Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilam do domu po pierewszym dniu pracy i sie martwie. Maz juz na podjezdzie zaczal mi mowic, ze Luna prawie caly dzien przespala i sie pyta czy to normalne; powiedzial, ze dopiero co ja podniosl, nakarmil, a ona po skonczeniu butelki znowu w kime. Jak z domu wyszlam o 5:00 to spala i ponoc obudzila sie dopiero o 8:00. Co znaczy, ze w nocy spala 7 godzin! Obudzila sie na krotko, wzielam ja na rece, ulala troche, beknela, odlozylam na chwile do wozka, zeby wysterylizowac laktator i butelki, a ona juz znowu spi. Nie wiem co o tym myslec. Swoja sroga wczoraj wieczorem w ogole nie chciala isc spac, tylko mi plakala od czasu po kapieli (20:00) az do 0:30, kiedy to w koncu normalnie zjadla i poszla spac. No martwie sie no... Zobacze jaki bedzie wieczor i noc...08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, może Lunka chce odespac te stresy, co ją wczoraj męczyły.
My także mamy takie dni, że moglibyśmy przespać cały dzień.
Jeżeli taka sytuacja będzie się powtarzać, zapytaj lekarza, choć pewnie powie, że to naturalne dla tak małego dziecka, niektóre są bardziej aktywne, niektóre mniej.
Mój Olaf od wczoraj ma tylko drzemki, jedynie rano jeszcze usnie na godzinkę i na spacerze, a tak to drzemki trwają max 10min, i tak do wieczora.
Dzisiaj mu dałam tylko pierś przez dzień i na noc, i zaczyna się ruszać, a na mm potrafił mi spać 6godzin -
Ja chwilowo schowalam babasling. Nie mam czasu cwiczyc, bo dużo rzeczy się dzieje. Mam książeczkę z instrukcja jak wkładać dziecię ale jak probowalam to mi nie szło. Mala powyginana jak znak chiński i właśnie broda przy mostku. Jedynie udało mi się pionowo wzdłuż mojego brzucha i piersi usadzic, ale główkę trzeba podtrzymywać a i ona się denerwowala, bo nie widziała, a lubi się rozglądać.
Suri czego spodziewać się na wizycie u gina? Ja mam jutro rano i się zastanawiam na co się przygotować. -
A ja po pierwszym karmieniu:) mały opróżnił dwie piersi, beknął i spi w lozeczku:)
Pierwszy raz prawa piers nie bolała jak go przystawialam!! Generalnie prawa piers zaczela sie goić, miałam tam otwarta ranę, wiec zanim naskórek sie odbuduje to troche potrwa.
Poczytalam o objawach grzybicy piersi i to chyba nie o mnie, bo nie mam takich objawow jak pisza.
-
Gosiak wrote:No a ja jestem wkurzona... wszystko przez mój perfekcjonizm. Niby umiem wiązać, ale robię jeszcze jakieś niedociagniecia ciągle,,, chustę mam trochę za długą a Janeczka się popłakała jak ćwiczyłam (bo nie mogłam jej nosić w tym momencie ani trzymać na rękach) i potem w chuście też była już niezadowolona. Na końcu był jeden wielki ryk. Skończyłyśmy przed czasem, mam ćwiczyć - najlepiej półśpiącą ją wkładać i za tydzień się spotkamy. A ja ryczę, bo myślałam, że dziś przestanę być tak uwiązana... i jeszcze strasznie gorąco w tej chuście... masakra.
No i pytałam o babasling - mówiła, że w pozycji półleżącej najłatwiej o zadławienie dziecka, więc nie poleca.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aagnieszkaa wrote:Gosiu, a polecasz może inna chustę? Teraz będzie tylko cieplej. Ja właśnie zastanawiam się jaką kupić?
-
U nas pieluchy dady sa okropne! Uzywamy tylko pampersów zielonych. Dady mi strasznie śmierdzą szczoszkami! No masakra wyczuje nawet jak Konstancja w wózku jest! A pampersy sa lżejsze i serio nie czuć tego moczu.
Moje dziecko wagę urodzeniowa miało 3670g a w 7 tygodniu wazyla 4700g czyli przytyla 1030g lekarz powiedzial ze bardzo dobra waga i ze ona taka drobniutka. Bo my nosimy dalej 56!!!!!! Ale większość 62 juz jest dobrych powoli. -
megg wrote:Jak wasze dzieci zachowywały się po szczepieniu. ?
marudne?
Miały gorączkę. ?
Moj lekarz mowi ze jesli jest temperatura u dziecka do 38 to nie nie martwic. I ma racje bo raz przegrzałam Konstancję. I mierze temperaturę bo wydawała mi sie goraca a tam 37,6 dzwonie do mojej pielęgniarki a ona mówi aby rozebrać dziecko nałożyć body z krótkim rękawkiem i tylko spodenki i skarpetki i wiecie ze temperatura byla niższa! Jak jest powyżej 38 stopni to wtedy można dopiero czopek zaaplikować i to juz jest temperatura wysoka u niemowlaka -
Witamy z rana ze szpitalnej salki. Lezymy sobie wlsnie i jemy, Śpimy na szczęście razem, mam dość szerokie lóżko.
Dzis rano Tymcio uwinął kupę gigant - po sama szyjemusial wskoczyć pod kran
Fajnie odsluzowuja takie maluszki w szpitalu.Wkladaja taka dluga rurkę głęboko do nosa i wyciągają wszystko z głębin nosa. Nie jest to przyjemne, ale jakie skuteczne! Dziecko zupełnie inaczej oddycha i nie charczy i mu tak to i nie splywa do gardła.Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Od niedzieli mam chustę i ja. Niestety nie zdążyłam sie nią nacieszyć. Tylko raz spróbowaliśmy z M zawiązać Tymka, ale nie wyszlo
A i Tymcio byl bardzo niezadowolony. Nie wiem czy sobie poradze z ta chusta
Ja dziś wstałam z myślą, że na pewno się uda - będę próbowaćmala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Laurka, współczuje powrotu do pracy. Ja nie wiem jakby mój młody dał radę skoro nie mogę wyjść na 15 min. Bo tylko przy mnie sie uspokaja.
Podaliśmy wczoraj paractamol jak kazał lekarz, oczywiście to tylko przez 3 dni więcej nie można. Ale jeśi tak zachowują sie dzieci bez kolki, dzieci których nic nie boli, to ja bym już dała radę z trojaczkami.
Pomarudził przed spaniem wiadomo, zjadł uśpiliśmy, oczywiście trzeba było pochusiać zanim zapadł w głęboki sen. Spał do 1, ja razem z nim (szok tyle snu), nie zapłakał tylko zaczął się przeciągać i usteczkami szukać cyca, więc mu dałam nawet nie otworzył oczu, zjadł, odbił śpimy dalej. o 3 musiałam wybudzić bo kolejną dawkę leku musiałam dać, strzelił kilka bąków i piękną kupę bez stękania. 10min. ssał i spać.
Teraz o 5.30 obudził się krzycząc, myślę oho to znowu, ale chciało mu się jeść dostał cyca, humor wrócił i uśmiech.
No i miał pond godzinę aktywności, to się mama ogarnęła, oczywiście nie potrafi się sam zabawiać to leżaczek znudził się, więc w wózku jeździł ze mną i podziwiał, wystarczyło, że mnie widział.
Fakt nie potrafi mój miś sam bez płaczu zasnąć, ale wystarczy, że cycka powącha i śpi.
Naprawdę się wyspałam, pierwszy raz dłużej niż 2,5 godz od 6tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 06:59
Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Co do chusty to zauważyłam ze lepiej mi się Pole wkłada jak jiż prawie śpi. Inaczej się denerwuje bo jest jej ciepło.
Dziś ide z mała do lekarza. Katar ma jak po byku,płacze i łyka te śpiki a potem kaszlestrasznie mi jej szkoda
ja też chora
masakra jakaś.
Pola
Hania