Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz spacerujemy po plantach. :)

Teraz anioleczek a tej nocy dala popalic. Ciekawe czy rodzice beda znow racy chetni zebysmy czesciej wpadali ... Moze to od tego ze spala w nowym miejscu? Nie mam pojecia. Nie umiala zanac i czym dluzej tym bardziej plakala. W kazdym razie spalam gora 3godz w nocy.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zwolenniczka teorii brakujacego 4 trymestru :) do tego moja mala 2 tyg przed terminem byla rodzona wiec tym bardziej :) wiadomo ciezko jest ciagle bujac i nosic i wogole ale poki co daje rade choc troszke padam dzis bo noc mialam ciezka- 3 pobudki i sen po 2 hx3... No ale nikt nie mowil ze bedzie lekko ;) chce by moja mala czula sie bezpiecznie i miala tyle czulosci ile potrzebuje ode mnie... Moze dlatego ze ja od mojej mamy sogole uczucia nie zaznalam i chce by moja corka miala lepiej i miec z nia super wiez a nie jak ja z moja mama...jedyne czego chce to przespane bardziej noce.. Z dniem sobie poradze :) ja nie lubie jak moja mala placze bo wirm ze jej wtedy zle.. Niby mowoa ze dziecko musi sobie czasem poplakac ale mi od razu smutno.. Nawet jak steka i kweka to ja biore na rece i tule i kolysze i wogole... :)

AsiaSzw, Sue, Groszek, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedycze czego nie rozumiem to gdy ma taka pore miedzy 17-19 ze wiecej plscze :( pieluszka sucha dziecko najedzone przytulam kolysze i nie pomaga .. Moze to sa te slynne kolki? Dopiero kapiel o 19 uspokaja sytuacje

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako tako. Chyba przyzwyczajam się do sytuacji :D

Słoneczna, próbowałam dziś akcji "okap". Zasnąć nie zasnął, ale się na chwilę uspokoił. Zdążyłam zrobić sobie kanapki :)

My już po spacerze, dziecko śpi nadal!

Niestety dziś mamy gości. Przyjeżdża mój kuzyn z żoną i dziećmi :/ Zaprosić na komunię. Gdyby nie to, że to mój chrześniak powiedziałabym NIE!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy iść na spacer, ale u nas zima,wiec nie wysciubiam nosa z domU,może mąż ok 17 z nim na chwilkę chociaż pójdzie, a jak nie to jutro napewno, może rodzinny spacerek sobie fundniemy całą czwórką.

Ja wzięłam Olafa do kuchni, bo chciałam drugie danie zrobić, a ze kuchnia jest przy mojej pralni to wszystkie dźwięki z niej dochodzą do kuchni, tak więc mój synuś zasnął przy dźwięku suszarki do ubrań, mogę spokojnie gotować :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj od godziny 16 chodze do tylu. Ada nie spala az do 21. Kapiel (długa) nie pomogla, jedzenie, herbatka, noszenie, wózek, smoczek - NIC. Darła sie jakby ja ktos ze skory obdzierał, ja wyłam razem z nią po raz pierwszy.

Po 21 W KONCU... sen. Ja poszlam spac po 22, bo mojemu cielaczkowi oczywiscie wypadal smok i zaczynal się od nowa harmider. Pospala do 2;30, pozniej do 6. UF!

Dzisiaj? Powtorka z rozrywki - darcie sie. Nie ogarniam juz, nie daje rady. Poszlam do parku pospacerowalam, usiadlam na lawce, aby poczytac jakas durna ksiazke i co? Wrzask. Dwa spacery po 2h, mam dosc... Boje sie dnia dzisiejszego, niech spi, blagam...

• derii84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wygląda na to,że Ada ma kolki :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci tez ulewaja? Ja mam wrazenie, ze od wczorajszego wieczora mala ulewa wszystko, co zje! Czasem od razu jak tylko sie oderwie od sutka, czasem po chwili, a czasem po kilku godzinach od jedzenia! Dodam, ze zazwyczaj jej sie odbije, beknie, chociaz nie zawsze, a mimo to duzo ulewa. Zaczynam sie juz naprawde martwic. Tyle, ze dziecko nie wyglada na nieszczesliwe...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka nie martw sie moj tez to ma chociaz teraz juz mniej pediatra mowil ze dzieci moga ulewac do 6 miesiaca.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelciu y nas cały tydz. był w miarę spoko. Za to wczoraj to co u Ciebie, dziś wcale nie lepiej, boję się wieczora naprawdę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka moj Tymek tez ulewa i tak jak piszesz czasami po jedzeniu czasami kilka godzin pozniej. Ważne, ze dziecko przybiera na wadze jak mówił pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 18:06

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lilka tez ulewa mio ze odbije wiec nie ma reguly...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też masakra, płacz, którego nie dało się uspokoić i rano i popołudniu... właściwie oprócz półgodzinnego spaceru (u nas pada śnieg) nie śpi od 5 rano... aż tak źle jeszcze nie było :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.

Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
    Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba ten skok rozwojowy - jedne dzieciaki są spokojne i potulne jak baranki, a nam trafiły się małe armagedony. NIENAWIDZĘ NOCY!

Teraz mam chwilę na depilację i kąpiel.. Eh, odkąd jest Młodociana to kapie sie wtedy kiedy mam czas, a nie wtedy, gdy mam ochotę... MASAKRA :)!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć w ten poniedziałek - to będzie dopiero 5 tyg. skończonych. U mnie na wypisie mam, że powinnam zrobić między 4 a 6 tygodniem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Teraz mam chwilę na depilację i kąpiel.. Eh, odkąd jest Młodociana to kapie sie wtedy kiedy mam czas, a nie wtedy, gdy mam ochotę... MASAKRA :)!
    Mam dokładnie tak samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mojej tez sie zdarza ulewanie. Tez nawet po odbiciu. Nie ma reguly.

Czy tylko ja mam tak pozno usg bioderek? Mam dopiero w ten piatek 27.03.
    Na necie pisze ze powinno sie tak 6-12tydx pojawic na takim usg ale tu chyba duzo z was juz mialo takie wizyty?
    Suri, ja mam badanie dopiero za dwa tygodnie, więc jestem jeszcze bardziej do tyłu z tym badaniem niż Wy. Póki co codziennie wylegujemy się na brzuszku i bierzemy witaminki. Wierzę że wszystko z nimi jest dobrze.

nick nieaktualny, derii84 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie nie odzywalam bo nie bylo jak. Mielismy naglych gosci. Dwa spacerki i spzatanie.
    Pia dzis po 6 bylam taka glodna ze zaciagnelam malego wozkiem do kuchni, okap wlczony i zjadlam kanapki i zrobilam herbate;)

Ja jestem przeziebiona. Kupilam prenalenuni biore paracetamol.

Moj nad ranem ma kolki. Dzis 0d 4- musi byx juz ze mna na lozku bo wybudZa sie co chwile.
    Zastanawiam sie czy ta wit K nie ma na to wplywu bo dalam dzis ja wczesniej i niedlugo potem krzyczal i sie prezyl.
    U nas pomaga nosZenie w pionie i nozki mocno do brzuSzka docisnac- tak maz wyszlukal na you tube ;) i rzeczywiscie byly pruki. No i my robiny rowerek na przewijaku.
    Dziecko nasz i dzis troche spalo- na piersiiach:)

Gosiak jak to snieg? Dzis pierwszy dzien wiosny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 22:03

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam usg bioder dopiero 21 kwietnia - mały będzie miał troche ponad 12 tygodni.

Co do laktacji to ja pije straszne ilości inki albo herbatek ziołowych 3-4l dziennie i na razie poprawiło sie, laktacja się rozkręciła. tj nawet po karmieniu troche zostaje :-)

U grezsia z oczkiem lepiej chociaz nie wiem czy to co ma w lewym oczku to śpioszki czy troche ropu. Ma to bardziej kremowy kolor niz w prawym oczki i jest troszke więcej.... :-(. We wtorek wybieram sie do okulisty dziecięcego. Pediatra sugerowała że moga to byc zatkane kanaliki łzowe i zapalenie spojówek będzie nawracało.... mam nadzieję, że to nie to.

Co do ulewania to generalnjie grzes nie ulewa. Ale zdarzy sie że po jakims czasie wyleci coś z dzioba...

‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ