SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też skończyłam. Śpi. Równo co do godziny Miesiąc temu Przyjechałam na salę po cc i dostałam córkę w ramiona. Boże jakie to było niesamowite. Łzy ciekły mi po policzkach. Teraz moja córka śpi obok a ja znowu rycze , z tej samej radości co wtedy, równo miesiąc temu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:10

słoneczna 85, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri nam pediatra powiedziala ze od 6 tyg. U nas bedzie to jakos 1 kwiecien to mowila ze nawet ok 8 albo nawet ok 13 kwietnia zaszczepic i bedzie dobrze.
    A rotawirusy doustne szczepicie?
    Pneumokoki?
    Pneumokoki mozna pozniej

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rotawirusy nie szczepię. Pneumokoki - chyba tak.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn był szczepiony na rotawirusy, a potem i tak kilka razy chorował :/ Nie przechodził choroby jakos strasznie, nie lądował w szpitalu, ale wymiotował i biegunka była. Jego kuzynka nieszczepiona przechodzila podobnie.

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi więc mam chwilke zeby dodac fotke jeszcze ze szpitala zaraz po porodzie :)

23u3o7c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 23:24

Sue, Bietka, Patrycja20, słoneczna 85, Lara 82, LadyDi, mala_mi1982, Penelope, megg, Angélique89, asia888, Suri97 lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie wlasnie :) poszłam spac o 20, wstalam jeszcze bardziej przeziębiona niż sie polozylam :(
    Nie wychodzę z domu, wiec ciekawe skąd to sie przypaletalo :(
    I jak tu sie leczyć?

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka, slicznosci!!! Slodziak do schrupania :)

Boroniówka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Dziewczyny na tym etapie jaka kupa jest normalna? Moj robi rzadka z pomaranczowymi grudkami jakby musztarda z woda zmieszana, czy to normalne?

Tak.

Dziewczyny czy znacie jakas alternatywe dla pudru do pupci? Bo ja nie uzywam, ale chce zaczac czegos uzywac, byle nie chemicznego pudru, bo dzisiaj dodatkowo tesciowa mnie nastraszyla mowiac, ze w radiu slyszala o badaniach, ktore wykryly zaleznosc miedzy pudrem do pupki a rakiem szyjki macicy u kobiet :[ Gosiak moze Ty cos polecisz???

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie stosuję, ale słyszałam o mące ziemniaczanej zamiast pudru.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a moze ktos Cie odwiedzil i chorobbe dal w gratisie?
    My juz po karmieniu. Spi- cuekawe jak dlugo;ale i tak jest lepiej niz bylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    U nas po karmieniu...

Misiek miał kolki ostatnio. Pomagali puszczenie w tle suszarki z YT oraz położenie na brzuszek i klepanie po pupce. Ostatecznie srodki doustne no i Vibugcol- ziolowy czopek na uspokojenie.

Ale mexyk od polowy poprzedniego tygodnia. Dziecko tak marudzilo. Tylko raczki i raczki...i żeby byla przy nim i husianie itd.zasypial na rękach, kladlam do lozeczka-ryyyyk. Myślałam juz ostatnio ze mnie szlag weźmie... Padalam na twarz...niestety mąż sie nie angazowal zbytnio. I nie miałam na kogo liczyć jesli chodzi o pomoc w ciężkiej sytuacji. A teraz nakarmilam i śpi w łóżeczku...ufff... Nawet mi przespal 3 godziny ponad od ostatniego karmienia.

W niedziele mamy chrzest. Mam nadzieje ze Misiek wstydu nie narobi i nie będzie sie darł :p
    Ja szczepie w następnym tygodniu. Zastanawiam się nad reszta szczepionek zalecanych. Cuda na kiju. Nie wiem co robic.

Boże, jak ten czas leci... Juz niektóre z nas maja ponad miesięczne dzieci, nawet 2 miesiące niektóre będą miały!!!

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w domu prawdziwego żarłoczka!
    Ten mój glutek pije juz 120-150ml mm!

U nas w środę bedzie miesiąc! Mały grzeczny je śpi. Pousmiecha. Sie troszkę. Po wydaje kilka. Dźwięków. I dalej śpi, ale jest strasznym nerwusem butla musi byc JUŻ!! Nie zaraz... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 01:23

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mój miał bardzo sucha skore i w pachwinach jak zajzalo się tak głęboko popekana skore. Ponieważ to miejsce narażone na wilgoć to żadnych kremów nie można tam natluszczajacych tylko kazała mi maka ziemniaczana. I tak robię i się wygoilo.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię właśnie jadło cale 10 min i śpi, i nie ma jak go obudzić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • niki640 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po karmieniu, mój Karolek też już skończył miesiąc :-)

ten czas tak szybko zleciał a ja wciąż nie mogę się na niego napatrzeć, czuję już przy noszeniu że robi się coraz cięższy, zaczyna wyrastać z najmniejszych ubranek, kołki na razie nas omijają ale pojawiają się czasem problemy brzuszkowo-kupkowe, zdarzają się dni raz lepsze raz gorsze ale kocham go bardzo i już nie wyobrażam sobie życia bez niego.

Pozdrawiamy wszystkie mamusie, te śpiące i karmiące a chorym tak jak Sue dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez IDE.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karmie. Zojka spala od 21:30, wiec pięknie. Teraz je smacznie sobie, a mi się oczy zamykają jak nigdy... masakra jakas, ale widzę ze odplywa powoli juz ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wisimy na cycu i wcale nie zamierzamy spać...a ja padam..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój właśnie wcina. Mam nadzieje, ze zaraz usnie.

Za równo 2 godzinki bedzie miesiac Tymulka :-* Czas leci strasznie szybko.
    Przez ten miesiac urósł, przytyl, no i od 2 dni się śmieje! No cud miód i maliny :-) Wczoraj w kąpieli jak mu nozki zamoczylam i czekalam na reakcje, to sie zasmiewal :-)

Boroniowka, jaki slodziak! I ma świetne włosy, takie geste, super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 02:48

niki640, megg lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a może zmarzlas w domu? Wstaje się często do dziecka, człowiek rozebrany, spocony, na bosaka? A po porodzie oslabiony. Ja tak zawsze chodze po domu, a po porodzie prawie nabawilam się powaznych problemów takim lataniem, chociaż mam ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 02:45

‹‹ 2499 2500 2501 2502 2503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ