Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
pieczarki przy diecie chyba nie bardzo, bo ciezkie...
ja nie trzymam, choc nie jem ciezkich, wzdymajacych i doprawionych mocno potraw
skaza jak ma byc to bedzie. A w razie jakby cos sie dzialo to wtedy nabial mozna starac sie ograniczyc lub wyeliminowac.
ja sie strasznie balam skazy bo moj maz ma!!! oby nie wystapila....
ja wiem tylko ze moj jablka mniej toleruje, wiec jem w znikomych ilosciach
ja sobie nie wyobrazam zycia bez mleka, sera, twarogu itd.
dziewczyny, ktore uzywaja pampersow Dada, stosujecie rozmiar 2 czy 3?
i jak sie Wam sprawuja te pampki?
nie wiem czy byl taki temat tutaj... -
Cath dawno Cie nie było, fajnie, że się odezwałas.
Groszku to tak samo jak ja z tym nabiałem, nie potrafię odstawi.
Obawiam się skazy, bo Tymcio miał, i tutaj może też się pojawić, wtedy to ja zwariuje, bo jak wypić inke bez mleka, zjeść owsianke ugotowana na wodzie czy nie jeść serów żółtych czy ziarnistego?!angelstw lubi tę wiadomość
-
Sue ulotka super
Ja mojemu robie nozki do brzuszka i wtedy gazy super odchodza. Nawet polozne kazaly mi tak robic i pokazywaly jak. Starszemu synkowi tez tak robilismy jak mial problemy z brzuszkiem i nie mial problemow z bioderkami.
Ja staram sie jesc roznorodnie. Tylko bez wzdymajacych rzeczy, ostrych i smazonych. Mleko pije bo lubie, serki, sery tez.derii84 lubi tę wiadomość
-
laureczka25 wrote:Mam straszny problem z trądzikiem niemowlęcym..początkowo tylko przemywalam woda ale się nasilil..synek ma już taka skorupke na buźce. Od dwóch dni smaruje oilatum i sudocremem lecz nie widzę poprawy..macie jakieś rady bo nie wiem co z tym zrobić a wygląda to dość nieestetycznie.
Absolutnie nie sudocrem,bo on zawiera cynk. Żadne kremy i maści z cynkiem nie będą dobre. Trzeba porządnie nawilżać. U nas puściło bo bepanthenie.laureczka25 lubi tę wiadomość
-
sebza wrote:Absolutnie nie sudocrem,bo on zawiera cynk. Żadne kremy i maści z cynkiem nie będą dobre. Trzeba porządnie nawilżać. U nas puściło bo bepanthenie.
Qrcze, mam nadzieję, że u nas się nie rozbuja ten trądzik. W szpitalu mi mówiono, że to przez moje hormony, później mieliśmy spokój, a teraz znowu się pojawił, oby się nie rozbujalo za bardzo.
A może dieta matki ma też wpływ ma pojawienie się tego gówna, bo ostatnio sobie folguje
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, polecam doradczynie (?) laktacyjna:)
W moim przypadku problem tkwi w infekcji w prawej brodawce. Mam kupic neomycyne i zrobic wymaz, zeby sprawdzic co to. Dzis smaruje olejem kokosowym, a jutro ide do apteki po masc.
Jesli wydaje sie Wam, ze macie mało pokarmu to tez - ścisnela mi prawa piers a tam normalnie az tryska pokarm! Małego przystawiam dobrze.
Przedszkolanko, poogladaj piersi, moze u Ciebie tez jakis taki problem jest.
A mrowienie moze byc przez niedobór wapnia i magnezu.
A jesli chcesz, to podam Ci do niej namiary, bo bardzo fajna dziewczyna , a z tego co pamietam,
To jestes spod Wrocławiaderii84, Pia Gizela, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Sue, fantastyczna ulotka!
My się karmimy
A na obiad mieliśmy knedle ze śliwkami i krem z buraka. Jutro będę robić krem z zielonego groszku, myślicie, że można jeść?
Ja ostatnio to gulasze warzywno-mięsne gotowane jem, makaron z serem, pieczone ryby. -
Laureczka mój pediatra kazał nam kupic krem emolient Dexeryl! Codziennie trzy razy dziennie smarowalam i po tygodniu nic nie bylo. I przemywac buźkę przegotowana woda. Kalli na początku stosowalam ale kalli bardzo wysusza a trądzik niemolecy nie moze byc wysuszany tylko nawilzany i natluszczany
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Cath dawno Cie nie było, fajnie, że się odezwałas.
Groszku to tak samo jak ja z tym nabiałem, nie potrafię odstawi.
Obawiam się skazy, bo Tymcio miał, i tutaj może też się pojawić, wtedy to ja zwariuje, bo jak wypić inke bez mleka, zjeść owsianke ugotowana na wodzie czy nie jeść serów żółtych czy ziarnistego?!tylko pisze jak cos ktos pyta a ja znam odpowiedź
derii84, asia888 lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Laureczka mój pediatra kazał nam kupic krem emolient Dexeryl! Codziennie trzy razy dziennie smarowalam i po tygodniu nic nie bylo. I przemywac buźkę przegotowana woda. Kalli na początku stosowalam ale kalli bardzo wysusza a trądzik niemolecy nie moze byc wysuszany tylko nawilzany i natluszczany
O to dobrze wiedzieć, bo ostatnio Ty i LadyDi chyba pisalyscie o nadmanganianie.
A jak wygląda twoja dieta? -
nick nieaktualny
-
derii84 wrote:O to dobrze wiedzieć, bo ostatnio Ty i LadyDi chyba pisalyscie o nadmanganianie.
A jak wygląda twoja dieta?dzis nawet pizze wrąbałam. Nie mogę powstrzymać sie od słodyczy! O Jezusie tak jak w ciąży wg nie jadłam tak teraz w kolko! Ale Konstancja dobrze sie czuje. Nigdy nie placze wiec jest ok
No staram sie unikać czosnku, cebuli, potraw ostrych i wydymajacychno i gazowanego nie pijam
asia888 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:A same bierzecie wit? Bo ja tylko dha. Nie chce wit D dublowac no i nic nie mwoili ze trzeba.
Jeśli mama karmiąca piersią przyjmuje preparaty zawierające witaminę D, to dziecko już nie musi.
Fałsz. Niemowlętom karmionym piersią należy podawać witaminę D niezależnie od tego, czy matka też ją przyjmuje, czy nie.
Matka karmiąca piersią nie powinna zażywać preparatów witaminowych.
Fałsz. Jeśli kobieta obawia się, że jej dieta nie jest w pełni prawidłowa, może przyjmować w okresie karmienia piersią preparaty witaminowe – te, które zażywała w ciąży, lub specjalne dla kobiet karmiących. Wybór preparatu warto skonsultować z pediatrą.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/mity-o-witaminach-podawanych-niemowleciu-i-matce_36053.html
I jeszcze: Aby zapewnić optymalne zasoby witaminy D kobiecie ciężarnej, a także matce karmiącej piersią, wskazana jest suplementacja witaminy D w dawce 800-1000 lU/d, o ile nie ma dostatecznej syntezy skórnej i/lub podaży z diety.
A w naszym klimacie 95% osób ma niedobory.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 16:30
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:To kupie pregne. Dzieki
Kurcze, dalam wit k niedawno no i niedlugo potem wrzask, brzuszek twardy, dopiero go uspokilam i je. Nie wiem czy tu nie tkwi problem.