X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie raz z jenej raz zdrugiej ale lewa jest ciut wieksza na moje oko i pelniejsza. Za to w prawej zawsze mam ciezka wkladke.. Tez tak macie? Na lewej piersi zwykle wkladka sucha. Prawa podcieka?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, my jescze sie bujamy z pepuszkiem..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Gabryś krzyczał dzis 3 godziny, nie zasnal. Nie pomoglo nawet chustowanie ani spacer :(

Myślałam, ze odejdę :( :( :( nie wiedziałam o co mu chodzi :(

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to dzis mamy 5 tyg;))

Gosiak, Pia Gizela, derii84 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku moze kolka??
    My teraz mamy sab simplex ale w dzien nie daje do kazdego karmienia bo ja ciagle karmie..

Dzis niunio ciagle chcial jesc. Zje troszke, polezy, ponosimy sie, przewiniemy i znowu zje.
    W nocy sensacji nie bylo wiec chyba pomaga no chyba ze dolegliwosci minely.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a co Ty tylko lubisz i nic nie piszesz?;)
    My sie karmimy. Moj skarbek lapie mnie za reke ;) karmimy sie na lezaco;) caly czas.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna napiszę ci jutro nazwę bo teraz już leżę. Ale syrop bez recepty. Pola miała glutki, a teraz jak tym odkurzaczem odciagam to nieźle leci

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wrócę do nalotu na jezyczku. Widzę że większość dzieciaczkow go ma. Wniosek z tego taki, że jest to zupełnie naturalne i nie będę z tym nic robić. Dzięki za rady! :-)

Sue, Pia Gizela, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Bardzo polecam dr Małgorzata Leunberger z CZD. Fantastyczna babka!
    Byłam prywatnie w Przychodni Medycyna Dziecięca w Rembertowie.

Ok dziękuje Ci bardzo za namiary:) muszę się pilnie umówić na wizytę, bo dziś miałam kolejne usg główki i okazało się ze są dwie torbielki..niby to nic poważnego.ale trzeba kontrolowac czy nie rosną..ale przeraza mnie sama myśl że mój synek ma coś w główce..i już spanikowalam i musze dla świętego spokoju iść szybko do neurologa..

Spotkalyście się w ogóle z czymś takim? Bo ja nigdy nie słyszałam i trochę mnie to przeraza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 23:03

Laureczka25
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam :) dawno nie zagladalam ale udalo mi sie nadrobic:) kurcze kiedy Wy macie czas na pisanie to podziwiam bo ja to chyba czasu na podrapanie po tylku nie mam :p albo nosze albo zabawiam przewijam i karmie a od 16-19 jazda najprawdopodobniej kolkowa.. Poki co metoda karpa 5 s dziala ale nieraz to mi rece odpdaja od trzymania malego klocusia i jeszcze suszary:p az mysle nad tym calym szumisiem :)
    Co do wagi moja miala urodzeniowa 2640.. Spadla do 2390 i na wypisie bylo 2440 po dokarmianiu mm.. Waga z wczoraj to 3865 :) wiec od najnizszej to nawet i 1.5 kg utyla klucha moja :)
    Kurcze nie idzie mi konczenie laktacji... Niby mala przystawiam zadko.. Musze bo nie mam czasu zawsze sciagac.. Sciagam tylko gdy czuje ze musze wiec jest to max 2 x na dobe a laktacja jak byla tak jest i skonczyc sie nie chce wiec chyba naturalne konczenie mi nie dane bedzie...:/ daje sobie max 2 tyg jeszcze i tabsy bo sie wykoncze z takim karmieniem i ciaglymi zastojami...
    Maarta pytalas co robic by ta laktacje miec... Przystawianie dziecka tak dlugo az sie zdenerwuje lub padnie a potem sciagasz metoda 775533 czyli po 7-5-3 min kazda piers naprzemiennie.. Caly cykl takiego karmienia mi zajmowal 1,5 h potem mijala godzina dziecko znowu glodne jesli nie dostalo mm a nieraz i po mm bo wiadomo po cycu mniej mm zje wiec szybciej glod czuje i od nowa caly cykl.. Ja tak ciagnelam z 5 tyg i sie zajezdzalam a i tak laktacja nie ruszyla... Wiec komu pisane temu bedzie dane :) oczywiscie jak wuekszosc marzylam o kp.. Wiec i kwestia glowy tu nie pomogla.. A moze za bardzo chcialam? Nie wiem.. Mi nie wyszlo ale jak masz sile to walcz.. Rozbujanie laktacji trwa 6-8 tyg:)
    Oj niech juz mina te kolki i 3 msce po ktorych rzekomo ma byc lepiej bo moj limit wytrzymalosciowy zaczyna siegac dna :(

Fedra lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja pisze podczas karmienia. A że mała często wisi długo na cycku - jedyne co mogę wtedy robić to albo pisać z komórki (na leżąco) albo z kompa (na siedząco z rogalem). Ja często wysikać się nie mam jak ani herbaty zrobić - ale napisać na forum tak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna :) a tak jakoś ;)
    My mamy przynajmniej tryb nocy ogarnięty, bo w dzień różnie - czasem są dłuższe drzemki czasem nie...
    Wieczorem czasem już od 17 a zwykle od 18 jest pierwsza dłuższa drzemka. Kolo 19-20 kąpiel i do 22 spanie przy cycusiu na rogalu. Później się kładziemy i pierwsza pobudka jest o 2:00, a kolejna: 4:00, 6:00:6:30 i wtedy wstajemy

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.... Dziecko spalo od 19 do 2.15

Czy to normalne?

I po takim czasie pampers powinien byc przelany. Jest bardzo niewiele siku :(

Boje się!!!!!

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bella, ja pisze podczas karmienia. A że mała często wisi długo na cycku - jedyne co mogę wtedy robić to albo pisać z komórki (na leżąco) albo z kompa (na siedząco z rogalem). Ja często wysikać się nie mam jak ani herbaty zrobić - ale napisać na forum tak.

Bella, ja dokładnie tak samo. Nawet teraz :)

U nas pierwsze karmienie od 21! Mały chyba jest wykończony 2 dniami i nocami niespania, płakania i bólu. Zasnął bez lulania, ale w naszym łóżku. Obudziła go chyba kupa :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedział, że jeśli będzie brzuszek małego w weekend bolał to pojedziemy na przejażdżkę do Krakowa. :D

Ależ sobie pospałam, niemal 4 godzinki ciągiem. Ale to chyba zasługa długiej ciepłej kąpieli i masażu brzuszka.

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na tez mniej spania w ciagu dnia...teraz tak mysle, ze jak Mlody nie spal odb11 wczoraj i padl o 19 to miał prawo tyle spac.

Odnośnie pampersa suchego po tyylu godzinach to wklejam link do innego forum. Tutaj kobietki piszą, ze to normalne, ze my w sumie tez mniej sikamy q nocy. Wiec sie nie martwmy, ja juz nawet przestalam teraz.
    Boże, ale jakie moje zdziwienie jak dotykam pampersa a on niemalże suchy!!

http://fajnamama.pl/forum/temat/2miesieczne-niemowle-pytanko/

Bella jak chcesz konczyc kp to pij szalwie. Ona bardzo hamuje laktacje.

Kurcze, myślicie ze cos się stanie jak dziecko mee robi takie przerwy miedzy karmieniami? W sensie, ze moja laktacja się skończy lub zaburzy? A moze mam odciągac miedzy karmieniami??? Co myślicie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 03:28

relge6yd309xm1zq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek moim zdaniem normalne. Stak ma już wyrobiony rytm nocny i je ok 20:30, od tej pory śpi do 5 zazwyczaj. Jak jest głodny to częściej, ale ostatnio rzadko.

Co do pampersa to też zauważyłam. Że czasami po długim czasie ma sucho, ale jak tylko zmieniam to zaworek się odkreca ;)

My wczoraj byliśmy na usg bioderek. Prawe jest wywykształcone idealnie- słowa lekarza, a lewe jest w normie jak na ten wiek. Żadnych szczególnych zaleceń nie mamy, tylko jak najczęściej kłaść na brzuszku w pozycji zabki. Można też ćwiczyć poprzez krecenie nozkami.

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku podzielam twoje wątpliwości. Też nie wiem co w sytuacja, kiedy wypadło mi karmienie.

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja często w nocy nie karmie ok 8 h i laktacja nie ustala :) mam tylko q tej piersi nie opróżnienia długo dużo mleka, że czasami muszę ściągnąć bo wręcz boli a młody nie lubi z tak przepełnionej jeść poza tym druga i tak ma swoje zasoby potrzebne do wykarmienia jakby zaraz się obudził :)
    Takim sposobom mam już trochę zamrożonego mleka :)
    Niedługo będziemy sprawdzać czy młody będzie chciał pić z butelki gdybym musiała gdzieś wyjść i mąż musiałby karmić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 03:40

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka a nie mozesz wziac w przychodni skierowania? Wtedy mozesz sie zapisac np na nieklanska. Tam sa dobrzy specjalisci. My tam sie zapisalismy.

Gosiak ja w nocybtez w miare ale w dzien to masakra. Tylko drzemki krotkie akurat zeby zrobic siku i sie napic;)

Bella ja jak Gosiak pisze z tel podczas karmienia a karmie na lezaco wiec jakby nie bylo praktycznie ciagle bo moj tak lubi..
    Narazie tak zostaje

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2648 2649 2650 2651 2652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ