Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Bietka, tez mnie uspokoilas:-) :*
A dzis zadzwonie w jedno miejsce i zapytam czy można sie nie stresować jak dziecko je nieregularnie. Bo moje tak zaczelo właśnie. Nie dość ze długie przerwy to jeszcze ta nocna tak dluga. Zapytam czy cos robic z tymi cycami czy nie.
Dam Wam znać.
No cóż, moje dziecko mnie zadziwia.
Teraz jeszcze bardziej,bo chce spać na plecach!!!! Dziwne!!! Przez 5 tygodni protest spania na boku i plecach, a teraz tak właśnie zasnal!!! Aaaa i odruch Moro go nie budzi. Rusza rączkami i nóżkami w snie, ale się przez to nie budzi!!! Chyba musial dojrzeć do takiego spania.
A ten krzyk to nie wiem. Dawno nie bylo:/
Moze ten skok rozwojowy? Bo ja daje ten sabsimplex to jest spokój trzeci tydzień.
Laura ciekawe co z tymi plamami czerwonymi? Hmmm
Przebieralam i karmiłam dziecko w samochodzie bo byliśmy w ciagu dnia na przejażdżce. Chcemy zmienić samochód na większy.
Nawet to ogarnelam i dalam rade. Malemu sie wtedy nie odbilo, mimo ze dlugo go trzymałam w pozycji pionowej. Moze go brzuch bolał??? Hmmm....
Ktos pytal o torbiel w główce. Mam znajomych. Nic sie nie dzieje z ich dzieckiem. Tylko kontrole i maja sprawdzać. To się później raczej wchlania. U nich to rodzinne -
A my wlasnie po pierwszym karmieniu!! Maly spał od 20 do 3!!
Groszku, to jak bedziesz dzwonić, to zapytaj co zrobic, zeby piersi produkowaly mniej wiecej tyle samo mleka i dziscko jadło z obu. Tomek nadal nie po drodze z prawa piersią.
Kręci sie w lozeczku, a ja ide spac, bo kto wie ile pośpi.
-
Wisze ze Wasze dzieci chociaz noce troszke dluzej przesypiaja
moja corcia tomdalejmcom1-2 h sie budzi mimo ze mm tez dostaje i to w wiekszej ilosci
ja to nawet siedzenia wnciagu dnia mam malo no zawsze cos jej niie oasi i musze chodzic bujac tulic bujac i bujac
jeszcże troche i bede miala mega biceps
no i od tego wszystkiegonschudlam kolejne 2 kg w 2 tyg i waga juz. 55,9
jeszcze 3 i bedzie waga sprzed ciZy osiaganieta.. Tylko te. Brzuch musze pocwiczyc.. Mam nadzieje ze dostane zielone swiatlo na cwiczenie brzucha po cc
-
angelcia wrote:A ile tego viburcolu mogę dac? Bo na necie jest napisane, aby nie stosować u dzieci poniżej 3msc..
Wiem, że tak jest napisane, ale mój pediatra mówił, że jak będzie straszny krzyk to można podać cały czopek. Też mnie to stresowało po przeczytaniu ulotki, aż się wstrzymałam i na wizycie zapytałam raz jeszcze. -
ja wlasnie wczoraj podalam przy tym krzyku viburcol, ale ja mam ten bez recepty, mały czopek....
moj sie obudzil wlasnie, ale pospal ponad godzine na tycch plecach, kiedy zawsze mu sie udawało 10 minut i był ryk. Teraz delikatnie sie obudził, polozylam go na brzuszek i puszczał bączki, widocznie w pozycji na plecach go meczyly...
bella, moj dopiero teraz druga nocke przespal tak dluzej..na poczatku te nocne przerwy sie wydluzaly... no i teraz dwie noce z takimi dluzszymi przerwami.
Ale moje dziecko ma juz skonczone 2 miesiace. Takze spokojnie.
Poza tym kwestia indywidualna, ja myslalam, ze tak sie bedzie zawsze czesto budził...
Sue, to ja moze dam Ci numer telefonu, moze tez cos Ci doradzi, a nie znam Twojej sprawy dokladnie...
ale powiem Ci, ze ja tez mam, ale akurat prawa wieksza piers od lewej...
a tez mysle, ze idealnie nie bedzie, poniewaz jak to mowia...
ze np. lewa noga nigdy nie bedzie identyczna jak prawa itd.z poszczegolnymi czesciami ciala...
hmmm, no chyba ze to jest bardzo duza roznica, to wtedy co innego....
-
A u nas dziś karmienie o 20, 23, 2 i 5, ale niestety między 2 a 5 pojawiły się problemy brzuszkowe i spania za bardzo nie było. Za to o 5 pojadł i mial bardzo dobry humor, więc trochę z nim pogadaliśmy, potem słuchał karuzelki w łóżeczku i mahał do zabawek, a o 6.20 zasnął i to sam
Ciekawe jaka będzie długa ta drzemka
-
Co do kp, to ja też o to walczyłam. Na początku przez pierwszy tydzień nie miałam pokarmu, więc mały dostawał mm. Potem pokarm się pojawił, a on nie chciał i wrzeszczał. Pierwszy raz pomogła mi położna i było to karmienie z nakładkami, ale Kuba krzyczał 1,5h zanim w końcu zaczął jeść. Potem jadł w nakładkacjh, potem już bez, ale mało przybierał, więc zaczęło się dokarmianie. Niestety w którymś momoencie pokarmu zrobiło się mniej, a on strasznie się złościł, że mało leci i na końcu i tak dawaliśmy mm bo był ciągle głodny. Po kilku dniach zrezygnowałam bo raz, że nie byłam w stanie stymulować piersi po karmieniu, bo on bardzo mało śpi, a dwa on strasznie się denerwował ... i w dodatku sam już nie wiedział, co z tym jedzeniem (przy piersi awantura bo słabo leci, przy butli po zaspokojeniu pierwszego głodu zaczynał szukać piersi).
I chyba rzeczywiście z pokarmem był problem, bo próbowałam mu ściągać jeszcze, ale nie było co za bardzo a i teraz nie mam problemów z zakińczeniem laktacji.
Bardzo chciałam karmić piersią, ale dane mi to było tylko przez 4 tygodnie.
Szkoda bo to też wygoda. Teraz do lekarza, czy coś zawsze butla. Jak mocno głodny w nocy to biegiem robić mleko no i wylewanie w takich ilościach....
No ale cóż. Czasem się po prostu nie da -
A mój jak wstał o 1,45 tak nie śpi!
Ja też planowałam, bo wygodnie i w ogóle, karmić piersią. Ale muszę dokarmiać. Nie mam wyjścia. Herbatki, kompociki, kawki na laktację u mnie nie działają. Mały się drze i rzuca, bo głodny. A najgorsze na samej piersi nie przybiera. I co mam robić musi dostawać mm. Głową muru nie przebiję. -
Dziewczyny każde czopki sa od 3 miesiąca. Przynajmniej ja sie z takimi spotkałam. I mój pediatra mowil ze po szczepieniu jak byla zważona to mówi aby dać caly. Bo to sie patrzy miedzy innymi na wagę.
Krem na trądzik niemowlęcy to emolient Dexeryl. Bo któraś pytala. 3 dni smarowania u nas i bylo o niebo lepiej! Teraz zmagamy sie z wielkimi polami potowek pod szyjką
No a przy trądziku niemowlęcym trzeba pamiętać aby przemywac twarz ze 3/4 razy dziennie albo woda przegotowana albo sola fizjologicznaasia888 lubi tę wiadomość
-
a ja tak z innej beczki, bo chciałam za jakiś czas (kiedy bedzie siedziec)zmienić fotelik samochodowy Gabrysiowi przodem do kierunku jazdy. Troszke poczytałam tu i tam i nie bede zmieniac.
Całe szczescie, ze natrafiłam na takie artykuły.
foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy są 5 razy bezpieczniejsze niż foteliki przodem do kierunku jazdy. Nawet dla dzieci do 3 roku zycia i powyzej.
Z uwagi na uraz kregu szyjnego w przypadku kolizji, małe dziecko nie jest w stanie wytrzymac takiego obciążenia.
ciekawe filmiki
http://www.wozkifoteliki.pl/content/22-jak-dlugo-dzieci-powinny-jezdzic-w-foteliku-tylem-do-kierunku-jazdy
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.htmlGosiak lubi tę wiadomość
-
Jeju, dziecko mi zasnęło o tej porze i śpi odłożone już jakieś 15 minut. Tego już dawno nie było.
Ja się wykąpałam - mąż ją jeszcze wtedy trzymał na rękach i jej śpiewał
A teraz może się uda zjeść wspólnie śniadanie...
I dzisiaj udało się ją zainteresować zabawkami na chwilę. W ogóle moje dziecię jest najpogodniejsze na przewijaku. Takie uśmiechy posyła zawsze i taka zadowolona jest, że szokWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:23
-
hej
Gosiak u nas jest to samo..jak Maly płacze lece z nim do łazienki, jest jasno a i przeważa biały..kłade GO na przewijak i Mlody szczesliwy, nikt nie pamieta o płaczuto dla niego najlepsze miejsce:)
megg dawaj namiar na sklep hm
Moj Maly og 6.15 na "nogach"do 8 przejmuje GO tatuś a poźniej ja:) własnie /go nakarmiłam, przewinełam i włożyłam do łozeczka:) pogadal cos do swoich zabawek i zasnał
ciekawe jak długo bedzie kimał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:38
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Mamy dzieci z katarem: czy bylyscie u lekarza z tym?
Bo moja dostała wczoraj wieczorem takiego kataru ze szok. Męczy się bidulka. Wkrapiam wodę morska i odciagam, ale pomaga na chwile tylko. Kaszle, ale chyba dlatego ze jej to spływa do gardla. Na brzuchu się drze, wiec nie klade, bo się zanosi aż. Temperatury nie ma, zachowuje się i je normalnie - przynajmniej wczoraj, bo dziś śpi jeszcze.
Masakra jakas. Tak mi jej szkodaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:06