Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Derii pierwsze slysze ze nie mozna robic dziecku rowerka na bol brzuszka. A co z tymi wszystkimi kolkowymi dziecmi ktore placza od niemalze urodzenia?
Ja robie rowerki kilka razy dziennie. A pieluszke jak ubieram to nie podnosze go nigdy za nogi tylko go turlam na boki albo podkladam dlon pod cala pupke.
U nas karmienie 23 i wlasnie skonczyl jesc. Łał. Nic wiecej nie mowie aby nie zapeszyc. -
Stokrota :) wrote:Na tym filmiku nóżki są bardzo źle rozstawione. Kolanka powinny być na wysokości pępka i powinnyśmy czuć jak wbijają nam sie w brzuch. Dodatkowo niewskazane jest robienie wałeczka z pieluchy pod karkiem bo prowokuje to nienaturalny wyprost kręgoslupa.
Tylko, ze ten Maluszek, który jest na tym filmiku jest sporo starszych od naszych dzieciaczkowjak dasz go wyzej/nizej to znowu nic nie będziesz w stanie zrobić...
Ale przeciez robienie rowerka jest jak najbardziej zdrowe i polecane w dysplazji stawów biodroqych u dziecinawet wskazane wykonuwanie przy każdej zmianie pieluszki
AsiaSzw, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
U nas noc fajna, odpukać
karmienia o 20:00, 1:45 i 4:45 do teraz (bo w międzyczasie kupa). Prawa piers zaczela pracowac normalnie, moze miałam kryzys laktacyjny w jednej a nawal w drugiej?
Jutro jeszcze przyjedzie ta babeczka, mam nadzieje, ze pokaże mi jak karmić np na leżąco, bo jak karmiłam na leżąco to wlasnie je wtedy mi tsk piers zranił.
No i ma mi niby pokazać jakis sposob na uspokojenie dziecka przy piersi, to Wam przekaże
Macie tez tak, że po karmieniu i jak sie zbliża pora kolejnego, to czujecie takie mrowienie w piersiach? Jakby ktoś wbijal szpilki, dziwne to.
Mały padl teraz, bo zjadł z dwoch piersi, moze chociaż do z
7 pośpi, wiec ja ide razem z nim;)derii84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja będę szczepiła 6w1+ pneumokoki, na rotawirusy nie
Ja małemu przyciskam nóżki do brzuszka i ruszam nimi - tylko zawsze tyle na ilesobie pozwoli i staram się żeby zawsze było to do pozycji żabki. Nic się wtedy nie wydarzy. Z rowerkiem to samo - jeśli będzie robioy na luxnyxh nóżkach to nie ma niebezpieczenstwa. Nie wolno na się.
Na trądzik niemowlęcy - mozna przemywac skórę 2-3 razy dziennie woda borną. Ma lekkie dziaanie przeciwzapalne. Pediatra mi mówiła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje sloneczko skonczylo dzisiaj 7 tygodni
Po tyn skoku rozwojowym wszelkie godziny karmienia i spania sie rozregulowaly. Przedtem bylo jak w zegarku a teraz jest roznie.
Wczoraj zasnela dopiero o 23 i poszlam spac razem z nia. I tylko jedna pobudka na karmienie o 4:30 i nadal spi od tego czasu. Wiec nocka super
-
Dzień dobry
Noc u nas fajna,pierwsze karmienie 1,pzniej ok 3 no i nast 4.30,6 i po 7. Teraz Olafek leży z tatusiem, Tymus ogląda bajkę, a ja będę owsianke jeść.
Słoneczna, z tego co wiem i co mi ortopeda mówił, jeżeli dziecko się przewija to ręką pod ledzwie i pupa wtedy do góry, wiec rowerka tym bardziej nie powinno się robić, chyba że lekarz zezwoli i pokaże jak to wykonywać, szybko można spowodować zwichniecie stawu.
Mała mi Tymus kaszle bo katarek spływa i podrażnia, a podajesz tę Wit C?
Na trądzik najlepszy nadmanganian potasu, ale także niższa temp, tutejszy lekarz powiedział mi,że max 20stopni w miejscu gdzie śpi dziecko oraz max 22 w innych pomieszczeniach.
Po nocy jak Mały wstaje tez ma więcej plam z krostami, ale po toalecie i dalszym przebywaniu w domku zaczynają zanikac te plamylaureczka25 lubi tę wiadomość