X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jeju to faktycznie malo. Ja bym skonsultowala to z lekarzem wlasnie z gastro. Bo to chyba nie jest normalne. Moze jakies zaburzenia wchlaniania? :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja jestem wkurzona... wszystko przez mój perfekcjonizm. Niby umiem wiązać, ale robię jeszcze jakieś niedociagniecia ciągle,,, chustę mam trochę za długą a Janeczka się popłakała jak ćwiczyłam (bo nie mogłam jej nosić w tym momencie ani trzymać na rękach) i potem w chuście też była już niezadowolona. Na końcu był jeden wielki ryk. Skończyłyśmy przed czasem, mam ćwiczyć - najlepiej półśpiącą ją wkładać i za tydzień się spotkamy. A ja ryczę, bo myślałam, że dziś przestanę być tak uwiązana... i jeszcze strasznie gorąco w tej chuście... masakra.

No i pytałam o babasling - mówiła, że w pozycji półleżącej najłatwiej o zadławienie dziecka, więc nie poleca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:41

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja tez wspolczuje powrotu do pracy. Przerabane.

U mnie maly bedzie wazony dopiero przed szczepieniem czyli za 2tyg. Ale jak weszlam z nim na wage to wyszlo, ze 5kg ma. To by znaczylo, ze przybral ponad 1,5kg w miesiac ale to tylko moje gdybanie.

My jako tako planu dnia nie mamy. Karmimy sie zazwyczaj co 2 godz, czasem wytrzymuje dluzej. Kapiel co drugi dzien kolo 20. Po kapieli zazwyczaj spi ok 4 godz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem czy ja zle waze ale jak wazylam sie z nim i potem sama to w tatym tyg u nas wychodzilo 5,3 kg. Masa ur 3580 w dniu wyjscis 3280 chyba a na pierwsze wizycie 4030 to moj jakos duzo przybierra i tylko na cycu

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tylko chce jesc. Co go ponosze to zaraz placze i tylko cyc. Pampki zmieniamy a i tak siku jest po zdejciu pieluszki;) siusiak chyba lubi wolnosc;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz sie zwazylam sama i z nim i wychodzi mi 6 kg!!! Mam wage szklana wlektroniczna

Kurcze jakos duzo? Moze on za duzo je. No ale chce..
    Wy tsz tak sie wazycie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest małym ekshibicjonistą, przebieram zawsze po jedzeniu bo wiadomo cyc najważniejszy, a na drugim miejscu leżenie z gołym tyłkiem lub na waleta po kąpieli.

Jak zaczynamy się ubierać po kąpieli to jest już zły :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A teraz sie zwazylam sama i z nim i wychodzi mi 6 kg!!! Mam wage szklana wlektroniczna

Kurcze jakos duzo? Moze on za duzo je. No ale chce..
    Wy tsz tak sie wazycie?
    Ja jak zważyłam to wyszło mi o 100 gram więcej niż później u lekarza - może te 100gr to była kupa

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wagę dla dzieci.

Jak się tak razem ważycie to zakłamuje niestety, próbowałam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - spokojnie, u mnie też masakra z wiązaniem. Ciagle mam za luźno zawiązana chust e przy główce i nie umiem dociagnąć. Poza tym Grzesia mogę tylko wiązac półśpiącego, inaczej nie da rady. No i jak na moje moieszkanie chusta się nie sprawdza bo jest za gorąco, a nie rozbiore go do papmersa bo chusta go poobciera przy wiązaniu.

Co do wagi to nie sprawdza się ważenie dziecko + mam i potem sama mama. U mnie za każdym razem wychodziła różnica ok 100g a to dużo. mam wagę kuchenną i po drobnych modyfikacjach z blatem na tym ważymy. Nie jest może super dokładnie ale dokładniej niż na wadze zwykłej. Kupilismy tez taka wagę - dynamometr jak do ważenia ryb - w sklepie wędkarskim. Trzeba tylko zrobic jakieś nosidełko żeby zaczepić na haczyk.
    Waży dokładnie pod warunkiem że dziecko sie nie rzuca.

Mój mały własnie od godziny spi na balkonie :-)

Gosiak - jak szczepisz?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra niech bedzie mniej i 200 gr to w dalszym ciagu bardzo duzo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski proszę o pomoc. Dałam próbkę mojego mleka na posiew bo zauważyłam chyba grzybice na brodawkach. Grzyba nie mam ale wyszedł gronkowiec złocisty:( jestem załamana ponieważ aby go wyleczyć stosuje się lęk przy którym karmić nie można :( proszę o pomoc czy któraś wie Co można zrobić aby to wyleczyć? Jak się sprawdza czy dziecko to ma? I najważniejsze czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tej bakterii i karmić dalej?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - spokojnie, u mnie też masakra z wiązaniem. Ciagle mam za luźno zawiązana chust e przy główce i nie umiem dociagnąć. Poza tym Grzesia mogę tylko wiązac półśpiącego, inaczej nie da rady. No i jak na moje moieszkanie chusta się nie sprawdza bo jest za gorąco, a nie rozbiore go do papmersa bo chusta go poobciera przy wiązaniu.

Kurcze, a miałam taką idealną wizję - ja i dziecko w chuście i sobie wszystko razem robimy... Ja tak mam, że jak mi coś od razu super nie wychodzi, to się zniechęcam :/ Ale będę ćwiczyć pewnie...
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - jak szczepisz?
    Ja na razie w ogóle nie szczepię, myślę, że odsuniemy szczepienia do skończenia 1 r.ż.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka współczuję powrotu do pracy! Trzymaj sie!

U nas waga urodzeniowa 3300, przy wyjściu do domu 3090 a dzis 5 tygodni po urodzeniu 4420 :) 100% kp.
    Wlasnie go zwazylam, mam wagę dla niemowląt.

Na spacerze spał i potem jeszcze godzinę na tarasie, a teraz najedzony zasypia mi na ręku a odłożony budzi sie po 5 minutach :/ juz 3 dzien taki ;( masakra
    Dziecko mi sie zepsuło!!!!!

Na 18 mamy wizytę u neurologa! Mam nadzieje ze wszystko dobrze jest!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga a Kubus jest caly czas na tym Pepti czy juz teraz dajesz inne mleczko? I powiedz mi jak czesto kupki macie??

Kuba na samym pepti jest od tygodnia, a łącznie myślę, że z 3. Kupki to różnie - 1-3 razy dziennie. Wczoraj były 2, ostatnia w nocy i teraz czekam na kolejną. No ale zdecydowanie rzadziej niż na piersi i karmieniu mieszanym. A i są zielone ale czytałam, że to nic dziwnego na takim mleku.

Ale daję mu trochę wody, bo jak nie wypił raz nic, to potem czopek glicerynowy poszedł w ruch.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ważył 4100 jak się urodził, przy wyjściu ze szpitala 3960, a wczoraj 5380, czyli w 6 tygodni przybrał 1280. Położna mi mówiła, że dziecko powinno przybierać od 15 do 60g dziennie, czyli to są dość duże widełki.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i o 12.30 poszliśmy na spacer. Spacerowaliśmy do 14.20, bo jadł o 11.30 a tu niespodzianka - po powrocie spał jeszcze godzinę :)
    Potem zjadł, trochę się pozłościł nie wiadomo dlaczego, a teraz leży w bujaczku i patrzy na swojego ślimaka i co jakiś czas trąca go rączką.
    Ale powiem wam, że to moje dziecię to straszna maruda. Często ma zły humorek i wszystko jest wtedy złe.
    Ciekawe, czy zrobi sobie jeszcze drzemkę przed kąpielą.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ubieracie swoje maluchy na dwór? Bo ja kurcze już nie wiem, co mam mu zakładać. Na razie jest kombinezon, ale ciepło się robi i nie wiem, czy to jeszcze jest ok

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pia jeju to faktycznie malo. Ja bym skonsultowala to z lekarzem wlasnie z gastro. Bo to chyba nie jest normalne. Moze jakies zaburzenia wchlaniania? :-/

Jeszcze czekamy chwilę, tak zaleciła pediatra. Bo ona trzyma się wagi 2950, którą mały miał po tygodniu od urodzenia, od tego czasu mały przybrał 800 i średnio po 180 g tygodniowo, więc jest w normie. Badania co pediatra zleciła też. Ale mamy się na baczności.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Laski proszę o pomoc. Dałam próbkę mojego mleka na posiew bo zauważyłam chyba grzybice na brodawkach. Grzyba nie mam ale wyszedł gronkowiec złocisty:( jestem załamana ponieważ aby go wyleczyć stosuje się lęk przy którym karmić nie można :( proszę o pomoc czy któraś wie Co można zrobić aby to wyleczyć? Jak się sprawdza czy dziecko to ma? I najważniejsze czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tej bakterii i karmić dalej?

Katis, ja musze zrobic wymaz tez, bo chyba tez mam gronkowca:/
    Doradca laktacyjna powiedziała mi, ze jak bede miec wynik, to mam dac znac - moze mi cos poradzi?

‹‹ 2638 2639 2640 2641 2642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ