Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Espumisan odstawiony w weekend, ale dziś brzuch boli.
Sap Simplex idzie w ruch.
Kto z Was używał?
Powiedzcie mi jak dawkujecie?
Tam jest napisane 15 kropel przed każdym karmieniem, no ale jaki jest dzienny limit?
Ja nie wiem jak stosować jak młody je na żądanie co godzinę np. to za dużo tych kropelek by wychodziło?
Proszę powiedzcie?
Aha i czy stosujecie regularnie czy tylko doraźnie jak boli brzuszek przez np. 2 dni? -
Lara ja nie daję małemu żadnych z tych kropelek. Nam lekarka zaleciła Debridat 2x dziennie i powiem wam jest dużo lepiej. Oczywiście płakać płacze, ale są bączki, kupa, a że tak kocha mamę, że musi z nią być niemal cały czas, cóż. Uroki macierzyństwa. Mam tylko nadzieję, że się nie wykończę
Ja zanawet się nie zabieram, chciałabym, ale mam wiele "ale" do siebie. Że źle wyglądam, że nie będzie jak kiedyś, że będę myślała czy się mały zaraz nie obudzi, że mi mleko będzie ciekło.
A antykoncepcja? Nie wiem, kiedyś brałam tabletki. Ale coraz częściej myślę nad spiralą. A drugie dziecko? Myślałam że za półtorej roku będziemy się starać. Teraz myślę, że za 2,5 roku. Ale oczywiście czas wszystko zweryfikuje
Moje dziecko śpi! Po spacerze w wózku, od godziny! -
Lara moje obserwacje co do zachowania malego, sluz w kuoach w takich ikosciach ze szok, do tego bialy twarozek w tym sluzie, krosty na buzi. Po badaniu i histori brata najprawdopodobniej alergia. Moj zamrozony pokarm zostaje w zamrazalce bo jest duza szansa ze za pare miesiecy bedzie lepiej i ze bede mogla mu go podac jako dodatek ale teraz nie ma mowy. W brzuchu mu sie gotuje az.
A poszlam ze wzgledu na to ze ze starszym mialam takie same przejscia ale zanim pediatra wpadla na to ze to moze byc alergia to minelo sporo czasu i maly sie meczyl okrutnie wiec teraz odrazu umowilam sie do gastroenterologa ktory zajmuje sie przewodem pokarmowym. No i skoro mleko HA nie ogarnialo tematu a gdyby nie bylo alergi to powinno byc super kazde mleko a bylo jeszcze gorzej niz na moim mleku to tez znak ze cos jest nie tegez.
jaaa tez sie boje sexu. Mam chcice okrutna i doczekac sie nie moge. I nie mam pojecia jak bedziemy sie zabezpieczac bo ja nie moge tabsow wogole a spiralki sie nie oplaca jesli mamy decydowac sie na jeszcze jedno dziecko. Sama nie wiem.
Ja bede miala do odsprzedania 2 op kropli Sab Simplex jesli bedzie ktoras zainteresowana to chetnie opyle czekam aktualnie na przesylke. -
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się to rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Pozdrawiam
-
Ja tez jutro bese miec sab simplex.
Moj dzis jakis taki placzliwy.
Asia Ty mowisz ze w kupie twarozek. Moj ma pomaranczowe lub lub zolte kupy i w tym biale czastki. Polozna widzila to na tej wizycie domowej i mowila ze ok.
A jak sa plamki to na calym ciele ?
Mij ma czerwone na szyjce z tylu ale mysle ze to z przegrzania, od cZapeczki moze?
Kurcze...
Lara no ja tez karmie roznie wiec nie wiem ale w dzien nie bede dawac kropli co godzina bo to za duzo. W nocy karmie Zwykle co 2 to wtey przed kazdym a w dzien to chyba bede dawax co ok 3 h przes karmieniemLara 82 lubi tę wiadomość
-
Pia ja sanika nie zdejmuje. Jak zazynam karmic to mi leci ktoplami mleko.
W ogole w prawej piersi zawaze mam pelna wkladke a w lewej nie. Tez tak wam nierowno sie mocza?
Mala mi trzymajcie sie. A jaki to byl kaszel?
Taki mokry??
Moze ktos zarazil?;(mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Ja tez staram sie małego nie zostawiać samego, staram sie do niego mowic albo byc chociaż w zasięgu jego wzroku.
Czasami lezy sobie w bujaczku i sam cos tam do siebie gada, to ja np robie sobie cos do jedzenia.
Generalnie teraz zaczęłam go jeszcze bardziej zabawiać, bo widze, ze coraz wiecej kuma:)
No i jak płacze albo zaczyna tak marudzic, to od razu go biorę na rece, zeby czuł, ze go nie lekcewaze.
Pije wlasnie femaltiker, śmiesznie to smakuje:)
Ja tez zauwazylam, ze jak mniej pije, to mleka od razu jakby mniej.
Moj mały ma dzis jakis gorszy dzien albo ten słynny skok rozwojowy, bo zasnął dopiero na spacerze, a tak to aciagle chciał piers, ale denerwował sie jak leciało.
Pierwszy raz dzis sie tak rozdarł, nawet nie wiedziałam, ze tak potrafi
-
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
PozdrawiamSuri97, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala mi duzo zdrowka do Tymusia. tak bez zadnej tempki zapalenie pluc od razu?
Ciekawe czy Mistrzyni z dziewczynkami wyszly juz ze szpitalu.
Ale pospacerowalam dzisiaj dlugo. Az mnie nogi bola...
My jeszcze nie. Czekam az moj ukochany wroci na poczatku kwietnia
Potem musimy do Warszawy na tydzien. A na majowke zostajeny w domu. Ale w wakacje to juz podroze na calego
Ja tez nie zostawiam malej samej gdzies w lozeczku jak nie spi. No chyba ze lezaczek czy bujaczek to ona sie sama potrafi zajac, ale mam caly czas na nia oko i mowie do niej
Ale i tak najczesciej u nas jest noszenie w chuscie . Najewyodniej mi w tym po prostu i mala tez zadowolonaNie mam serca jej zostawic samej placzacej...Jak bylam mala to czesto slyszalam ze 'powinno sie wyplakac az sie uspokoi ' 'nie nosic bo sie rozpusci'. Jak dla mnie masakra. Ja tak nie potrafie.
Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Ja stosuje Sab simplex, pomaga
15 kropli przed każdym karmieniem.
Nie ma limitu. Stosujemy drugi tydzień. U nas rewelka.
Pierwszy raz w tym roku jechałam samochodem sama z moim dzieckiemspal jak zabity... mysle ze mu się podobało
Jestesmy cali i zdrowi przede wszystkimGosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość
-
Asiuz tego co opisujesz, to tylko białego twarożku brakuje w kupkach młodego. czy jest śluz nie wiem chyba ktoś inny musiał by ocenić, jest coś ciągnącego.
No i jak młody je o tez słychać takie przelewanie w jelitach ze szok. A krostek tez pełno? kurcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:25
-
Moj zawsze robi afere a aucie dopiero po chwili jest spokoj. Ale zdarza mi sie ze musze sie zatrzymac gdzies wyjac go z fotelika i uspokoic i jeszcze raz wlozyc do fotelika i jest spokoj. Jak on nie kubi tego masakra jakas.
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Lara moj przez 2 tygodnie mial sam sluz. I takie ilosci ze wszystko w tym pywalo. Generalnie na kp sluz to normalne jak sie "pojawia" ale jesli wystepuje za dugo i w duzych iosciach swiadczy to o tym ze choruja jelita. Ja nie jestem lekarzem. Wybralam najkepszego w trojmiescie. Do tego naprawde to ze moj starszy mial to samo swuadczy o tym ze na tego trzeba uwazac tez. Ty karmisz tylko piersia a ja dokarmialam mm bo musze skonczyc z moim pokarmem i to duzo dodalo do tego obrazu. Zobacz Suri i Bella karmia tylko mm i ich dzieci super toleruja mleko a moj mial problemy dlatego zdecydowalam sie na wizyte.
my czekamy na usg bioderek