X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do domu po pierewszym dniu pracy i sie martwie. Maz juz na podjezdzie zaczal mi mowic, ze Luna prawie caly dzien przespala i sie pyta czy to normalne; powiedzial, ze dopiero co ja podniosl, nakarmil, a ona po skonczeniu butelki znowu w kime. Jak z domu wyszlam o 5:00 to spala i ponoc obudzila sie dopiero o 8:00. Co znaczy, ze w nocy spala 7 godzin! Obudzila sie na krotko, wzielam ja na rece, ulala troche, beknela, odlozylam na chwile do wozka, zeby wysterylizowac laktator i butelki, a ona juz znowu spi. Nie wiem co o tym myslec. Swoja sroga wczoraj wieczorem w ogole nie chciala isc spac, tylko mi plakala od czasu po kapieli (20:00) az do 0:30, kiedy to w koncu normalnie zjadla i poszla spac. No martwie sie no... Zobacze jaki bedzie wieczor i noc...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, może Lunka chce odespac te stresy, co ją wczoraj męczyły.
    My także mamy takie dni, że moglibyśmy przespać cały dzień.
    Jeżeli taka sytuacja będzie się powtarzać, zapytaj lekarza, choć pewnie powie, że to naturalne dla tak małego dziecka, niektóre są bardziej aktywne, niektóre mniej.
    Mój Olaf od wczoraj ma tylko drzemki, jedynie rano jeszcze usnie na godzinkę i na spacerze, a tak to drzemki trwają max 10min, i tak do wieczora.
    Dzisiaj mu dałam tylko pierś przez dzień i na noc, i zaczyna się ruszać, a na mm potrafił mi spać 6godzin :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilowo schowalam babasling. Nie mam czasu cwiczyc, bo dużo rzeczy się dzieje. Mam książeczkę z instrukcja jak wkładać dziecię ale jak probowalam to mi nie szło. Mala powyginana jak znak chiński i właśnie broda przy mostku. Jedynie udało mi się pionowo wzdłuż mojego brzucha i piersi usadzic, ale główkę trzeba podtrzymywać a i ona się denerwowala, bo nie widziała, a lubi się rozglądać.

Suri czego spodziewać się na wizycie u gina? Ja mam jutro rano i się zastanawiam na co się przygotować.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis moj tez ma katar:( jakos sie nasililo wieczorem!:(

poloz Pole na brzuchu jak nie bedzie spala i samo wyleci- u nas polecialo.

no i meza wyslalam po Fride i masc majerankowa- zaraz bede ciagnac.

kurcze;((

jutro siedzimy w domu i sie wygrzewamy,

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pierwszym karmieniu:) mały opróżnił dwie piersi, beknął i spi w lozeczku:)
    Pierwszy raz prawa piers nie bolała jak go przystawialam!! Generalnie prawa piers zaczela sie goić, miałam tam otwarta ranę, wiec zanim naskórek sie odbuduje to troche potrwa.
    Poczytalam o objawach grzybicy piersi i to chyba nie o mnie, bo nie mam takich objawow jak pisza.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Pozdrowienia z pracy ;-/
    Laurka...to brzmi strasznie. Trzymaj się ciepło, i powodzenia! Podziwiam Cię!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No a ja jestem wkurzona... wszystko przez mój perfekcjonizm. Niby umiem wiązać, ale robię jeszcze jakieś niedociagniecia ciągle,,, chustę mam trochę za długą a Janeczka się popłakała jak ćwiczyłam (bo nie mogłam jej nosić w tym momencie ani trzymać na rękach) i potem w chuście też była już niezadowolona. Na końcu był jeden wielki ryk. Skończyłyśmy przed czasem, mam ćwiczyć - najlepiej półśpiącą ją wkładać i za tydzień się spotkamy. A ja ryczę, bo myślałam, że dziś przestanę być tak uwiązana... i jeszcze strasznie gorąco w tej chuście... masakra.

No i pytałam o babasling - mówiła, że w pozycji półleżącej najłatwiej o zadławienie dziecka, więc nie poleca.
    Gosiu, a polecasz może inna chustę? Teraz będzie tylko cieplej. Ja właśnie zastanawiam się jaką kupić?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas masakra, te brzuszkowe sprawy mnie wykończą!

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze dzieci zachowywały się po szczepieniu. ?
    marudne?
    Miały gorączkę. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosiu, a polecasz może inna chustę? Teraz będzie tylko cieplej. Ja właśnie zastanawiam się jaką kupić?
    Polecam tkaną skośnokrzyżową, bo to najlepsza chusta dla dziecka - kręgosłup, bioderka, główka - ale najlepiej, żeby była sporo używana wcześniej no i w moim przypadku jednak krótsza - mam 5,4m

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluchy dady sa okropne! Uzywamy tylko pampersów zielonych. Dady mi strasznie śmierdzą szczoszkami! No masakra wyczuje nawet jak Konstancja w wózku jest! A pampersy sa lżejsze i serio nie czuć tego moczu.
    Moje dziecko wagę urodzeniowa miało 3670g a w 7 tygodniu wazyla 4700g czyli przytyla 1030g lekarz powiedzial ze bardzo dobra waga i ze ona taka drobniutka. Bo my nosimy dalej 56!!!!!! Ale większość 62 juz jest dobrych powoli. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Jak wasze dzieci zachowywały się po szczepieniu. ?
    marudne?
    Miały gorączkę. ?
    Moja spała bardzo dużo po szczepieniu. Dwa dni caly czas. Ale lekarz powiedział że jedne dzieci dużo marudzą a inne więcej mogą spać. I u nas tak bylo. Żadnej gorączki tez nie.

Moj lekarz mowi ze jesli jest temperatura u dziecka do 38 to nie nie martwic. I ma racje bo raz przegrzałam Konstancję. I mierze temperaturę bo wydawała mi sie goraca a tam 37,6 dzwonie do mojej pielęgniarki a ona mówi aby rozebrać dziecko nałożyć body z krótkim rękawkiem i tylko spodenki i skarpetki i wiecie ze temperatura byla niższa! Jak jest powyżej 38 stopni to wtedy można dopiero czopek zaaplikować i to juz jest temperatura wysoka u niemowlaka :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana ze szpitalnej salki. Lezymy sobie wlsnie i jemy, Śpimy na szczęście razem, mam dość szerokie lóżko.
    Dzis rano Tymcio uwinął kupę gigant - po sama szyje :) musial wskoczyć pod kran ;)

Fajnie odsluzowuja takie maluszki w szpitalu.Wkladaja taka dluga rurkę głęboko do nosa i wyciągają wszystko z głębin nosa. Nie jest to przyjemne, ale jakie skuteczne! Dziecko zupełnie inaczej oddycha i nie charczy i mu tak to i nie splywa do gardła.

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedzieli mam chustę i ja. Niestety nie zdążyłam sie nią nacieszyć. Tylko raz spróbowaliśmy z M zawiązać Tymka, ale nie wyszlo ;) A i Tymcio byl bardzo niezadowolony. Nie wiem czy sobie poradze z ta chusta :(

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc masakra. Brzusio dawal sie malemu we znaki :(

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Od niedzieli mam chustę i ja. Niestety nie zdążyłam sie nią nacieszyć. Tylko raz spróbowaliśmy z M zawiązać Tymka, ale nie wyszlo ;) A i Tymcio byl bardzo niezadowolony. Nie wiem czy sobie poradze z ta chusta :(
    Poradzisz sobie - ja też sobie poradzę - bo jak nie my to kto?
    Ja dziś wstałam z myślą, że na pewno się uda - będę próbować :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A czy któraś z Was też ma taki problem, że jej maluch w dzień prawie nie sypia?

Ja !

agaaa28 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, współczuje powrotu do pracy. Ja nie wiem jakby mój młody dał radę skoro nie mogę wyjść na 15 min. Bo tylko przy mnie sie uspokaja.

Podaliśmy wczoraj paractamol jak kazał lekarz, oczywiście to tylko przez 3 dni więcej nie można. Ale jeśi tak zachowują sie dzieci bez kolki, dzieci których nic nie boli, to ja bym już dała radę z trojaczkami.

Pomarudził przed spaniem wiadomo, zjadł uśpiliśmy, oczywiście trzeba było pochusiać zanim zapadł w głęboki sen. Spał do 1, ja razem z nim (szok tyle snu), nie zapłakał tylko zaczął się przeciągać i usteczkami szukać cyca, więc mu dałam nawet nie otworzył oczu, zjadł, odbił śpimy dalej. o 3 musiałam wybudzić bo kolejną dawkę leku musiałam dać, strzelił kilka bąków i piękną kupę bez stękania. 10min. ssał i spać.

Teraz o 5.30 obudził się krzycząc, myślę oho to znowu, ale chciało mu się jeść dostał cyca, humor wrócił i uśmiech.

No i miał pond godzinę aktywności, to się mama ogarnęła, oczywiście nie potrafi się sam zabawiać to leżaczek znudził się, więc w wózku jeździł ze mną i podziwiał, wystarczyło, że mnie widział.

Fakt nie potrafi mój miś sam bez płaczu zasnąć, ale wystarczy, że cycka powącha i śpi.

Naprawdę się wyspałam, pierwszy raz dłużej niż 2,5 godz od 6tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 06:59

Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę oddałabym bardzo dużo,żeby te "pierdolone" (przepraszam za słowo) kolki już przeszły. Jejku ja jestem zmęczona ale on to dopiero musi się męczyć, szok. I to musi naprawdę boleć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty to zauważyłam ze lepiej mi się Pole wkłada jak jiż prawie śpi. Inaczej się denerwuje bo jest jej ciepło.
    Dziś ide z mała do lekarza. Katar ma jak po byku,płacze i łyka te śpiki a potem kaszle :( strasznie mi jej szkoda :( ja też chora :/ masakra jakaś.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ