X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam kolkowych maluchow - one tez Wam nie spia w dzien? Ada w ogole nie spi w dzien! Musze z nia na spacer wyjsc i dopiero coś przykima, ale jak zatrzymam sie by poczytac ksiazke to od razu wiercenie... :/ Moje grzeczne dziecko stalo sie 6 dni temu potworkiem :( :(

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Do mam kolkowych maluchow - one tez Wam nie spia w dzien? Ada w ogole nie spi w dzien! Musze z nia na spacer wyjsc i dopiero coś przykima, ale jak zatrzymam sie by poczytac ksiazke to od razu wiercenie... :/ Moje grzeczne dziecko stalo sie 6 dni temu potworkiem :( :(

Angelcia, powiem Ci tak - Kubuś do 3 tygodnia sypiał mi pięknie - w dzień spanko co jakieś 3h, w nocy 3 karmienia - 23, 2, 5 (tak mniej więcej). Potem pojawiły się problemy brzuszkowe i teraz w dzień nie śpi prawie wcale, a w nocy w zależności od brzucha. U nas sen tylko na spacerze. I nie wiem, jak 6-tygodniowe dziecko może nie spać od 14 do 19 !!!!!

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, a jak dajesz ten debridat? O jakiś stałych porach?

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia u mnie tak jak u Agi na poczatku spal pieknie, potem problemy z brzuszkiem i bylo mega ciezko a teraz od zmiany mleka spi 4 raz dzis. 2 krotkie drzemki rano, potem na spacerze i teraz od 15 spi. Odpukac niech tak zostanie...

Aga bralas cos na zakonczenie laktacji czy sama sie skonczyla?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Angelcia u mnie tak jak u Agi na poczatku spal pieknie, potem problemy z brzuszkiem i bylo mega ciezko a teraz od zmiany mleka spi 4 raz dzis. 2 krotkie drzemki rano, potem na spacerze i teraz od 15 spi. Odpukac niech tak zostanie...

Wiesz, co ja w zasadzie zakończyłam karmienie, bo miałam mało pokarmu i stymulowanie też nic nie dawało, więc nie miałam problemu.
    Ale powiem Ci jak było u mojej siostry - ona ściągała po trochu i bardzo nieregularnie - tylko wtedy, gdy miała nabrzmiałe piersi i po kilku dniach laktacja sama się zakończyła.

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czyli co, polecacie zmiane mleka? Z jakiego na jakie zmienilyscie? Konsultowalyscie to z lekarzami czy tak o, same od siebie?

Debridat daje co 8h po 2ml. czyli o 9, 17 i 1 w nocy. :( Teraz Maz jest z nia na spacerze i po prostu wyć mi sie chce na sama mysl jak ona wroci do domu i bedzie taki wrzask :(

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:

Asia, widzę, że nasze dzieciaki mają podobny rytm. Mój mały też przed południem 2 krótkie drzemki - takie 20-25 minut, potem spanko na spacerze. Tylko u nas wciąż problem z tą popołudniową drzemką :/ Dziś zasnął o 16.30 przy butli i śpi do teraz.
    O której chodzisz na spacer i ile on trwa? Może powinnam zmienić godzinę spaceru na wcześniejszą to wtedy uda mi się przestawić Kubę na jakąś wcześniejszą drzemkę.
    I jeszcxze jedno pytanie - jak często karmisz? Ja staram się wprowadzić jakiś porządek bo już męczy mnie jedzenie na raty i ciągłe robienie i wylewanie tego mleka

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Kurde czyli co, polecacie zmiane mleka? Z jakiego na jakie zmienilyscie? Konsultowalyscie to z lekarzami czy tak o, same od siebie?

Debridat daje co 8h po 2ml. czyli o 9, 17 i 1 w nocy. :( Teraz Maz jest z nia na spacerze i po prostu wyć mi sie chce na sama mysl jak ona wroci do domu i bedzie taki wrzask :(

My dostajemy od lekarza recepty na bebilon pepti i dla mnie różnica jest ogromna. Teraz jak jest gorszy dzień to mam wrażenie, że pomaga trochę nawet esputicon po zmianie mleka. Wcześniej nic nie pomagało. No i Kuba dostaje jeszcze rano Biogaję.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, spróbuj jeszcze czopki Viburcol. Syn mojej siostry miał straszne kolki. Nie pomagało mu nic oprócz tych czopków

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja mialam moje mleko i ostatnio dawalam nan ha sensitive a teraz od poniedzialku na bebilon pepti po konsultacji z gastroenterologiem.

Agaa chodze na spacer miedzy 11.30 - 12.30 zalezy od drzemek porannych. A na popoludniowa zawsze klade sie z nim. Karmie co 2.5h tak okolo. Czasem chce juz po 2h a czesem przetrzymam go i 3. No teraz to rekord bo jadl o 14.15 wiec pewnie z afera sie obudzi. No i on je 100 ml

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Angelcia ja mialam moje mleko i ostatnio dawalam nan ha sensitive a teraz od poniedzialku na bebilon pepti po konsultacji z gastroenterologiem.

Agaa chodze na spacer miedzy 11.30 - 12.30 zalezy od drzemek porannych. A na popoludniowa zawsze klade sie z nim. Karmie co 2.5h tak okolo. Czasem chce juz po 2h a czesem przetrzymam go i 3. No teraz to rekord bo jadl o 14.15 wiec pewnie z afera sie obudzi. No i on je 100 ml

To w sumie ja też tak chodzę na spacery. To może robię za długi ten spacer. Będę kombinować, bo to spanie popołudniowe odbywa się zdecydowanie za późno i potem mam problem z kąpielą.
    Kuba je zwykle między 80 a 120. Ale czasem bardzo na raty. Myślę, że to jeszcze po kp. No nic będę próbowała go zająć czymś albo przepoić wodą, żeby zaczął jeść trochę regularniej.

A jak wyglądają u Was karmienia w okolicy kąpieli ?

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    To w sumie ja też tak chodzę na spacery. To może robię za długi ten spacer. Będę kombinować, bo to spanie popołudniowe odbywa się zdecydowanie za późno i potem mam problem z kąpielą.
    Kuba je zwykle między 80 a 120. Ale czasem bardzo na raty. Myślę, że to jeszcze po kp. No nic będę próbowała go zająć czymś albo przepoić wodą, żeby zaczął jeść trochę regularniej.

I o której kąpiel?

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:

A o której kąpiel?

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, i mój też tą popołudniową drzemkę to lubi mieć dłuższą :) Teraz śpi od 16.30.
    O ile ją ma :D

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na godzine tylko na spacer. Dla mnie jeszcze za zimno i wole wrocic do domu. Ja jeztem wyluzowana jesli chodzi o karmienie przed kapiela czasem wypada o 19 to je przed kaoiela a po kapieli idzie spac bez problemu i wiem ze obudzi sie po 2.5h wiec mleko przygotowane. Lubie jak ma jesc 19.30 to wtedy akurat po jedzeniu kapie o 20 i jest idealnie bo budzi sie ok 23 i poten 2 i 5 i tak jest najlepiej. Ja trzymam sie zasady ze nie usypiam przy butli.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj wlasnie po poludniu tez ma melodie do snu bo wlasnie kima przy flaszce ale zaraz go obudze. Nie ma spania :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wyjatkowo zjadl 120 teraz bez problemu i bez krztuszenia sie przez to ze zaspany. Tak moglby jesc zawsze. Teraz karmienie wypada nam o 20 wiec dzis dostanie jesc po kapieli niestety

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez drzemkę popołudniową ma dłuższa, dzis nie byliśmy na spacerze, bo byliśmy w mieście i w mojej firmie i wróciliśmy za późno.
    U nas karmienie jest przed kąpielą, w zależności o której sie obudzi, ale zazwyczaj ok 18, kapiel mamy o 19, pozniej kolacja k spac,

Tomek ma dzis dzien cycozwisa!! Nie wiem czy jest głodny, bo łapie piers, chwile possie, wypluwa
    Znow łapie i tsk cały czas. Chyba naprawdę mamy ten skok rozwojowy, bo nigdy tak nie było!

• ash Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spaceruje rożnie od 1h do 1,5h w zależności od pogody. Wychodzimy miedzy 12-13.
    Kąpiel miedzy 19-20, karmie go o 17 i kładę na drzemkę, kąpie i pozniej karmie juz na noc. Pozniej je 23-24.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u pediatry. Z małą wszystko ok. Jutro szczepienie jesli jeszcze wyniki z morfologi beda dobre.

‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ