X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To może ja jutro też spróbuję sama z M. zawiązać.
    Właśnie wygrałam licytację Babasling :) Też będziemy testować :D
    Gosiak ja sama wiązałam kilka razy przed lustrem kieszonkę i za kazdym razem jest coraz lepiej i szybciej ;) Ostatnio nawet poszłyśmy w kieszonce rano do piekarni i przy okazji zrobiłyśmy rundę dookoła osiedla :)

Gosiak, derii84, Groszek, Pia Gizela, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz sama kupki nie moze zrobic... Caly dzien nie spal. P. Uspal go o 20.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mój jak przez dwa dni nie robił to tez było kiepsko ze spaniem, dałam mu herbatę z kopru, to jak zaczął kupkac to nie mógł przestać. Teraz na szczęście jedna dziennie jest i to minimum

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Czy u któregoś z Waszych dzieci zdarzyły się spienione kupki? Mio dziś cały dzień robi samą pianą, wczoraj też się już tak zaczynało ale dziś jest już ewidentnie sama piana. Co to może być? Miała tak któraś? Martwię się.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, któraś z dziewczyn pisała i nawet radziła się pediatry i ponoć ttak się może zdarzać u takich dzieciaczków??
    Ale nie wiem ile takich kupek dziecko może oddać w granicy normy

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras z was pytała o ciemieniuchę. Stas miał, dwa razy nasmarowalam głowę olejkiem migdalowym, wyczesalam i teraz nie ma śladu :)

Groszek lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że powtarzam się z pytaniem o tą kupkę ale tak to jest że jak czytam a samej mnie to nie spotka to nie zapamiętuję wszystkich informacji. Czyli nie muszę się tymi kupkami martwić?

Ktoś miał z tym doświadczenie?

• Groszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola a jaki kolor kupki??? I przy kp czy mm?

Wstal Misiek od 19 spal ! :O

Ale mam mata

relge6yd309xm1zq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor żółty. Przy kp, czasem dokarmiam mm ale od kilku dni udawało mi się tego nie robić już.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jak dużo gazów jest w jelitkach to wyszla bardziej pienista kupa...
    No bo przy przekarmieniu to by byla zielona i przy nietolerancji przez dziecko jakiegoś nowego produktu u Ciebie w diecie...
    Ja nie mogę np.jesc jabłka bo momentalnie Misiek sie drze na następny dzień.
    Choc ogólnie mówi sie,ze juz można jeść wszystko i odchodzi sie od diet matek karmiacych
    Moze tak się zdarzyło po prostu. Poobserwuj.

Bietka dzieki za ciemieniuche!

Derii kciuki za Twoje kp! Nie poddawaj sie :-)

Jak zawiązałam chustę to Mlody tez się darł :P bo cos nowego. Jakos mu ciasno,inaczej, ale wyhustalam go i 3 minuty spal jak zabity a jak mu dobrze bylo. Jak w domu wiąże to czasem spi tak, ze go dobudzic nie mozna! :O

Idziemy spac-Misio zjadl i padl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 00:34

Topola, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie laktator reczny to porazka ! Mam avent i do niczego jest i jeszcze przecieka... ' masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 01:19

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malutki jutro skonczy miiesiac, szok kiedy to zlecialo.'..

derii84 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko cchyba już się wyspalo...mam nadzieję, że to chwilowe.

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To może ja jutro też spróbuję sama z M. zawiązać.
    Właśnie wygrałam licytację Babasling :) Też będziemy testować :D

Gratuluje! Miałam dac znać jak się sprawuje i zwyczajnie z głowy mi wyleciało, przepraszam!
    Jeszcze ciężko mi to idzie, nie mogę dopasować odpowiedniej długości dla siebie. Udało mi się mala zapakować na kieszonke, ale ona tego nie lubi chyba :/ nie wiem czy było jej nie wygodnie, czy denerwowala się bo nie może się rozgladac. W innych pozycjach nie potrafię jej tam włożyć. Głową jest docisnieta do mostka non stop, a tak nie może być. No i jakoś ciasno mi w tym i ona taka biedna jest jak ja tam wkladam. No ale będę próbowała, może kiedyś w końcu się uda.
    Jakbys to rozpracowala to daj znać, forum czytam na bieżąco, wiec zobacze na pewno :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gratuluje! Miałam dac znać jak się sprawuje i zwyczajnie z głowy mi wyleciało, przepraszam!
    Jeszcze ciężko mi to idzie, nie mogę dopasować odpowiedniej długości dla siebie. Udało mi się mala zapakować na kieszonke, ale ona tego nie lubi chyba :/ nie wiem czy było jej nie wygodnie, czy denerwowala się bo nie może się rozgladac. W innych pozycjach nie potrafię jej tam włożyć. Głową jest docisnieta do mostka non stop, a tak nie może być. No i jakoś ciasno mi w tym i ona taka biedna jest jak ja tam wkladam. No ale będę próbowała, może kiedyś w końcu się uda.
    Jakbys to rozpracowala to daj znać, forum czytam na bieżąco, wiec zobacze na pewno :)
    Ja na szczęście kupiłam używane za okazyjną cenę (56zl). Na pewno głównie będę nosić w chuście, a do babysling mnie przekonało to, że można w nim karmić - bo w chuście raczej nie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Groszku za rady. Trochę mnie uspokoiłaś. Będę obserwować.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja na szczęście kupiłam używane za okazyjną cenę (56zl). Na pewno głównie będę nosić w chuście, a do babysling mnie przekonało to, że można w nim karmić - bo w chuście raczej nie ;)

Tez kupilam używany, wiec niewielka strata jakby co. Zastanawiam się czy chusty nie kupić, ale jak ona się tak wkurza to nie wiem czy to dobry pomysł. Strasznie niecierpliwe i nerwowe dziecko mam. Nie dość ze kropka w kropke wygląda jak ojciec, to jeszcze charakter taki sam.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocne karmienie z prawej piersi bez protestów, a teraz znowu... Lewa piers jest ze dwa rozmiary wieksza, jak jest pełna. Rece mi opadają, zamiast lepiej, to jest coraz gorzej. Przystawilam go teraz spod pachy i spokojnie jadł, ale albo ja nie umiem go tak przystawiac, albo mi jest tak niewygodnie.
    Zdecydowanie musze zadzwonic do doradcy laktacyjnego, bo jak tak dalej pójdzie to zaniknie mi pokarm w prawej :(
    Jestem załamana:( z lewej mleko az tryska a prawa taka ch****owa :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam doradcę, o 8 bede dzwonić. Pewnie zle go przystawiam. Martwi mnie tylko to, ze na lewym boku lezy grzecznie o je a na prawym sie wygina w luk tak, jakby mu cos przeszkadzało :/
    Miesiac dobrze było i teraz takie problemy. Karmienie piersią powinno byc prostsze, to niesprawiedliwe!!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Sue u mnie dokładnie to samo,lewa ogromna psika a prawa leci tyle co kot napłakał...

Pola jutro kończy miesiąc! :) ale ten czas leci...już taka duża jest ...

No i dzisiaj pierwszy dzień wiosny :)

Miłego weekendu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 07:46

derii84 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2617 2618 2619 2620 2621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ