Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszek wrote:dziewczyny, a ma ktoras termometr microlife NC 150??
jak mierze nim temperature to co chwile wychodzi inna..czy to normalne na tym termometrze??
a moze trzeba go skalibrowac, tylko jak??
prosze o pomoc
max do miesiaca wyniki przesiewowych, jak sie nie odzywaja to znaczy, ze wszystko w porzadkuwiec niech lepiej milczą
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
słoneczna 85 wrote:Uff:) to wyglada na to ze dzieciaczki nasze bez tych chorob. Chyba zadne lutowe dziecko u nas nie ma wad genetycznych. Tak sie balysmy przy testach pappa i usg 12 tyg;))
Już znalazłam
hipotyreoza
1 przypadek na 4000 żywo urodzonych noworodków
fenyloketonuria
1 przypadek na 8000 żywo urodzonych noworodków
mukowiscydoza
1 przypadek na 2500 żywo urodzonych noworodków
wady sluchuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:49
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
No a ja poległam na placu boju nie wiem co mam robić. Tak się zdenerwowałam na Piotrka, że aż krzyknęłam na niego. Jakby to mogło w ogóle pomóc. A teraz płacze, że jestem zła, że przez takie zachowanie go krzywdzę, bo teraz nawet jak go przytulam to on czuje moją złość. Chyba coś mi się z psychiką dzieje.
Nie spał prawie od po 2 w nocy, męczył kupę. Wymęczył rano i przestał stękać potem miał godzinkę aktywności i mogłam się ogarnąć. Potem zaczął kwękać. No to przystawiłam go do piersi. Trochę zjadł i zaczął targać cycka. Myślę najedzony, ja go do łóżeczka a on w płacz, no to do drugiej piersi, ale po chwili to samo.
Płakał mi na rękach z 1,5godz., i wtedy się zdenerwowałam. Zrobiłam mu 90ml. mm, zjadł wszyściutko odbił i śpi już 20 min.
I co teraz nadal mam twierdzić, że mu wystarcza moje mleko.
Nie wiem co jest ale teraz oprócz tego, że płaczę bo krzyknęłam to jeszcze płaczę, że chyba będę musiała dawać mm. Tak wszyscy mnie nakręcili na karmienie piersią, że cholernie ciężko mi się pogodzić z tym, że po mm śpi jak anioł bo u mnie jak wisi na cycku jest po prostu głodny. Czuję się gorsza niż inne matki, a do tego mam wrażenie, że moje dziecko coś traci!!!
I chyba już nie uwierzę w żadne inne teorie.!!!! -
Ja mam ten termometr i jest ok. Mierze i temp wody w wanience i koperku jak rozrabiam ( chociaz nie pije)
Na glowce temp moze sie roznic minimalnie ale to wszedzie tak. Ja jestem zadowolona.
Jak prowadzilam wykres na rozwej stronie i mialam elektroniczny zeykly to tez czesto temp sie roznila minimalnie -
Lara nie myśl tak nawet!
U mnie podobnie. Jak odstawiłam mm, to mały mi przez 3 dni chudłChyba się nie uwolnię od mm
Ale co zrobić? Najbardziej mnie boli, że moje dziecko jak już w piersiach jest coraz mniej nie chce ssać, płacze i rzuca się.
Teraz zasnął więc idę coś zjeść w końcu -
Lara ja sie tez czasem denerwuje na Malego..tym bardziej jak wiem ze czyty, nakarmiony a on płacze...a co do targania cyca to mam do samo. Moj sie nauczył denerowować jak chce podczas picia odbic i jak juz nie chce...to taki zły sie robi ze szok..i mam to samo, nie dokarmiam mm ale maly krotko pije i malo bo po godzinie znów wóla...takze uwiazana jestem przy cycu..
-
Pia Gizela wrote:Lara nie myśl tak nawet!
U mnie podobnie. Jak odstawiłam mm, to mały mi przez 3 dni chudłChyba się nie uwolnię od mm
Ale co zrobić? Najbardziej mnie boli, że moje dziecko jak już w piersiach jest coraz mniej nie chce ssać, płacze i rzuca się.
Teraz zasnął więc idę coś zjeść w końcu
ale Staś przybiera i to dosc sporo wiec sie najada...narazie nie panikuje choc jak mam go na cycu 5 min i wiem ze za godzine bedzie wołał to mam dosc -
Dziewczyny, odnośnie dziecka najedzonego i przebranego a płaczącego. Pomyślcie sobie czy chciałybyście mieć zaspokojone tylko fizyczne potrzeby - przecież są też psychiczne - miłość, bliskość. Dziecko chce czuć bicie naszego serca i ciepło tak jak czuło to w naszym btzuchu. Może będzie łatwiej Wam zrozumieć czemu nie chce leżeć samo w łóżeczku
monika_, Groszek, sebza, LadyDi, Topola, bella84 lubią tę wiadomość
-
Pisze jak któraś chciałaby spróbować femaltikera na mleczko. Otóż wypilam 8 saszetek i stwierdzam ze działa. Jak wcześniej mała wypila 2 piersi i jeszcze potem 40-60 mm to teraz wypije z jednej a i jeszcze muszę potem odciągnąć 50-90 ml także dla mnie rewelacja!
Cath i suri trzymam kciuki.
Właśnie chciałam się zbierać do Lidla. Ubralam się a moje dziecko zasnelo:) więc poczekam:Pderii84, Sue, sebza, Groszek lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
U nas tez pojawil sie tradzik niemowlecy, do tego maly charczy strasznie, przeplukuje woda morska i sola fizj i odciagam, ale nic praktycznie nie wylatuje a maly chaczy dalej
Rudasku u nas taki sam system ze maly je krotko i czesto
Cath ja tez nie moge sie powstrzymac od slodyczy, ostatnio folguje sobie
Sue ja mam takie samo zdanie co do tej diety kp od poczatku nie przemawialo do mnie ze jedzenie w 'kolko marchewki kurczaka i jablka jest zdrowe... I do tego te biale pieczywo... U mnie nie sprawdzila sie ta dieta i bole brzuszka byly nawet czeste niz teraz gdy z niej zrezygnowalam
Maly ma problemy ze zrobieniem kupki puszcza baki i placze, glownie po Nocy.. musze poobserwowac czy to nie po witaminach wlasnie
Lara jaki masaz robisz ?
-
asiu coś podobnego do masażu szantala.Choć na pleckach masuje tylko przed i po kąpieli. ale brzuszek i nózki często i bardzo delikatnie.
Mam wrazenie zejak młody sie wyluzuje to ta kupka szybciej wychodzi niz gdy jest taki spiety i cisnie.asia888 lubi tę wiadomość