Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuFriend
-
Sue wrote:Rudasku, mnie położna mowila, ze noworodkom przez pierwszy miesiac dobrze dawać smoczek, bo one maja bardzo silna potrzebę ssania, to je uspokaja. My naszemu dajemy czasem, sam wypluwa jak zaśnie. Inaczej to cycki by mi odpadły:)
No ja strasznie nie chcialam smoka ale od wczoraj daje..bo cyc mi odpada, on wiem ze najedzony a nadal chce...i potem zwraca albo cos, wiec jak płacze juz dośc długo to daje uspakajacza...i też wypluwa, choć czasem po prostu nie chce, wiec focha zarzuci i siedzi cicho albo spi -
cath wrote:A jakie macie smoczki? Bo ja mam aż cztery typy!!! I na razie moje dziecko najchętniej ssie z lovi! Ale mam wątpliwości co do kształtu wiec dzis próbujemy z NUK a dokładniej NUK Genius!
ja mam też lovi, jakiś dynamiczny czy cosik -
Ja mam tommee tippee 2 sztuki, lovi 2 sztuki, moja tesciowa kupila jakies z Kubusiem puchatkiem tez 2 sztuki ale te to wg sa jakies wielkie i Konstancja nie chce nawet do buzi brać! No i ten NUK. A najśmieszniejsze jest to ze wszystkie smoczki oprócz tych tommee tippee dostaliśmy! Czy ludzie nie mogą sie zapytac czego potrzebujemy!?
-
Dorcia gratulacje, wymiary identyczne jak u mojej Natalki
Angelciu my mamy alantan puder na takie różne zaczerwienienia na skórze, polecili w szpitalu, wyszło malutkiej uczulenie poo szpitalnych ubrankach, po 3 dniach posypywania tym pudrem już praktycznie wszystko zeszło.
Białe pampki według mnie super, skończyłam właśnie paczkę, teraz otworzyłam rossmanowskie babydreamy i uważam, że są gorsze, bardziej liche.
Natalka uwielbia ciumkać smoczek, jest przy tym taka słodkaMamy tommee t.
Katiś mojej też bulka w brzuszku podczas jedzenia, czasami się zastanawiam czy to u mnie czy u niej, ale raczej u niejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:30
-
A ja używam baby dream i jestem zadowolona. Moze trzeba częściej zmieniac, ale mały miał białego pampersa w szpitalu i taki mi sie chemiczny wydawał. Ale baby dream lepsze sa nie te fun&fit, tylko z listkiem takie. A chusteczki Tammi cotton.
Wlasnie wracam ze zdjecia szwów! Jaka ulga!! A miałam ich troche, troche to nieprzyjemne było, ale ciesze sie, ze sie pozbyłam tego cholerstwa.
Mały puścił w poczekalni bąka:)
truskawkax25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mał w białym pampku wytrzymuje o 1,5h i muszę zmieniać, bo jest strasznie zasiusiana, nie wspomnę o tym, że odciska jej się na nózkach, a jest chudziutka. Tak jak pisałam - miałam jednego z Tesco, bo dostałam w klinice Sodowskiego i był super - 3h na tyłku i żadnych niespodzianek z nim nie było. Szkoda, że dopiero teraz otworzylam babydreamy, bo one mają wycięcie na pępek, a absolutnie o tym nie wiedziałam
teraz to już mi to w sumie nie potrzebne, ale cóż.
Truskawko na zaczerwienienia położna poleciła mi alantan, ewentualnie bephanten. Po Alantanie zeszło zaczerwienienie w ciągu 2 dni. Co najlepsze - pupka mojej księzniczki uzyskała barwę czerwonej po.. UWAGA! MYCIU JEJ WODĄ PRZEGOTOWANĄ!! Po nawilżonych chusteczkach nic jej nie jest, a po wodzie armagedon...
Mąż poszedł z Młodą na spacer, mam chwile dla siebie eh... Szczerze? Nie tesknie za wolnymi chwilami, bo zaczynam popadac w paranoje, za duzo mysle o tym wszystkim co sie u mnie dzieje, a nie dzieje sie dobrzeMam dosc i to definitywnie nie jest baby blues tylko... HUSBAND BLUES!
-
Po wazwniu maly przytyl w ciagu tygidnia 230g wiec cyc mu starcza:) a juz sie balam. Tyle ze nadmiaru nie mam wiec nic nie odciagam. Moze pozniej bede miala wiecej
Szkod tylko bo jak bd chciala wyjsc to mm mi pozostaje
Teraz uzywam pieluch rossanowskich i wydaja mi sie ok
Ja mam meza jeszcze tydzien, smutno mi bedzie jak pojdzie do pracy bo bardzo mi pomaga.derii84 lubi tę wiadomość
-
My uzywamy chusteczek nawilzanych z hippa!! Cudowne sa
nawet polozna jak zobaczyla ze mamy te chusteczki powiedziala ze dobry wybór.
Do pupci używam bepanthen i mączkę ziemniaczana jako zasypki
Ja bardzo czesto zmieniam pieluchy. Deneruje mnie zapach i to jak ma miekka pupkę. A i tak baby dream mi przecieka!! Chyba ze moje dziecko strumieniami leje! -
nick nieaktualnyJa uzywam chusteczek z pampersa, mam jeszcze babydreamy, ale nie otwieralam.
Pytanie do mam, ktore karmia mm - ile mililitrów jadły Wasze dzieci jak mialy ok 1,5 tyg? Ada je 60ml, a pozniej musze jej dokoptować jeszcze ze 30, bo głodna i ciumka paluchy - nie powiem, slodko to wyglada jak jest taka "głodna i zapchana palcami" ale szkoda mi jej