SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka chyba pezemyw sie woda z kalii sle to chyba cath pisala ile i jak.

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moze poszukaj na forum tam w dZiale po narodzinach, powinno cos byc

Boze jaka jestem prEziebiona. Boje sie o malego.
    Ja moge tylko paracetamolem sie ratowac i prenalenem:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja tez :( trzyma mnie od kilku dni, kijowo sie czuje, naprawde....
    I chyba to wszystko na mnie nie działa :(

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii pierwsze slysze ze nie mozna robic dziecku rowerka na bol brzuszka. A co z tymi wszystkimi kolkowymi dziecmi ktore placza od niemalze urodzenia?
    Ja robie rowerki kilka razy dziennie. A pieluszke jak ubieram to nie podnosze go nigdy za nogi tylko go turlam na boki albo podkladam dlon pod cala pupke.

U nas karmienie 23 i wlasnie skonczyl jesc. Łał. Nic wiecej nie mowie aby nie zapeszyc.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Na tym filmiku nóżki są bardzo źle rozstawione. Kolanka powinny być na wysokości pępka i powinnyśmy czuć jak wbijają nam sie w brzuch. Dodatkowo niewskazane jest robienie wałeczka z pieluchy pod karkiem bo prowokuje to nienaturalny wyprost kręgoslupa.

Tylko, ze ten Maluszek, który jest na tym filmiku jest sporo starszych od naszych dzieciaczkow :) jak dasz go wyzej/nizej to znowu nic nie będziesz w stanie zrobić...

Ale przeciez robienie rowerka jest jak najbardziej zdrowe i polecane w dysplazji stawów biodroqych u dzieci :-) nawet wskazane wykonuwanie przy każdej zmianie pieluszki :-)

AsiaSzw, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do 1,30 mały pięknie spał, ale od 1,30 je i przysypia na cycku. Odłożony do łóżeczka protestuje :D

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez dzien tragedia, maly wyl marudzil w kolko.. Chyba ten skok rozwojowy bo nic inego nie przychodzi mi do glowy...

U nas katar nadal nie przezedl i charczenie, nasila sie okropnie w nocy, zaraz beda 2tyg

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ok ale jestem juz tak zmeczona ostatnimi dnami ze nic juz nie cieszy dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 05:08

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc fajna, odpukać :) karmienia o 20:00, 1:45 i 4:45 do teraz (bo w międzyczasie kupa). Prawa piers zaczela pracowac normalnie, moze miałam kryzys laktacyjny w jednej a nawal w drugiej? :P
    Jutro jeszcze przyjedzie ta babeczka, mam nadzieje, ze pokaże mi jak karmić np na leżąco, bo jak karmiłam na leżąco to wlasnie je wtedy mi tsk piers zranił.
    No i ma mi niby pokazać jakis sposob na uspokojenie dziecka przy piersi, to Wam przekaże :)

Macie tez tak, że po karmieniu i jak sie zbliża pora kolejnego, to czujecie takie mrowienie w piersiach? Jakby ktoś wbijal szpilki, dziwne to.

Mały padl teraz, bo zjadł z dwoch piersi, moze chociaż do z
    7 pośpi, wiec ja ide razem z nim;)

derii84 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam. To dla mnie tez budzik jest i jak w nocy mnie to uczucie budzi to wiem ze juz pora na laktator :/

U nas w nocy co pielucha to kupa a w dzien niekoniecznie :/ se pore na sranie znalazl ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tez mam ale nawet czasem jak robue siku to mi mrowi w cyckach;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę szczepiła 6w1+ pneumokoki, na rotawirusy nie

Ja małemu przyciskam nóżki do brzuszka i ruszam nimi - tylko zawsze tyle na ilesobie pozwoli i staram się żeby zawsze było to do pozycji żabki. Nic się wtedy nie wydarzy. Z rowerkiem to samo - jeśli będzie robioy na luxnyxh nóżkach to nie ma niebezpieczenstwa. Nie wolno na się.
    Na trądzik niemowlęcy - mozna przemywac skórę 2-3 razy dziennie woda borną. Ma lekkie dziaanie przeciwzapalne. Pediatra mi mówiła

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Grzes bardzo sie uspokaja jak mu ruszam nózkami góra-dół :-)

• ash Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to uczucie mrowienia dopadlo, nawet czuje mrowienie jak młody płacze! Dziwne to.
    My od 7 do 8 spaliśmy razem tzn Tymuś spi nadal na moich piersiach. Uwielbiam to!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez. Mam te szpileczki czesto

Czemu nie szczepicie na rotawirusy ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sloneczko skonczylo dzisiaj 7 tygodni :)

Po tyn skoku rozwojowym wszelkie godziny karmienia i spania sie rozregulowaly. Przedtem bylo jak w zegarku a teraz jest roznie.
    Wczoraj zasnela dopiero o 23 i poszlam spac razem z nia. I tylko jedna pobudka na karmienie o 4:30 i nadal spi od tego czasu. Wiec nocka super :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Noc u nas fajna,pierwsze karmienie 1,pzniej ok 3 no i nast 4.30,6 i po 7. Teraz Olafek leży z tatusiem, Tymus ogląda bajkę, a ja będę owsianke jeść.

Słoneczna, z tego co wiem i co mi ortopeda mówił, jeżeli dziecko się przewija to ręką pod ledzwie i pupa wtedy do góry, wiec rowerka tym bardziej nie powinno się robić, chyba że lekarz zezwoli i pokaże jak to wykonywać, szybko można spowodować zwichniecie stawu.

Mała mi Tymus kaszle bo katarek spływa i podrażnia, a podajesz tę Wit C?

Na trądzik najlepszy nadmanganian potasu, ale także niższa temp, tutejszy lekarz powiedział mi,że max 20stopni w miejscu gdzie śpi dziecko oraz max 22 w innych pomieszczeniach.
    Po nocy jak Mały wstaje tez ma więcej plam z krostami, ale po toalecie i dalszym przebywaniu w domku zaczynają zanikac te plamy

laureczka25 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 12 w południe Olafowi mija miesiąc, jak ten czas leci szybko, nie wiem, kiedy to zlecialo??

Ps,co robicie na obiad?

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie- karmiace, trzymajace sie diety. Co jecie na obiady? I jakie surowki robicie?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ