X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    dziewczyny, a ma ktoras termometr microlife NC 150??

jak mierze nim temperature to co chwile wychodzi inna..czy to normalne na tym termometrze??

a moze trzeba go skalibrowac, tylko jak??

prosze o pomoc :)

max do miesiaca wyniki przesiewowych, jak sie nie odzywaja to znaczy, ze wszystko w porzadku :) wiec niech lepiej milczą :D
    Groszku, ja mam ten termometr. I dokładnie mam z nim ten sam problem. Za każdym razem pokazuje inną temperaturę. Ale u mnie to były nie duże wahania. Najważniejsze było ustalenie czy jest czy nie ma gorączki. I ładnie pokazywał jak spadała.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Uff:) to wyglada na to ze dzieciaczki nasze bez tych chorob. Chyba zadne lutowe dziecko u nas nie ma wad genetycznych. Tak sie balysmy przy testach pappa i usg 12 tyg;))
    A czy orientujecie się jakie oni wady spraedzaja?

Już znalazłam :-)
    hipotyreoza
    1 przypadek na 4000 żywo urodzonych noworodków
    fenyloketonuria
    1 przypadek na 8000 żywo urodzonych noworodków
    mukowiscydoza
    1 przypadek na 2500 żywo urodzonych noworodków
    wady sluchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:49

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja poległam na placu boju nie wiem co mam robić. Tak się zdenerwowałam na Piotrka, że aż krzyknęłam na niego. Jakby to mogło w ogóle pomóc. A teraz płacze, że jestem zła, że przez takie zachowanie go krzywdzę, bo teraz nawet jak go przytulam to on czuje moją złość. Chyba coś mi się z psychiką dzieje.

Nie spał prawie od po 2 w nocy, męczył kupę. Wymęczył rano i przestał stękać potem miał godzinkę aktywności i mogłam się ogarnąć. Potem zaczął kwękać. No to przystawiłam go do piersi. Trochę zjadł i zaczął targać cycka. Myślę najedzony, ja go do łóżeczka a on w płacz, no to do drugiej piersi, ale po chwili to samo.

Płakał mi na rękach z 1,5godz., i wtedy się zdenerwowałam. Zrobiłam mu 90ml. mm, zjadł wszyściutko odbił i śpi już 20 min.

I co teraz nadal mam twierdzić, że mu wystarcza moje mleko.
    Nie wiem co jest ale teraz oprócz tego, że płaczę bo krzyknęłam to jeszcze płaczę, że chyba będę musiała dawać mm. Tak wszyscy mnie nakręcili na karmienie piersią, że cholernie ciężko mi się pogodzić z tym, że po mm śpi jak anioł bo u mnie jak wisi na cycku jest po prostu głodny. Czuję się gorsza niż inne matki, a do tego mam wrażenie, że moje dziecko coś traci!!! :-(

I chyba już nie uwierzę w żadne inne teorie.!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten termometr i jest ok. Mierze i temp wody w wanience i koperku jak rozrabiam ( chociaz nie pije)

Na glowce temp moze sie roznic minimalnie ale to wszedzie tak. Ja jestem zadowolona.

Jak prowadzilam wykres na rozwej stronie i mialam elektroniczny zeykly to tez czesto temp sie roznila minimalnie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa te badania dot. chorób metabolicznych, w mojej ulotce jest wypisanych kilka ale jest też informacja, że badania dot. kilkudziesięciu chorób układu metabolicznego i przemiany materii.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie myśl tak nawet!
    U mnie podobnie. Jak odstawiłam mm, to mały mi przez 3 dni chudł :( Chyba się nie uwolnię od mm :( Ale co zrobić? Najbardziej mnie boli, że moje dziecko jak już w piersiach jest coraz mniej nie chce ssać, płacze i rzuca się.

Teraz zasnął więc idę coś zjeść w końcu ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja sie tez czasem denerwuje na Malego..tym bardziej jak wiem ze czyty, nakarmiony a on płacze...a co do targania cyca to mam do samo. Moj sie nauczył denerowować jak chce podczas picia odbic i jak juz nie chce...to taki zły sie robi ze szok..i mam to samo, nie dokarmiam mm ale maly krotko pije i malo bo po godzinie znów wóla...takze uwiazana jestem przy cycu..:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Lara nie myśl tak nawet!
    U mnie podobnie. Jak odstawiłam mm, to mały mi przez 3 dni chudł :( Chyba się nie uwolnię od mm :( Ale co zrobić? Najbardziej mnie boli, że moje dziecko jak już w piersiach jest coraz mniej nie chce ssać, płacze i rzuca się.

Teraz zasnął więc idę coś zjeść w końcu ;)
    Pia mam to samo..ja sama widze ze pierws sie robi taka luzna, lelawa i za chwile maly sie rzuca i daje mu druga...
    ale Staś przybiera i to dosc sporo wiec sie najada...narazie nie panikuje choc jak mam go na cycu 5 min i wiem ze za godzine bedzie wołał to mam dosc :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie dziecka najedzonego i przebranego a płaczącego. Pomyślcie sobie czy chciałybyście mieć zaspokojone tylko fizyczne potrzeby - przecież są też psychiczne - miłość, bliskość. Dziecko chce czuć bicie naszego serca i ciepło tak jak czuło to w naszym btzuchu. Może będzie łatwiej Wam zrozumieć czemu nie chce leżeć samo w łóżeczku

monika_, Groszek, sebza, LadyDi, Topola, bella84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze jak któraś chciałaby spróbować femaltikera na mleczko. Otóż wypilam 8 saszetek i stwierdzam ze działa. Jak wcześniej mała wypila 2 piersi i jeszcze potem 40-60 mm to teraz wypije z jednej a i jeszcze muszę potem odciągnąć 50-90 ml także dla mnie rewelacja! :)
    Cath i suri trzymam kciuki.
    Właśnie chciałam się zbierać do Lidla. Ubralam się a moje dziecko zasnelo:) więc poczekam:P

derii84, Sue, sebza, Groszek lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dziecię kończy dziś 7 tygodni <3

derii84, justta, słoneczna 85, Groszek lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie dla Was Poluska, zdjęcie z sobotniej sesji :)

68756513296650989454_thumb.jpg

Lara 82, bella84, megg, justta, sebza, słoneczna 85, ash, mala_mi1982, Groszek, Penelope, Topola lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno . Moje Polusiowe Love <3

30582212891642956954_thumb.jpg

Lara 82, bella84, Sue, justta, sebza, słoneczna 85, ash, mala_mi1982, Groszek, Penelope lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a Ty dawałaś mm po każdym jedzeniu?
    I jakie mm?

Pytam się bo ja boję się, że takie dawanie mm czasami może mu zaszkodzić, chyba powinno to się robić systematycznie o jakiś godzinach. Ach muszę to skonsultować z pediatrą jeszcze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś piękne zdj.

Zazdroszczę Wam tych sesji, bo my dopiero zrobimy, jak będziemy w Pl, a do tego Olaf ma teraz buzke w czerwone plamy z grudkami :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pojawil sie tradzik niemowlecy, do tego maly charczy strasznie, przeplukuje woda morska i sola fizj i odciagam, ale nic praktycznie nie wylatuje a maly chaczy dalej :(

Rudasku u nas taki sam system ze maly je krotko i czesto

Cath ja tez nie moge sie powstrzymac od slodyczy, ostatnio folguje sobie

Sue ja mam takie samo zdanie co do tej diety kp od poczatku nie przemawialo do mnie ze jedzenie w 'kolko marchewki kurczaka i jablka jest zdrowe... I do tego te biale pieczywo... U mnie nie sprawdzila sie ta dieta i bole brzuszka byly nawet czeste niz teraz gdy z niej zrezygnowalam

Maly ma problemy ze zrobieniem kupki puszcza baki i placze, glownie po Nocy.. musze poobserwowac czy to nie po witaminach wlasnie

Lara jaki masaz robisz ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka u nas tez nie ma usg bioderek

Wszystkie szczepienia sa bezplatne u nas

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis przepiekne zdjecia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu coś podobnego do masażu szantala.Choć na pleckach masuje tylko przed i po kąpieli. ale brzuszek i nózki często i bardzo delikatnie.
    Mam wrazenie zejak młody sie wyluzuje to ta kupka szybciej wychodzi niz gdy jest taki spiety i cisnie.

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, piekne zdjecia:)

Co do diety, ja zauwazylam, ze mały ma problem z kupa po nocnych karmieniach.
    Bez względu na to co zjem. Dobrze działa natomiast jak na noc wypije rumianek.

‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ