X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie odstawienie nabialu nic nie dalo. Teraz maly dostaje Bebilon Pepti dla dzieci z alergia pokarmowa i jest jak nowo narodzony. Ja juz od poniedzialku nie daje mu mojego mleka.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze - tak chciałabym karmic piersią jak najdłużej :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz na co ma alergie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo próbowałaś diety eliminacyjnej?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego poczatku odstawilam bialko.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Stasia też było popodejrzenie plesniawek- biały nalot na języku. Pierwszy pediatra kaza pedzlowac język- czyścić gazikiem, po tyg inny przepisał nystatynę. W ciągu 2 tyg nic się nie zmieniło, nalot nadal byl. Trzeci pediatra kazał absolutnie odstawic nystatyne. Od ok 2 tyg nic nie robimy z językiem jest ok. W ogóle miałam wrażenie, że moje dziecko po nystatynie byli bardziej niespokojne mimo, że ten lek miał się nie wchlaniac...

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biały nalot może byc po mleku

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Katis, moze naprawdę da sie utrzymac kp! Mnie nastraszyla ta doradczyni, ze to gronkowiec, ale gdyby to był gronkowiec, to rana by mi sie nie zagoila. A piersi sie goja, były po prostu bardzo poranione, a ja tez nie smarowalam tego tsk jak trzeba.
    Mysle czy profilaktycznie nie kupic tego leku na plesniawki, zeby mały nic nie złapał.
    A i tak zapytam gina co o tym mysli.

A wlasnie, Ty byłaś z tym u ginekologa czy od razu poszlas do poradni laktacyjnej?
    Zadzwoniłam do położnej i ona powiedziała co robić. Trzymajcie kciuki za moje karmienie

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest ten bialy nalot i pediatra nic nie mowila ze to cos zlego

Cath jaki krem polecalas bo przeoczylam ? Co do tych ciuszkow to moj wazy 4820 i dalej nosi 56:) i pieluchy dady jedynki ! Pulpecik ma dopiero 54cm :) od porodu przytyl 1.220 w miesiac, na samym cycu

Sloneczna jak twoj ladnie tyje to trzeba sie cieszyc a nie smucic :)

Co do dad to ja bylam niezadowolona ale byly po prostu za duze wczesniej... Sa wieksze od zielonych nych pampkow, teraz sa super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 13:37

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash ile ten dr Pokwap bierze za wizyte? On tylko w Rembertowie przyjmuje? Wolalabym Goclaw/ Saska Kepa:) no ale jak cos to musimy sie wybrac prywanie a nie do przychodni z innymi dziecmi chorymi. Poki co odciagam frida i katarek jest przezroczysty. Nie sieje paniki ale sie boje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:12

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczorajszy wieczor byl stresujacy. Jak Luna sie obudzila wzielam ja na przewijak sprawdzic pieluche. Przy przewijaniu zdejmuje jej tylko ubranka od pasa w dol, wiec jak zobaczylam te wielkie czerwone plamy na nozkach i brzuszku, to zaczelam ja cala rozbierac. Wszedzie miala czerwone plamy, najgorsze z tylu kolanek i na dekolcie jeden wielki czerwony placek! Wygladalo to koszmarnie. W dotyku czulam, ze skora jest w tych miejscach troche inna. Zmierzylismy temperature - nawet nie byla podwyzszona. Zadzwonilismy do lekarza. Z pol godziny gadki, tatus caly zestresowany, bo czy on cos zle zrobil? Cos inaczej niz zwykle, niz powinien? Dostala 1 butelke odciagnietego mleka i 2 butelki mm w ciagu dnia - czy to od mm? Nie wiadomo. Kupy byly, siku bylo, dziecko nie placze, plamki ja nie bola ani nie swedza, dziecko nawet nam jakies usmieszki zaserwowalo, wiec co u licha sie dzieje?! Kazali nam obserwowac i zabrac na ER, jesli w nocy sie pogorszy, a jesli sie nie pogorszy, ale nie przejdzie, to rano zadzwonic do przychodni.
    Nakarmilam ja dwa razy (jadla lepiej niz przedwczoraj) i ululalismy do snu okolo 22:00 i sami poszlismy spac. Obudzila sie ok. 2:30. O 3:00 ja podnioslam, rozebralam - praktycznie wszystko zniknelo! Przystawilam do piersi, slicznie jadla, puscila wybuchowa kupe w trakcie jedzenia, czyli wszystko OK. Przekazalam tatusiowi z przykazaniem bacznego obserwowania i spokojniejsza pojechalam do pracy. No ale siedze tu i nadal mnie gryzie co to bylo i skad sie wzielo i czy sie powtorzy? Oby nie! Pierwszy taki stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:16

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki
    My po szczepieniu...Maly strasznie krzyczał ale był dzielny..jak babka wyjęła z rączki szczykawke tak jak reka odjał i po płaczu...i potem spał 3h...takze bylismy na zakupach, ja byłam na "przegladzie" i wszystko załatwilismy:)
    Moj Pan ginekolog zaskoczony jak mozna tak wygladac po porodzie, przezywał ze zero brzucham rozstępu :), nawet wyszedł do mojego R na korytarz i mowi " ale ma Pan laske" heheheh mamy ziekone swietło :) Smiał sie ze nawet na rodzenstwo choc mowił ze ok 6 mcy jajniki niepracuja wiec nic z tego, ale zaprasza oczywiscie do siebie z kolejnym dzieckiem:) a w ogole to zapuscił brode jak "elegancki menel" i całkiem całkiem w niej wygląda:) Pokazałam mu "jego dziecko" Stasia :) i ogolnie wiyta bardzo sympatyczna..i oczywiscie 90zł przytulił :) heheh
    a teraz juz jestesmy w domku, ide robic jakis obiadek a Malego chyba wywioze na balkon, bo musze sie obiadem zając..a tatus wraca o 16 to juz ok 17 pewnie bedzie za poxno na spacer, za chlodno :) jytro pojedziemy na 2h jak pogoda pozwoli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:30

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jakie były objawy ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, dziś nie płakał na nim :)

Ale noc i dzień masakra. Jedynie rano mu brzuszek pomasowałam, to potem zjadł i spał 2 godzinki, ale na rękach, potem trochę ciumkał, trochę płakał, trochę śmiał się.
    Po spacerze w końcu śpi, a ja jem śniadanie :)
    I czeka mnie góra prasowania!

A ja się boję sama wiązać małego w chustę. Jak jest mąż i asekuruje małego, to ok :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś też ma biały nalot na języku i ani położna ani pediatra nic nie mówiły na to.

Angelcia dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Ady!

Katiś, trzymam kciuki za KP.
    Trzymam kciuki za wszystkie, które walczą o KP :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać każdy dzieciaczek ma swoją urodę, nasz waży niecałe 4400 a ma już 62cm. 56 już poszły w odstawkę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałyśmy prawie 3h - wspaniale się tak wyspać.
    Teraz czekam aż mała się obudzi, ale jeszcze zdążyłam wywiesić pranie i wstawić ziemniaki na obiad.

Wieczorem pożyczam krótszą i bardziej złamaną chustę - i pewnie takiej będę szukać i kupię - a moją sprzedam. Jest zdecydowanie za długa dla mnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash ile ten dr Pokwap bierze za wizyte? On tylko w Rembertowie przyjmuje? Wolalabym Goclaw/ Saska Kepa:) no ale jak cos to musimy sie wybrac prywanie a nie do przychodni z innymi dziecmi chorymi. Poki co odciagam frida i katarek jest przezroczysty. Nie sieje paniki ale sie boje .

Gabinet ma w Rembertowie, ale wiem ze ma tez wizyty domowe wiec pewnie i na Gocław dojedzie
    Nie wiem ile kosztuje wizyta u niego ho bylismy tylko na patronazowej na NFZ.

Synek dzis łaskawy, juz drugi raz spi na tarasie. Ja ufarbowalam włosy w końcu:) i teraz sie grzeje w słoneczku z kawą w ręku :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis i co Ci poradziła położna?
    Ja ide z małym do lekarza w przyszłym tyg, moze poproszę gina o nystatyne dla siebie.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś szczepienie, a teraz walcze, żeby Kuba zasnął trochę... Noc była słaba, bo chyba znów brzuszek mu dokuczał. Zmęczona jestem

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ