X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)
    czytam Wasze posty weekendowe, nadrabiam i widze info o tej iwtaminie, kurde musze przyuwazyc czy u mnie tez to nie jest przypadkiem powodem tych bóli brzuszka itd...w sobote byl swiety spokoj a wczoraj znów go bolał..nie tak bardzo jak w tygodniu ale byl wzdety i Maly sie prezył :(
    we srode zapytam pediatre jak to rozawiazac bo straszne to dla mnie jest...:(

zyje po mega męczącym weekendzie..goście to jednak ciezka sprawa:) jedeyny plus taki ze mam tak wypchaną lodówkę ze szok! tesciowa nawiozła zarcia jakbysmy głodem przymierali :) hehe ale chwała jej, mam z głowy obiady na dobrych kilka dni :) ew tylko zimniory dogotuje:)
    ale powiem WAm ze goście plus dziecko to udreka..choć nasz Maluszek cała sobote jakby miał wszystkich w dupie przespał..wczoraj miał gorszy dzien, znów problem z gazami i brzuszkiem, ale tez dał rade! oczywiscie nie obeszło sie bez mojej wkurwy gdzie dziecko smacznie spi a ktos podchodzi bo ma taki kaprys i wyciaga go z wózka...albo patrze do wozka, dziecka nie ma..okazuje sie ze ktos wyciagnał malego, uznał ze ma kupe i przebiera..no myslalam ze mnie szlak trafi! nienawidze jak ktos bierze moje dziecko, jeszcze bez mojej obecności!!! no szlak..ze nie wspomne o tym, ze nie trzymali mu głowki!
    !!! aaaaaaaaaaaaaaaaaa...myslalam ze pozabijam :) :)

Dzis w końcu odpoczne, dość gośći!!!! dopiero na chrzcinach, he he :)Maluszek wstał o 6 jak codziennie...zjadł..pobawił sie z tata i o 8 zasnał :) ciekawe na jak długo:)

słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po lekarzu. Tymek osluchowo ok, ale kaszle i ma katar, jest ospaly i Malo je. Mamy skierowanie do szpitala :( Właśnie sie zbieramy.

• cath Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mnie tez to czeka :/ ale przesunelam na kwiecien jak juz bedzie moj P.
    Ciesze sie bo to przynajmniej pokaze co i jak bo tak nie wiadomo. Ja mam problemy z kolataniem i z za szybka akcja serca i tachyarytmie zapisala mi na skierowaniu. W ciazy o dziwo nic mi nie dolegalo czasami tylko ale nie byly konieczne leki a teraz zas mi sie pogorszylo.
    jak mi wyjda zle wyniki to bede musiala do kliniki na pare dni jechac.

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze wyjdzie :)
    Oh kochana! Trzymam wtedy kciuki mocno!
    Mam nadzieje ze u nas jednak nie bedzie tej arytmii no ale jak bedzie damy rade!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi a Ty bedziesz mogla z nim byc w nocy?
    Kurcze to ja chyba nie ide na spacer. Boje sie ze siebie doprawie i on sie przeziebi bo w nocy katarek mial.

Orientujecie sie po jAkin czasie ewentualnie przychodza wyniki badan przesiewowych? To co pobieraja w szpitalu. Bo wiem ze lepiej jak nic nie przyjdzie ale nie zapytalam o czas i od kiedy moge byc spokojna:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba byc dobrej mysli cath.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna max 2 tyg.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff:) to wyglada na to ze dzieciaczki nasze bez tych chorob. Chyba zadne lutowe dziecko u nas nie ma wad genetycznych. Tak sie balysmy przy testach pappa i usg 12 tyg;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Mała mi,bardzo mi przykro, pewnie chcą go nawodnic, żeby miał więcej sił, trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia a przede wszystkim za szybki powrót do domku, ściskam

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mala mi a Ty bedziesz mogla z nim byc w nocy?
    Kurcze to ja chyba nie ide na spacer. Boje sie ze siebie doprawie i on sie przeziebi bo w nocy katarek mial.

Orientujecie sie po jAkin czasie ewentualnie przychodza wyniki badan przesiewowych? To co pobieraja w szpitalu. Bo wiem ze lepiej jak nic nie przyjdzie ale nie zapytalam o czas i od kiedy moge byc spokojna:)

na mojej ulotce pisało, że do 14 dni :) badź spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:41

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak pisze Pia :) do 12tyg powinny byc wyniki :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi trzymam za was kciuki! Miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ma ktoras termometr microlife NC 150??

jak mierze nim temperature to co chwile wychodzi inna..czy to normalne na tym termometrze??

a moze trzeba go skalibrowac, tylko jak??

prosze o pomoc :)

max do miesiaca wyniki przesiewowych, jak sie nie odzywaja to znaczy, ze wszystko w porzadku :) wiec niech lepiej milczą :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek wlasnie rozryczal mi sie przy piersi, ale tak, że az piszczal. Nawet nie wiedziałam, że tak potrafi.
    Odłożyłam go do lezaczka i spokój - jesc mu sie nie chciało, zmęczony był po prostu. Wstał przed 6, wiec w sumie czas na drzemkę :)

Ja zjadłam juz sniadanko, pije wlasnie kawe i zabieram za ksiazke o rodzicielstwie bliskości:)

Cath, Suri trzymam kciuki za Wasze badania. Trzeba byc dobrej mysli!!

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    dziewczyny, a ma ktoras termometr microlife NC 150??

jak mierze nim temperature to co chwile wychodzi inna..czy to normalne na tym termometrze??

a moze trzeba go skalibrowac, tylko jak??

prosze o pomoc :)

max do miesiaca wyniki przesiewowych, jak sie nie odzywaja to znaczy, ze wszystko w porzadku :) wiec niech lepiej milczą :D
    Tez mam microlife ale nie wiem jaki i jest do bani. Też jak mierze to raz mi wyszło 37.8 a za minute 36.7. I tak jest bardzo często. Za każdym razem wychodzi coś innego a mało nie kosztował :/ Co za lipa....Kupię taki zwykły najzwyklejszy do pupy bo ten mnie wkurza.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam elektroniczny z biedronki i jest superowy :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło własnie na podłodze ;) Poległa na placu boju z zabawkami :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za rady..właśnie zauważyłam że ta skorupa na buźce zrobiła się po sudocremie..wiec juz odstawiłam i stosuje bepanten a dziś kupie to co polecala Cath :)

sebza lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    dokładnie tak jak pisze Pia :) do 12tyg powinny byc wyniki :)

Rudasku tu chyba błąd! nie do 12 tyg. tylko do 2 tyg.

Tam są między innymi choroby ukł pokarmowego czy jak tam się je nazywa. Np. w przypadku fenyloketonurii 12tydzień na mleku to już by było pozamiatane.

Jak byłam na bioderkach spotkałam dziewczynę, której małemu wyszła fenyloketonuria to zadzwonili do niej po tyg. od narodzin i miała się zgłosić w Katowicach, bo mały jak najszybciej musiał mieć wdrożone specjalne żywienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:49

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dziękujemy za informacje :) u mnie już znalazłam sposòb by mała z prawej też jadła,ale i więcej leci bo stymuluje laktatorem ;)
    Po raz pierwszy w nocy musiałam ściągać bo kamienie miałam :o

Co do wit.my mamy te twisty i nic po tym nie jest-odpukać ;)

Nocka ładna,karmienie o 22, 3 i 7.30 ;)

A teraz ogarniamy się i lecimy na spacerek bo Polcia już przysypia :)

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Rudasku tu chyba błąd! nie do 12 tyg. tylko do 2 tyg.

Tam są między innymi choroby ukł pokarmowego czy jak tam się je nazywa. Np. w przypadku fenyloketonurii 12tydzień na mleku to już by było pozamiatane.

Jak byłam na bioderkach spotkałam dziewczynę, której małemu wyszła fenyloketonuria to zadzwonili do niej po tyg. od narodzin i miała się zgłosić w Katowicach, bo may jak najszybciej musiał mieć wdrożone specjalne żywienie.

tak, racja:)
    DZiekuje:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ