Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia taka jest normalna kupa dziecka KP. pisalam ci wczoraj ze pampers wchlania cala wode z niej dlatego jak zagladasz do pieluchy to widzisz klocka jak musztarda. A woda jest spieniona bo ma wlasnie gazy. Nie shizuj bo sie wykonczysz.
Bella moj nie ulewa tfu tfu
Stokrota mi dzis kolezanka powiedziala ze chyba w szpitalu czy gdzies powiedzieli jej zeby nie brala witamin bo mala moze miec brzuszkowe tematy. Kurna to jak pozbyc sie anemi skoro nic nie mozna brac dla dobra szkraba.
Sylwia ja wlasnie tez odgazowalam i pieknie zjadl. Czekamy na odbicie. Boszzz dobrze ze ja ten fotel kupilam. Moje plecy go kochaja. -
Moje dziecko nie ulewa wcale.
Może za dużo dajesz? Może wystarczylaby
piers? Moja kolezanka tez karmiła piersią i po piersi dawała mm. Dziecko chętnie jadło, wiec myślała ze głodne. A po każdej takiej dawce mały ulewal. Poszli do lekarza zaniepokojeni i okazało się, ze z dzieckiem wszystko dobrze, a oni go przekarmiali. Jak został tylko na piersi, to się unormowalo. -
OvuFriend
-
Mala mi tez mi sie wydaje ze ulewac moze z przejedzenia. Bella spróbuj tylko piers albo tylko mleko. Co za duzo to nie zdrowo.
Gosiu mam dokladnie ten i jest mega wygodny do karmienia. I odbijania bo wtedy zsuwam sie troche opieram glowe o zaglowek i kimam
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/89864136/Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hej DZiewczynki
u mnie bo strszznie marudnym dniu noce sa okiwczoraj zasnał popoludniu, potem zjadł, kąpiel i snów sen..az 4h do karmienia..niestety pozniej co 2,5h sie budził ale jest oki. Ma chyba troche gazów w brzuszku i rano nie mogł zrobic kupki i wrzask...pomasowałam brzuszek, dałam troche wody przegotowanej i kupka poszła. Ale widze ze znów cisnie wiec albo to z przyzywczajenia albo ma tyle jedzonka w brzuszku ze znów bedzie kupa. poki co cos tam spi a co s grymasi. zaraz GO bede ogarniac bo mamy lekarza o 14...
ja nie budze w nocy, czekam az sie sam obudzi. Ciekawe ile wazy ale na pewno przytył, brzuszek ma duzy i policzki mu sie zrobily
-
nick nieaktualnyAsiaSzw wrote:Sylwia taka jest normalna kupa dziecka KP. pisalam ci wczoraj ze pampers wchlania cala wode z niej dlatego jak zagladasz do pieluchy to widzisz klocka jak musztarda. A woda jest spieniona bo ma wlasnie gazy. Nie shizuj bo sie wykonczysz.
Bella moj nie ulewa tfu tfu
Stokrota mi dzis kolezanka powiedziala ze chyba w szpitalu czy gdzies powiedzieli jej zeby nie brala witamin bo mala moze miec brzuszkowe tematy. Kurna to jak pozbyc sie anemi skoro nic nie mozna brac dla dobra szkraba.
Sylwia ja wlasnie tez odgazowalam i pieknie zjadl. Czekamy na odbicie. Boszzz dobrze ze ja ten fotel kupilam. Moje plecy go kochaja.
Ja mam fotewl bujany do karmienia, zwykły ratanowy ale jestem mega zadowolona -
Dzisiaj mam wizytę u pediatry w szpitalu gdzie rodziłam i zapytam jeszcze w takim razie o te witaminy. Idziemy się ogólnie poradzić tez odnośnie tych problemów z gazami bo nasza mała tez częstwo wierzga, siłuje się i placze. Potem się podziele z Wami jak mi ewentualnie coś mądrego poradzi.
-
Janeczka w środę jeszcze leciała trybem szpitalnym, ale jak poczuła, że ma mamę to wczoraj i dziś jest non stop niunianie - cyc i bliskość. Od rana do teraz nie da się odłożyć do łóżeczka, w nocy spałyśmy razem w łóżku. Teraz leżymy i cycuś musi być.
-
Mi dzisiaj pierwszy raz udało się zawiązac Michalinę w chuście na kieszonkę !!!! sukces !!!
Co prawda jeszcze ciut nieudolnie, umęczyłyśmy się obydwie ale będziemy ćwiczyć dalej
Ja mam jakąś chustę tkaną Little Frog i wydaje mi się spoko ale sie nie znam ogólnie
Miałam kłopot z doborem rozmiaru ale babka poleciła mi wybrac L (ja mam 162 wzrostu i obecnie 60 kg) bo jest dłuższa i można dużo kombinacji na niej robić. I w sumie jest gites.
-
nick nieaktualnyRudasek wrote:Dziewczyny
Gosiak i inne które wiedzą coś na temat chust
Które najlepsze, czym sie kierować kupując ?
Podpowiedzcie proszę
w pn mam szkolenie związania i babka omówi różne rodzaje chust to dam znać -
Stokrota to ja czekam niecierpliwie na info od ciebie.
No widzisz Gosia fajnie. Zawsze powtarzalas ze bedziecie sie ciagle tulic to prosze Janinka dobrze pamieta te slowa
Ja zjadlam juz zupke. Ugotowalam kompot z jablek wiec popijam. Maly mialczy juz w lozeczku wiec pewnie niebawem bedziemy sie tez tulicszkoda ze bez cycka. Nie wiem po kim to ma ze pluje cyckiem tata nigdy nie gardzil a tu prosze syn niekoniecznie zainteresowany
Stokrota :), Gosiak lubią tę wiadomość