X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego, może to byłoby alternatywą dla oleistych twist-offów?
    http://www.aptekagemini.pl/vita-d-aerozol-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10ml.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale tu chodzi w tych vit o ten olej z ktorym ukl traeienny sobie nie radzi i w tym tez jest niestety :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbujecie podawać w trakcie karmienia lub z mlekiem na łyżeczce? Ja tak robię, tzn daje do buzki i od razu pierś do popici, może coś w tym jest?

Sue tak będę robić, Olafek śpi, a ja wzięłam laktator i na spokojnie ściągnęłam 50ml w parę minut (6-7),z samej prawej 40ml :-) taka lekka stymulacja.
    Na dniach zamierzam kupić elektryczny laktator, bo za dwa miesiące będę zmuszona zostawić moich chłopaków samych, wiec musze mieć porządny sprzęt do ściągnięcia mleczka :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, moja położna polecała te witaminki.

Sue, dzięki za relację z wizyty laktacyjnej, przyda się ta wiedza :)
    Mój od piątku zaczął gardzić prawą piersią :/ Walczymy :)

Przed chwilą jadł, zasnął, mąż odłożył go do łóżeczka i tak ulał, że masakra. Wszystko mokre, trzeba było przebierać.

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia poratuj! Co stosowalas na oko??? Bo i mnie cos dopadlo - oko mega czerwone i podchodzi ropą.

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja sie zaczęłam zastanawiac, jak produkt, ktory na wzdyma
    Moze powodować wzdecie u malucha? Jak gazy z naszych jelit "przedostaja" sie do cycków?
    Szukam wlasnie jakiegos artykułu, ale coraz mniej wierze w dietę kobiety karmiacej.
    Dzieci to przecież ludzie, my tez mamy czasami zaparcia, męczą nas gazy itd.

Gdzies ostatnio przeczytałam, ze Kolka moze miec podłoże psychiczne - dziecko po długim, traumatycznym porodzie dłużej sie aklimatyzuje niż inne.
    Kolki mijają po 3 miesiacu, czyli de facto po tym "4 trymestrze" czy jak on sie tam nazywa. Moze cos w tym jest?
    Moze jedne dzieci bardziej płaczą, bo trudniej im sie przystosować do zycia pozabrzuchowego?

Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

Także tego..:)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.

Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
    Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?

U nas w ogole nie ma, ale to Was pewnie juz nie zdziwi ;-)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Teraz mam chwilę na depilację i kąpiel.. Eh, odkąd jest Młodociana to kapie sie wtedy kiedy mam czas, a nie wtedy, gdy mam ochotę... MASAKRA :)!

Ja przez dwa dni wody nie mialam...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue podoba mi sie to, co Ci ta doradczyni laktacyjna powiedsziala, bo ja dokladnie tak mysle i robie ;D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to kiepsko. Dobrze, że już macie wodę :)

My po karmieniu. Kurczaczki od wczoraj mały budzi się w nocy bardzo często, ale je malutko, nawet jednej piersi nie opróżni :/

Sue, derii84 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tymek obudził się właśnie z zaropialym oczkiem. Szlag by to trafił. Ciągle na cos choruje, a nie ma jeszcze 2 miesięcy, maleństwo moje najslodsze :-( . Ja jestem taka chora, ze ledwo żyje. Juz mi sił brak do tego.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy. Zauwazylam ze moje dziecko obudzilo sie godzinę temu. Ale nie przeszkadzało mi bo się kimnelam... Gadal sam do siebie i wyczekiwal pory karmienia :D

Kurcze... Mamy takie wodniste zolte kupki od kilku dni. Kiedys bylo kilka razy dziennie. Teraz tylko raz k tak właśnie kolo 4.
    Ma tez ktoras z Was takie wodniste kupki u Malucha??

relge6yd309xm1zq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek miał taka przed chwila. Jak zrobił kupe na przewijaku, to bez kąpieli w umywalce się nie obeszło. Ale Tymcio jest chory.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drugie karmienie odhaczamy ;-)

Groszku my mamy teraz tak z kupka, jedna lub max dwa razy w ciągu 24h i zawsze wypływa na plecy i bokiem, wiec kończy się to kąpielą pod kraneM. Ta kupa u nas w pampers nie wsiaka jest taka luzniejsza jakby.

Rozbudzilam Olafka, żeby chłop się najadl, bo robi dokładnie to samo, co Bartuś u Pi Gizeli, siedzi teraz przy drugim cycku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 04:34

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No to Tymek obudził się właśnie z zaropialym oczkiem. Szlag by to trafił. Ciągle na cos choruje, a nie ma jeszcze 2 miesięcy, maleństwo moje najslodsze :-( . Ja jestem taka chora, ze ledwo żyje. Juz mi sił brak do tego.
    Moja tez ma problem z jednym oczkiem. I u nas jest zagiany kanalik łzowy co u niemowlaków jest normalne. Oczko jest leciutko spuchnięte łzawi i po dłuższej drzemce bądź spaniu zbiera się na oczku taka wydzielina zoltawa ala ropa. Pediatra powiedzial ze nie przemywac żadnymi naparami z ziół broń boże tylko i wyłącznie solą fizljologiczna przemywac. No i od zewnątrz do wewnątrz czyli w stronę noska wacikiem :)
    Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi współczuję. Moze zakrop oczko mlekiem jak tu dziewczyny radziky?

Te nasze organizmy po tych porodach oslabione, noce nieprzespane i wszystko nas lapie :(

Dzieki :) właśnie tez czytałam ze jak jedna dziennie taka kupa jest tonorma. Gorzej jakby bylo więcej.

A ja robię tak, ze karmie z jeesnej piersi na każde karmienie. Czy to zle?

A teraz Mlody pojadl, idą baki bo leży na brzuchu..a krecil sie strasznie. I teraz spokoj

relge6yd309xm1zq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja tez ma problem z jednym oczkiem. I u nas jest zagiany kanalik łzowy co u niemowlaków jest normalne. Oczko jest leciutko spuchnięte łzawi i po dłuższej drzemce bądź spaniu zbiera się na oczku taka wydzielina zoltawa ala ropa. Pediatra powiedzial ze nie przemywac żadnymi naparami z ziół broń boże tylko i wyłącznie solą fizljologiczna przemywac. No i od zewnątrz do wewnątrz czyli w stronę noska wacikiem :)
    Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok

Niestety to cos innego niż zatkany kanalik. Ja wczoraj mialam to samo z okiem, a Tymek teraz w nocy. Wiec to cos zarazliwego :-( Jutro trzeba lekarza wezwać.
    Przemywam oczy (swoje i Tymcia) własnym mlekiem. Sol fizjologiczna mi sie chyba skonczyla. Kropie mu tez mleko do noska, bo ma katar.
    Ja do tego jestem bardzo przeziebiona. Czuje się jakby czołg mnie przejechał.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego tak samo jak u Konstancji z oczkiem. Mamy te same zalecenia od pediatry. I masuję małemu ten kanalik. Kilka dni było poprawy i dalej to samo :/

Karmienie nr 2 zakończone (chyba), idę spać :)

Mała Mi, zdrowiejcie szybko :*

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie karmienie nr 1. Moje dziecko jest w nocy łaskawe bardzo. Kladę ja spać codziennie po 20 i pierwsze karmienie mam miedzy 4 a 6. Kocham ja! <3

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ