X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a jaka kupilas chuste? Podeslij link. Ja sie boje ze przeziebilam malego bo mnie boli gardlo a on ma lekki katar i chrypke. Dxis go nie kapie. Pierdziele.
    Znowu przysnal. Moze sie ustabilizuje??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma teraz 36,7 ale 37 tez miewa. Mam nadzieje ze wszystko ok bo nigdy tak nie podsypial;) piekny jest jak spi. A swoja droga od porodu nie weszlam na to drugie forum. Musze nadrobuc;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jak karmicie kp jedna piersią to czujecie jak mleko buzuje w drugiej...,bo ja tak mam, takie dziwne uczucie ze brrrrrr:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stas ma praktycznie cały czas 37, czasami nawet dochodzi do 37,4.

Sloneczna dzięki za pomysł z okapem :) uspalam tak dosyć szybko młodego :)

Mój syn dzisiaj praktycznie cały dzień śpi :) teraz wstał na jedzonko, później może polezy sobie na macie trochę to ciasto upiekę. Muszę jeszcze wysprzatac łazienkę i kuchnie, ale część zostawię na jutro licząc, że będzie dla mnie łaskawy i też pospi trochę :)

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja czuję. W ogóle od wczoraj mam nabrzmiale piersi. Dzisiaj po karmieniu musialam ściągnąć resztę mleka, bo młody nie oproznil piersi.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze spaceru, jem obiad i zaraz małego karmie, bo juz słysze, ze sie kręci w wózku:)
    Mały puszcza takie baki, ze az sie boje co sie tam w jego pieluszce dzieje:) wytrzeslo go na spacerze, to sobie pierdzi:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzwoniła koleżanka, wlasnie jedzie do mnie mama - jej, jak fajnie miec kontakt z dorosłymi:)

A co do mojej asymetrii piersi - gadalam z ta moja koleżanka, ona juz poł roku karmi synka i mowila
    Mi, ze miała podobnie - w prawej piersi wiecej, syn chętniej ja ssał. Przystawiala do lewej częściej i sie wyrównalo. Wiec ja tez bede Tomka częściej przystawiac, moze sie to unormuje :)

I dostałam od niej woombie, zobaczymy czy Tomek bedzie lubił:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pierwszy raz karmiłam piersią poza domem. W medicover w pokoju dla mam - miałam bluzę do karmienia i dała radę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    I dostałam od niej woombie, zobaczymy czy Tomek bedzie lubił:)
    To daj znać. Janeczka totalny strajk urządziła w nim. Będę pewnie na bazarku wystawiać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam tez sajgon w domu. Musze jeszcze obiad zrobic a potem jak mi sie uda to posprzatam. Maly bardzo dzis marudny. Dalam mu teraz espumisan przed jedzonkiem, na razie sie chwilowo uspokoil ale jest nadal na rekach.

Dzis bylam z dziecmi na spacerku, tak pieknie sloneczko swiecilo :)

Wczoraj na wieczor upieklam krowke a dzis ciasto drozdzowe ktore tez wczoraj wyrobilam, ciekawe jakie wyszlo.

Bylam dzis na rynku i kupilam sobie 2 staniczki :) W koncu jakis nowy ciuch ;)

U mnie ostatnio 3kg zostaly do wagi sprzed ciazy, w niedziele bede sie znow wazyla. Ale ostatnio sporo jem wiec pewnie bedzie to samo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u nas to samo z brzuszkiem i gazami i rzucaniem sie przy piersi, ale zaczelo sie zanim zaxzelam podawac smoka.

pia u mnie z piersiami to samo, chyba laktacja unormowana

Lara u nas tez zwykle ponad 37 stopni

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na rozstepy stosujecie?
    u mnie bateria padla w wadze i niewiem ile waze, moze i lepiej bo szalenstwa nie hylo ze spadkiem wagi po porodzie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, to wspolczuje.... ale przynajmniej jednak pomoze...

uwaga- moj teraz prasuje :D jakas rewolucja- zobaczymy jak dlugo :P

ja jak karmie jedna piersia, to czuje jak naplywa mi pokarm do tej drugiej tez...bo teraz pokarm raczej na biezaco jest wytwarzany, po ok.2 miesiacach stabilizuje sie laktacja...czasem mozna miec wrazenie, ze piersi sa puste, bo gdy jest w nich duzo pokarmu to nie sa juz takie nabrzmiale jak wczesniej

dziewczyny ktore kp, czy ktoras dostala juz miesiaczke ??
    ja narazie jeszcze nie, ale tylko pytam.... bo za tydzien bede miala 2 miesiace po porodzie.

Jak ten czas leci !

Gsiak, bardzo podoba sie mnie osobiscie ta bluza ktora podeslalas wczoraj w linku, ona moze sluzyc tez za sukienke- chyba sie na nia skusze ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszłam za radą Groszka i kłade na brzuszku..własnie w pionie mu sie nie chcialo odbic a na brzuszku od razu..
    troche grymasi ale leży...
    Kurde, ja juz mam dośc przez te jego gazy...ile mam te krople podawac, przeciez jak bedzie tak źle pił jak teraz to non stop bedzie problem..i co, przez kilka m-cy na kroplach??????:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    groszek nie chce cię załamywać ale mój facet to taki sam egzemplarz :) twierdzi ze wszystko wyolbrzymiam i ze gdyby miał cycka to sam by to wszystko ogarnął..a ja dramatyzuje bo jakoś inne kobiety sobie radzą..musze ci powiedzieć ze w domu zaczął cokolwiek robić gdy urodziło się drugie dziecko i sam zobaczył ze jest mnóstwo pracy..

Z drugiej strony on jest długo w pracy i nie widzi co trzeba zrobić w domu wiec czasami mam dzień lenia np dziś..nawet palcem nie kiwnelam..wyszłam z dziećmi na spacer a w domu jest sajgon..wróci to zobaczy cały zlew naczyń po ugotowaniu obiadu, brudny stół po śniadaniu córeczki, pełno płatków na dywanie bo corka się bawiła gdy karmiłam synka itp..wtedy ja powiem ze nie miałam czasu a on mnie pożałuje i pomoże :) inaczej bym zwariowala i mimo że jestem pedantka to teraz czasem odpuszczam aby nie zwariować śle z trudem mi to przychodzi..

A i jeszcze mąż śpi w innym pokoju niż ja i dzieci.. Taki z niego cwaniak :)

Jakbym czytała o swoim ;-)

laureczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za bardzo nie lubi na brzuszku.Chwilke ale potem Sama sie przekreca na boczek a potem na plecki. Ehh...ciagle wydaje mi sie ze jest za mala na takie wyczyny a ona juz ma taka wprawe ze szzok.
    Tez ma 37° przewaznie.
    Teraz w weekend jedziemy do Krakowa. W sumie taka akcja na spontana. Rodzice dzwonili czy bym nie chciala ich odwiedzic z wnuczka. Tata ma jeszcze dzisiaj wieczorem po nas przyjechac. Bedziemy wracac dopiero w nd wieczorem albo pon rano.
    Ciesze sie na ten wyjazd bo moi rodzice sa bardzo chetni zajmowac sie wnuczka, lacznie z karmieniem, przebieraniem, usypianiem i kapaniem . Takze zzapowiada mi sie weekend malego odpoczynku :)
    To bedzie pierwszy taki dlugi pobyt Nelci poza domkiem.Juz bylismy tam raz ale to tylko na jeden dzien. Spakowalam tyle rzeczy ze mam wrazeniem ze wyjezdzamy na 2tygodnie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 17:15

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Dawno mnie tutaj nie było ale Was podczytuje podczas karmień.
    Niewyobrażalnie czas szybko leci. Dzisiaj moja Lili kończy 6 tygodni... ani się nie obejrze jak będzie dorosła. hehe

Groszku masz pięknego dzieciaczka.

megg lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi są miękkie cały czas, ehhhh.
    Walczymy cały czas z tym kp, psychicznie jest mi ciężko w momentach jak mały ssie i ciągnie mi sutka mając go w buzce i płacz. To nie brzuszek, bo baczki puszcza cały czas.

A propo baczkow, ciekawe jaki wieczór,noc i jutrzejszy dzień będzie, bo zjadłam brokul jako dodatek warzywny do obiadu :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj strasznie plakal i sie prezyl. Brzuch jak kamien. Ryrka windi wyeolala 2 fontanny kupek i 2 baczki. Teraz niunio spokojny je

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja też kupię tą rurkę... Jańcia płacze od godziny z krótkimi przerwami.
    Grzeję właśnie termoforek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2615 2616 2617 2618 2619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: