X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a wiesz ze bebilon pepti powinien byc podawany po konsultacji z lekarzem. Ja mam go na recepte refundowana akurat ale sama nigdy nie odwazylabym sie podac malego preperatu zastepczego.

Gosia i zobacz te cholerne witaminym ja teraz nie musze podawac bo tylko mm a tam jest.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko go zabawic calymi dniami. Jutro przyjdzie karuzela;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A czy któraś z Was też ma taki problem, że jej maluch w dzień prawie nie sypia?

mój, śpi tylko na spacerze, i drzemki przy karmieniu, a tak to gadam, głaskam, śpiewam, noszę, przytulam...

Gosiak, agaaa28 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - czy u Was w ciągu dnia panuje jakiś schemat drzemek, spacerów itp czy totalnie na żądanie? U nas na piersi było na żądanie, ale muszę coś z tym zrobić bo na butelce to tak idzie się wykończyć, a mój mały bardzo mało śpi w dzień i muszę mu jakoś usystematyzować dzień.
    Napiszcie jak wyglądają Wasze dni?

U nas każdy dzień wygląda tak:
    Rano pobudka miedzy 7-8, przewijam,karmienie i sobie leżakujemy w łóżku. Później malutka leży w łózeczku,ja ogarniam i szykuje na spacer,następnie karmienie iip.przed spacerem. Ok.12 spacer,z 2-3h zależy ile pośpi,cyc i zabawa w bujaku. Popoludniu siedzi z babcią albo tatą,z przerwami na cyca przysypiając. Ok.19 kąpie,cyc i sen :)

agaaa28, derii84 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Cath na jakiej stronie czytalas? Bo my mamy sczepienie 8 kwietnia i misze sie zdecydowac w koncu.
    A rotawirusy szczepilas?
    Wiem ze sa rozne szczepy ale mimo wszytsko mysle ze moze po szzepieniu bedzie lagodniej przebiegac w razie czego.
    Kochana nie wiem czy tak przeczytasz bo jestem na telefonie. https://m.facebook.com/?_rdr#!/story.php?story_fbid=756438327716931&id=206336526060450 tu jest zbiór wypowiedzi rodziców o szczepionkach 6w1 i 5w1. Nie twierdze ze po tych na nfz nie występują te objawy. Po kazdej może. Ale kolezanka ktora mieszka w gdańsku ma super pediatre i ogolnie powiedzial jej ze te 6w1 to kombajny!
    No ja sie zdecydowałam na te na nfz.

Na rota szczepilam jest do doustną szczepionka w gemini stacjonarnej aptece kosztowała 300 zl. Konstancji nawet smakowała. Jeszcze oblizywala sie po niej :) nastepna powtórka z rota na następnej wizycie szczepiennej. :) i na tej tez wizycie szczepimy na pneumokoki. Tylko my za nią nie placimy.
    Jedno szczepienie bylo w prawa rączkę i jedno w lewe udo i w prawe udo. No placzu bylo dużo ale jak ja przytuliłam to spokój byl. Polecam zabrać kolorowa grzechote albo jakas zabawkę i koniecznie smoczek!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zwykle budzi sie o 6 i tez juz nie spi w dzien co najwyzej krotkie drzemki i tyle co na spacerze. Od 18-19 zaczyna spac. Ale w nocy za to ladnie spi.

Sloneczna, polecam "kolorowe kredki" i "domowe przedszkole" - moja uwielbia jak jej to spiewam - smieje sie przy tym od ucha do ucha :D

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A czy któraś z Was też ma taki problem, że jej maluch w dzień prawie nie sypia?

Nasza śpi tylko na spacerze a tak to drzemki :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Ustalil mój mąż datę chrzcin. Mamy 3.05 równo 3 miesiące skończy Konstancja. No i chciałabym sukienkę dla mnie ale taka ze bede mogla bez problemu cyckiem nakarmić. Wiem ze wy czesto cos tu wstawiacie i moze widzialyscie cos fajnego. Najlepiej rozowa jasna. :) no ale zadowolę sie każdym kolorem ale aby bylo prosto ja nakarmić

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mam właśnie ten sam problem :)

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja mam większy problem. Szukam sukienki do kolan białej ślubnej w której Tex będę mogła karmić :D

słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobijajcie mnie!! :( dla mojej gwizdeczki juz mam kreacje. A dla mnie lipa! Chcialam ubrac taka rozkloszawana niebieska w kwiaty moja. Ale oczywiście nie pomyślałam o karmieniu!!! Aaaa masakra! :D

A powiedzcie mi czy na chrzcinach jakies winko jest wskazane? Bo wiem ze sie ni e pije ale myslalam chociaż o winie.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Aga moj tezczasem w dzien z pol godz. Drzemki ma po jedzeniu 5 lub 10 min. Na spacerze spi. A potem ma swoja pore na najdluzszy sen ok 19-2o . Wczoraj zasnal o 19.30 a obudzil sie po 23!! Taki ma tryb;) moze porem u naszych dzieci dojdzie jakis sen w dzien.

Jak bedzie cieplej to tez bedzie latwiej bo bez kombinezonow itd. Nie trzeba bedzie rozbudzac przy zdejmowaniu kombinezonu i bedzie mozna w bodziakach na balkony wystawiac;))

To ja mam tak samo. Dłuższy sen ok 19-19.30 i wtedy do 23-24 w zależności od dnia. Matko, całe życie myślałam, że takie maluchy to potrzebują trochę snu :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga a wiesz ze bebilon pepti powinien byc podawany po konsultacji z lekarzem. Ja mam go na recepte refundowana akurat ale sama nigdy nie odwazylabym sie podac malego preperatu zastepczego.

Gosia i zobacz te cholerne witaminym ja teraz nie musze podawac bo tylko mm a tam jest.

Ja też dostałam od pediatry receptę jak zaczęły się kolki.

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, zobacz sobie na happymum.pl moze cos znajdziesz:)
    Katis, tam slubne tez sa, ale bardziej ciążowe, zawsze możesz znalezc cos z dekoltem w serek albo moze uszyć?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa juz o to pytalam ale Ciebie nie bylo. Kupujesz cos ginowi? Kiedy masz wizyte?

Dziewczyny a wy w koncu cos kupujecie? Bo Angelcia sie tylko wypowiedziala co kupila.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dol i gora w jednym kolorze zeby bylo jak sukienka?bo z dekoltem to i tak nie ma jak nakarmic raczej chyba ze bedzie bardzo elastyczna?;))
    No chyba ze jakas rozpinana? ;) o_o ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja też dostałam od pediatry receptę jak zaczęły się kolki.

A ile u siebie placisz za to mleko?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a Ty nie jestes buddystka? Cos tak mi sie wydawalo.
    Chrzciny normalnie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Agaa juz o to pytalam ale Ciebie nie bylo. Kupujesz cos ginowi? Kiedy masz wizyte?

Dziewczyny a wy w koncu cos kupujecie? Bo Angelcia sie tylko wypowiedziala co kupila.

Wizytę mam 9 kwietnia. W sumie to zastanawiałam się nad tym, czy coś kupić, ale jakoś zawisło to w próżni.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    A ile u siebie placisz za to mleko?

Kurcze, nie kupowałam jeszcze ani razu bo mąż kupuje, ale niecałe 20 zł. Tak mi się wydaje. Muszę zapytać męża

951c9e183b.png
‹‹ 2635 2636 2637 2638 2639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ