Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My używamy białych pampersów 1. Nie narzekam. Zauwazylam ze dady strasznie odciskaja się na pupci i przykleja się do pośladków. Póki co nie używałam innych. Chusteczki teraz mamy z pampersa, wczesniej były dady. Jak mam więcej czasu przemywam pupę zwykłą woda. Wczoraj znów był atak kołki. Co prawda godzina, ale Pola tak strasznie płakała. Pomogła suszarka na brzuszek. Lekarz przepisał na kołki Debridat. Mała śpi od 10:50 z przerwą o 12 na cyca. Zdążyłam zrobić wykwintna zupę pomidorową
i korzystając z okazji to już jestem po obiedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:39
Pola
Hania -
My mamy chusteczki BabyDream -tez sroka polecała, używamy na zmianę z woda zwykla. Są ok, małemu nic po nich nie dolega. Maści do pupy nie używamy, bo nie ma takiej potrzeby. Mam tylko jakieś próbki z musteli, to ze 2 razy posmarowalam. A tak to czasem olejem ze słodkich migdałów natłuszcze i tyle.
Czy waszym dzieciom tez przetluszcza się glowa od czoła do czubka? Dziwne to, może związane z ciemieniucha (choć nie ma na razie). -
Mała mi, mnie mama mówiła ze taka tlustosc właśnie w tym obszarze związane jest z ciemieniucha. Obserwuj. Oo u Ciebie dwudaniowy obiad
eee to do tego mi jeszcze daleko, chociaż mała śpi i mogłabym zrobić, ale wolę posiedzieć na kanapie i kawy się napić
Penelope lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Sue wrote:Moj ma czerwona pupę po chusteczkach z pampersa. Używałam Tammi to nic nie było.
Angelcia, po wodzie tez mu sie zaczerwienila!!
Cath, te z hippa jakie masz? Bo srokao o nich pisała, ze dobre, ale jakie konkretnie?takie białe opakowanie z drzewkiem
z naturalnym olejem z migdałów
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja używałam białe pampersy i byl ok ale zaczynały się małej odgniatac na nóżkach. Teraz jesteśmy na sądach jedynkach i wg mnie super się sprawdzają. Pewnie jutro nam się paczka skończy I za dwa dni przechodzimy na dwójki albo dad albo zielonych pampersow. A do dupki używamy zwykłej cieplej Wody i raz albo dwa razy dziennie bepanthen baby. Takiemialam Takie miałam zalecenie w szpitalu i od położnej aby chusteczki używac tylko w podróży.
Co do krostek to mała dostała juz okropny rumień w szpitalu i kazali mi ją kąpać w Kali ( można kupić w aptece) albo w krochmalu. Pomogło po 3 kąpielach.
Czy ktoś do ciałka maleństwa stosuje olej kokosowy?
-
Katis, będę główke obserwować. A obiad dwudaniowy, ale zobacz jaki prosty - mieso z zupy, tylko kassza i sos 5 min roboty, a do tego jednak nie pieczone warzywa, ale fasolke szparagowa mam zamrozona to ugotuje
Ja jem teraz dużo bardzo, samą zupą bym nie pojadła
-
MałaMi, mnie mama mówiła, że na ciemieniuche (ewentulaną) dobrze działa masło! Trzeba natrzeć główkę i umyć.
Mnie czeka dziś wybór pediatry dla Maluszka i położnejDokumenty do firmy zawiezione, zupa ugotowana, zaraz się biorę za jakieś drugie danie
A mały śpi od 11
Zaraz go chyba sama na cycka obudzę
-
Ja cchusteczki mam z netto, podobno najlepsze. Używam ich tylko jak nie mam pod ręką ciepłej wody. Stas już miał czerwoną kupę z krostami i ani linomag ani mąka nie pomagały. Posmarowalam mu trzy razy super sudocremem i jest ładna.
Stas był kapany w szpitalu w nadmanganianie potasu bo też miał mnóstwo krostek czerwonych na ciele. Teraz mu wyskakują, ale dosłownie kilka i po dniu ew dwóch znikają. Nic z tym nie robię.
Wasze dzieci mają sucha skórę? Mój pommimo smarowania olejkiem migdalowym ostatnio ma takie suche ciałko. Może to od mydelka do kąpieli, bo kapiemy go w bambino. Chyba się zaopatrzenie w coś innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:58
-
Nam położna powiedziała ze olejek najlepiej zadziała wlany do wody do wanienki. Jak maly się urodził, to luszczyla mu się skora, a teraz po tych kapielach jest super.
Macie racje z tym myciem pupki woda, a nie chusteczkami. Muszę wyłączyć lenistwo i myć woda
A moj dzisiaj taki niespokojnybudzi się co chwile, jak nie on. Mam nadzieje ze to nie kolki, bo kończy 3 tygodnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:00
-
Dzien dobry
jakies zmiany nastały? coś mnie ominęło??
ja przybywam się pochwalić, że czopek z krwią w końcu ruszył i skurcze nieregularne. Zatem czekamyPatrycjaP, mala_mi1982, Bietka, megg, truskawkax25, LadyDi, kasia_1988, Suri97, Penelope lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Hej;) ciężarówki cos ucichły;) ja sie wlaśnie zbieram do szpitala na ktg i zobaczę co mi powiedzą,mam nadzieje,że nie będą mnie zostawiać jeśli moje rozwarcie nadal stoi w miejscu. Po wczorajszych regularnych cisza i nic sie nie dzieje. Eh,chyba marzec nas czeka
w taką pogode to aż chce sie z wózeczkiem na spacer.. -
a na ktg skurcz wyszedł około 60%, ledwo wyczuwalny.
Lekarz chciał mi dać skierowanie do szpitala, ale powiedziałam, że nie ma sensu chyba i powiedziałam mu o czopku z krwią, który odchodzi sobie od rana - raz duży krwisty, potem brązowy itd. I już mnie badać palcowo też nie chciał, żeby infekcji żadnej nie wprowadzić.
Zatem mi pomogły schody ++ szybki spacer.
czekamy
Jeśli do środy nie urodzę to w środę na ktg i wtedy dopiero do szpitala:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:17
-
nick nieaktualnySue czyli nasze dzieci są uczulone na wodę
brudaski
Ja juz zauwazylam jak Adzie podrosly włoski z tyłu, ma takie na 1-2cm słodkie sąCodziennie wieczorem smaruję główkę oliwką i czeszę szczotką.
Obcinała ktoraś pazurki maluchowi? Bo ja się boję, jutro przyjdzie położna to może pokaże co i jak. W sumie, ona będzie już u Nas drugi raz - ile razy była u Was?
Bietka u mnie skóra złazi jak cholera, tzn u dziecka. Natłuszczam, w szpitalu kazali olejem parafinowym.
Te nierozpakowane - szkoda mi Was strasznietakie czekanie i obracanie się w towarzystwie już "faktycznych mamusiek" musi być wnerwiające!
-
angelcia, tylko trochę denerwujące...
bo nikt się nami już nie interesuje! ;( hehemala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
buziaki kobietki
mamusiom wyspanych nocy a nierozpakowanym leciutkich porodów
ja się odezwę na tamtym forum jak się coś zmieni
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyMK nie macie sily przebicia miedzy nami, ale spoko! Pocieszajace jest to, ze Wasze okruszki urodza sie juz w powiedzmy ciepłym okresie
EDIT: Gosiak co u Was??
Czy ktoras z Was odwiedzala juz kogos z malenstwem? Np dziadkow? Ile mialy dni/tygodni Wasze maluchy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:48