X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to rozumiem.

A to teraz już nie będziesz musiała stosować tych kropli?

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja musze odstawic dziecko od mojego pokarmu tak czy siak. Chce sie leczyc znowu a puki karmie piersia nie moge. I to ze mleka ktore maly dostaje sa zle tolerowane oznacza ze cos sie dzieje. Nie chodzi o moj pokarm. A na jakies mleko musze go przestawic przeciez schabowego jeszcze nie zje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:31

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mysle ze nie. Nie dalam mu dzis ani razu przy tym nowym mleku.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu z Tymciem caly czas. Mam lóżko obok. Tymcio juz kilka dni miał duży katar i kaszlal. Ale ten kaszel nie byl jakiś strasznie męczący, jest suchy. Gorączki nie miał, dzis tylko 37.2 stopnie.
    Tymcio jest pod kroplowka nawadniajaca, dostal juz antybiotyk.
    Dowiedziałam sie ze u takich malutkich dzieci zapalenie płuc może być z dnia.na dzień jak ma katar.
    Zarazil sie chyba od brata, ja zreszta tez.
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, bo dzis sie juz naplakalam :(

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, odnośnie dziecka najedzonego i przebranego a płaczącego. Pomyślcie sobie czy chciałybyście mieć zaspokojone tylko fizyczne potrzeby - przecież są też psychiczne - miłość, bliskość. Dziecko chce czuć bicie naszego serca i ciepło tak jak czuło to w naszym btzuchu. Może będzie łatwiej Wam zrozumieć czemu nie chce leżeć samo w łóżeczku

Gosiu ja oczywiście jestem za przytulaniem itd. ale dzisiaj nawet przytulać się nie chciał. Był taki lamęt, że nic nie pomagało. W takich sytuacjach kapituluję.
    Ja ze swoim śpię cały czas. W dzień odkładam jak śpi, ale cały czas mam na oku.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja karmiłam mm przeważnie wieczorem no i w ciągu dnia jak Poli było mało mojego. Bez jakiegoś schematu.
    Teraz mleko tryska jej po oczach :)
    Dziękujemy za komplementy zdjęciowe ;) Sesja nam się za free trafiła.

A i mm było Enfamil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 18:12

Lara 82 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi,bardzo mi przykro, że musicie być w szpitalu.
    Ja prawie nigdzie nie chodzę i nikogo do domu ie wpuszczam bo właśnie w Cz-wie panuje bezgoraczkowe zapalenie płuc.

Wracajcie szybko do zdrowia.

A to już temperatura, no mój mA CAŁY CZAS 37,2 DO 37,5 :-(

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, duzo zdrowka dla Was!

Lara, jak dokarmiasz mm, to wypadnie Ci karmienie piersią i dziecko wyśle piersiom sygnał, ze potrzeba mniej.
    To działa na zasadzie popyt-podaż. Przeczytałam wlasnie o tym w Księdze Rodzicuelstwa Bliskosci.

Moja prawa piers znow miękka..

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie od picia tego femaltikeru macie wiecej mleka?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu o suplementacji K i D http://dziecisawazne.pl/suplementacja-witamin-k-d-po-porodzie-czy-jest-konieczna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:08

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    U nas tez pojawil sie tradzik niemowlecy, do tego maly charczy strasznie, przeplukuje woda morska i sola fizj i odciagam, ale nic praktycznie nie wylatuje a maly chaczy dalej :(

Rudasku u nas taki sam system ze maly je krotko i czesto

Cath ja tez nie moge sie powstrzymac od slodyczy, ostatnio folguje sobie

Sue ja mam takie samo zdanie co do tej diety kp od poczatku nie przemawialo do mnie ze jedzenie w 'kolko marchewki kurczaka i jablka jest zdrowe... I do tego te biale pieczywo... U mnie nie sprawdzila sie ta dieta i bole brzuszka byly nawet czeste niz teraz gdy z niej zrezygnowalam

Maly ma problemy ze zrobieniem kupki puszcza baki i placze, glownie po Nocy.. musze poobserwowac czy to nie po witaminach wlasnie

Lara jaki masaz robisz ?

A może charczy nie od noska tylko to dziecięca sapka? Bo moja też tak śmiesznie charczy :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super artykul.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wypilam 9 saszetek, a większa ilość zaobserwowalam po 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:38

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! W końcu moje dziecko usnelo. W dzień spala ponad 4 godz i jak się obudziła o 16 tak do 20 była na czuwaniu. Ale juz śpi, ja po kolacji, prysznic i tez spac :)

Co do <3 to ja się boje, bo masakrycznie popekalam no i jeszcze tego krwotoku dostałam później, więc tam w środku zmasakrowane wszystko. Jak wzielam lusterko i zobaczylam jak to wygląda to tragedia :/ wszystko jakby mi się w dol obsunelo i jak rozchylilam wargi to wejście jest zasłonięte przez cos. Jak wlozylam palec to wyczulam jakis guz dodatkowo na ścianie pochwy od strony odbytu (sorry za taki opis szczegółowy). Co dziwniejsze rano ten guzek jakby się zmniejszył. Boje się ze cos tam jest nie tak :(

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, mam pytanie odnośnie szczepień 5 w 1 czy 6 w 1 czy Wasze dzieciaczki goraczkowaly? Co podawaliscie? Ja mam jutro szczepienia 5 w 1, www i rotawiruasy. Zostaje z mala sama do poniedziałku i wolę być zabezpieczona w razie w.

Katis zdjęcia piękne.
    Gosiu pięknie napisałaś odnośnie zaspokajania tylko potrzeb fizycznych, fifizjologicznych.
    Mała Mi trzymam za Was kciuki.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małami - 3mam mocno kciuki!!!
    Zapalenie płuc bez temperatury - jakiś koszmar! Ale osłuchowo u pediatry wyszło że coś jest nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka od zaraz po karmieniu o 21 zadnela takze j ja zaraz do niej dolacze.
    Jutro przyjezdza mama od P. i bedzie zajmowac sie wnuczka. Ja jutro mam wizyte u gina. Jestem ciekawa jak tam wszystko sie unormowalo po porodzie.

Kasia ja szczepie 5w1 +wzwb + pneumo i rotawirusy w ten czwartek.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi trzymam kciuki, żeby wszystko się wyleczylo i żebyście, żadnego innego badziewia nie złapali na oddziale.

Mój Misiu juz śpi w ponad godzinę, a ja wykapana pije herbatke po kolacji, i za chwilę do łóżka idę, bo zmęczona jestem strasznie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja strasznie drze przed szczepieniami. Mam nadzieje ze mała dobrze zniesie.

Ja u ginekologa byłam w piątek. Na usg dziwnie było patrzeć na monitor w którym nic się nie poruszalo... Tak nieswojo... He. Co do antykoncepcji to ginekolog zaproponował mi tabletki. Ale póki co zostaniemy przy gumkach. Nie chce się faszerowac hormonami.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak dajecie rade karmić kp, skoro dzieci śpią od 4-6godz w nocy?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2632 2633 2634 2635 2636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ