Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku moze kolka??
My teraz mamy sab simplex ale w dzien nie daje do kazdego karmienia bo ja ciagle karmie..
Dzis niunio ciagle chcial jesc. Zje troszke, polezy, ponosimy sie, przewiniemy i znowu zje.
W nocy sensacji nie bylo wiec chyba pomaga no chyba ze dolegliwosci minely.
-
Jeszcze wrócę do nalotu na jezyczku. Widzę że większość dzieciaczkow go ma. Wniosek z tego taki, że jest to zupełnie naturalne i nie będę z tym nic robić. Dzięki za rady!
Sue, Pia Gizela, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
ash wrote:Bardzo polecam dr Małgorzata Leunberger z CZD. Fantastyczna babka!
Byłam prywatnie w Przychodni Medycyna Dziecięca w Rembertowie.
Ok dziękuje Ci bardzo za namiary:) muszę się pilnie umówić na wizytę, bo dziś miałam kolejne usg główki i okazało się ze są dwie torbielki..niby to nic poważnego.ale trzeba kontrolowac czy nie rosną..ale przeraza mnie sama myśl że mój synek ma coś w główce..i już spanikowalam i musze dla świętego spokoju iść szybko do neurologa..
Spotkalyście się w ogóle z czymś takim? Bo ja nigdy nie słyszałam i trochę mnie to przeraza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 23:03
Laureczka25 -
Czesc Wam
dawno nie zagladalam ale udalo mi sie nadrobic:) kurcze kiedy Wy macie czas na pisanie to podziwiam bo ja to chyba czasu na podrapanie po tylku nie mam :p albo nosze albo zabawiam przewijam i karmie a od 16-19 jazda najprawdopodobniej kolkowa.. Poki co metoda karpa 5 s dziala ale nieraz to mi rece odpdaja od trzymania malego klocusia i jeszcze suszary:p az mysle nad tym calym szumisiem
Co do wagi moja miala urodzeniowa 2640.. Spadla do 2390 i na wypisie bylo 2440 po dokarmianiu mm.. Waga z wczoraj to 3865wiec od najnizszej to nawet i 1.5 kg utyla klucha moja
Kurcze nie idzie mi konczenie laktacji... Niby mala przystawiam zadko.. Musze bo nie mam czasu zawsze sciagac.. Sciagam tylko gdy czuje ze musze wiec jest to max 2 x na dobe a laktacja jak byla tak jest i skonczyc sie nie chce wiec chyba naturalne konczenie mi nie dane bedzie...daje sobie max 2 tyg jeszcze i tabsy bo sie wykoncze z takim karmieniem i ciaglymi zastojami...
Maarta pytalas co robic by ta laktacje miec... Przystawianie dziecka tak dlugo az sie zdenerwuje lub padnie a potem sciagasz metoda 775533 czyli po 7-5-3 min kazda piers naprzemiennie.. Caly cykl takiego karmienia mi zajmowal 1,5 h potem mijala godzina dziecko znowu glodne jesli nie dostalo mm a nieraz i po mm bo wiadomo po cycu mniej mm zje wiec szybciej glod czuje i od nowa caly cykl.. Ja tak ciagnelam z 5 tyg i sie zajezdzalam a i tak laktacja nie ruszyla... Wiec komu pisane temu bedzie daneoczywiscie jak wuekszosc marzylam o kp.. Wiec i kwestia glowy tu nie pomogla.. A moze za bardzo chcialam? Nie wiem.. Mi nie wyszlo ale jak masz sile to walcz.. Rozbujanie laktacji trwa 6-8 tyg:)
Oj niech juz mina te kolki i 3 msce po ktorych rzekomo ma byc lepiej bo moj limit wytrzymalosciowy zaczyna siegac dnaFedra lubi tę wiadomość
-
Bella, ja pisze podczas karmienia. A że mała często wisi długo na cycku - jedyne co mogę wtedy robić to albo pisać z komórki (na leżąco) albo z kompa (na siedząco z rogalem). Ja często wysikać się nie mam jak ani herbaty zrobić - ale napisać na forum tak.
-
Słoneczna
a tak jakoś
My mamy przynajmniej tryb nocy ogarnięty, bo w dzień różnie - czasem są dłuższe drzemki czasem nie...
Wieczorem czasem już od 17 a zwykle od 18 jest pierwsza dłuższa drzemka. Kolo 19-20 kąpiel i do 22 spanie przy cycusiu na rogalu. Później się kładziemy i pierwsza pobudka jest o 2:00, a kolejna: 4:00, 6:00:6:30 i wtedy wstajemy -
Gosiak wrote:Bella, ja pisze podczas karmienia. A że mała często wisi długo na cycku - jedyne co mogę wtedy robić to albo pisać z komórki (na leżąco) albo z kompa (na siedząco z rogalem). Ja często wysikać się nie mam jak ani herbaty zrobić - ale napisać na forum tak.
Bella, ja dokładnie tak samo. Nawet teraz
U nas pierwsze karmienie od 21! Mały chyba jest wykończony 2 dniami i nocami niespania, płakania i bólu. Zasnął bez lulania, ale w naszym łóżku. Obudziła go chyba kupa
-
U na tez mniej spania w ciagu dnia...teraz tak mysle, ze jak Mlody nie spal odb11 wczoraj i padl o 19 to miał prawo tyle spac.
Odnośnie pampersa suchego po tyylu godzinach to wklejam link do innego forum. Tutaj kobietki piszą, ze to normalne, ze my w sumie tez mniej sikamy q nocy. Wiec sie nie martwmy, ja juz nawet przestalam teraz.
Boże, ale jakie moje zdziwienie jak dotykam pampersa a on niemalże suchy!!
http://fajnamama.pl/forum/temat/2miesieczne-niemowle-pytanko/
Bella jak chcesz konczyc kp to pij szalwie. Ona bardzo hamuje laktacje.
Kurcze, myślicie ze cos się stanie jak dziecko mee robi takie przerwy miedzy karmieniami? W sensie, ze moja laktacja się skończy lub zaburzy? A moze mam odciągac miedzy karmieniami??? Co myślicie???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 03:28
-
Groszek moim zdaniem normalne. Stak ma już wyrobiony rytm nocny i je ok 20:30, od tej pory śpi do 5 zazwyczaj. Jak jest głodny to częściej, ale ostatnio rzadko.
Co do pampersa to też zauważyłam. Że czasami po długim czasie ma sucho, ale jak tylko zmieniam to zaworek się odkreca
My wczoraj byliśmy na usg bioderek. Prawe jest wywykształcone idealnie- słowa lekarza, a lewe jest w normie jak na ten wiek. Żadnych szczególnych zaleceń nie mamy, tylko jak najczęściej kłaść na brzuszku w pozycji zabki. Można też ćwiczyć poprzez krecenie nozkami. -
Groszek ja często w nocy nie karmie ok 8 h i laktacja nie ustala
mam tylko q tej piersi nie opróżnienia długo dużo mleka, że czasami muszę ściągnąć bo wręcz boli a młody nie lubi z tak przepełnionej jeść poza tym druga i tak ma swoje zasoby potrzebne do wykarmienia jakby zaraz się obudził
Takim sposobom mam już trochę zamrożonego mleka
Niedługo będziemy sprawdzać czy młody będzie chciał pić z butelki gdybym musiała gdzieś wyjść i mąż musiałby karmićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 03:40
-
Laureczka a nie mozesz wziac w przychodni skierowania? Wtedy mozesz sie zapisac np na nieklanska. Tam sa dobrzy specjalisci. My tam sie zapisalismy.
Gosiak ja w nocybtez w miare ale w dzien to masakra. Tylko drzemki krotkie akurat zeby zrobic siku i sie napic;)
Bella ja jak Gosiak pisze z tel podczas karmienia a karmie na lezaco wiec jakby nie bylo praktycznie ciagle bo moj tak lubi..
Narazie tak zostaje