X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam i dzis sie umowie na ktorys czwartek. Ash nie kupuje nic
    Ja kupie bo po prodzoe mnie odwiedzil i w ogole.
    Tylko nie wiem co no ale raczej jakies alko

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ja karmie piersią, nabiału już prawie nie jadam, choć ostatnio p 1/3 szkl, dodawałam sobie 3 dni do owsianki i to tyle.

Nawet Femaltiker (wypiłam juz 12) pije z woda.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja nic nie kupuje gince mojej. I jeszcze sie zastanawiam czy by jej nie zmienic na gina, ktory mnie przyjmowal na IP i robil mi cesarke, bo on tez w Medicover przyjmuje i jest bardzo fajny i konkretny - w szpitalu mialam z nim stycznosc. A moja ginka zrezygnowala calkowicie z dyzurow w szpitalu i tak przyszlosciowo patrze - myslac o drugiej ciazy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nic nie kupuje, bo jakoś nie zrobił nic ponad to, co trzeba.
    Tomek zasnął wlasnie w poprzek naszego łóżka. Walnął kupę, ale złe spał od 5 i nie mam serca go budzić :/
    A jadł o 8:20!!

U nas nie ma dokładnego rytmu dnia, ale pewne rzeczy sa podobne.
    Kapiel o 19, pozniej spi do 24-1, następna pobudka ok. 4-5 i zazwyczaj spi do 6. Od 6 próbuje wystekac kupę, wiec go biorę na rece, przytulam albo klade na piers, to zdarza sie, ze jeszcze z 1,5h pośpi.
    Pozniej przed 8 karmienie, ubieranie i wtedy ma godzinę aktywności.
    O 10 ma pierwsza drzemkę, pozniej jemy i spacer ok 13. No i reszta dnia zalezy od tego jak długo jesteśmy na spacerze i jak długo spi po spacerze :) czasami spi do 17 albo 18 nawet:)
    No ale ma dni, gdzie nie ma tej pierwszej drzemki i wtedy bywa marudny, bo jest zmęczony.

• cath Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Cath a Ty nie jestes buddystka? Cos tak mi sie wydawalo.
    Chrzciny normalnie?
    Ja tak ale mój mąż nie. :) to ze względu na niego te chrzciny. Tak samo kościelny bym dla niego wziela ale ze wziął pod uwagę moje przekonanie to uszanowal to i wzięliśmy cywilny. :) ale juz chrzciny on bardzo chcial. Ja nie :) sle niech bedzie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, chwile mnie nie bylo i juz tyle naprodukowałyscie :P

Ja w naszym przypadku nie zauwazylam zwiazku z brzuszkiem i witaminkami, podaje je dalej.

szczepilam szczepionka 5w1, chcialam nfz na poczatku, ale wybralam skojarzona...
    nie doszczepiam rota, meningami ani pneumo

posmarowalam oko z jęczmieniem moim pokarmem- po 2 godzinach przestało bolec! mleko matki najlepsze forever !!

czy ktoras pisala o pampersach Dada, ze nie poleca? dlaczego??

u nas na chrzcinach nie było alkoholu, wiekszosc prowadzila samochody :D
    a kreacje mialam- czarne legginsy i bluzke koloru ecru (baskinka elegancka)

strupek po gruzlicy wykwitł u nas po 3 tygodniach, ale nie zawsze ten strupek i ropka muszą się zrobic.

u nas tez byl taki tydzien czy dwa, ze Mały nie spał w ciagu dnia... spróbujcie moze innej pozycji dla Maluszka... dzis probowalam go uspac na boku, obudził sie po 10 minutach! teraz na brzuchu spi juz godzine !!

odciagnelam mleko po karmieniu i okazało sie, ze udalo sie odciagnac 100 ml !!

przefutrowałam go dzisiaj rano, bo krzyczał strasznie, myslalam ze glodny to znowu go dałam do cyca, on go jadl ale tak nerwowo i szarpał mi brodawke. Po zakończonym karmieniu krzyczał dalej...Boze, nie wiedzialam co sie dzieje !! no to wzielam go do odbicia i zwymiotował, odbiło mu sie tak mocno i chlusnął strasznie !! po czym nastąpiła ulga i spokój...
    i co? moze mam mu wg babci mojego B.dac jeszcze mm? ;/ :(
    jak sie nasłucha czlwiek takich rzeczy, to w koncu zaczyna wierzyc, ze faktycznie tego pokarmu jest mało!

wiec dziewczyny nie słuchajcie "dobrych" rad i głupich prawideł, matka ma instynkt, wie co robic i jak postepowac odpowiednio ze swoim dzieckiem :)

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to ja bym zmienila bo jednak warto miec dr ze szpitala. Ja nie zmieniam bo jestem bardzo zadowolona z niego i ciesze sie ze urodzilam o czasie zdrowego chlopca. Dzieki mu za to;)

Teraz wizyta a pozneij juz nie.. Pewnie sporadycznie cos jak ktos nie bierze tabletek a potem druga ciaza dopiero;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ksiądz w tej parafii wie ze ja nie mam bierzmowania i nawet jak kolędę mój mąż przyjmował to sie nie modliłam bo zwyczajnie nie pamiętam większości regułek i mój mąż przedstawił sytuacje i ksiądz zachował sie bardzo w porządku i powiedzial ze udzieli nam chrztu ale mamy chrzestnych wybrac odpowiednich ze wszystkimi sakramentami.
    A Konstancji chrzestną bedzie Sewerynka <3

słoneczna 85, derii84, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za rady..właśnie zauważyłam że ta skorupa na buźce zrobiła się po sudocremie..wiec juz odstawiłam i stosuje bepanten a dziś kupie to co polecala Cath :)

Laureczka, daj znać czy ten krem z polecenia Cath pomaga. Ja narazie też smaruję bepanthenem, a jak powiesz że działa to też kupię ten krem.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja podawałam ten bebilon zamiast zwykłego mm którym dokarmiałam Kubusia, ale nabiał odstawiłam też całkowicie. Spróbuj u mnie to naprawdę zadziałało, a Kubuś naprawdę mega się darł przez ten brzuszek. Teraz mamy problemy dużo rzadziej.
    Od piersi już go odstawiłam, ale to datego, że miałam mało pokarmu i on się strasznie złościł i krzyczał a dokarmianie butelką strasznie mu w głowie motało i nauczył się, że cyc to w zasadzie smoczek a najadał się przy butelce.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku no ale jak karmilas? Zwykle takue bluzki sa obcisle .

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek zjadł o 15, chrzest mielismy 16.30 - u nas pozno, potem mini-imprezka w knajpce... do 20.

Misio w ten dzień od 4 rana nie spał, padł dopiero po karmieniu o 15 i spał do 20, takze mialam z głowy karmienie w knajpie.

A karmiłabym normalnie. Tam w tym lokalu, były pokoje noclegowe, poprosiłabym o klucz i poszłabym tam nakarmić Gabrysia :) a bluzke najnormalniej w swiecie bym zdjela :) takze nawet by mi do glowy nie przyszlo, ze to bedzie jakis problem.

A wy jak chcecie??

relge6yd309xm1zq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath co do alkoholu na chrzcinach nie jest on wskazany, ale do obiadu można podać, poprawi bynajmniej trawienie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie miał być spacer. No i co? drzemka przed południem 10 minut i w związku z tym faktem Kubuś właśnie mi padł.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, ten mój łobuz to waży już 5400 i ubrania na 62 robią się małe !!!!

słoneczna 85, mala_mi1982, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się dzieje z forum lub z tel, bo produkuje wiadomości i tylko część z nich jest wysyłana na forum

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z pracy ;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:14

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imprezę po chrzcinach będziemy miec w pałacu gdzie ślub braliśmy i mielsimy wesele :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Małami - 3mam kciuki. Ale wydaje się , że juz lepiej skoro ma apetyt!
    Tez zaczynam bać sie tego zapalenia płuc. Cholerstwo jakieś skoro nie da sie wysłuchać. Ale pewnie były jeszcze jakies objawy... może gorszy apetyt? A napisz czy katar był tak duży że musiałaś odciagac fridą? Czy raczej niewielki?

Objawy ma Tymek ciągle te same, tylko apetyt lepszy.
    Tymcio miał kilka dni kaszel, ale nie jakiś duży, za to katar byl męczący. Musiałam odciągać, a gdzies tam głęboko i tak siedział i dziecko często nie mogło oddychać nosem, splywal do gardła, no i jak kichał to czasem wylatywaly wielkie zielone gile.

Pisalam wam o tym, ze nie mogl jeść z jednej piersi, tylko cmokal. Teraz juz tego nie ma. Musiało to być związane z choroba, ale czemu akurat tak się działo to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy katarze jak sie go nie wysmarka to niestety łatwo o zapalenie oskrzeli a potem płuc....... mam nadzieję że leczenie szybko zadzaiła i wyjdziecie do domu. Pocieszające jest to że jest coraz lepsza pogoda i będzie mniej infekcji...

U nas był plan dnia ale jak wróciłam od rodziców do gdyni to plan legł w gruzach. mały mało spi w ciagu dnia. W nocy dobrze. Teraz mam chwilkę i musze szybko ogarnąc chatę.

CO do szczepień to juz sama nie wiem. Panicznie sie tego boję. Mam szczepienie teraz w pn. Plan mam taki że rano robie morfologię, przed wizyta w przychodni przychodzi do mnie toczyska i oceni czy mały może byc szczepiony. Jeżeli wszytsko będzie wg mniej ok to szczepie. A jesli nie to odkładam. Chyba więcej nie mogę zrobić żeby upewnic się że Grzes jest zdrowy i może być szczepiony

‹‹ 2636 2637 2638 2639 2640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ