X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka chyba pezemyw sie woda z kalii sle to chyba cath pisala ile i jak.

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moze poszukaj na forum tam w dZiale po narodzinach, powinno cos byc

Boze jaka jestem prEziebiona. Boje sie o malego.
    Ja moge tylko paracetamolem sie ratowac i prenalenem:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja tez :( trzyma mnie od kilku dni, kijowo sie czuje, naprawde....
    I chyba to wszystko na mnie nie działa :(

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii pierwsze slysze ze nie mozna robic dziecku rowerka na bol brzuszka. A co z tymi wszystkimi kolkowymi dziecmi ktore placza od niemalze urodzenia?
    Ja robie rowerki kilka razy dziennie. A pieluszke jak ubieram to nie podnosze go nigdy za nogi tylko go turlam na boki albo podkladam dlon pod cala pupke.

U nas karmienie 23 i wlasnie skonczyl jesc. Łał. Nic wiecej nie mowie aby nie zapeszyc.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Na tym filmiku nóżki są bardzo źle rozstawione. Kolanka powinny być na wysokości pępka i powinnyśmy czuć jak wbijają nam sie w brzuch. Dodatkowo niewskazane jest robienie wałeczka z pieluchy pod karkiem bo prowokuje to nienaturalny wyprost kręgoslupa.

Tylko, ze ten Maluszek, który jest na tym filmiku jest sporo starszych od naszych dzieciaczkow :) jak dasz go wyzej/nizej to znowu nic nie będziesz w stanie zrobić...

Ale przeciez robienie rowerka jest jak najbardziej zdrowe i polecane w dysplazji stawów biodroqych u dzieci :-) nawet wskazane wykonuwanie przy każdej zmianie pieluszki :-)

AsiaSzw, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do 1,30 mały pięknie spał, ale od 1,30 je i przysypia na cycku. Odłożony do łóżeczka protestuje :D

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez dzien tragedia, maly wyl marudzil w kolko.. Chyba ten skok rozwojowy bo nic inego nie przychodzi mi do glowy...

U nas katar nadal nie przezedl i charczenie, nasila sie okropnie w nocy, zaraz beda 2tyg

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ok ale jestem juz tak zmeczona ostatnimi dnami ze nic juz nie cieszy dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 05:08

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc fajna, odpukać :) karmienia o 20:00, 1:45 i 4:45 do teraz (bo w międzyczasie kupa). Prawa piers zaczela pracowac normalnie, moze miałam kryzys laktacyjny w jednej a nawal w drugiej? :P
    Jutro jeszcze przyjedzie ta babeczka, mam nadzieje, ze pokaże mi jak karmić np na leżąco, bo jak karmiłam na leżąco to wlasnie je wtedy mi tsk piers zranił.
    No i ma mi niby pokazać jakis sposob na uspokojenie dziecka przy piersi, to Wam przekaże :)

Macie tez tak, że po karmieniu i jak sie zbliża pora kolejnego, to czujecie takie mrowienie w piersiach? Jakby ktoś wbijal szpilki, dziwne to.

Mały padl teraz, bo zjadł z dwoch piersi, moze chociaż do z
    7 pośpi, wiec ja ide razem z nim;)

derii84 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam. To dla mnie tez budzik jest i jak w nocy mnie to uczucie budzi to wiem ze juz pora na laktator :/

U nas w nocy co pielucha to kupa a w dzien niekoniecznie :/ se pore na sranie znalazl ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tez mam ale nawet czasem jak robue siku to mi mrowi w cyckach;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę szczepiła 6w1+ pneumokoki, na rotawirusy nie

Ja małemu przyciskam nóżki do brzuszka i ruszam nimi - tylko zawsze tyle na ilesobie pozwoli i staram się żeby zawsze było to do pozycji żabki. Nic się wtedy nie wydarzy. Z rowerkiem to samo - jeśli będzie robioy na luxnyxh nóżkach to nie ma niebezpieczenstwa. Nie wolno na się.
    Na trądzik niemowlęcy - mozna przemywac skórę 2-3 razy dziennie woda borną. Ma lekkie dziaanie przeciwzapalne. Pediatra mi mówiła

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Grzes bardzo sie uspokaja jak mu ruszam nózkami góra-dół :-)

• ash Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to uczucie mrowienia dopadlo, nawet czuje mrowienie jak młody płacze! Dziwne to.
    My od 7 do 8 spaliśmy razem tzn Tymuś spi nadal na moich piersiach. Uwielbiam to!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez. Mam te szpileczki czesto

Czemu nie szczepicie na rotawirusy ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sloneczko skonczylo dzisiaj 7 tygodni :)

Po tyn skoku rozwojowym wszelkie godziny karmienia i spania sie rozregulowaly. Przedtem bylo jak w zegarku a teraz jest roznie.
    Wczoraj zasnela dopiero o 23 i poszlam spac razem z nia. I tylko jedna pobudka na karmienie o 4:30 i nadal spi od tego czasu. Wiec nocka super :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Noc u nas fajna,pierwsze karmienie 1,pzniej ok 3 no i nast 4.30,6 i po 7. Teraz Olafek leży z tatusiem, Tymus ogląda bajkę, a ja będę owsianke jeść.

Słoneczna, z tego co wiem i co mi ortopeda mówił, jeżeli dziecko się przewija to ręką pod ledzwie i pupa wtedy do góry, wiec rowerka tym bardziej nie powinno się robić, chyba że lekarz zezwoli i pokaże jak to wykonywać, szybko można spowodować zwichniecie stawu.

Mała mi Tymus kaszle bo katarek spływa i podrażnia, a podajesz tę Wit C?

Na trądzik najlepszy nadmanganian potasu, ale także niższa temp, tutejszy lekarz powiedział mi,że max 20stopni w miejscu gdzie śpi dziecko oraz max 22 w innych pomieszczeniach.
    Po nocy jak Mały wstaje tez ma więcej plam z krostami, ale po toalecie i dalszym przebywaniu w domku zaczynają zanikac te plamy

laureczka25 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 12 w południe Olafowi mija miesiąc, jak ten czas leci szybko, nie wiem, kiedy to zlecialo??

Ps,co robicie na obiad?

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie- karmiace, trzymajace sie diety. Co jecie na obiady? I jakie surowki robicie?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ