Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dorcia gratuluję
My dziś czekamy na polozna i będziemy się ważyć
Franek w ciągu pół godziny olał mi dwa ubranka. Wam też dzieciaczki szczególnie chłopaki tak wszystko zalewają. ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:19
-
nick nieaktualnyW ogole uzywa ktoras z Was bialych pampersow? Wg mnie one sa okropne, mloda ledwo w niego siknie, a granulat juz jakby przelany i odciska jej sie na nozkach
. Mialam jednego pampersa z tesco, bo dostalam w jakies paczce i byl super! Czekam, az te biale pampki sie skoncza i ruszam z rosmanowskimi.
-
Mój też sie zalewa solidnie. Teraz lecimy na baby dream fun and fit 1 i są chyba lekko za małe dlatego tak się przesikuje, tak mi się wydaję. Teraz będę używać dad 2.
Białych pampersów nie uzywalismy w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:58
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja używałam białych pampersów i u nas się sprawdzily za to baby dream które teraz mam sa do dupy! Dosłownie! Granulat sie oddziela i jak wycieram młodej dupke to musze dokladnie sprawdzać wszystkie faldki czy tego granulatu nie ma. I juz pare razy się zdarzyło ze przesiakly albo bokiem wyleciała zawartość patrz kupa czy siuśki! Masakra! Kończę to opakowanie i juz zielone pampersy dwójki lecę. Chociaż z tego co widzę ten wklad flizelinowy maja bardzo maly!!
-
angelcia wrote:Cath moja tez ma te krosteczki, ale juz sa mniejsze
Kurde, fajne te nasze bombolinki!Moja juz powoli robi sie na buzce okraglutka, ciekawe jak wagowo
Angelciu to potówki, same zejda albo wykąp Małą w nadmanganianie potasu, troszke wysusza ale schodzi od razu. Nasz był cały w tym, brzuszek, nozki, głowka -wszystko..przegrzałam GO, wykąpaliśmy dwa razy i śladu nie ma.
Co do pampersów to mam to samo wrażenie, sa beznadziejne, do tego smierdza chemią, bleeeeeeeeeeee...rossmanowskie też nie sa rewelacyjne powiem WAm. DOstałam opinie ze sa super, ku[piłam, koszt ok 10zł za 30szt wiec oki, ale jakość słaba...szybko namakaja, pęcznieją jakoś tak dziwnie...nie ma jak dadymy jeszcze na jedynkach, jeszcze są oki, a już 2 pudła dwójek czekaja:)
Gratulacje dla nowych Mamuśtrzymajcie sie dzielnie:)
Moj zasypia, od 6.30 oczy jak 5zł...niestety poddałam sie i daje mu smoka na chwilke bo inaczej nie oderwe GO od cyca, teraz ciumka smoka i zasypia...zaraz sam wypluje albo mu wyjme:) Mam nadzieje, ze da zjeść sniadanie i pośpi z 2h...
powiem Wam, ze wczoraj dramat, On cierpli na bezsenność..wczoraj obudził sie przed 7..zasnał dosłownie na 20 min ok 11 i pozniej dopiero o 16..a tak to wrzask nie wiem o co...przed 16 mu sie ulało i zasnał..woec pewnie mu to zalegało w zoładku i gniotłoderii84 lubi tę wiadomość
-
Katis, ja w sobote byłam sama i obiad zjadłam o 22
Lara, moj tez tak charczy cały czas. Bałam sie, ze to katar, ale nie przeszkadza mu to w ssaniu, nie płacze i śpi spokojnie, wiec jest ok. Podlozylam ksiazke pod materacyk, zeby nie leżał na płasko, wkropilismy mu sól fizjologiczna i teraz odkichuje gile.
Musze kupic fride, bo gruszka jest beznadziejna! Nic sie nie da nią odciągnąć.
I odstawiam nabiał, bo moze go to zasluzowalo.
I pozniej do noska wkropie swoje mleko- ponoc działa jak naturalny antybiotyk.
Jade dzis ściągnąć szwy, juz mnie tak nie boli, a octanisept działa cuda!!Rudasek, derii84 lubią tę wiadomość
-
Moj też charczy, pytałam położna o co kaman to mowiła ze jeszcze krtań takie dzieci maja nie do końca sprawna i sta to
Moj tez ma katar, staram sie odciagac gruszka ale masz racje Sue, jest beznadziejna, cos tam mu wyciagne ale nie wszystko
ciesze sie , ze octenisept pomóg, mnie tezWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 09:51
Sue lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czujecie kupke swoich Malych?
Bo ja przez tydzien chyba nie czułam a teraz już ma takie charakterystyczny, jakby kwaśny zapach ..także jak zrobi to przez pieluche czuje:) -
Derii i dorocia serdeczne gratulacje!
Mi tez białe pampersy nie pasowały. Zielone były lepsze. Teraz mam zielone 2 i są super, przynajmniej nóżek nie uciskają. Mam tez Dady 2 ale jeszcze nie uzywalismy.
U nas noc super. Były 3 karmienia a oprócz tego spanieA udało się bo małego przetrzymalam wieczorem od 19 do 22 z hakiem. I wtedy juz w nocy nie potrzebował aktywności. Muszę tak robić przez parę dni to się może przestawi.
Moje dzieciątko tez ciałka nabieraod urodzenia był okrągły, ale teraz to juz taki paczus słodki :-* Zazdroszcze wam, ze położna z waga przychodzi. My mamy dopiero na początku marca pediatrę to się zwazymy.
Ja jestem juz od tygodnia sama z małym (maz wrócił do pracy) i daje sobie spoko rade. M mi pomaga w domu -sprząta, gotuje (wczoraj upiekl mi szarlotke!), małym się chwilke zajmie, ale głównie starszym synem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 10:01
derii84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNigdy nie sadzilam, ze cudza kupa moze tak cieszyc
Adulcowi odpadl pepek dzisiaj, teraz niech się jeszcze podgoi i bedzir lalunia
Maz wrocil do domu, pomaga, ale znowu mam z nim problem.. Grzebie po jakis portalach randkowych, kurwica mniestrzrla, bo jjeszcze idiota pisze tam, ze jest wolny itp... Boli mnie to bardzoale juz nawet nie mam sily plakac.. Najpierw ten ciężki porod, a teraz taki cios znowu..
a juz myslalam ze bedzie dobrze
-
Angelcia ciężko mi sobie nawet wyobrazić co przezywasz ze swoim mężem. To co piszesz jest okropne. Jesteście tak krótko po ślubie a tu takie jazdy. Nie mam pojęcia co ci napisać czy do radzić, wiec trzymaj się po prostu dzielnie, może wam się jeszcze ułoży. Oby.
-
Ja też uważam, że gruszka nie sprawdziła się. W sobotę mąż kupił fride w aptece i się sprawdza, ale trzeba mmocno sie zaciagać
Ja mam jeszcze męża przez 2 tyg, więc mam kiedy jeść
Mój Staś ma ciągle kupy że sluzem... Czasami nawet pojawiają się zielone. Wcześniej myślałam, że to ja cos zjadłam, ale teraz jem tylko to co niby nie uczula i nadal to samo. Może też odstawie nabiał żeby sprawdzić czy to on jest winny. -
Rudasku, mnie położna mowila, ze noworodkom przez pierwszy miesiac dobrze dawać smoczek, bo one maja bardzo silna potrzebę ssania, to je uspokaja. My naszemu dajemy czasem, sam wypluwa jak zaśnie. Inaczej to cycki by mi odpadły:)
Januszkowa lubi tę wiadomość