X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mówisz o babasling?
    Moje też doszło i też w sumie nie bardzo wiem jakby to miało wyglądać... i jeszcze mi doradca od chustowania powiedziała, że to nie do końca bezpieczne, bo dziecko jak będzie miało bródkę do szyi za bardzo to może się udusić a w tej pozycji nie można tego skontrolować.

Kurcze to co całkiem odpada ? próbowalas? FRANEK jakiś taki powyginany w tym

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg co do zabawek to pierwszą zabawką, którą zainteresował się Kubuś była zebra - czarno-białe paski. Spróbuj może z czymś takim

megg lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mój synuś zasnął około 17.30, przed 19 porobiliśmy trochę hałasu, obudził się, zrobiliśmy mu kąpiel, zjadł i teraz zasypia. Mam nadzieję, że noc będzie podobna jak ta wczorajsza - pobudka około 23.30 i 4.30 :)

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jest moc :) Mój syn chyba nauczył się sam zasypiać :) Włożyłam do łóżeczka, dałam pieluszkę, smoczka i zasnął :D

mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, jeśli zależy Ci na kp, to może napisz o swojej sytuacji na FB na grupie karmienie piersią. Dziewczyny mają sporą wiedzę, prawdopodobnie pomogą - może znają jakiś lek, który można brać karmiąc piersią.

Jeśli chodzi o zabawki, to mój się wszystkim interesuje. NIestety jest to problematyczne - czasem jest go trudno nakarmić, bo wszystko przykuwa jego uwagę. Tak samo z usypianiem. No ale taki czas :)

Mój waży 5300. Urodził się 3 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 20:27

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Kurcze to co całkiem odpada ? próbowalas? FRANEK jakiś taki powyginany w tym
    No właśnie ja nawet jeszcze nie wkładałam, zawiesiłam sobie tylko na ramieniu i jakoś tego nie widzę.
    Ale ja mam dziś dość wrażeń z chustowania, może jutro-pojutrze na spokojnie...
    Wysłałam jeszcze mojej doradcy linka z proponowanymi pozycjami w tym babaslingu - czekam aż mi odpisze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Jeśli chodzi o zabawki, to mój się wszystkim interesuje. NIestety jest to problematyczne - czasem jest go trudno nakarmić, bo wszystko przykuwa jego uwagę. Tak samo z usypianiem. No ale taki czas :)
    Między naszymi dziećmi jest miesiąc różnicy, więc daję Janeczce jeszcze czas na zabawki.

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Między naszymi dziećmi jest miesiąc różnicy, więc daję Janeczce jeszcze czas na zabawki.
    jasne, że dajcie sobie czas.
    Zreszta - jak ze wszystkim. Nie ma co tak pędzić i wymagać nie wiadomo czego od dziecka. Wszystko przyjdzie w swoim czasie.
    Żeby nie było - nie mówię,że Ty wymagasz od Janeczki. To tylko taki luźny wywód :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie chusty - elastyczną i tkaną. Póki co korzystamy z elastycznej i idzie spoko. Nauczyliśmy się z mężem wiązać z płytki , która przyszła z chustami. Polecam Lenny Lamb.
    :)

Malenq lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak daj znać co ci odpisze
    Wiązała z tym nosidelkiem duże nadzieje ...
    a co to za link z pozycjami?

może rzeczywiście maluchy mają czas na zabawki. Narazie to widzę ze patrzy na twarze. Ale niema szans żebym go zostawiła sama . Nie umie się sam sobą zająć i płacze

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Michalina teraz zwraca uwagę na wiele rzeczy. Najbardziej lubi grzechotki ale uśmiecha się też do maskotek tyle , że moja niuńka jest z tych najstarszych na forum :) Mimo wszystko jednak dużo wcześniej kupiłam jej taka kwadratową, szeleszczącą szmatke z czarno-białymi wstawkami i na niej zawieszała wzrok juz dawno. tylko trzeba było szeleścić i pokazywac jej 20-30cm przed oczkami bo jeszcze wtedy wzrok nie był taki dobry.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Gosiak daj znać co ci odpisze
    Wiązała z tym nosidelkiem duże nadzieje ...
    a co to za link z pozycjami?
    Tylko coś takiego:
    http://www.bajkowachatka.pl/NOSIDELKO-CHUSTA-BabaSling-Classic-firmy-TheBabaSling/4960/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    może rzeczywiście maluchy mają czas na zabawki. Narazie to widzę ze patrzy na twarze. Ale niema szans żebym go zostawiła sama . Nie umie się sam sobą zająć i płacze
    U nas jest dokładnie tak samo.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 24 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co do zostawiania samej z zabawkami to u mnie to też jeszcze nie dziala. No może na 5 minut karuzelka ją zajmie ale tak to muszę ją zabawiać. Inaczej jest krzyk :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 24 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brak inwencji co do zabaw z maluchami ;) http://babyonline.pl/zabawy-rozwijajace.html

Penelope lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naprodukowalyscie :O :O :O

toz to nie nadrobie :O

Katiś, a masz tam antybiogram? na co wrazliwy ten gronkowiec?
    bo jesli tak to trzeba celowany antybiotyk..
    no i moze akurat bedzie mozna karmic piersia, a jesli nie to laktacja utrzymywana bedzie musiala byc za pomoca laktatora, a dziecko na mm na chwile... no co zrobisz :( ?

kupilam dzis pampki z babydream, bede testowac....

Misiek spi, pewnie 22-23 bedzie pobudka na karmienie...

ja mojemu Maleńkiemu tancze a on sie usmiecha, to najlepsza zabawa, ale fakt czarno-biale lubia małe dzieciaczki :)

jednak to nie byla goraczka, to ten dziadowski termometr- wywale go przez okno ! :O

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja tez mam chuste z lennylamb :)

Czy wasze dzieciaczki tez wsadzaja raczki do buzi? Mojej sie ulubilo i te paluszki ciagle sobie wciska ;)

sebza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja tez mam chuste z lennylamb :)

Czy wasze dzieciaczki tez wsadzaja raczki do buzi? Mojej sie ulubilo i te paluszki ciagle sobie wciska do pycholka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zasnela pol godz. temu :)
    Ja pinkole teraz czytalam o tym przewracaniu z brzucha na plecy i pisza ze od 3msc albo i pozniej sie to dzieciom udaje. To mnie juz zmartwilo... a plecow na brzuch ok 6msc(!)
    Co sie tej mojej corci tak spieszy. No Way! Co to za silne dziecko mi sie trafilo.
    Jak ona to robi. Juz jej pilnuje. Nie robi tego jakos nagminnie ale przewaznie jak na macie lezy to ma wtedy duzo miejsca i takie cuda zaczyna robic. .
    Mam nadzieje ze.sobie.niczego nie uszkodzila.dotychczass :/

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam antybiogram zrobiony i właśnie mój gronkowiec wrażliwy jest tylko na antybiotyk przy którym nie można karmić piersią. No nic zobaczymy jutro

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ