo po porodzie dostałam krwotoku, którego nie bardzo umieli od razu zatrzymać, w efekcie mam anemię poporodową.
    No to trochę jak ja. Ja przy rodzeniu lozyska straciłam sporo krwi, i hemoglobina spadła mi do 7,5.
    Lykam dokładnie to samo żelazo, i mam już go dosyć. W czwartek idę do hematologa, bo już wyniki bardzo mi się poprawiły (choć jak sądzę to zasługa wątróbek, mięsa, pietruszki, a nie pigułek) i chcę się dowiedzieć jak długo mam jeszcze go brać.

Mąż i Żona od 31 maja
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii gratulacje!

Boroniówka. Ja teżnadal czekam. . Nic się nie dzieje. Skurczy brak.

kasianadine
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzięki kochana, cały czas mam wrażenie, że to jakiś zły sen, który za chwilę się skończy i będziemy we trójkę razem w domu.
    Nie dopuszczaj innych myśli. Już niedługo będziesz w domku z Janeczka, i o pobycie w szpitalu zapomnisz momentalnie.
    Mi poród, szpital wydają się już być tak odległe, a mały nie ma jeszcze dwóch tygodni.

A ja właśnie zostałam na cały tydzień sama z Fredziem. Skończył się urlop mojego męża, i już dziś pojechał do Wrocka.
    Zobaczymy się w piątek. Także dziś jest mi strasznie smutno.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, to jedziemy na tym samym wózku :D Mnie kazano powtórzyć morfologię po 2 tygodniach. Zobaczymy co wyjdzie.
    Na razie wmuszam w siebie jedzenie, bo apetytu brak. Pomijam już wszelkie dolegliwości zw. z tak niską hemoglobiną. Ale wyglądam jak papier. No masakra.

Mały zasnął idę szybko się kąpać. My chyba zaczniemy chodzić spać razem z małym. Nigdy nie wiadomo jaka będzie nocka :D

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rumianych policzków nie mam ;-) ale powoli wraca we mnie życie. Dlatego marzę żeby odstawić już te leki.

Teraz jak nie ma mojego męża do piątku, będę bezkarnie spała z Małym w łóżku... ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xderii gratki :)

Agnieszka , Pia ja tez mam anemie po porodzie. Biore Tardyferon za to. Nie ma zaparc po nim na szczescie.

Nasz maluch tez dzis niespokojny. Wymeczyl nas. Dobranoc my idziemy spac :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dam rady nadrobic. Widzialam ze pusalyscie o szwach. Niby rozpuszczalne ale mi jazali zdsjac w 6 dobie i jutro jade. Jeden mam gleboko i boje sie ze zakazenie sie zrobi chociaz teraz ciagle wietrze. Ciekawe jak to bedxie po zagojeniu.

U nas czasem jest problem zanim maly zlapie cyca a pokarmu chyba mam juz sporo i placze i placze a karmie tylko na lezaco bo siedziec nie moge nadal.. Wkladam czopki orzeciwbolowe to troche man ulge.czopki diclac 50 jakby co. Paracetamol tez mozna. Do kompa nie mam wiec jak usiasc;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak dajesz rade? Co mowia? Jakie jest teraz crp??

atdcqtkf2affvuei.png
  • OvuFriend

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue do krocza mam psikac octenistept lub myc tantum rosa a najlepiej myc jeleniem bialym i osuszac.

Z wit mam zalecone dawki i zeby to byly twist off kapsulki.
    Wit d dzis maz kupil ibuvit d a wit k bioaron k
    Mialam podane jeszcze np vita kap d i vita kap k

W zaleceniach mam jeszcze omega med pregna dha 500 mg 2 kaps przez okres karmienia

Jutro postaram sie wrzucic zdjecia tabel co do karmienia z mojego szpitala.

Co do jablek- jedna polozna mowila ze tak mozna a druga miwi ze sa surowe i to nie sezon na jablka wiec nue jesc. Dzis sobie zrobilam kompot i byl ok.
    Jedna polozna mowila zebym nie jadla bananow bo one naleza do cytrusow!! I powoduja akergie wiec nie bede jesc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak jak dajesz rade? Co mowia? Jakie jest teraz crp??
    Oszalałabym gdyby nie mój M. Chodzi do małej - kręci mi filmiki, robi zdjęcia, opowiada jak się zachowuje. Chyba mamy złote dziecko, bo nie płacze nawet jak ją wstawiają pod kran. CRP będą mi badać we wtorek dopiero, bo z tak wysokiego w dwa dni nie ma szansy spaść do dwucyfrowej liczby.
    Mam bardzo dużo zajęć tu - regularne idciąganie, a to kroplówka, a to teraz pielęgnacja tej rany po cc, to też pomaga - jakiś rytm. Ale łatwo nie jest.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Gosiak trzymam mocno kciuki za Was!!!!!!

Słoneczna juz w domu jesteście?????
    Tak od wczoraj.

Powiem Ci ze dzien po porodzie przyszedl do mnie nasz dr!!!
    Usiadl i siedzial! Patrzyl jak karmie;) pogadal troche i przyszedl anezstezjolog wyjac mi ten dren zzo wiec poszedl ale nie spodziwalam sie!!!
    Moze myslal ze Ty tez jesres bo po cc to raczej 5 dni!

Powiedzialam ze przyjde za 6 tyg;)) na wizyte;) a i bylam caly czas sama w sali ( na szczescie) ;)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ