Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeraz spacerujemy po plantach.
Teraz anioleczek a tej nocy dala popalic. Ciekawe czy rodzice beda znow racy chetni zebysmy czesciej wpadali ... Moze to od tego ze spala w nowym miejscu? Nie mam pojecia. Nie umiala zanac i czym dluzej tym bardziej plakala. W kazdym razie spalam gora 3godz w nocy. -
Ja jestem zwolenniczka teorii brakujacego 4 trymestru
do tego moja mala 2 tyg przed terminem byla rodzona wiec tym bardziej
wiadomo ciezko jest ciagle bujac i nosic i wogole ale poki co daje rade choc troszke padam dzis bo noc mialam ciezka- 3 pobudki i sen po 2 hx3... No ale nikt nie mowil ze bedzie lekko
chce by moja mala czula sie bezpiecznie i miala tyle czulosci ile potrzebuje ode mnie... Moze dlatego ze ja od mojej mamy sogole uczucia nie zaznalam i chce by moja corka miala lepiej i miec z nia super wiez a nie jak ja z moja mama...jedyne czego chce to przespane bardziej noce.. Z dniem sobie poradze
ja nie lubie jak moja mala placze bo wirm ze jej wtedy zle.. Niby mowoa ze dziecko musi sobie czasem poplakac ale mi od razu smutno.. Nawet jak steka i kweka to ja biore na rece i tule i kolysze i wogole...
AsiaSzw, Sue, Groszek, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
U nas jako tako. Chyba przyzwyczajam się do sytuacji
Słoneczna, próbowałam dziś akcji "okap". Zasnąć nie zasnął, ale się na chwilę uspokoił. Zdążyłam zrobić sobie kanapki
My już po spacerze, dziecko śpi nadal!
Niestety dziś mamy gości. Przyjeżdża mój kuzyn z żoną i dziećmiZaprosić na komunię. Gdyby nie to, że to mój chrześniak powiedziałabym NIE!
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Mieliśmy iść na spacer, ale u nas zima,wiec nie wysciubiam nosa z domU,może mąż ok 17 z nim na chwilkę chociaż pójdzie, a jak nie to jutro napewno, może rodzinny spacerek sobie fundniemy całą czwórką.
Ja wzięłam Olafa do kuchni, bo chciałam drugie danie zrobić, a ze kuchnia jest przy mojej pralni to wszystkie dźwięki z niej dochodzą do kuchni, tak więc mój synuś zasnął przy dźwięku suszarki do ubrań, mogę spokojnie gotować -
nick nieaktualnyOd wczoraj od godziny 16 chodze do tylu. Ada nie spala az do 21. Kapiel (długa) nie pomogla, jedzenie, herbatka, noszenie, wózek, smoczek - NIC. Darła sie jakby ja ktos ze skory obdzierał, ja wyłam razem z nią po raz pierwszy.
Po 21 W KONCU... sen. Ja poszlam spac po 22, bo mojemu cielaczkowi oczywiscie wypadal smok i zaczynal się od nowa harmider. Pospala do 2;30, pozniej do 6. UF!
Dzisiaj? Powtorka z rozrywki - darcie sie. Nie ogarniam juz, nie daje rady. Poszlam do parku pospacerowalam, usiadlam na lawce, aby poczytac jakas durna ksiazke i co? Wrzask. Dwa spacery po 2h, mam dosc... Boje sie dnia dzisiejszego, niech spi, blagam...
-
Czy Wasze dzieci tez ulewaja? Ja mam wrazenie, ze od wczorajszego wieczora mala ulewa wszystko, co zje! Czasem od razu jak tylko sie oderwie od sutka, czasem po chwili, a czasem po kilku godzinach od jedzenia! Dodam, ze zazwyczaj jej sie odbije, beknie, chociaz nie zawsze, a mimo to duzo ulewa. Zaczynam sie juz naprawde martwic. Tyle, ze dziecko nie wyglada na nieszczesliwe...08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnyMojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.
Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty? -
nick nieaktualnyDziewczyny to chyba ten skok rozwojowy - jedne dzieciaki są spokojne i potulne jak baranki, a nam trafiły się małe armagedony. NIENAWIDZĘ NOCY!
Teraz mam chwilę na depilację i kąpiel.. Eh, odkąd jest Młodociana to kapie sie wtedy kiedy mam czas, a nie wtedy, gdy mam ochotę... MASAKRA!
-
Suri97 wrote:Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.
Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?Suri97, derii84 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja dzis sie nie odzywalam bo nie bylo jak. Mielismy naglych gosci. Dwa spacerki i spzatanie.
Pia dzis po 6 bylam taka glodna ze zaciagnelam malego wozkiem do kuchni, okap wlczony i zjadlam kanapki i zrobilam herbate;)
Ja jestem przeziebiona. Kupilam prenalenuni biore paracetamol.
Moj nad ranem ma kolki. Dzis 0d 4- musi byx juz ze mna na lozku bo wybudZa sie co chwile.
Zastanawiam sie czy ta wit K nie ma na to wplywu bo dalam dzis ja wczesniej i niedlugo potem krzyczal i sie prezyl.
U nas pomaga nosZenie w pionie i nozki mocno do brzuSzka docisnac- tak maz wyszlukal na you tubei rzeczywiscie byly pruki. No i my robiny rowerek na przewijaku.
Dziecko nasz i dzis troche spalo- na piersiiach:)
Gosiak jak to snieg? Dzis pierwszy dzien wiosny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 22:03
-
nick nieaktualnyja mam usg bioder dopiero 21 kwietnia - mały będzie miał troche ponad 12 tygodni.
Co do laktacji to ja pije straszne ilości inki albo herbatek ziołowych 3-4l dziennie i na razie poprawiło sie, laktacja się rozkręciła. tj nawet po karmieniu troche zostaje
U grezsia z oczkiem lepiej chociaz nie wiem czy to co ma w lewym oczku to śpioszki czy troche ropu. Ma to bardziej kremowy kolor niz w prawym oczki i jest troszke więcej..... We wtorek wybieram sie do okulisty dziecięcego. Pediatra sugerowała że moga to byc zatkane kanaliki łzowe i zapalenie spojówek będzie nawracało.... mam nadzieję, że to nie to.
Co do ulewania to generalnjie grzes nie ulewa. Ale zdarzy sie że po jakims czasie wyleci coś z dzioba...