SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jeju to faktycznie malo. Ja bym skonsultowala to z lekarzem wlasnie z gastro. Bo to chyba nie jest normalne. Moze jakies zaburzenia wchlaniania? :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja jestem wkurzona... wszystko przez mój perfekcjonizm. Niby umiem wiązać, ale robię jeszcze jakieś niedociagniecia ciągle,,, chustę mam trochę za długą a Janeczka się popłakała jak ćwiczyłam (bo nie mogłam jej nosić w tym momencie ani trzymać na rękach) i potem w chuście też była już niezadowolona. Na końcu był jeden wielki ryk. Skończyłyśmy przed czasem, mam ćwiczyć - najlepiej półśpiącą ją wkładać i za tydzień się spotkamy. A ja ryczę, bo myślałam, że dziś przestanę być tak uwiązana... i jeszcze strasznie gorąco w tej chuście... masakra.

No i pytałam o babasling - mówiła, że w pozycji półleżącej najłatwiej o zadławienie dziecka, więc nie poleca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:41

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja tez wspolczuje powrotu do pracy. Przerabane.

U mnie maly bedzie wazony dopiero przed szczepieniem czyli za 2tyg. Ale jak weszlam z nim na wage to wyszlo, ze 5kg ma. To by znaczylo, ze przybral ponad 1,5kg w miesiac ale to tylko moje gdybanie.

My jako tako planu dnia nie mamy. Karmimy sie zazwyczaj co 2 godz, czasem wytrzymuje dluzej. Kapiel co drugi dzien kolo 20. Po kapieli zazwyczaj spi ok 4 godz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem czy ja zle waze ale jak wazylam sie z nim i potem sama to w tatym tyg u nas wychodzilo 5,3 kg. Masa ur 3580 w dniu wyjscis 3280 chyba a na pierwsze wizycie 4030 to moj jakos duzo przybierra i tylko na cycu

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tylko chce jesc. Co go ponosze to zaraz placze i tylko cyc. Pampki zmieniamy a i tak siku jest po zdejciu pieluszki;) siusiak chyba lubi wolnosc;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz sie zwazylam sama i z nim i wychodzi mi 6 kg!!! Mam wage szklana wlektroniczna

Kurcze jakos duzo? Moze on za duzo je. No ale chce..
    Wy tsz tak sie wazycie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest małym ekshibicjonistą, przebieram zawsze po jedzeniu bo wiadomo cyc najważniejszy, a na drugim miejscu leżenie z gołym tyłkiem lub na waleta po kąpieli.

Jak zaczynamy się ubierać po kąpieli to jest już zły :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A teraz sie zwazylam sama i z nim i wychodzi mi 6 kg!!! Mam wage szklana wlektroniczna

Kurcze jakos duzo? Moze on za duzo je. No ale chce..
    Wy tsz tak sie wazycie?
    Ja jak zważyłam to wyszło mi o 100 gram więcej niż później u lekarza - może te 100gr to była kupa

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wagę dla dzieci.

Jak się tak razem ważycie to zakłamuje niestety, próbowałam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - spokojnie, u mnie też masakra z wiązaniem. Ciagle mam za luźno zawiązana chust e przy główce i nie umiem dociagnąć. Poza tym Grzesia mogę tylko wiązac półśpiącego, inaczej nie da rady. No i jak na moje moieszkanie chusta się nie sprawdza bo jest za gorąco, a nie rozbiore go do papmersa bo chusta go poobciera przy wiązaniu.

Co do wagi to nie sprawdza się ważenie dziecko + mam i potem sama mama. U mnie za każdym razem wychodziła różnica ok 100g a to dużo. mam wagę kuchenną i po drobnych modyfikacjach z blatem na tym ważymy. Nie jest może super dokładnie ale dokładniej niż na wadze zwykłej. Kupilismy tez taka wagę - dynamometr jak do ważenia ryb - w sklepie wędkarskim. Trzeba tylko zrobic jakieś nosidełko żeby zaczepić na haczyk.
    Waży dokładnie pod warunkiem że dziecko sie nie rzuca.

Mój mały własnie od godziny spi na balkonie :-)

Gosiak - jak szczepisz?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra niech bedzie mniej i 200 gr to w dalszym ciagu bardzo duzo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski proszę o pomoc. Dałam próbkę mojego mleka na posiew bo zauważyłam chyba grzybice na brodawkach. Grzyba nie mam ale wyszedł gronkowiec złocisty:( jestem załamana ponieważ aby go wyleczyć stosuje się lęk przy którym karmić nie można :( proszę o pomoc czy któraś wie Co można zrobić aby to wyleczyć? Jak się sprawdza czy dziecko to ma? I najważniejsze czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tej bakterii i karmić dalej?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - spokojnie, u mnie też masakra z wiązaniem. Ciagle mam za luźno zawiązana chust e przy główce i nie umiem dociagnąć. Poza tym Grzesia mogę tylko wiązac półśpiącego, inaczej nie da rady. No i jak na moje moieszkanie chusta się nie sprawdza bo jest za gorąco, a nie rozbiore go do papmersa bo chusta go poobciera przy wiązaniu.

Kurcze, a miałam taką idealną wizję - ja i dziecko w chuście i sobie wszystko razem robimy... Ja tak mam, że jak mi coś od razu super nie wychodzi, to się zniechęcam :/ Ale będę ćwiczyć pewnie...
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - jak szczepisz?
    Ja na razie w ogóle nie szczepię, myślę, że odsuniemy szczepienia do skończenia 1 r.ż.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka współczuję powrotu do pracy! Trzymaj sie!

U nas waga urodzeniowa 3300, przy wyjściu do domu 3090 a dzis 5 tygodni po urodzeniu 4420 :) 100% kp.
    Wlasnie go zwazylam, mam wagę dla niemowląt.

Na spacerze spał i potem jeszcze godzinę na tarasie, a teraz najedzony zasypia mi na ręku a odłożony budzi sie po 5 minutach :/ juz 3 dzien taki ;( masakra
    Dziecko mi sie zepsuło!!!!!

Na 18 mamy wizytę u neurologa! Mam nadzieje ze wszystko dobrze jest!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga a Kubus jest caly czas na tym Pepti czy juz teraz dajesz inne mleczko? I powiedz mi jak czesto kupki macie??

Kuba na samym pepti jest od tygodnia, a łącznie myślę, że z 3. Kupki to różnie - 1-3 razy dziennie. Wczoraj były 2, ostatnia w nocy i teraz czekam na kolejną. No ale zdecydowanie rzadziej niż na piersi i karmieniu mieszanym. A i są zielone ale czytałam, że to nic dziwnego na takim mleku.

Ale daję mu trochę wody, bo jak nie wypił raz nic, to potem czopek glicerynowy poszedł w ruch.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ważył 4100 jak się urodził, przy wyjściu ze szpitala 3960, a wczoraj 5380, czyli w 6 tygodni przybrał 1280. Położna mi mówiła, że dziecko powinno przybierać od 15 do 60g dziennie, czyli to są dość duże widełki.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i o 12.30 poszliśmy na spacer. Spacerowaliśmy do 14.20, bo jadł o 11.30 a tu niespodzianka - po powrocie spał jeszcze godzinę :)
    Potem zjadł, trochę się pozłościł nie wiadomo dlaczego, a teraz leży w bujaczku i patrzy na swojego ślimaka i co jakiś czas trąca go rączką.
    Ale powiem wam, że to moje dziecię to straszna maruda. Często ma zły humorek i wszystko jest wtedy złe.
    Ciekawe, czy zrobi sobie jeszcze drzemkę przed kąpielą.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ubieracie swoje maluchy na dwór? Bo ja kurcze już nie wiem, co mam mu zakładać. Na razie jest kombinezon, ale ciepło się robi i nie wiem, czy to jeszcze jest ok

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pia jeju to faktycznie malo. Ja bym skonsultowala to z lekarzem wlasnie z gastro. Bo to chyba nie jest normalne. Moze jakies zaburzenia wchlaniania? :-/

Jeszcze czekamy chwilę, tak zaleciła pediatra. Bo ona trzyma się wagi 2950, którą mały miał po tygodniu od urodzenia, od tego czasu mały przybrał 800 i średnio po 180 g tygodniowo, więc jest w normie. Badania co pediatra zleciła też. Ale mamy się na baczności.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Laski proszę o pomoc. Dałam próbkę mojego mleka na posiew bo zauważyłam chyba grzybice na brodawkach. Grzyba nie mam ale wyszedł gronkowiec złocisty:( jestem załamana ponieważ aby go wyleczyć stosuje się lęk przy którym karmić nie można :( proszę o pomoc czy któraś wie Co można zrobić aby to wyleczyć? Jak się sprawdza czy dziecko to ma? I najważniejsze czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tej bakterii i karmić dalej?

Katis, ja musze zrobic wymaz tez, bo chyba tez mam gronkowca:/
    Doradca laktacyjna powiedziała mi, ze jak bede miec wynik, to mam dac znac - moze mi cos poradzi?

‹‹ 2638 2639 2640 2641 2642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ