X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no maly dostaje mm tez wiec vit K jest a D to szczerze mowiac jak sobie orzypomne to mu podam ale generalnie zawsze sa afery potem :( i badz tu madra i cos zrob!?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, co do czosnku - mnie dziś ta babeczka powiedziała, że dzieci nawet chętniej jedza z takiej piersi ;)

sebza, derii84 lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie , ciesze się ,że Sue potwierdziła to, co ja wiem :)

Jeśli chodzi o witaminy, to podobno mogą powodować problemy brzuszkowe. Tutaj podaje się tylko wit.D, ale ja też miałam wrażenie, że młody ma problem z gazami po niej.
    Dużo mam odstawia zupełnie wit, ale ja jeszcze nie jestem na tyle odważna. Podaję w miarę regularnie, jak mały ma lepsze brzuszkowe momenty. Jak coś się gazuje za mocno,to mu odpuszczam.

A tak w ogóle, to tak jak w przypadku nietoleracji laktozy o której pisała Sue, tak samo niektórzy lekarze tutaj uważają za zbędne podawanie wit.D. No ale moja pediatra zaleca, wiec się słucham.

A nietolerancja laktozy nawet jak jest, to jest chwilowa i jest spowodowana niedostatecznym wydzielanie laktazy, co z kolei jest spowodowane niedojrzałością układu pokarmowego. Wszystko mija po 3 msc.
    Jak wspomniałam tutaj dwóm pediatrom o podawaniu laktazy, to się zaśmiali i powiedzieli, że jak mi to poprawi samopoczucie,to pewnie, bo jak będę mniej zestresowana, to na pewno młody też będzie czuł się lepiej

Także kropka w kropkę to, co napisała Sue. :)

Gosiak, Bietka, Sue, derii84 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i smazone mozna i golabki?

Sue a czemu ona 1,5 roku karmi? ;) O_o

derii84 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue bardzo ciekawe to co napisalas. Ja tez uwazam, ze nie ma co przesadzac z ta dieta. Trzeba jesc roznorodnie i wszystkiego po trochu.

Ja podaje zawsze wieczorem wit K i D i noc mi ladnie przesypia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, wyśle Ci do niej numer na priv:)

Mały polezal na brzuchu przez 5 minut i teraz walnął kupę i sadzi baki:) dobrze, ze przed kąpielą:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, jej córka je juz stałe pokarmy, ale dodatkowo jeszcze jest na piersi. Who zaleca nawet 2 lata karmienia piersią:)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam juz smazonego schaba ale na malutkiej ilosci oleju. Nic malemu nie bylo po tym.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i Sebza utwierdziłyście mnie w przekonaniu by się nie katować dietą, dzięki! :) JA już ostatnio zaczęłam sobie pozwalać na więcej w diecie, bo już miałam dość tej monotematyczności. Któregoś dnia nawet zjadłam ciastko z czekoladą i nie zauważyłam jakieś zmiany w zachowaniu młodego :) co nie znaczy, ze będę się nią teraz obżerać ;p

Sue lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wysłałam. Mam nadzieje ze bedzie czytelne dla Ciebie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Sue a czemu ona 1,5 roku karmi? ;) O_o

Słoneczna, smażonego raczej nie, ale to głównie dlatego, że jest niezdrowe i generalnie nikt nie powinien jesc smażonego ;)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wspomniałam jem wszystko :-)
    Nic nie zmieniłam, prócz krojenia cebuli na kanapkę czy też czosnku do mleka, no i pomidorów oraz miodu nie jem.

Sebza ja to wiem,że niczego nie da się wykluczyć, że co ma być to będzie,poprostu zastanawiam się czy ta moja dieta(której nie mam)nie przyczynia się do pogorszenia wyglądu buzki Olafka.

Sue świetnie, że napisalas :-) a jak ta kobitka scisnela ci pierś? I rozumiem, że mam zrezygnować z laktatora?!

sebza, Sue lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, nie rezygnowałabym z laktatora jeśli stymulujesz laktację. Co innego przywiązywać się do ilości odciąganego pokarmu i na jej postawie wysnuwać wniosek,że się nie ma mleka, a co innego stymulować piersi do produkcji.
    Olafek swoją drogą, a laktator jeszcze wspomoże.

atdci09k89ytpjkc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Smażone kotlety z kurczaka jadam już kilka razy - żadnych rewolucji nie było.
    Gołąbków nie jadłam, bo nie jem kapusty, bo sama mam po niej problemy. :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro zjem żeberka duszone w suszonych śliwkach, bo dostaliśmy gar od mojej mamy :)
    Dzisiaj byliśmy odwiedzić dziadków i moja mama wzięła malutką na ręce, usiadła sobie półleżąc i trzymała ją na swoich piersiach, mała zasnęła momentalnie i przespała tak ponad 2 godziny :D

derii84, słoneczna 85, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z corą od moich rodzicow z Krakowa. Super weekend. Wypoczelam. Rodzice we wszystkim chcieli mnie wyreczac i prawie nie odczulam Kornelii.
    Pierwsza noc byla nie fajna ale to moze przez zmiane miejsca a pozniej juz sielanka. :)
    Najlepsze ze robia jej pokoik zeby miala swoj kacik jak bedzie ich odwiedzac :) Juz to widze jak moja mama ja bedzie rozpieszczac...

Planujecie cos na majowke ? Jakis wypad poza domem? Do majowki dosyc daleko ale juz sa rozne oferty i czas na rezerwowanie .
    Moj chce nas zabrac nad morze ale wedlug mnie to bez sensu jechac na drugi kraniec polski tylko na 3dni.szkoda kasy jak dla mnie . lepiej juz to odlozyc na lepsze wakacje. I jeszcze Nelka mialaby dopiero 3msc i nie wiem jak z taka dluga podroza...musze mu to jakos wybic z glowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 20:19

derii84, Aagnieszkaa, megg lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja jadłam gołąbki dwa tygodnie temu i żadnych rewolucji u Olafkowego brzuszka nie było :-)
    Jeżeli się boisz,to zjedz sam farsz ;-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, jeśli laktatorem stymulujesz laktację, to ja bym nie odstawiała, chociaż najlepiej laktację stymuluje dziecko. Może jak opróżni obie piersi, to spróbuj Olafa przystawić do tej pierwszej piersi?
    I pamiętaj o tym najwżniejszym - o spokoju. Nie stresuj się, że go nie wykarmisz czy nie wiadomo co jeszcze. I nie patrz na to, ile mleka odciągasz, bo laktator nie mierzy mleka w piersiach, tak jak było to napisane w tym fajnym artykule ;)

Gdyby kobieta nie była w stanie wykarmić swojego dziecka, to nasz gatunek by nie przetrwał :)

A ona ścisnęła takim ruchem ściągającym, ale za cholerę Ci nie wytłumaczę jak, bo nie umiem :P Ale ścisnęłam sobie pierś i psiknęłam mlekiem sobie w oko :)

Ja przystawiłam w piątek małego do piersi tak, że zjadł prawa - lewa - prawa i od tamtej pory prawa pierś się obudziła :) No i mały teraz je z dwóch piersi. Jak widzę, że zaczyna memłać, a nie jeść, to przstawiam do drugiej.

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Sue i Sebza utwierdziłyście mnie w przekonaniu by się nie katować dietą, dzięki! :) JA już ostatnio zaczęłam sobie pozwalać na więcej w diecie, bo już miałam dość tej monotematyczności. Któregoś dnia nawet zjadłam ciastko z czekoladą i nie zauważyłam jakieś zmiany w zachowaniu młodego :) co nie znaczy, ze będę się nią teraz obżerać ;p

Bietka, ja też zjadłam ostatnio ciastko z czekoladą. No i postanowiłam, że zacznę jeść więcej warzyw:)
    No i dostałam od mamy białą czekoladę, zjadłam dziś kosteczkę, zobaczymy co będzie.

Co do wit. D i K to u nas też powodują bóle brzuszka. D podaję, K na razie odstawiłam.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas był problem z brzuszkiem przy Wit w twistach. Teraz podaje Wit o nazwie Witamilki k+D i jest ok.one mają pompke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 21:20

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ