Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A próbujecie podawać w trakcie karmienia lub z mlekiem na łyżeczce? Ja tak robię, tzn daje do buzki i od razu pierś do popici, może coś w tym jest?
Sue tak będę robić, Olafek śpi, a ja wzięłam laktator i na spokojnie ściągnęłam 50ml w parę minut (6-7),z samej prawej 40mltaka lekka stymulacja.
Na dniach zamierzam kupić elektryczny laktator, bo za dwa miesiące będę zmuszona zostawić moich chłopaków samych, wiec musze mieć porządny sprzęt do ściągnięcia mleczka -
Gosiak, moja położna polecała te witaminki.
Sue, dzięki za relację z wizyty laktacyjnej, przyda się ta wiedza
Mój od piątku zaczął gardzić prawą piersiąWalczymy
Przed chwilą jadł, zasnął, mąż odłożył go do łóżeczka i tak ulał, że masakra. Wszystko mokre, trzeba było przebierać. -
Dziewczyny, a ja sie zaczęłam zastanawiac, jak produkt, ktory na wzdyma
Moze powodować wzdecie u malucha? Jak gazy z naszych jelit "przedostaja" sie do cycków?
Szukam wlasnie jakiegos artykułu, ale coraz mniej wierze w dietę kobiety karmiacej.
Dzieci to przecież ludzie, my tez mamy czasami zaparcia, męczą nas gazy itd.
Gdzies ostatnio przeczytałam, ze Kolka moze miec podłoże psychiczne - dziecko po długim, traumatycznym porodzie dłużej sie aklimatyzuje niż inne.
Kolki mijają po 3 miesiacu, czyli de facto po tym "4 trymestrze" czy jak on sie tam nazywa. Moze cos w tym jest?
Moze jedne dzieci bardziej płaczą, bo trudniej im sie przystosować do zycia pozabrzuchowego?Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość
-
Suri97 wrote:Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.
Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?
U nas w ogole nie ma, ale to Was pewnie juz nie zdziwi08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My tez jemy. Zauwazylam ze moje dziecko obudzilo sie godzinę temu. Ale nie przeszkadzało mi bo się kimnelam... Gadal sam do siebie i wyczekiwal pory karmienia
Kurcze... Mamy takie wodniste zolte kupki od kilku dni. Kiedys bylo kilka razy dziennie. Teraz tylko raz k tak właśnie kolo 4.
Ma tez ktoras z Was takie wodniste kupki u Malucha?? -
My drugie karmienie odhaczamy
Groszku my mamy teraz tak z kupka, jedna lub max dwa razy w ciągu 24h i zawsze wypływa na plecy i bokiem, wiec kończy się to kąpielą pod kraneM. Ta kupa u nas w pampers nie wsiaka jest taka luzniejsza jakby.
Rozbudzilam Olafka, żeby chłop się najadl, bo robi dokładnie to samo, co Bartuś u Pi Gizeli, siedzi teraz przy drugim cyckuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 04:34
-
mala_mi1982 wrote:No to Tymek obudził się właśnie z zaropialym oczkiem. Szlag by to trafił. Ciągle na cos choruje, a nie ma jeszcze 2 miesięcy, maleństwo moje najslodsze
. Ja jestem taka chora, ze ledwo żyje. Juz mi sił brak do tego.
Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok -
Mala mi współczuję. Moze zakrop oczko mlekiem jak tu dziewczyny radziky?
Te nasze organizmy po tych porodach oslabione, noce nieprzespane i wszystko nas lapie
Dziekiwłaśnie tez czytałam ze jak jedna dziennie taka kupa jest tonorma. Gorzej jakby bylo więcej.
A ja robię tak, ze karmie z jeesnej piersi na każde karmienie. Czy to zle?
A teraz Mlody pojadl, idą baki bo leży na brzuchu..a krecil sie strasznie. I teraz spokoj -
cath wrote:Moja tez ma problem z jednym oczkiem. I u nas jest zagiany kanalik łzowy co u niemowlaków jest normalne. Oczko jest leciutko spuchnięte łzawi i po dłuższej drzemce bądź spaniu zbiera się na oczku taka wydzielina zoltawa ala ropa. Pediatra powiedzial ze nie przemywac żadnymi naparami z ziół broń boże tylko i wyłącznie solą fizljologiczna przemywac. No i od zewnątrz do wewnątrz czyli w stronę noska wacikiem
Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok
Niestety to cos innego niż zatkany kanalik. Ja wczoraj mialam to samo z okiem, a Tymek teraz w nocy. Wiec to cos zarazliwegoJutro trzeba lekarza wezwać.
Przemywam oczy (swoje i Tymcia) własnym mlekiem. Sol fizjologiczna mi sie chyba skonczyla. Kropie mu tez mleko do noska, bo ma katar.
Ja do tego jestem bardzo przeziebiona. Czuje się jakby czołg mnie przejechał.
-
U mojego tak samo jak u Konstancji z oczkiem. Mamy te same zalecenia od pediatry. I masuję małemu ten kanalik. Kilka dni było poprawy i dalej to samo
Karmienie nr 2 zakończone (chyba), idę spać
Mała Mi, zdrowiejcie szybko :*mala_mi1982 lubi tę wiadomość