X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie po karmieniu nr 2:) i juz taki standard - 20:00, 1:00, 4:30 :)
    A o 23 puszcza bąki, ale sie nie budzi na szczescie:)

Tomek śpi w otulaczu, bardzo go to uspokaja;)

Groszku, ja karmie roznie - raz z jednej, raz z obu. Tomek czasami nie najada sie jedna i chce wiecej, bo widze, ze szuka.

A wlasnie - dzwonilam do babci wczoraj, bo miała urodziny i juz usłyszałam, ze mam mu nie pozwalać zasypiac przy piersi, "bo sie przyzwyczai". Co Ci ludzie maja z tym przyzwyczajeniem? Czyli jak zaśnie mi przy piersi, to mam go obudzić, żeby mu przypadkiem za dobrze nie było?
    Tomek wlasnie spi u mnie w lozku, kurde, przyzwyczai sie! :P ma miesiac i potrafi spac w nocy i w swoim lozeczku i u nas.
    Jak go boli brzuszek albo nie moze zasnąć, bo bo męczą bąki to go biorę do nas.

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, tak jest :P Obudzić i odłożyć do zimnego łóżeczka, najlepiej w osobnym pokoju :P

Na szczęście moja mama ze mną też wyznawała rodzicielstwo bliskości i dzięki temu chyba jestem taką optymistką z dużym poczuciem własnej wartości. Ale coś czuję, że teściowa będzie miała swoje złote rady... Ona niedawno mówiła, że dzięki temu, że mój M. był wcześniakiem i tyle leżał w inkubatorze (1,5 mies), to się przyzwyczaił do bycia samemu i ona później nie musiała go nosić ani bujać....

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Tomek śpi w otulaczu, bardzo go to uspokaja;)
    W woombie? I od razu po zapakowaniu jest spokojny?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.. Moja corcia ma kupki z coraz wieksza iloscia sluzu... I dzis byla taka bardziej wodnista... Nie sama woda ale jakby nardziej plynna... Czy to infekcja? Nie wiem czy wolac lekarza czy to normalne ..:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi moje dziecię też jest dla mnie laskawe w nocy :) jadł o 20:30 i dopiero teraz. Tylko moje cycki na tym cierpią, bo po takim czasie są kamienie... Ale coś za coś ;-)

Sue ja też się dziwię tym wszystkim tekstom o przyzwyczajaniu. Mi to nawet wspominała mego K bratowa( kobieta ma trochę ponad 30 lat więc młoda) że obrazu trzeba do swojego lozeczka odkładać i nie dopuszczać bo się przyzwyczai i potem będzie problem z oduczeniem. Ja coraz bardziej sobie uswiadamiam, że to jest chore by nie dawać dziecku tego czego ppotrzebuje najbardziej czyli bliskości, czułości i tego, że ważne są dla mnie jego potrzeby.

Gosiak, mala_mi1982, LadyDi lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamój syn też miał taki etap i mu przeslo. Sylwia kiedyś wspominała, że jej pediatra powiedział, że to może być efekt jakiejś infekcji wirusowej.obserwuj na razie, jak nic się w najbliższym czasie nie zmieni to wezwij pediatrę.

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewczynka spi ze mną pól nocy i pól nocy w łóżeczku swoim. :) pierwsze spanie odkładam do łóżeczka potem okolo 2 biorę ja do siebie i do 6:30 śpimy razem. No i rano ja nakarmieni odloze do łóżeczka :) i spi i tu i tu. Chociaż zauwazylam ze przy mnie szybciej zasypia i jest spokojniejsza a w łóżeczku czasem zajmuje jej to okolo godzinę zanim zaśnie. A nie daj boże zobaczy ze cos sie rusza kolo szczebelków to spania nie ma :D ale wloze do łóżka do siebie to mogę kręcić sie, chodzić normalnie i nic spi jak zabita

Suri97 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o 6 kolejna pobudka :D Ale wam zazdroszczę :P

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to jaka ma być w końcu kupa dziecka!
    Ma juz klocki stawiać? zaczynam się martwić.
    Jak młody kupkał do pampka, no to widać kleksa, oczywiście nie cały wchłonie i jest pomarańczowy, a dało by się część zebrać łopatką. No i jest to taka maź.

Jak ostatnio mój sobie upodobał przewijak i się masujemy i już kilka razy się posrakał, no to wiem ze jest to konsystencja płynna, nie stała. No to źle?
    Naprawdę uważam, ze ciężko stwierdzić czy jest bardziej czy mniej wodnista.

No jak kiedyś dwa dni pod rząd dokarmiłam go wieczorem mm to były ewidentnie twardsze kupy bo zmyć z tyłka nie mogłam. Po KP chyba mają być rzadsze?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziś nie dam witamin, zobaczymy. Kolejna noc od po 2 nieprzespana, tylko wystękana z lekkimi płaczkami i ciągłym ciśnięciem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także wzięłam Olafka po drugim karmieniu do Sb, bynajmniej zasnął szybciej i pospal jeszcze do tej 6.45.

Nie jestem zwolennikiem ciągłego noszenia,gdy dziecko jest spokojne i leży zainteresowane czymś, bo kręgosłupa na loterii nie wygrałam, ale kocham go bardzo i uwielbiam przytulać, patrzeć na jego uśmiech, który się pojawia na Jego twarzy, widząc mnie :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis lipaaaaa na całego! Nie wiem jak sie nazywam :/
    Karmienie o 24, 4 i od 5 juz nie spał tylko płakał i prężył sie. Puszczal baki ale widać ze z dużym trudem.
    Cholera no! Dlaczego te maluszki musza sie tak męczyć!
    Nakarmilam go o 7 i teraz leży obok mnie i podziwia swiat. A ja chce spać!!!!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze być i wodnista i taka jajecznica, Lara

Nawet mi nie mówcie o tym odkladaniu do łóżeczka i różnych innych radach bo szlag mnie trafia jak sobie sobotę przypomnę. Juz nie pojadę do malza rodziny dluuuuuugoo!!

Mój Maleńki leży koło mnie i puszcza baki, idzie tez kupa znowu :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, tak jest :P Obudzić i odłożyć do zimnego łóżeczka, najlepiej w osobnym pokoju :P

Na szczęście moja mama ze mną też wyznawała rodzicielstwo bliskości i dzięki temu chyba jestem taką optymistką z dużym poczuciem własnej wartości. Ale coś czuję, że teściowa będzie miała swoje złote rady... Ona niedawno mówiła, że dzięki temu, że mój M. był wcześniakiem i tyle leżał w inkubatorze (1,5 mies), to się przyzwyczaił do bycia samemu i ona później nie musiała go nosić ani bujać....

Ta i jeszcze zostawić "zeby sie wyplakal i nauczył sam uspokajać".
    U mnie podobnie - mama karmiła mnie piersią rok, co w tamtych czasach było ewenementem - doradczyni sie wczoraj mojej mamy zapytała "jak sie pani uchowala w tamtych czasach".
    Nie wiem co Ci wszyscy ludzie sie tak wtrącają, przecież to nie w ich lozku spi i nie na ic piersiach wisi, wiec to nie ich problem :)

Gosiak, mam taki polarkowy otulacz i w tym Tomek spi w nocy :)
    Woombie mnie przeraza, jakoś sie nie moge przełamać :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam SwadleMe ale Tymek mi sie w nim mocno poci :(
    Uspokaja sie szybko, ale jak sie budzi to jest mokry

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka fajna. O 21karmienie i potem zasnela. Nastepne o 2:30 i kolejne teraz o 8 :)
    Ja spie zmala w nocy razem. W dzien spi przewaznie w swoim lozecziu albo w lezaczku-bujaczku.
    Cath u mnie podobnie z tym zasypianiem . prxy mnie szybciutko zasnie a sama w lozeczku to troche to trwa...
    a powiedz jak u Konstancji z serduszkiem? Miala juz to ekg? bo kiedys pisalas cos.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do oczek to ja przemywalam zwykłą, gorzka, czarna herbata. Przeszło w mgnieniu oka.
    Co do spania. Młoda śpi z nami. Kurze wygodne to. Karmię wieczorem i w nocy na lezaco i Pola super zasypia, a jak nie od razu to się kręci i w końcu pada. Przyrzeklam sobie ze jak skończy 2 miesiące to idzie do łóżeczka. No zobaczymy :)
    Spanie u nas fajne: idzie spać o 22/23 potem 3/4 lub czasem 5 i następne o 6/7. Sue dzięki za porady laktacyjne. Ja też coraz mniej wierzę w dietę kp. Jem smażone, pieczone, ostatnio zjadłam ukochanego tatara (pierwszy raz po 10 miesiącach ), czekoladę, ciasta z kremem, pije kawę parzona (tylko rano żeby Pola nie miała problemów z zaśnięciem wieczorem), pije mleko, itd. Unikam tylko kapusty, fasoli , czosnku i brokuł bo mnie wzdymaja i źle się czuje wtedy.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    U nas nocka fajna. O 21karmienie i potem zasnela. Nastepne o 2:30 i kolejne teraz o 8 :)
    Ja spie zmala w nocy razem. W dzien spi przewaznie w swoim lozecziu albo w lezaczku-bujaczku.
    Cath u mnie podobnie z tym zasypianiem . prxy mnie szybciutko zasnie a sama w lozeczku to troche to trwa...
    a powiedz jak u Konstancji z serduszkiem? Miala juz to ekg? bo kiedys pisalas cos.
    My mamy 31 marca badanie 24 godzinne jest to ktg holtera. Rano na 12 musimy juz byc w akademii medycznej w Gdańsku założą malutkiej ten sprzęt i jedziemy to domku i następnego dnia o 12 musimy byc na sciagnieciu tego aparatu. Ale juz mamy zaświadczenie ze leczymy sie u kardiologa i chodzimy do poradni kardiologicznej i mamy za darmo szczepionkę na pneumokoki :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to czeka :/ ale przesunelam na kwiecien jak juz bedzie moj P.
    Ciesze sie bo to przynajmniej pokaze co i jak bo tak nie wiadomo. Ja mam problemy z kolataniem i z za szybka akcja serca i tachyarytmie zapisala mi na skierowaniu. W ciazy o dziwo nic mi nie dolegalo czasami tylko ale nie byly konieczne leki a teraz zas mi sie pogorszylo.
    jak mi wyjda zle wyniki to bede musiala do kliniki na pare dni jechac.

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze wyjdzie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od 4,30 spania nie bylo. Po 6 maz go troche ponosil a ja zasnelam 20 mi . Teraz go ululalam pod okapem;) moze pospi z pol godz

Boje sie ze zaraze malego. Sraram sie nie dmuchac na niego. Ciekawe czy dzis bedzie pogoda spacerowa.

Kup u nas duzo, pomaranczowa lub zolta z bialymi klaczkami. Rzadka.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2627 2628 2629 2630 2631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ