X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajna noc. O 19:30 po kapieli do spania (odkladamy do lozeczka, mamy melodyjke cos w stylu "swiat przyrody"-przy tym zasypia) podudka o 2:30 bez marudzenia-zmiana pieluchy, piers, butelka mm (90) odlozylam do lozeczka i znowu spanie;) o 5:30 pobudka, czynnosci te same, 2 godz. Aktywnosci, lubi zyrafke :) i te kotki grzechotki z Ikea tez ;) teraz poszla spac, a ja sie biore za ogarnianie. Wczoraj bylam u fryzjera ;) scielam troche i zrobilam jasne "refleksy". Chcialam ombre, ale moja pani Kasia kategorycznie mi odmowila;) Powiedziala, ze juz sie tego nie robi wiec grzecznie posluchalam i jestem b. Zadowolona :)
    Mam nadzieje, ze uda mi sie dzisiaj umyc kilka okien, 4 juz umyte;) to chyba sukces przy takim maliszku.

Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa sukcesem jest pójście do fryzjera :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, u Russella waga podobna bo 3650, w ubiegły poniedziałek ważył 4200 w skończonym 6 tygodniu, ale u nas byl problem z przybieraniem na wadze i dopiero od dwóch tygodni się ruszyło. Dopiero weszliśmy w rozmiar 56!!!! A 62 to jeszcze odległy temat u nas :)

Też raz przegrzalam dziecko, termometr pokazywał 37,8. Zaraz rozebrałam I cienko ubralam i spadła :)
    cath wrote:
    Moje dziecko wagę urodzeniowa miało 3670g a w 7 tygodniu wazyla 4700g czyli przytyla 1030g lekarz powiedzial ze bardzo dobra waga i ze ona taka drobniutka. Bo my nosimy dalej 56!!!!!! Ale większość 62 juz jest dobrych powoli. :)

cath lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc nie najgorsza. Karmienieo 2 i porem po 6. Koło 5 Grzes zaczął marudzic więc wziełam go do łózka i gozinke pospał. Rano troszkę pogadał po swojemu i teraz spi w moim łózku.

Dziesiaj u nas kupki marne - znowu mocno sluzowe. Juz nie wiem co o tym sądzić. Albo znowu gdzies jakis wirus sie pałeta albo to alergia. Juz w piątek sobotę i niedzielę były idealne. A od poniedziałku znowu. NIe potrafię sobie przypomnieć co wtedy jadła. Wiem że na 2dni odstawiłam mleko ale nie pamiętam w którym dniu. Od dzisiaj odstawiam produkty mleczne i zobaczymy......
    Grześ ma jeszcze szorstkie policzki - tj prawy bardziej niz lewy. Myslałam, że to przesuszona skóra ale nie wiem.... strasznie się martwię bo naprawdę chciałabym żeby nie było takich rzeczy....
    Czy u którejś z was wystepują takie objawy, macie problem z alergią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej jeszcze wku****mnie to , że zamiast poświęcic się w 100% dziecku muszę kończyc projekt. Nie mogę go nikomu przekazać. Przez Inwestora wszytsko przeciagnęło sie o ponad 3 miesiące - zdazyłabym jeszcze będąc w ciąży :-(. A żeby było mało to inwestor jest beznadziejny - sam nie wie czego chce i wymyśla.... Czasami żałuję, że w ogóle wzięłam to zlecenie.......

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis ta frida troche odciaga. Klade na brzuszki, troche spuwa i odciagam i jest trosKe lepiej. Dzis zostaniemy w domu a jak nie bedZie poprawy to i my jutro pojdziemy..ale boje sie ze cos zlapie w przychodni;(
    Mokry recznik na grzejniku wisi no i masc majerankowa. Pewnie ja go zarazilam;((

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam tych kolek naprawde! Moja księżniczka od czasu do czasu ma gorsza noc ale przeważnie tylko dwa razy wstaje w nocy na karmienie i dalej kima. Chociaż ostatnio dłużej zajmuje jej zasniecie ale w nocy nie daje smoczka bo jej wypada i sie denerwuje i jest gorzej niż bez. No chyba ze juz długo marudzi to smoka dam :)
    No ale dzis tez cos ciezko jej się zasypialo. Moze dlatego ze spala za dnia od 13 do 18 i poprostu byla wyspana. Ale za to ja oczy na zapalki i bol głowy! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas dokladnie bylo to co u ciebie. Nie chcesz sie przejechac do gastroenterologa. Moze warto. Po co ma sie meczyc. U nas jak u Agi poprawa odrazu. Poprostu inne dziecko mam.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore konczyly z cyckiem po jakim czasie od wziecia tabletki laktacja zaczyna stopowac? Ja wczoraj wzielam dostinex ale nadal mam mleka dla 2 dzieci i odciagam nadmiar. Chcialabym aby mi takie cycki zostaly :-) :-) :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy wasze dzieci maja bialy nalot na języku? Mój synek ma i uważają tu, ze to plesniawka. Ja w to nie wierze, bo ma tylko ten bialy język. Ma tak od samego poczatku, inni lekarze mówili ze to od mleka. Dzis przyszla taka pielegniarka ktora zaczela mu to zdzierać aż do krwi! :( Bardzo bolalo :( A ja nie wierze, ze to plesniawka. Czy wasze dzieci tak maja?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami mój ma biały nalot na języku. Jak długo nie je to troszkę mniej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu Szw mam pytanie czy jak Twój mały ma teraz alergie, to on już mleka nie zje w ogóle?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dziś w końcu gruszka zaczęłam odciagac gluty.
    Ja myślę że moje dziecko jest chore bo ja przegrzalam przedwczoraj. Aż z niej parowało. Matka wariatka nie wie jak ubrać dziecko.
    Mnie wkyrzaja moje włosy, istne siano. Suche zniszczone no masakra.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma biały nalot po jedzeniu później troszkę znika ale języczek wygląda jakza mgiełką. Wg mnie to nie plesniawki.

AsiaSzw daj namiary na lekarza. U ciebie wyszła alergia?

Gosiak - nie boisz sie tyle czasu nie szczepić? A co z kontaktem z innymi dziećmi? Ja byłabym spokojniejsza gdyby udało się zaszczepić, ale strasznie boję się, że coś będzie nie tak po szczepiące....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze jest zapuścić po 1-2 kropli do nosa soli fizjologicznej i przkręcic na brzuszek. Sól troszke rozrzedzi katar a jak dziecko jest na brzuchu to spłynie. Mi pediatra mówiła że przy katarze wychodzic na dwór. Chłodniejsze powietrze pomaga lepiej oddychac. No i przy katarze czesto wietrzyc mieszkanie i niższa temperatura tak około 19-20stC

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można jeszcze robic inhalacje - 2ml soli fizjologicznej. Trzeba miec inhalator z maseczka dla niemowląt

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, mój tak ma, i to nie cały jezyczek, tylko tylna część. Nigdzie indziej w buzi nic nie widać. Próbowałam przemywac go gazikiem nssaczonym woda, ale mój gryzak za każdym raxem myślał że to cyc, i zaciskal i ssal.
    W przyszłym tygodniy mam wizytę, to się dowiem. Ciekawe jak będzie u Ciebie. Mam nadzieję że w obu przypadkach to będzie osad z mleczka.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara niejest powiedziane. To dziecieca alergia i licze na to ze wyrosnie jak moj starszy syn.

Sylwia to namiary na tego lekarza. Jest naprawde swiwtny ma super podejscie do dzieci. U nas po wywiadzie stwierdzil ze nie ma sensu meczyc dzieciaka i chwala mu za to.

https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&source=android-browser&q=gastroenterolog+gdansk&gfe_rd=cr&ei=m2cSVYq2POGv8wflqoLYAQ#mldd=1

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mój nie znosi jak go nosimy w poziomie, musi być pion i koniec. A ostatnio to trzeba głowę pilnować jak cholera, bo tylko odgina i musi na wszystko patrzeć. Podoba mi się jak od niego odchodzę a on całą głową za mną gdzie ja idę. No i jak odłożę go do spania, to muszę się już skradać i patrzeć czy śpi, bo jak tylko mnie zobaczy w tym półśnie to już koniec.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja jestem przeziebiona i boje sie ze sue zarazil wiec lepiej jak dzis zostaniemy.
    Mam nadzieje ze bedzie lepiej

Zawsze placze jak wychodzimy, moze nalykal sie zimnego powietrza;(

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2643 2644 2645 2646 2647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ