Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloneczna ja musze odstawic dziecko od mojego pokarmu tak czy siak. Chce sie leczyc znowu a puki karmie piersia nie moge. I to ze mleka ktore maly dostaje sa zle tolerowane oznacza ze cos sie dzieje. Nie chodzi o moj pokarm. A na jakies mleko musze go przestawic przeciez schabowego jeszcze nie zje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:31
-
Ja jestem w szpitalu z Tymciem caly czas. Mam lóżko obok. Tymcio juz kilka dni miał duży katar i kaszlal. Ale ten kaszel nie byl jakiś strasznie męczący, jest suchy. Gorączki nie miał, dzis tylko 37.2 stopnie.
Tymcio jest pod kroplowka nawadniajaca, dostal juz antybiotyk.
Dowiedziałam sie ze u takich malutkich dzieci zapalenie płuc może być z dnia.na dzień jak ma katar.
Zarazil sie chyba od brata, ja zreszta tez.
Dzieki dziewczyny za wsparcie, bo dzis sie juz naplakalam -
Gosiak wrote:Dziewczyny, odnośnie dziecka najedzonego i przebranego a płaczącego. Pomyślcie sobie czy chciałybyście mieć zaspokojone tylko fizyczne potrzeby - przecież są też psychiczne - miłość, bliskość. Dziecko chce czuć bicie naszego serca i ciepło tak jak czuło to w naszym btzuchu. Może będzie łatwiej Wam zrozumieć czemu nie chce leżeć samo w łóżeczku
Gosiu ja oczywiście jestem za przytulaniem itd. ale dzisiaj nawet przytulać się nie chciał. Był taki lamęt, że nic nie pomagało. W takich sytuacjach kapituluję.
Ja ze swoim śpię cały czas. W dzień odkładam jak śpi, ale cały czas mam na oku. -
Lara, ja karmiłam mm przeważnie wieczorem no i w ciągu dnia jak Poli było mało mojego. Bez jakiegoś schematu.
Teraz mleko tryska jej po oczach
Dziękujemy za komplementy zdjęcioweSesja nam się za free trafiła.
A i mm było EnfamilWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 18:12
Lara 82 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
MałaMi,bardzo mi przykro, że musicie być w szpitalu.
Ja prawie nigdzie nie chodzę i nikogo do domu ie wpuszczam bo właśnie w Cz-wie panuje bezgoraczkowe zapalenie płuc.
Wracajcie szybko do zdrowia.
A to już temperatura, no mój mA CAŁY CZAS 37,2 DO 37,5mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
MałaMi, duzo zdrowka dla Was!
Lara, jak dokarmiasz mm, to wypadnie Ci karmienie piersią i dziecko wyśle piersiom sygnał, ze potrzeba mniej.
To działa na zasadzie popyt-podaż. Przeczytałam wlasnie o tym w Księdze Rodzicuelstwa Bliskosci.
Moja prawa piers znow miękka..mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:U nas tez pojawil sie tradzik niemowlecy, do tego maly charczy strasznie, przeplukuje woda morska i sola fizj i odciagam, ale nic praktycznie nie wylatuje a maly chaczy dalej
Rudasku u nas taki sam system ze maly je krotko i czesto
Cath ja tez nie moge sie powstrzymac od slodyczy, ostatnio folguje sobie
Sue ja mam takie samo zdanie co do tej diety kp od poczatku nie przemawialo do mnie ze jedzenie w 'kolko marchewki kurczaka i jablka jest zdrowe... I do tego te biale pieczywo... U mnie nie sprawdzila sie ta dieta i bole brzuszka byly nawet czeste niz teraz gdy z niej zrezygnowalam
Maly ma problemy ze zrobieniem kupki puszcza baki i placze, glownie po Nocy.. musze poobserwowac czy to nie po witaminach wlasnie
Lara jaki masaz robisz ?
A może charczy nie od noska tylko to dziecięca sapka? Bo moja też tak śmiesznie charczy
-
No! W końcu moje dziecko usnelo. W dzień spala ponad 4 godz i jak się obudziła o 16 tak do 20 była na czuwaniu. Ale juz śpi, ja po kolacji, prysznic i tez spac
Co doto ja się boje, bo masakrycznie popekalam no i jeszcze tego krwotoku dostałam później, więc tam w środku zmasakrowane wszystko. Jak wzielam lusterko i zobaczylam jak to wygląda to tragedia
wszystko jakby mi się w dol obsunelo i jak rozchylilam wargi to wejście jest zasłonięte przez cos. Jak wlozylam palec to wyczulam jakis guz dodatkowo na ścianie pochwy od strony odbytu (sorry za taki opis szczegółowy). Co dziwniejsze rano ten guzek jakby się zmniejszył. Boje się ze cos tam jest nie tak
-
Dziewczyn, mam pytanie odnośnie szczepień 5 w 1 czy 6 w 1 czy Wasze dzieciaczki goraczkowaly? Co podawaliscie? Ja mam jutro szczepienia 5 w 1, www i rotawiruasy. Zostaje z mala sama do poniedziałku i wolę być zabezpieczona w razie w.
Katis zdjęcia piękne.
Gosiu pięknie napisałaś odnośnie zaspokajania tylko potrzeb fizycznych, fifizjologicznych.
Mała Mi trzymam za Was kciuki.mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNelka od zaraz po karmieniu o 21 zadnela takze j ja zaraz do niej dolacze.
Jutro przyjezdza mama od P. i bedzie zajmowac sie wnuczka. Ja jutro mam wizyte u gina. Jestem ciekawa jak tam wszystko sie unormowalo po porodzie.
Kasia ja szczepie 5w1 +wzwb + pneumo i rotawirusy w ten czwartek. -
Mała mi trzymam kciuki, żeby wszystko się wyleczylo i żebyście, żadnego innego badziewia nie złapali na oddziale.
Mój Misiu juz śpi w ponad godzinę, a ja wykapana pije herbatke po kolacji, i za chwilę do łóżka idę, bo zmęczona jestem straszniemala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Suri ja strasznie drze przed szczepieniami. Mam nadzieje ze mała dobrze zniesie.
Ja u ginekologa byłam w piątek. Na usg dziwnie było patrzeć na monitor w którym nic się nie poruszalo... Tak nieswojo... He. Co do antykoncepcji to ginekolog zaproponował mi tabletki. Ale póki co zostaniemy przy gumkach. Nie chce się faszerowac hormonami.