Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue a jak Twoje naciecie? Siadasz juz normalnie?
Pia Ty chyba tez w tym czasie co i ja, jak to u was wyglada? Bo mnie troche tylek boli- nie powiem ze nie. Wsadzilam sobie czopek nawet. Bo chyba za duzo dzis siedzialam.
Ciekawa jestem czy bedzie wszystko dobrze z tym.
Dobrze ze nie mialam zakazenia.
Myje czesto bialym jeleniem i psikam octenisteptem -
U Russella tez skóra sucha była, używam oilatum do kąpieli (co drugiej) i wmasowuję (od 7 doby) olej kokosowy w całe ciałko i już nam się nie łuszczy i skóra ładna.
no i ja nie przypuszczałam że wejdę kiedykolwiek do kokosowej grupy, a jednak się skusiłam, nie żałuję. Zapach tak ciepły i i delikatny że sama bym się z chęcią wysmarowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:19
Gosiak, słoneczna 85, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Sue a jak Twoje naciecie? Siadasz juz normalnie?
Pia Ty chyba tez w tym czasie co i ja, jak to u was wyglada? Bo mnie troche tylek boli- nie powiem ze nie. Wsadzilam sobie czopek nawet. Bo chyba za duzo dzis siedzialam.
Myje czesto bialym jeleniem i psikam octenisteptem
ja nie narzekam, jakoś szczególnie mnie nie boli, czasem ciągnie, ale siadam zawsze na miękkim, szew jeszcze mi się trzyma. najgorzej mam z 2.
ja mam jeszcze maść solcosceryl, ona mi bardzo pomogłasłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A jak Wasze brzuchy po porodzie? Wracacie do formy?
Ja obecnie czyli po 11 dniach mam 5 kg na plusie i tak wyglądam
http://iv.pl/images/80180336814961414483.jpg
Jeszcze trochę zostało ale już niedużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:32
asia888 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Sue a jak Twoje naciecie? Siadasz juz normalnie?
Myje czesto bialym jeleniem i psikam octenisteptem
Ja nie siadam jeszcze. Ewentualnie na cebuszce, ale na lewym pośladku.
Generalnie czuje sie dobrze, nie boli, nie ciągnie. Czasami jak za długo chodzę to mnie tak ciągnie na dole.
Mysle, ze jeszcze tak z tydzien bede oszczędzać te stronę.
Tez myje białym jeleniem i psikam octaniseptem. Generalnie prawie nic juz ze mnie nie leci, a rana sie goi ładnie. Nie wiem jak tam "w srodku"słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna w końcu nie bylismy u niej, bo sesja to prezent dla Tymka od mojej siostry ciotecznej i ona wybrała fotografa.
Trochę żałuje, bo moze lepiej by to wyszło. Umówiliśmy sie, ze dokonczymy sesje u nas w domu, zeby Niunio czuł sie bezpieczniej. Także no... Zobaczymy! Dzis zrobiliśmy 3 stylizacje, jeszcze 3 sa zaplanowane.
Ja nakładek na sutki używałam w szpitalu, jak nie umiałam przystawic a młody nie umiał złapać.
-
Sue właśnie chciałam się Ciebie pytać bo my w tym samym czasie. Normalnie nic Cię już nie boli? Mnie nie bolało a teraz strasznie ciągnie wokół szwu. Dziś przy myciu jedna końcówka pętelki mi wylazła i wisi mi taki sznureczek. chciałam go delikatnie wyciągnąć bo myślałam, ze pewnie się rozpuścił i wypadnie ale ta druga strona mocno gdzieś tam siedzi i nie da się go wyciągnąć.
Wizytę mam dopiero w połowie marca. Myślicie, ze dać temu spokój i pozwolić się goić czy pójść wcześniej na kontrolę?
Od wczoraj używam tez globulek Cicatridine na gojenie się ran po porodzie.
Za dużo siedzę i chodzę, to wiem, no i małego na rękach chyba mam za dużo. Plecy mi wysiadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:44
-
Angelique, boli mnie, ale juz jest lepiej. Boli jak za długo chodzę albo stoję. Staram sie odpoczywać dużo.
No i ja juz szwy mam ściągnięte, w 7 dobie miałam ściągane. Bez szwów o wiele lepiej.
Moje dziecko po kąpieli i dwoch cycach w końcu odpadłociekawe na jak długo!
-
Witam sie z chwilka czasu. Wczoraj wyszlismy z Natusiem do domku. Powiem Wam szczerze, ze od razu lepiej sie poczulam. Szwy po CC ciagna, brzuszek tez przy dotyku bolesny i jeszcze niestety duzy. Glowa mnie pobolewa i plecy ale powoli jest coraz lepiej. Pokarmu mam duzo, maly to straszny glodomorek i trzeba go pilnowac z jedzonkiem bo tak to go brzuszek boli, jest twardy i placze. Ogolnie jest bardzo fajnie. Kubus cieszy sie z brata, ciagle chce na niego patrzec, dotykac i przytulac. Moj P jest cudowny, baaaardzo mi pomaga przy Natanku, w domu i z Kubusiem. I przede wszystkim wspiera. Podrzuccie liste rozpakowanych. Postaram sie niedlugo wrzucic jakies zdjatka malutkiego. Pozdrawiam.
-
U mnie na łuszczącą skórę rewelacyjnie podziałała emulsja do ciała emolium, smarowałam kilka razy na dzień i po dwóch dniach skórka śliczna- teraz stosuje tylko po wieczorem,
u nas sesja noworodkowa się udała choć po 2 stylizacjach był płacz i godzinę usypiania, ale fotograf stworzył tak świetne warunki, że w 3,5 godz (łącznie z usypianiem) wszystkie zaplanowane stylizacje były zrobione+ fotka z rodzicami, zdjęcia były robione u fotograf w domu w pokoiku nagrzanym falerką, z fotelem do karmienia, fotografka sama miała córkę 8mc i podejście do maluchów super
co do kilogramów mi zostało 2 do wagi sprzed ciąży
krocze mnie praktycznie juz nie boli, prawie normalnie siadam, nadal stosuje tantum rosa i octenisept, a jak juz przestane krwawic to uzyje kremu na blizny.... nadal mam troche problemow z 2:-/
u mnie dziś malutka grzeczna- rano była wizyta w przychodni, potem pierwszy spacer (był płacz i trzeba była właczyć jej w wózku dźwięk odkurzacza, bo niestety wyszliśmy na głodniaka, żeby do przychodni zdążyć), a potem popoludniowa drzemka od 13 do 16:)
poza tym dzien niespodzianek- sąsiadka przyszła z bukietem tulipanów dla mnie i śpioszkami dla malej i z pracy dostałam tort pieluszkowy z misiem i kocykiem z imieniem malej, waga, wzrostem i data urodzenia, cudny:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Kasiu daj znać jak u Ciebie..
U mnie nici dzisiaj z porodu..
Podłączyli kroplówke i od razu zaczeła wywoływać skurcze, powyżej 100 (dokładnie nie wiem ile, bo tutaj im tylko do tylu pokazuje)
Skurcze co 2-3 minuty, no ale rozwarcie nadal tylko na luźny palec
chodź położna mówi, ze reakcja na skurcze rewelacyjna to i tak nic nie wyszło z tego
Kropłowke odłączyli i skurcze zanikły
Al głowka już niby niziutko jest, a szyjka gładka
daj znać jak z Tobą !!