X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego, może to byłoby alternatywą dla oleistych twist-offów?
    http://www.aptekagemini.pl/vita-d-aerozol-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10ml.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale tu chodzi w tych vit o ten olej z ktorym ukl traeienny sobie nie radzi i w tym tez jest niestety :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbujecie podawać w trakcie karmienia lub z mlekiem na łyżeczce? Ja tak robię, tzn daje do buzki i od razu pierś do popici, może coś w tym jest?

Sue tak będę robić, Olafek śpi, a ja wzięłam laktator i na spokojnie ściągnęłam 50ml w parę minut (6-7),z samej prawej 40ml :-) taka lekka stymulacja.
    Na dniach zamierzam kupić elektryczny laktator, bo za dwa miesiące będę zmuszona zostawić moich chłopaków samych, wiec musze mieć porządny sprzęt do ściągnięcia mleczka :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, moja położna polecała te witaminki.

Sue, dzięki za relację z wizyty laktacyjnej, przyda się ta wiedza :)
    Mój od piątku zaczął gardzić prawą piersią :/ Walczymy :)

Przed chwilą jadł, zasnął, mąż odłożył go do łóżeczka i tak ulał, że masakra. Wszystko mokre, trzeba było przebierać.

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia poratuj! Co stosowalas na oko??? Bo i mnie cos dopadlo - oko mega czerwone i podchodzi ropą.

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja sie zaczęłam zastanawiac, jak produkt, ktory na wzdyma
    Moze powodować wzdecie u malucha? Jak gazy z naszych jelit "przedostaja" sie do cycków?
    Szukam wlasnie jakiegos artykułu, ale coraz mniej wierze w dietę kobiety karmiacej.
    Dzieci to przecież ludzie, my tez mamy czasami zaparcia, męczą nas gazy itd.

Gdzies ostatnio przeczytałam, ze Kolka moze miec podłoże psychiczne - dziecko po długim, traumatycznym porodzie dłużej sie aklimatyzuje niż inne.
    Kolki mijają po 3 miesiacu, czyli de facto po tym "4 trymestrze" czy jak on sie tam nazywa. Moze cos w tym jest?
    Moze jedne dzieci bardziej płaczą, bo trudniej im sie przystosować do zycia pozabrzuchowego?

Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

Także tego..:)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.

Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
    Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?

U nas w ogole nie ma, ale to Was pewnie juz nie zdziwi ;-)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Teraz mam chwilę na depilację i kąpiel.. Eh, odkąd jest Młodociana to kapie sie wtedy kiedy mam czas, a nie wtedy, gdy mam ochotę... MASAKRA :)!

Ja przez dwa dni wody nie mialam...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue podoba mi sie to, co Ci ta doradczyni laktacyjna powiedsziala, bo ja dokladnie tak mysle i robie ;D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to kiepsko. Dobrze, że już macie wodę :)

My po karmieniu. Kurczaczki od wczoraj mały budzi się w nocy bardzo często, ale je malutko, nawet jednej piersi nie opróżni :/

Sue, derii84 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tymek obudził się właśnie z zaropialym oczkiem. Szlag by to trafił. Ciągle na cos choruje, a nie ma jeszcze 2 miesięcy, maleństwo moje najslodsze :-( . Ja jestem taka chora, ze ledwo żyje. Juz mi sił brak do tego.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy. Zauwazylam ze moje dziecko obudzilo sie godzinę temu. Ale nie przeszkadzało mi bo się kimnelam... Gadal sam do siebie i wyczekiwal pory karmienia :D

Kurcze... Mamy takie wodniste zolte kupki od kilku dni. Kiedys bylo kilka razy dziennie. Teraz tylko raz k tak właśnie kolo 4.
    Ma tez ktoras z Was takie wodniste kupki u Malucha??

relge6yd309xm1zq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek miał taka przed chwila. Jak zrobił kupe na przewijaku, to bez kąpieli w umywalce się nie obeszło. Ale Tymcio jest chory.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drugie karmienie odhaczamy ;-)

Groszku my mamy teraz tak z kupka, jedna lub max dwa razy w ciągu 24h i zawsze wypływa na plecy i bokiem, wiec kończy się to kąpielą pod kraneM. Ta kupa u nas w pampers nie wsiaka jest taka luzniejsza jakby.

Rozbudzilam Olafka, żeby chłop się najadl, bo robi dokładnie to samo, co Bartuś u Pi Gizeli, siedzi teraz przy drugim cycku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 04:34

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No to Tymek obudził się właśnie z zaropialym oczkiem. Szlag by to trafił. Ciągle na cos choruje, a nie ma jeszcze 2 miesięcy, maleństwo moje najslodsze :-( . Ja jestem taka chora, ze ledwo żyje. Juz mi sił brak do tego.
    Moja tez ma problem z jednym oczkiem. I u nas jest zagiany kanalik łzowy co u niemowlaków jest normalne. Oczko jest leciutko spuchnięte łzawi i po dłuższej drzemce bądź spaniu zbiera się na oczku taka wydzielina zoltawa ala ropa. Pediatra powiedzial ze nie przemywac żadnymi naparami z ziół broń boże tylko i wyłącznie solą fizljologiczna przemywac. No i od zewnątrz do wewnątrz czyli w stronę noska wacikiem :)
    Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi współczuję. Moze zakrop oczko mlekiem jak tu dziewczyny radziky?

Te nasze organizmy po tych porodach oslabione, noce nieprzespane i wszystko nas lapie :(

Dzieki :) właśnie tez czytałam ze jak jedna dziennie taka kupa jest tonorma. Gorzej jakby bylo więcej.

A ja robię tak, ze karmie z jeesnej piersi na każde karmienie. Czy to zle?

A teraz Mlody pojadl, idą baki bo leży na brzuchu..a krecil sie strasznie. I teraz spokoj

relge6yd309xm1zq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja tez ma problem z jednym oczkiem. I u nas jest zagiany kanalik łzowy co u niemowlaków jest normalne. Oczko jest leciutko spuchnięte łzawi i po dłuższej drzemce bądź spaniu zbiera się na oczku taka wydzielina zoltawa ala ropa. Pediatra powiedzial ze nie przemywac żadnymi naparami z ziół broń boże tylko i wyłącznie solą fizljologiczna przemywac. No i od zewnątrz do wewnątrz czyli w stronę noska wacikiem :)
    Mam nadzieje ze u was to samo jest. Moze sie z tego zapalenie spojówek zrobic ale jak będziesz przemywac regularnie to powinno byc ok

Niestety to cos innego niż zatkany kanalik. Ja wczoraj mialam to samo z okiem, a Tymek teraz w nocy. Wiec to cos zarazliwego :-( Jutro trzeba lekarza wezwać.
    Przemywam oczy (swoje i Tymcia) własnym mlekiem. Sol fizjologiczna mi sie chyba skonczyla. Kropie mu tez mleko do noska, bo ma katar.
    Ja do tego jestem bardzo przeziebiona. Czuje się jakby czołg mnie przejechał.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego tak samo jak u Konstancji z oczkiem. Mamy te same zalecenia od pediatry. I masuję małemu ten kanalik. Kilka dni było poprawy i dalej to samo :/

Karmienie nr 2 zakończone (chyba), idę spać :)

Mała Mi, zdrowiejcie szybko :*

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie karmienie nr 1. Moje dziecko jest w nocy łaskawe bardzo. Kladę ja spać codziennie po 20 i pierwsze karmienie mam miedzy 4 a 6. Kocham ja! <3

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ