Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas fajna noc. O 19:30 po kapieli do spania (odkladamy do lozeczka, mamy melodyjke cos w stylu "swiat przyrody"-przy tym zasypia) podudka o 2:30 bez marudzenia-zmiana pieluchy, piers, butelka mm (90) odlozylam do lozeczka i znowu spanie;) o 5:30 pobudka, czynnosci te same, 2 godz. Aktywnosci, lubi zyrafke
i te kotki grzechotki z Ikea tez
teraz poszla spac, a ja sie biore za ogarnianie. Wczoraj bylam u fryzjera
scielam troche i zrobilam jasne "refleksy". Chcialam ombre, ale moja pani Kasia kategorycznie mi odmowila;) Powiedziala, ze juz sie tego nie robi wiec grzecznie posluchalam i jestem b. Zadowolona
Mam nadzieje, ze uda mi sie dzisiaj umyc kilka okien, 4 juz umyte;) to chyba sukces przy takim maliszku.Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość
-
Cath, u Russella waga podobna bo 3650, w ubiegły poniedziałek ważył 4200 w skończonym 6 tygodniu, ale u nas byl problem z przybieraniem na wadze i dopiero od dwóch tygodni się ruszyło. Dopiero weszliśmy w rozmiar 56!!!! A 62 to jeszcze odległy temat u nas
Też raz przegrzalam dziecko, termometr pokazywał 37,8. Zaraz rozebrałam I cienko ubralam i spadła
cath wrote:Moje dziecko wagę urodzeniowa miało 3670g a w 7 tygodniu wazyla 4700g czyli przytyla 1030g lekarz powiedzial ze bardzo dobra waga i ze ona taka drobniutka. Bo my nosimy dalej 56!!!!!! Ale większość 62 juz jest dobrych powoli.cath lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas noc nie najgorsza. Karmienieo 2 i porem po 6. Koło 5 Grzes zaczął marudzic więc wziełam go do łózka i gozinke pospał. Rano troszkę pogadał po swojemu i teraz spi w moim łózku.
Dziesiaj u nas kupki marne - znowu mocno sluzowe. Juz nie wiem co o tym sądzić. Albo znowu gdzies jakis wirus sie pałeta albo to alergia. Juz w piątek sobotę i niedzielę były idealne. A od poniedziałku znowu. NIe potrafię sobie przypomnieć co wtedy jadła. Wiem że na 2dni odstawiłam mleko ale nie pamiętam w którym dniu. Od dzisiaj odstawiam produkty mleczne i zobaczymy......
Grześ ma jeszcze szorstkie policzki - tj prawy bardziej niz lewy. Myslałam, że to przesuszona skóra ale nie wiem.... strasznie się martwię bo naprawdę chciałabym żeby nie było takich rzeczy....
Czy u którejś z was wystepują takie objawy, macie problem z alergią? -
nick nieaktualnyNajbardziej jeszcze wku****mnie to , że zamiast poświęcic się w 100% dziecku muszę kończyc projekt. Nie mogę go nikomu przekazać. Przez Inwestora wszytsko przeciagnęło sie o ponad 3 miesiące - zdazyłabym jeszcze będąc w ciąży
. A żeby było mało to inwestor jest beznadziejny - sam nie wie czego chce i wymyśla.... Czasami żałuję, że w ogóle wzięłam to zlecenie.......
-
Katis ta frida troche odciaga. Klade na brzuszki, troche spuwa i odciagam i jest trosKe lepiej. Dzis zostaniemy w domu a jak nie bedZie poprawy to i my jutro pojdziemy..ale boje sie ze cos zlapie w przychodni;(
Mokry recznik na grzejniku wisi no i masc majerankowa. Pewnie ja go zarazilam;(( -
Wspolczuje wam tych kolek naprawde! Moja księżniczka od czasu do czasu ma gorsza noc ale przeważnie tylko dwa razy wstaje w nocy na karmienie i dalej kima. Chociaż ostatnio dłużej zajmuje jej zasniecie ale w nocy nie daje smoczka bo jej wypada i sie denerwuje i jest gorzej niż bez. No chyba ze juz długo marudzi to smoka dam
No ale dzis tez cos ciezko jej się zasypialo. Moze dlatego ze spala za dnia od 13 do 18 i poprostu byla wyspana. Ale za to ja oczy na zapalki i bol głowy! -
Mam pytanie. Czy wasze dzieci maja bialy nalot na języku? Mój synek ma i uważają tu, ze to plesniawka. Ja w to nie wierze, bo ma tylko ten bialy język. Ma tak od samego poczatku, inni lekarze mówili ze to od mleka. Dzis przyszla taka pielegniarka ktora zaczela mu to zdzierać aż do krwi!
Bardzo bolalo
A ja nie wierze, ze to plesniawka. Czy wasze dzieci tak maja?
-
Sloneczna dziś w końcu gruszka zaczęłam odciagac gluty.
Ja myślę że moje dziecko jest chore bo ja przegrzalam przedwczoraj. Aż z niej parowało. Matka wariatka nie wie jak ubrać dziecko.
Mnie wkyrzaja moje włosy, istne siano. Suche zniszczone no masakra.Pola
Hania -
nick nieaktualnymój ma biały nalot po jedzeniu później troszkę znika ale języczek wygląda jakza mgiełką. Wg mnie to nie plesniawki.
AsiaSzw daj namiary na lekarza. U ciebie wyszła alergia?
Gosiak - nie boisz sie tyle czasu nie szczepić? A co z kontaktem z innymi dziećmi? Ja byłabym spokojniejsza gdyby udało się zaszczepić, ale strasznie boję się, że coś będzie nie tak po szczepiące.... -
nick nieaktualnydobrze jest zapuścić po 1-2 kropli do nosa soli fizjologicznej i przkręcic na brzuszek. Sól troszke rozrzedzi katar a jak dziecko jest na brzuchu to spłynie. Mi pediatra mówiła że przy katarze wychodzic na dwór. Chłodniejsze powietrze pomaga lepiej oddychac. No i przy katarze czesto wietrzyc mieszkanie i niższa temperatura tak około 19-20stC
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała mi, mój tak ma, i to nie cały jezyczek, tylko tylna część. Nigdzie indziej w buzi nic nie widać. Próbowałam przemywac go gazikiem nssaczonym woda, ale mój gryzak za każdym raxem myślał że to cyc, i zaciskal i ssal.
W przyszłym tygodniy mam wizytę, to się dowiem. Ciekawe jak będzie u Ciebie. Mam nadzieję że w obu przypadkach to będzie osad z mleczka.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Lara niejest powiedziane. To dziecieca alergia i licze na to ze wyrosnie jak moj starszy syn.
Sylwia to namiary na tego lekarza. Jest naprawde swiwtny ma super podejscie do dzieci. U nas po wywiadzie stwierdzil ze nie ma sensu meczyc dzieciaka i chwala mu za to.
https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&source=android-browser&q=gastroenterolog+gdansk&gfe_rd=cr&ei=m2cSVYq2POGv8wflqoLYAQ#mldd=1 -
A w ogóle mój nie znosi jak go nosimy w poziomie, musi być pion i koniec. A ostatnio to trzeba głowę pilnować jak cholera, bo tylko odgina i musi na wszystko patrzeć. Podoba mi się jak od niego odchodzę a on całą głową za mną gdzie ja idę. No i jak odłożę go do spania, to muszę się już skradać i patrzeć czy śpi, bo jak tylko mnie zobaczy w tym półśnie to już koniec.