X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a jak Twoje naciecie? Siadasz juz normalnie?
    Pia Ty chyba tez w tym czasie co i ja, jak to u was wyglada? Bo mnie troche tylek boli- nie powiem ze nie. Wsadzilam sobie czopek nawet. Bo chyba za duzo dzis siedzialam.
    Ciekawa jestem czy bedzie wszystko dobrze z tym.
    Dobrze ze nie mialam zakazenia.

Myje czesto bialym jeleniem i psikam octenisteptem

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nakładki, używam czasem, jak mały jest nerwowy i nie umie chwycić. Mam te od TT. Chwalę sobie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Russella tez skóra sucha była, używam oilatum do kąpieli (co drugiej) i wmasowuję (od 7 doby) olej kokosowy w całe ciałko i już nam się nie łuszczy i skóra ładna. :)

no i ja nie przypuszczałam że wejdę kiedykolwiek do kokosowej grupy, a jednak się skusiłam, nie żałuję. Zapach tak ciepły i i delikatny że sama bym się z chęcią wysmarowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:19

Gosiak, słoneczna 85, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jaki jest stan z listy, wszystkie już rozpakowane, czy jakaś jeszcze z Was została?
    Już nawet nie próbuję nadrobić ale wracam do formy, niedługo będę tu częściej.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pia Ty chyba tez w tym czasie co i ja, jak to u was wyglada? Bo mnie troche tylek boli- nie powiem ze nie. Wsadzilam sobie czopek nawet. Bo chyba za duzo dzis siedzialam.

ja nie narzekam, jakoś szczególnie mnie nie boli, czasem ciągnie, ale siadam zawsze na miękkim, szew jeszcze mi się trzyma. najgorzej mam z 2.

ja mam jeszcze maść solcosceryl, ona mi bardzo pomogła

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka dla ciotek ;-)

http://iv.pl/images/82174966746499400620.jpg

http://iv.pl/images/20936558337776870649.jpg

Bietka, mala_mi1982, Penelope, truskawkax25, megg, kasia_1988, Patrycja20, przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze brzuchy po porodzie? Wracacie do formy?
    Ja obecnie czyli po 11 dniach mam 5 kg na plusie i tak wyglądam
    http://iv.pl/images/80180336814961414483.jpg
    Jeszcze trochę zostało ale już niedużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:32

asia888 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ale jak trzymaja sie te nakladki??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się zasysają, bo są silikonowe, a położna mówiła mi że brzeg można kremem podsmarować

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja nie siadam jeszcze. Ewentualnie na cebuszce, ale na lewym pośladku.
    Generalnie czuje sie dobrze, nie boli, nie ciągnie. Czasami jak za długo chodzę to mnie tak ciągnie na dole.
    Mysle, ze jeszcze tak z tydzien bede oszczędzać te stronę.
    Tez myje białym jeleniem i psikam octaniseptem. Generalnie prawie nic juz ze mnie nie leci, a rana sie goi ładnie. Nie wiem jak tam "w srodku"

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique, u mnie juz prawie nic nie ma, tylko jest flaczek, ale mysle, ze ze dwa miesiące ćwiczeń i wroce do formy:)

Angélique89 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna w końcu nie bylismy u niej, bo sesja to prezent dla Tymka od mojej siostry ciotecznej i ona wybrała fotografa.
    Trochę żałuje, bo moze lepiej by to wyszło. Umówiliśmy sie, ze dokonczymy sesje u nas w domu, zeby Niunio czuł sie bezpieczniej. Także no... Zobaczymy! Dzis zrobiliśmy 3 stylizacje, jeszcze 3 sa zaplanowane.

Ja nakładek na sutki używałam w szpitalu, jak nie umiałam przystawic a młody nie umiał złapać.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue właśnie chciałam się Ciebie pytać bo my w tym samym czasie. Normalnie nic Cię już nie boli? Mnie nie bolało a teraz strasznie ciągnie wokół szwu. Dziś przy myciu jedna końcówka pętelki mi wylazła i wisi mi taki sznureczek. chciałam go delikatnie wyciągnąć bo myślałam, ze pewnie się rozpuścił i wypadnie ale ta druga strona mocno gdzieś tam siedzi i nie da się go wyciągnąć.
    Wizytę mam dopiero w połowie marca. Myślicie, ze dać temu spokój i pozwolić się goić czy pójść wcześniej na kontrolę?
    Od wczoraj używam tez globulek Cicatridine na gojenie się ran po porodzie.
    Za dużo siedzę i chodzę, to wiem, no i małego na rękach chyba mam za dużo. Plecy mi wysiadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:44

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 kilo mniej niż przed ciążą :D Ale do chudzielców nie należałam :P
    Teraz mam flaczka, ale jak w końcu coś zacznie się normować będę myśleć nad ćwiczeniami :)

Angélique89, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique, boli mnie, ale juz jest lepiej. Boli jak za długo chodzę albo stoję. Staram sie odpoczywać dużo.
    No i ja juz szwy mam ściągnięte, w 7 dobie miałam ściągane. Bez szwów o wiele lepiej.

Moje dziecko po kąpieli i dwoch cycach w końcu odpadło :) ciekawe na jak długo!:)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z chwilka czasu. Wczoraj wyszlismy z Natusiem do domku. Powiem Wam szczerze, ze od razu lepiej sie poczulam. Szwy po CC ciagna, brzuszek tez przy dotyku bolesny i jeszcze niestety duzy. Glowa mnie pobolewa i plecy ale powoli jest coraz lepiej. Pokarmu mam duzo, maly to straszny glodomorek i trzeba go pilnowac z jedzonkiem bo tak to go brzuszek boli, jest twardy i placze. Ogolnie jest bardzo fajnie. Kubus cieszy sie z brata, ciagle chce na niego patrzec, dotykac i przytulac. Moj P jest cudowny, baaaardzo mi pomaga przy Natanku, w domu i z Kubusiem. I przede wszystkim wspiera. Podrzuccie liste rozpakowanych. Postaram sie niedlugo wrzucic jakies zdjatka malutkiego. Pozdrawiam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na łuszczącą skórę rewelacyjnie podziałała emulsja do ciała emolium, smarowałam kilka razy na dzień i po dwóch dniach skórka śliczna- teraz stosuje tylko po wieczorem,
    u nas sesja noworodkowa się udała choć po 2 stylizacjach był płacz i godzinę usypiania, ale fotograf stworzył tak świetne warunki, że w 3,5 godz (łącznie z usypianiem) wszystkie zaplanowane stylizacje były zrobione+ fotka z rodzicami, zdjęcia były robione u fotograf w domu w pokoiku nagrzanym falerką, z fotelem do karmienia, fotografka sama miała córkę 8mc i podejście do maluchów super

co do kilogramów mi zostało 2 do wagi sprzed ciąży

krocze mnie praktycznie juz nie boli, prawie normalnie siadam, nadal stosuje tantum rosa i octenisept, a jak juz przestane krwawic to uzyje kremu na blizny.... nadal mam troche problemow z 2:-/

u mnie dziś malutka grzeczna- rano była wizyta w przychodni, potem pierwszy spacer (był płacz i trzeba była właczyć jej w wózku dźwięk odkurzacza, bo niestety wyszliśmy na głodniaka, żeby do przychodni zdążyć), a potem popoludniowa drzemka od 13 do 16:)

poza tym dzien niespodzianek- sąsiadka przyszła z bukietem tulipanów dla mnie i śpioszkami dla malej i z pracy dostałam tort pieluszkowy z misiem i kocykiem z imieniem malej, waga, wzrostem i data urodzenia, cudny:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy jakieś problemy brzuszkowe :/ był 3 kupy w ciągu 4 godzin, po każdym karmieniu, a mały się pręży i kurczy i przy tym płacze :(

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela 2 kg to wynik do pozazdroszczenia :) ja mam 5 ...
    Dziewczyny ile wasze maluchy spia w ciagu dnia? Bo kurde moja w ciagu dnia to z godzine a tak to albo nosic albo chce patrzec i lozeczko wtedy parzy :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu daj znać jak u Ciebie..
    U mnie nici dzisiaj z porodu..
    Podłączyli kroplówke i od razu zaczeła wywoływać skurcze, powyżej 100 (dokładnie nie wiem ile, bo tutaj im tylko do tylu pokazuje)
    Skurcze co 2-3 minuty, no ale rozwarcie nadal tylko na luźny palec :(
    chodź położna mówi, ze reakcja na skurcze rewelacyjna to i tak nic nie wyszło z tego
    Kropłowke odłączyli i skurcze zanikły
    Al głowka już niby niziutko jest, a szyjka gładka
    daj znać jak z Tobą !!

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
‹‹ 2473 2474 2475 2476 2477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ