X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - nie boisz sie tyle czasu nie szczepić? A co z kontaktem z innymi dziećmi? Ja byłabym spokojniejsza gdyby udało się zaszczepić, ale strasznie boję się, że coś będzie nie tak po szczepiące....
    Nie, nie boję się. Znam sporo dzieciaków, które mają po 1-2 latka i są nieszczepione. Mój kolega lekarz ma prawie dwuletnią córeczkę nieszczepioną. Chodziła nawet do żłobka przez jakiś czas. A nasza kontaktu z innymi dziećmi za dużego nie będzie miała do roku czasu na pewno.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny artykuł
    http://bycblizej.pl/2015/03/24/teoria-wielkiej-manipulacji-czyli-jak-naukowcy-obalili-mit-malego-terrorysty/

Gosiak lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie długie bylo od 19 do 2,40 !!!!!!! Aaaa!!!!

Potem 6 i nie zasnal...krzyczal strasznie ale to nie kolka. Zachustowalam godzinę temu i śpii

Od wczoraj marudny:( chyba skok rozwojowy.

My tez mamy bialy nalot na języku, ale kurde nasze mleko jest białe. Najedzcie sie same serków i mleka i zobaczycie jakie macie języki :-)

A jesli to plesniawki to polecam Aphtin. 2 zl w aptece. Pkyn do przebywania w jamie ustnej dla niemowląt.

Gosiak i reszta dziewczyn...nie martwcie sie ze Wasze dzieciaki krzycza przy wiazaniu chusty. Mi doradca kazal najpierw na sucho wiazac, potem z lalka a potem dopiero z Gabrysiem. Ale tez krzyczał, wierzgal itd . Jak go pohustalam uspokoił sie i zasnal... Także z każdy wiązaniem będziecie to wykonywać coraz szybciej i dzieciaczki nie będą sie denerwowac..

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

u nas od 6 dni kolki - ryk od 17 do ok 23, nie do uspokojenia. Bylismy u Lekarki wczoraj i dała nam Debridat i Biogaię. Wiadomo... po 3 dawkach nam się super nie poprawi... Trzymam kciuki za moją Misie, bo bardzo cierpi, robi się, aż fioletowa, nawet kąpiel nie jest już dla niej ukojeniem.

Przez to równiez nie szczepimy się w tym tygodniu, tak samo jesli w przyszłym bedzie to samo to lekarka kazała odpuscic, bo nikt nie chce "WYJKA" na święta.

Polecila mi 5w1, bo są "najczystszymi" szczepionkami i lepiej je maluchy tolerują podobno. U nas to koszt ok 120-130zł, a 6w1 ok 190-200.

Pozdrawiam Was wszystkie :(

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu przykro mi ze tego doswiadczacie. Zycze ci duzo sily. A malutkiej jak najszybszej ulgi.

Fedra dawno sie nie odzywala. Ciekawe jak u niej sprawy sie maja.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niechęć do prawej piersi nadal :( zauwazylam, ze nie chce z niej jesc rano. W nocy i po południu nie ma problemu.
    No ale piers jest miękka, a lewa wielka i twarda.
    Wydaje mi sie, ze mały jednak złe łapie piers, bo jak go nasadze sama to karmienie jest bezbolesne, jak on wypluwa i łapie sam, to wtedy boli. Wiec pani doradca sie tu nie sprawdziła akurat.
    Bede we wtorek w medicover, to zapytam o ta poradnie laktacyjna.

Ponoc grzybica piersi boli tak, ze jak sie dziecko przystawiac to widac gwiazdy. Mnie nie boli, a mysle, ze wszelkie dolegliwości sa związane z tym, ze mały złe łapie.
    Ja sie stresuje, co ma zły wpływ na laktacje.
    Czy to nie moze byc prostsze?

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, biedna i Ada, i Ty. Współczuje, bo taki kilkugodzinny płacz to musi byc masakra:(
    Cierpliwości i wytrwałości :*

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Gosiak daj znać co ci odpisze
    Wiązała z tym nosidelkiem duże nadzieje ...
    a co to za link z pozycjami?

może rzeczywiście maluchy mają czas na zabawki. Narazie to widzę ze patrzy na twarze. Ale niema szans żebym go zostawiła sama . Nie umie się sam sobą zająć i płacze
    U nas tak samo
    Polecam chusty elastyczne na poczatku, naprawde latwo sie wiaze, tez z plytki znauczylam sie

megg lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw - jak nazywa sie ten lekarz bo zle sie otwiera ten link

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wiązanie chusty zajmuje teraz z 3 min, a 5 dobre wsadzenie Poli. Kiedyś potrzebowałam 30 min, napocilam się a i tak było źle. Trzeba próbować :) chustujemy elastyczną z Tuli

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a widzisz ja widziałam całą galaktyke jak przystawialam a grzybicy nie mam, chociaż to byłoby lepsze :(

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr. JACEK BRODZICKI
    Gastroenterolog
    58 3418700

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki - umówie sie na przyszły tydzień.
    Co u ciebie wyszło? Robił jakies badania czy tylko wywiad?

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wspolczuje, zdrowka dla Ady... Zeby pomogly leki i przeszlo

U nas tez nieciekawie maly charczy i katarek ma, ktory wychodzi glownie w nocy, w dzien wygladalo to w miare ok, a w nocy nochal zapchany, zaczal pokaslywac i bylismy wczoraj u pediatry
    Niestety infekcja i to juz splywala flegma do oskrzeli, lekarz powiedziala ze kilka dni i bylo by zapalenie oskrzeli...
    Robimy inhalacje inhalatorem z sola fizj i lekiem, oraz krople z neomycyna. :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywiad. U tak malego dziecka raczej badan nie da sie zrobic na pokarmowa. Tylko dieta eliminacyjna u matki pozwala wykluczyc conieco. Ja bialko calkowicie odstawilam, nawet na nie nie patrzalam, kolejna eliminacja to bylby gluten tylko chyba papier z zeszytow bym jadla. Pojdz pogadaj, on daje tobie rozne mozliwosci. Ale bez watpienia jest kompetentny.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez lekarka przekonala do 5w1 ze sa nowoczesniejsze i bezpieczniejsze, no i u nas bezplatne sa wszystkie szczepienia. ze w calej Eu sa 5w1 a tylko w Pl nadal te szczepionki starej generacji i taka nagonka na szczepienia. Przestraszyla mnie tez tymi zachorowaniami smiertelnymi przez pneokoki i boje sie nie zaszczepic, jednak maly pojdzie do zlobka itd, wiec zdecydowalismy sie szczepic choc tez sie boje... Ciezka sprawa a tymi szczepieniami

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue a widzisz ja widziałam całą galaktyke jak przystawialam a grzybicy nie mam, chociaż to byłoby lepsze :(

Katis, moze naprawdę da sie utrzymac kp! Mnie nastraszyla ta doradczyni, ze to gronkowiec, ale gdyby to był gronkowiec, to rana by mi sie nie zagoila. A piersi sie goja, były po prostu bardzo poranione, a ja tez nie smarowalam tego tsk jak trzeba.
    Mysle czy profilaktycznie nie kupic tego leku na plesniawki, zeby mały nic nie złapał.
    A i tak zapytam gina co o tym mysli.

A wlasnie, Ty byłaś z tym u ginekologa czy od razu poszlas do poradni laktacyjnej?

Katiś lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, byłam z małą w Auchan (pierwszy raz, wow!) - teraz sobie gaworzy na przewijaku a ja spróbuję z chustą pierwszy raz dzisiaj.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e, nie jest źle, kilka minut i po sprawie - coś tam marudzi... ale jej śpiewam

AsiaSzw, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw u ciebie jest alergia na mleko czy cos jeszcze?
    Odstawienie nabiału pomogło szybko? Kiedy widziałas efekty?

‹‹ 2644 2645 2646 2647 2648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ