Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Ja mam mieć w ten poniedziałek - to będzie dopiero 5 tyg. skończonych. U mnie na wypisie mam, że powinnam zrobić między 4 a 6 tygodniem.
Moja bedzie wtedy juz prawie zaczynac 8tydz...
Bedziemy miec intensywny tydz.
wt mam kontrolna wizyte u gina, pierwsza po porodzie
sr kontrolne u pediatry i morfologia
cz szczepienie ( mam strasznego stresa)
pt - usg bioderek
Taki moj grafik na najblizszy tydz.No i jak babcia nie przyjedzie we wtorek do nas to chyba z mala bede musiala do gina jechac...A chce sie zbadac i sprawdzic czy wszystko tam ok.
A wy macie juz za soba pierwsze wizyty u gina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 19:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam w poniedzialek bioderka.
Sykwia ja tez o tych witaminach slyszalam. A to dla tego ze sa w postaci olejowej i uklad trawienny dziecka sobie z tym nie radzi. Juz raz odstawilam witaminy na tydzien. I chyba zrobie znowu eksperyment bo pomimo ze zmienilam z tych twist-off na inne z nadzieja ze moze lepiej maly je ogarnie to mam wrazenie ze jest podobnie
U nas tez dzis olaczu troche bylo. Natomiast noc byka zajebista bo tylko o 2 i 5 sie maly obudzil a potemm spal do 7 chyba. Ciekawe jak dzis bedzieale juz sie boje.
Ja zauwazylam ze w tygodniu mamy juz jakis rytm a przychodzi weekend i wszystko idzie w lepbo tata jest bo inne rzeczy sie robi i jakby maly nie wiedzial o co chodzi. No i do tego mam wrazenie ze mamy wlasnie skok rozwojowy bo tylko na rekach jest dobrze co mnie martwi bo jeszcze jak bym mogla trzymac go na rekach a dupa siedziec to nie musze chodzic
a moje plecy dostaja w tylek.
-
A my już mieliśmy usg w pierwszej dobie, nast ok 3mies, może nawet i 4:-)
Olafek śpi juz, a ja oglądam Mali giganci
Słoneczna ten rowerek to jest ryzykowny, tym bardziej, że nie wiesz jak z bioderkami. Skoro nie powinno się za nóżki łapać w trakcie przewijania to tym bardziej wykonywanie rowerku w
-
Wrocilismy z wizyty u rodziny meza. Nosz kurr... nie mogę. Tydzień temu to samo.wpieprzanko na maxa. Teraz tez. A mieli nic nie mówić bo B. z nimi niby rozmawial. A babka znowu ze by dokarmila bo placze:( nosz ulewa i jeszcze mm? I znowu nie nosić, nie bujac itd.itp. Kur**a!!!! I nie usypiać na rękach i przy szumach itd.
Wsio wiedza najlepiej. I nie dociera jak się mówi ze się maja nie wtrącać. Ja się tak wkur..ze się zaczelam trząść.!!! Juz tam nie pojadę. Oni wiedza lepiej i krytyka. -
nick nieaktualny
-
Groszek wrote:A, chcialam dodac jeszcze filmik, w prosty sposob dizewczyna pokazuje wiazanie chusty "na kieszonke"
https://www.youtube.com/watch?v=wXVk2OR8tzM
obejrzalam mnostwo filmow, ale tu jest na spokojnie, krok po kroku.... inne były strasznie zawikłane.
dacie rade -
nick nieaktualnyMy na tej samej wizycie 5w1 +wzwb + pneumokoki i rotawirusy. A na meningokoki zaszczepimy pozniej. bo do jak ktos sie na to zdecyduje to do 12msc maja byc 2 dawki w odstapie conajmniej miesiaca. Wiec zaszczepis jakis czas pozniej.
Niby mozna wszystko na jednej wizycie ale duzo tego jak na jeden raz...
Masakra z tymi szczepieniami. czym wiecej zaglebiam sie w ten temat tym mniej z tego wiem i coraz bardziej jestem wystraszona.
Stokrota a ty juz szczepilas? bo kojarze ze tez mialas 5w1,?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 10:12
-
Nadrobię za chwilkę,ale pierw chwalę się moją miesięczną Księżniczką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:05
dorocia2324, Stokrota :), Suri97, słoneczna 85, mala_mi1982, Penelope, asia888, LadyDi, Patrycja20, derii84, megg lubią tę wiadomość
-
Nie jeszcze bo byliśmy przeziębieni. Teraz mamy w środe mieć szczepienie. Bede robiła tylko 5w1 plus żółtaczka. Rotawirusy po konsultacji z pediatrą odpuszczam. Będę chciała jeszcze zaszczepić na pneumokoki ale chcę to odwlec w czasie i zaszczepie jak młoda będzie miała ok. pól roku. Tak postanowiłam tez po rozmowie z pediatrą.
-
Stokrota :) wrote:Na tym filmiku nóżki są bardzo źle rozstawione. Kolanka powinny być na wysokości pępka i powinnyśmy czuć jak wbijają nam sie w brzuch. Dodatkowo niewskazane jest robienie wałeczka z pieluchy pod karkiem bo prowokuje to nienaturalny wyprost kręgoslupa.
Wydaje mi się , że jest dobry. -
Dziewczyny, moja prawa piers zaczyna lepiej pracowac, mały ładnie zjadł dzisiaj z niej:) jeszcze jutro pani sprawdzi i juz bedziemy sie cieszyć karmieniem forever
Padam na twarz, mały zasnął przed 21, bo po spacerze spał do 18, wiec karmienie pewnie ok 1-2dlatego chyba ide spac:)
-
Derii myslę że to kwestia nie 22 lutego a tego,że to niedzielne dzieci
Sue dzisiaj zauważyłam,że moja też siè denerwuje jak za długo jest przy tym prawym i to wtedy kiedy tam mleka nie ma...
Dzisiaj ściągnęłam znowu 50ml i wieczorem dałam
My bioderka mamy we wtorek czyli po 4 tyg.a szczepimy zwykłymi
Zauważyłam ze Cath zaginęładerii84 lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Mała mi a może nosek mu się bardziej zatyka podczas picia z tej piersi?
Pamiętam,że jak Mój Tymus miał katarek to zawsze przy tym kataralne zapalenie uszka, może Twojego Tymusia uszko boli przy przelykaniu akurat te po tej stronie co leży pijąc pierś??
Raczej to nie nosek, bo karmilam juz wiele razy. Ucho raczej tez wykluczam - karmilam spod pachy na drugim boczku i bylo to samo. Dzis myślałam, ze wszystko wrocilo do normy bo jedno karmienie bylo bez cmokania. Czyli da się. Niestety następne - dramat.
Dzis Tymek przespal cala noc i caly dzień. Mogłam posprzątać, pogotować i wreszcie cos upiec. Chyba jest bąbel osłabiony, malo tez jadl. Katar jakby mniejszy, ale kaszle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 22:52
-
Mam straszny problem z trądzikiem niemowlęcym..początkowo tylko przemywalam woda ale się nasilil..synek ma już taka skorupke na buźce. Od dwóch dni smaruje oilatum i sudocremem lecz nie widzę poprawy..macie jakieś rady bo nie wiem co z tym zrobić a wygląda to dość nieestetycznie.
Laureczka25