X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, to są potowki, albo trądzik niemowlecy. Moja tez się z tym zmaga. Przejdzie samo za parę tyg lub miesiecy

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia moja ma na nosku dużo białych krosteczek ale to od dnia narodzin a co jakiś czas pojawiają sie pojedyncze krosteczki na twarzy :) ale to sporadycznie.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moja tez ma te krosteczki, ale juz sa mniejsze :)

Kurde, fajne te nasze bombolinki! :) Moja juz powoli robi sie na buzce okraglutka, ciekawe jak wagowo :/

• megg Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia gratuluję

My dziś czekamy na polozna i będziemy się ważyć
    Franek w ciągu pół godziny olał mi dwa ubranka. Wam też dzieciaczki szczególnie chłopaki tak wszystko zalewają. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:19

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole uzywa ktoras z Was bialych pampersow? Wg mnie one sa okropne, mloda ledwo w niego siknie, a granulat juz jakby przelany i odciska jej sie na nozkach :/. Mialam jednego pampersa z tesco, bo dostalam w jakies paczce i byl super! Czekam, az te biale pampki sie skoncza i ruszam z rosmanowskimi.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też sie zalewa solidnie. Teraz lecimy na baby dream fun and fit 1 i są chyba lekko za małe dlatego tak się przesikuje, tak mi się wydaję. Teraz będę używać dad 2.
    Białych pampersów nie uzywalismy w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:58

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, od wczoraj strasznie kreci mi sie w glowie, tak jakbym miala zaraz zemdlec :/ moze to od anemii?

• cath Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam białych pampersów i u nas się sprawdzily za to baby dream które teraz mam sa do dupy! Dosłownie! Granulat sie oddziela i jak wycieram młodej dupke to musze dokladnie sprawdzać wszystkie faldki czy tego granulatu nie ma. I juz pare razy się zdarzyło ze przesiakly albo bokiem wyleciała zawartość patrz kupa czy siuśki! Masakra! Kończę to opakowanie i juz zielone pampersy dwójki lecę. Chociaż z tego co widzę ten wklad flizelinowy maja bardzo maly!! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, a maz pomaga przy malej? Wszystko ok już u Was?

W ogóle faceci Wam pomagają?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zostalysmy same. Mój T wrócił do pracy. Zobaczymy kiedy zjem śniadanie :P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath moja tez ma te krosteczki, ale juz sa mniejsze :)

Kurde, fajne te nasze bombolinki! :) Moja juz powoli robi sie na buzce okraglutka, ciekawe jak wagowo :/

Angelciu to potówki, same zejda albo wykąp Małą w nadmanganianie potasu, troszke wysusza ale schodzi od razu. Nasz był cały w tym, brzuszek, nozki, głowka -wszystko..przegrzałam GO, wykąpaliśmy dwa razy i śladu nie ma.
    Co do pampersów to mam to samo wrażenie, sa beznadziejne, do tego smierdza chemią, bleeeeeeeeeeee...rossmanowskie też nie sa rewelacyjne powiem WAm. DOstałam opinie ze sa super, ku[piłam, koszt ok 10zł za 30szt wiec oki, ale jakość słaba...szybko namakaja, pęcznieją jakoś tak dziwnie...nie ma jak dady :) my jeszcze na jedynkach, jeszcze są oki, a już 2 pudła dwójek czekaja:)

Gratulacje dla nowych Mamuś :) trzymajcie sie dzielnie:)
    Moj zasypia, od 6.30 oczy jak 5zł...niestety poddałam sie i daje mu smoka na chwilke bo inaczej nie oderwe GO od cyca, teraz ciumka smoka i zasypia...zaraz sam wypluje albo mu wyjme:) Mam nadzieje, ze da zjeść sniadanie i pośpi z 2h...
    powiem Wam, ze wczoraj dramat, On cierpli na bezsenność..wczoraj obudził sie przed 7..zasnał dosłownie na 20 min ok 11 i pozniej dopiero o 16..a tak to wrzask nie wiem o co...przed 16 mu sie ulało i zasnał..woec pewnie mu to zalegało w zoładku i gniotło :(

derii84 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, ja w sobote byłam sama i obiad zjadłam o 22 :)

Lara, moj tez tak charczy cały czas. Bałam sie, ze to katar, ale nie przeszkadza mu to w ssaniu, nie płacze i śpi spokojnie, wiec jest ok. Podlozylam ksiazke pod materacyk, zeby nie leżał na płasko, wkropilismy mu sól fizjologiczna i teraz odkichuje gile.
    Musze kupic fride, bo gruszka jest beznadziejna! Nic sie nie da nią odciągnąć.
    I odstawiam nabiał, bo moze go to zasluzowalo.
    I pozniej do noska wkropie swoje mleko- ponoc działa jak naturalny antybiotyk.

Jade dzis ściągnąć szwy, juz mnie tak nie boli, a octanisept działa cuda!!

Rudasek, derii84 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też charczy, pytałam położna o co kaman to mowiła ze jeszcze krtań takie dzieci maja nie do końca sprawna i sta to :)
    Moj tez ma katar, staram sie odciagac gruszka ale masz racje Sue, jest beznadziejna, cos tam mu wyciagne ale nie wszystko :)

ciesze sie , ze octenisept pomóg, mnie tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 09:51

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czujecie kupke swoich Malych?
    Bo ja przez tydzien chyba nie czułam a teraz już ma takie charakterystyczny, jakby kwaśny zapach ..także jak zrobi to przez pieluche czuje:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii i dorocia serdeczne gratulacje!

Mi tez białe pampersy nie pasowały. Zielone były lepsze. Teraz mam zielone 2 i są super, przynajmniej nóżek nie uciskają. Mam tez Dady 2 ale jeszcze nie uzywalismy.

U nas noc super. Były 3 karmienia a oprócz tego spanie :-) A udało się bo małego przetrzymalam wieczorem od 19 do 22 z hakiem. I wtedy juz w nocy nie potrzebował aktywności. Muszę tak robić przez parę dni to się może przestawi.

Moje dzieciątko tez ciałka nabiera :-) od urodzenia był okrągły, ale teraz to juz taki paczus słodki :-* Zazdroszcze wam, ze położna z waga przychodzi. My mamy dopiero na początku marca pediatrę to się zwazymy.

Ja jestem juz od tygodnia sama z małym (maz wrócił do pracy) i daje sobie spoko rade. M mi pomaga w domu -sprząta, gotuje (wczoraj upiekl mi szarlotke!), małym się chwilke zajmie, ale głównie starszym synem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 10:01

derii84 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, mój też wrócił dziś do pracy, brrrr
    Katiś wrote:
    Hej. Zostalysmy same. Mój T wrócił do pracy. Zobaczymy kiedy zjem śniadanie :P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie sadzilam, ze cudza kupa moze tak cieszyc :) Adulcowi odpadl pepek dzisiaj, teraz niech się jeszcze podgoi i bedzir lalunia :)

Maz wrocil do domu, pomaga, ale znowu mam z nim problem.. Grzebie po jakis portalach randkowych, kurwica mniestrzrla, bo jjeszcze idiota pisze tam, ze jest wolny itp... Boli mnie to bardzo :( ale juz nawet nie mam sily plakac.. Najpierw ten ciężki porod, a teraz taki cios znowu.. :( a juz myslalam ze bedzie dobrze :( :( :(

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ciężko mi sobie nawet wyobrazić co przezywasz ze swoim mężem. To co piszesz jest okropne. Jesteście tak krótko po ślubie a tu takie jazdy. Nie mam pojęcia co ci napisać czy do radzić, wiec trzymaj się po prostu dzielnie, może wam się jeszcze ułoży. Oby.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że gruszka nie sprawdziła się. W sobotę mąż kupił fride w aptece i się sprawdza, ale trzeba mmocno sie zaciagać ;)

Ja mam jeszcze męża przez 2 tyg, więc mam kiedy jeść :)

Mój Staś ma ciągle kupy że sluzem... Czasami nawet pojawiają się zielone. Wcześniej myślałam, że to ja cos zjadłam, ale teraz jem tylko to co niby nie uczula i nadal to samo. Może też odstawie nabiał żeby sprawdzić czy to on jest winny.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, mnie położna mowila, ze noworodkom przez pierwszy miesiac dobrze dawać smoczek, bo one maja bardzo silna potrzebę ssania, to je uspokaja. My naszemu dajemy czasem, sam wypluwa jak zaśnie. Inaczej to cycki by mi odpadły:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2433 2434 2435 2436 2437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ