Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Noc cudna, Olafek jak zasnął ok 21,karmiony był po 1,później ok 3.30 i teraz
Asia888 to nasze chłopaki razem kończą miesiąc jutro, mój dokładnie w południei niestety dopadł nas trądzik i do zdj nie będzie za fajnie, a no i włoski się wycieraja, śmiesznie to wygląda
asia888 lubi tę wiadomość
-
U mnie może lewa nie tryska rzeką mleka,ale też jest w niej więcej niż w prawej i to dużo, bo Mały jak ssie prawą to chwilkę a przy lewej potrafi posiedzieć.
Człowiek chce go w nocy nakarmić z dwóch to jedna mu wystarcza, a w dzień dwie to mało.
Sue jak się spotkasz z doradcą proszę wypytaj go o wszystkie nasze wątpliwości i problemy, Może ty na odległość mi pomożesz rozwikłać problemprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Deri, widze, ze podobny problem mamy - Tomek prawa tez chwile tylko possie i zaraz wypluwa, potem znowu szuka, zasysa i tak w koło Macieju. Wcześniej problemu nie było.
Dzis go Przystawilam spod pachy, to zjadł spokojnie, ale czy sie najadł? Nie, bo jeszcze opróżnił cała prawa. W nocy zjadł z prawej i spał od 2 do 5, wiec pokarm mam. Dlaczego odrzuca te piers w dzien? No idea!
Dzwonię do pani doradcy, moze uda jej sie dzis lub jutro przyjechać - jest niby dostępna 24na dobę 7 dni w tygodniu.
Jak cos sie dowiem ciekawego to napisze
-
Dokładnie Sue, takie same problemy plus u mnie walka o laktacje, bo w każdej chwili może nam mleko zniknąć (oby nie).
Teraz Olaf znowu possal z prawej i zasnął,a jak on zaśnie to kamień w wodę, wiec idę się pomęczyć z nieszczesnym laktatorem.
Jak mi się rozhusta laktacja kupuje ręczny, bo teraz nie wiem czy jest sens, czy się nam przyda jeszcze? -
hej, u nas karmienie przed 24 i przed 5 no i teraz zjadl Misiek i padł przy cycu, wiec go nawet nie odbijam, tylko bach na brzuch
jak uleje, to uleje boczkiem...
Sue, a moze problem tkwi w brodawce? jest inna niz u tej drugiej piersi?
a czasem dzieci sobie tak upodobaja piers kurcze...
ja pamietam, ze mialam problem bo w szpitalu nie chcial mi z lewej piersi pic... a sprobuj pozycje "spod pachy" lub jakakolwiek inna do tej piersi z ktorej nie chce pic, moze mu niewygodnie?
Boze, trzeba chate ogarnac, a ja mam takiego lenia...kłeby kurzu wszedzie
ps. Męzu wczoraj pomogol przy prasowaniu -
Sue, Derii, u mnie tez problem z piersią, ale lewa. Tez jest cos nie tak, bo Tymek nie zasysa porządnie, tylko cmoka, jakby gdzieś mial "nieszczelność"?
On się denerwuje jak je i nie wypija mleka całego i tez się boje o te piers, czy bedzie mleko. A wczesniej było ok. Ehh. Może jak w wyzdrowieje to będzie lepiej? -
A, chcialam dodac jeszcze filmik, w prosty sposob dizewczyna pokazuje wiazanie chusty "na kieszonke"
https://www.youtube.com/watch?v=wXVk2OR8tzM
obejrzalam mnostwo filmow, ale tu jest na spokojnie, krok po kroku.... inne były strasznie zawikłane.
dacie radeGosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
ja juz zdrowa a teraz tesciowa ktora u mnie jest chora.. Wiec ograniczam jej pomoc do gotowania a mala zajmuje sie ja
poki co Lilka sie chowa zdrowa wiec mam nadzieje ze tak zostanie.. I ooki co wiec jak ten sezon chorobowy jest to bede ja ta piersia dokarmiac ... Dziewczyny mega wam polecam maskotke cloud b owieczka z czujnikiem ruchu
jest fantastyczna moja mala sie strasznie przy niej uspokaja - ma 4 melodie - bicie serca, deszcz, szum oceanu i spiew wielorybow
na moja to dzialama wiem ze szum ogolnie na maluszki dziala wiec maskotka dobrze przemyslana przez pimyslodawcow
jak sie u m ie faza ryku zaczyna to maskotka w reke i w miare sie udaje ogarnac
ze smokiem poki co walczymy bo mala wypluwa, nieraz zalapie ale wiecej wypluwa
mam nadzieje zenzaakceptuje bo fakt faktem ze jak zalapie to juz spokoj jest
a nie mam sily caly dzien ja nosic bujac podnosic bo munplecy juz siadaja od tego:/ co robicie gdy u was sie zaczyna mega ryk i wcale nie chodzi o glod ani mokra pieluszke ?
-
Ja zaspokajam potrzebę bliskości i przytulam. Ponoć im krócej niemowlę płacze, wie, że od razu na ten płacz ktoś zareaguje, tym ma pózniej przez całe życie duże poczucie bezpieczeństwa i własnej wartości.
Są rożne szkoły, ja wyznaję rodzicielstwo bliskości.Groszek, bella84 lubią tę wiadomość
-
Mój syn padł wlasnie po godzinie aktywności przy karuzeli
Ja juz po śniadaniu, ściągnęłam znowu 60ml mleka i dam mu z butli jak sie obudzi. W nocy sukces bo wypił z butli 40ml
Jest szansa ze butla nie bedzie taka zła, choć ewidentnie woli cycusia:) -
Mała mi a może nosek mu się bardziej zatyka podczas picia z tej piersi?
Pamiętam,że jak Mój Tymus miał katarek to zawsze przy tym kataralne zapalenie uszka, może Twojego Tymusia uszko boli przy przelykaniu akurat te po tej stronie co leży pijąc pierś??
Mój właśnie się obudził, spał dwie godzinki, teraz jemy i dostanie te marne 20ml odcoagnietych -
Sue wrote:Przedszkolanko, a mała chętnie łapie te prawa? Bo ja w prawej pokarm mam, tylko, ze wolniej leci, Tomkowi nie chce sie ssac i takie błędne koło powstaje...
Jak sie dowiem czegos ciekawego, to Ci napisze
Wiesz co,no łapie ją,ale trochę popije i chce drugą albo poprostu zasypiaale mimo wszystko jej daję obie i laktatorem stymuluję..
I dziękuje,może coś Ci doradząderii84, Sue lubią tę wiadomość