SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie odstawienie nabialu nic nie dalo. Teraz maly dostaje Bebilon Pepti dla dzieci z alergia pokarmowa i jest jak nowo narodzony. Ja juz od poniedzialku nie daje mu mojego mleka.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze - tak chciałabym karmic piersią jak najdłużej :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz na co ma alergie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo próbowałaś diety eliminacyjnej?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego poczatku odstawilam bialko.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Stasia też było popodejrzenie plesniawek- biały nalot na języku. Pierwszy pediatra kaza pedzlowac język- czyścić gazikiem, po tyg inny przepisał nystatynę. W ciągu 2 tyg nic się nie zmieniło, nalot nadal byl. Trzeci pediatra kazał absolutnie odstawic nystatyne. Od ok 2 tyg nic nie robimy z językiem jest ok. W ogóle miałam wrażenie, że moje dziecko po nystatynie byli bardziej niespokojne mimo, że ten lek miał się nie wchlaniac...

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biały nalot może byc po mleku

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Katis, moze naprawdę da sie utrzymac kp! Mnie nastraszyla ta doradczyni, ze to gronkowiec, ale gdyby to był gronkowiec, to rana by mi sie nie zagoila. A piersi sie goja, były po prostu bardzo poranione, a ja tez nie smarowalam tego tsk jak trzeba.
    Mysle czy profilaktycznie nie kupic tego leku na plesniawki, zeby mały nic nie złapał.
    A i tak zapytam gina co o tym mysli.

A wlasnie, Ty byłaś z tym u ginekologa czy od razu poszlas do poradni laktacyjnej?
    Zadzwoniłam do położnej i ona powiedziała co robić. Trzymajcie kciuki za moje karmienie

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest ten bialy nalot i pediatra nic nie mowila ze to cos zlego

Cath jaki krem polecalas bo przeoczylam ? Co do tych ciuszkow to moj wazy 4820 i dalej nosi 56:) i pieluchy dady jedynki ! Pulpecik ma dopiero 54cm :) od porodu przytyl 1.220 w miesiac, na samym cycu

Sloneczna jak twoj ladnie tyje to trzeba sie cieszyc a nie smucic :)

Co do dad to ja bylam niezadowolona ale byly po prostu za duze wczesniej... Sa wieksze od zielonych nych pampkow, teraz sa super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 13:37

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash ile ten dr Pokwap bierze za wizyte? On tylko w Rembertowie przyjmuje? Wolalabym Goclaw/ Saska Kepa:) no ale jak cos to musimy sie wybrac prywanie a nie do przychodni z innymi dziecmi chorymi. Poki co odciagam frida i katarek jest przezroczysty. Nie sieje paniki ale sie boje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:12

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczorajszy wieczor byl stresujacy. Jak Luna sie obudzila wzielam ja na przewijak sprawdzic pieluche. Przy przewijaniu zdejmuje jej tylko ubranka od pasa w dol, wiec jak zobaczylam te wielkie czerwone plamy na nozkach i brzuszku, to zaczelam ja cala rozbierac. Wszedzie miala czerwone plamy, najgorsze z tylu kolanek i na dekolcie jeden wielki czerwony placek! Wygladalo to koszmarnie. W dotyku czulam, ze skora jest w tych miejscach troche inna. Zmierzylismy temperature - nawet nie byla podwyzszona. Zadzwonilismy do lekarza. Z pol godziny gadki, tatus caly zestresowany, bo czy on cos zle zrobil? Cos inaczej niz zwykle, niz powinien? Dostala 1 butelke odciagnietego mleka i 2 butelki mm w ciagu dnia - czy to od mm? Nie wiadomo. Kupy byly, siku bylo, dziecko nie placze, plamki ja nie bola ani nie swedza, dziecko nawet nam jakies usmieszki zaserwowalo, wiec co u licha sie dzieje?! Kazali nam obserwowac i zabrac na ER, jesli w nocy sie pogorszy, a jesli sie nie pogorszy, ale nie przejdzie, to rano zadzwonic do przychodni.
    Nakarmilam ja dwa razy (jadla lepiej niz przedwczoraj) i ululalismy do snu okolo 22:00 i sami poszlismy spac. Obudzila sie ok. 2:30. O 3:00 ja podnioslam, rozebralam - praktycznie wszystko zniknelo! Przystawilam do piersi, slicznie jadla, puscila wybuchowa kupe w trakcie jedzenia, czyli wszystko OK. Przekazalam tatusiowi z przykazaniem bacznego obserwowania i spokojniejsza pojechalam do pracy. No ale siedze tu i nadal mnie gryzie co to bylo i skad sie wzielo i czy sie powtorzy? Oby nie! Pierwszy taki stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:16

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki
    My po szczepieniu...Maly strasznie krzyczał ale był dzielny..jak babka wyjęła z rączki szczykawke tak jak reka odjał i po płaczu...i potem spał 3h...takze bylismy na zakupach, ja byłam na "przegladzie" i wszystko załatwilismy:)
    Moj Pan ginekolog zaskoczony jak mozna tak wygladac po porodzie, przezywał ze zero brzucham rozstępu :), nawet wyszedł do mojego R na korytarz i mowi " ale ma Pan laske" heheheh mamy ziekone swietło :) Smiał sie ze nawet na rodzenstwo choc mowił ze ok 6 mcy jajniki niepracuja wiec nic z tego, ale zaprasza oczywiscie do siebie z kolejnym dzieckiem:) a w ogole to zapuscił brode jak "elegancki menel" i całkiem całkiem w niej wygląda:) Pokazałam mu "jego dziecko" Stasia :) i ogolnie wiyta bardzo sympatyczna..i oczywiscie 90zł przytulił :) heheh
    a teraz juz jestesmy w domku, ide robic jakis obiadek a Malego chyba wywioze na balkon, bo musze sie obiadem zając..a tatus wraca o 16 to juz ok 17 pewnie bedzie za poxno na spacer, za chlodno :) jytro pojedziemy na 2h jak pogoda pozwoli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:30

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jakie były objawy ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, dziś nie płakał na nim :)

Ale noc i dzień masakra. Jedynie rano mu brzuszek pomasowałam, to potem zjadł i spał 2 godzinki, ale na rękach, potem trochę ciumkał, trochę płakał, trochę śmiał się.
    Po spacerze w końcu śpi, a ja jem śniadanie :)
    I czeka mnie góra prasowania!

A ja się boję sama wiązać małego w chustę. Jak jest mąż i asekuruje małego, to ok :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś też ma biały nalot na języku i ani położna ani pediatra nic nie mówiły na to.

Angelcia dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Ady!

Katiś, trzymam kciuki za KP.
    Trzymam kciuki za wszystkie, które walczą o KP :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać każdy dzieciaczek ma swoją urodę, nasz waży niecałe 4400 a ma już 62cm. 56 już poszły w odstawkę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałyśmy prawie 3h - wspaniale się tak wyspać.
    Teraz czekam aż mała się obudzi, ale jeszcze zdążyłam wywiesić pranie i wstawić ziemniaki na obiad.

Wieczorem pożyczam krótszą i bardziej złamaną chustę - i pewnie takiej będę szukać i kupię - a moją sprzedam. Jest zdecydowanie za długa dla mnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash ile ten dr Pokwap bierze za wizyte? On tylko w Rembertowie przyjmuje? Wolalabym Goclaw/ Saska Kepa:) no ale jak cos to musimy sie wybrac prywanie a nie do przychodni z innymi dziecmi chorymi. Poki co odciagam frida i katarek jest przezroczysty. Nie sieje paniki ale sie boje .

Gabinet ma w Rembertowie, ale wiem ze ma tez wizyty domowe wiec pewnie i na Gocław dojedzie
    Nie wiem ile kosztuje wizyta u niego ho bylismy tylko na patronazowej na NFZ.

Synek dzis łaskawy, juz drugi raz spi na tarasie. Ja ufarbowalam włosy w końcu:) i teraz sie grzeje w słoneczku z kawą w ręku :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis i co Ci poradziła położna?
    Ja ide z małym do lekarza w przyszłym tyg, moze poproszę gina o nystatyne dla siebie.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś szczepienie, a teraz walcze, żeby Kuba zasnął trochę... Noc była słaba, bo chyba znów brzuszek mu dokuczał. Zmęczona jestem

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ