Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie robię notatki dla siebie w zeszycie pisze godz i ile ml zjadła
przewijam przy każdym karmieniu wiec tego nie notuje jeśli jest kupa robię + przy godz karmienia notatki robię od północy do północy potem zliczam ile ml było na dobę
Wpisuje sobie tez inne rzeczy np kiedy podalM kropelki bardzo to mi wszystko ułatwiaLaurka wrote:Mam dwa pytania do Was dziewczyny.
1. do wszystkich: Czy prowadzicie notatki odnosnie karmienia i kupek waszych dzieciaczkow? Bo mi dali w szpitalu taka tabelke do notowania (ktora mi nie podpasowala, wiec rozpisalam wlasny system) i na kazdej wizycie lekarka pyta ile kupek na dzien, ile mokrych pieluch, ile razy jadla na dobe i jak dlugo. Wiec kurcze notuje kazda rzecz skrupulatnie, ale uciazliwe to jest mocno. Czy Wy tez cos takiego robicie?
2. do mam karmiacych piersia: Czy nadal bierzecie jakies suplementy diety? Bo mi kazali dalej brac te same piguly prenatalne, bo przy KP wg tutejszych ekspertow nalezy sie suplementowac.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Niedawno pisalam, ze na bardzo luszczaca się skore syna, za rada położnej, wlewalam do kąpieli olejek z migdałów (można i inna oliwę najlepiej naturalna). Ze 2 takie kąpiele i wszystko schodziło. Teraz ma super skore. Ja jestem przeciwna emolientom.
Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość
-
Przy sposobie mieszanym położna mówiła by podawać Wit co drugi dzień...truskawkax25 wrote:Dziewczyny, a jak to jest z tymi witaminkami:)
Dzisiaj Oskarek ma 8 dobę. A karmie go na zmianę i mleczkiem modyfikowanym ( z 240 ml na dobę ) reszta to mleczko moje ( 60 ml co 3 godzinki ) .
To podawać witaminę K + D ? Czy sama D ?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Na pewno nie oliwka bo zatyka pory tak powiedział lekarz dzisiaj najlepiej krem nawilżający plus cos dobrego do kąpieliSue wrote:Mojemu Tomkowi strasznie luszczy sie skora
krochmal, oliwka czy linomag?
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nasze dziecko się obudziło, niestety widzę, że coś go brzuszek pobolewa, bo się pręży, podkurcza nóżki, coś mu się beka, ale nic mu nie idzie.
i jak na złość zepsuły się nam drzwi od strony kierowcy w samochodzie, nie chcą się nijak otworzyć, grrrrmąż coś szperał ale mu się nie udało
nie lubię takich niespodzianek