X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się mają oczka i włoski Waszych dzieciaczkow?
    Zmienia się ich kolor, rosną nowe włoski. U nas nie zauważyłam żeby Fryderyk lysial, tym samym nie widzę czy wyrastają już nowe włoski, te właściwe. Strasznie jestem ciekawa finalnie jaki będzie miał kolor oczu :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta piekny wasz Leos <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy skończone 6 tygodni...więc czas zabrać się za siebie. Ja już całkowicie wróciłam do formy z przed porodu i robię z Małym codziennie po min 5km. W tym tygodniu padł rekord, 10km. Postanowiłam pojechać po męża do pracy. Mega niespodziankę mu zrobiliśmy!
    Spacery uwielbiam...Ale brzuszków nie chcę mi się robić. Ale nie mam wyjścia, bo coś czuje że faldka sama sie nie wchłonie. A jak u Was z treningami. Robicie coś, Maluchy Wam na to pozwalają? Fryderyk ładnie śpi w ciągu dnia więc nie mam wymówek ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba oszaleję. Mieliśmy o 12 iść na spacer ale zaczęło padać :( No to postanowiłam pojeździć w domu wózkiem, żeby Kuba zasnął. I co? Jeżdżę tak od 12.30, a on dalej jęczy.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    No i mamy skończone 6 tygodni...więc czas zabrać się za siebie. Ja już całkowicie wróciłam do formy z przed porodu i robię z Małym codziennie po min 5km. W tym tygodniu padł rekord, 10km. Postanowiłam pojechać po męża do pracy. Mega niespodziankę mu zrobiliśmy!
    Spacery uwielbiam...Ale brzuszków nie chcę mi się robić. Ale nie mam wyjścia, bo coś czuje że faldka sama sie nie wchłonie. A jak u Was z treningami. Robicie coś, Maluchy Wam na to pozwalają? Fryderyk ładnie śpi w ciągu dnia więc nie mam wymówek ;-)

Matko jak ja chciałabym powiedzieć, że Kubuś ładnie sypia...

951c9e183b.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja zw bardzo nie mam niemy ćwiczyć, bo jak młody zasnie to jest tyle rzeczy do ogarniecia, że jak kończę to się budzi... Dzisiaj np od 8:30 do ok 12 nie spał i był prawie ciągle na rękach, bo mmarudzil. Ja z nim uskuteczniam długie spacery i tanczenie w domu. Maż powiedział, że wykupi mi karnet na siłowni. Wtedy już bym się zmobilizowała :)
    Oponke na brzuchu też mam i bez mojej pomocy niestety nie zniknie...

My byliśmy dzisiaj na spacerze mimo deszczu, bi była właściwie tylko mrzawka, ale bardzo ciepło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:11

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:

Zazdroszcze takich spacerow! Alez bym tak chciala! Tez bym chciala zrobic cos z brzuchem, ale nie wiem jak. Dzisiaj myslalam, ze w drodze do pracy zasne za kierownica! :[ Po raz pierwszy w zyciu tak sie czulam. Powieki ciezkie jak z olowiu i jeszcze na placz mi sie zbieralo z tesknoty. Karmilam o 3:30 i tak strasznie nie chcialam jej odkladac, a musialam sie ubrac i wyszykowac do wyjscia :( Jak bylam w domu to nie narzekalam, ze nie spie, bo bylam z mala w domu. A teraz jak musze jezdzic do pracy, to po prostu masakra. Dizisiaj po powrocie chyba nie bede gotowac kolacji, zmywac ani niczego sprzatac, tylko pojde sie przespac jak i Luna bedzie spala.

Powiem Wam tez, ze przez cala ciaze nie mialam bolu plecow, a teraz tak mnie napieprzaja, ze z bolu wyje. Tak mam napiete wszystko. Wczoraj wieczorem mnie bolaly dosc mocno, prysznic nie pomogl. Poszlam spac ok. 23:00 i jak obudzilam sie okolo 2:30 to bylo jeszcze gorzej. Luna jest mala i nie jest ciezka, a ja w takich momentach ledwo moge ja utrzymac. Przeciez ona bedzie coraz wieksza - jak ja ja bede nosic, skoro tak to wyglada? Basen by mi sie przydal. Czy ktoras z Was tez tak ma???

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymcio oczy ma niebieskie. Włosy póki co czarne i nie wypadają. Te maleńkie co rosną, to raz mi sie wydają blond a raz czarne :)

Ćwiczyć zamierzam wkrótce, szczególnie brzuch. Póki co nie mam za bardzo jak. A mięśnie brzucha nie trzymają i jak cos zjem to wyglądam jak w ciąży...

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skóra tez się łuszczy, do tego ten trądzik, czy holera wie co.

Czy wasze dzieci ten trądzik mają /miały na policzkach czy jeszcze gdzie indziej, mój ma na całej twarzy rozmieszczone i na główce?
    Do tego jakby mało tego było, ma lekki katarek, częściej kicha, a rano wyciągnęłam mu mega zielona koze(sorry za dokładny opis). Na razie maść majerankowa pod nosek daje i sól fizjologiczna do noskaplus wietrzenie domu.
    Oby przeszedł ten glutowaty intruz.

Ja prócz faldki mam kg w nadmiarze, ale niestety siłownia u mnie odpada bynajmniej do maja,jak i wszelkie ćwiczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:28

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas włoski się wycierają. Nowych na razie nie zauważyłam. Oczka były ciemnoniebieskie, teraz są jaśniejsze. Ponoć mogą się zmienić nawet w wieku 1 roku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie ćwiczę - nie wiem kiedy miałabym to robić... Mam 3 kg jeszcze dosatkowych. Na pewno bede wiecej chodzic jak zrobi sie cieplo i zapisze sie moze na joge dla mam z dziecmi...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na kuriera z ostatnią bluzą do karmienia i zaczynam się powoli pakować, kurcze jestem podekscytowana - tą naszą podróżą życia jak to mówi mój M. ale też się boję jak to będzie...
    Trzymajcie kciuki, postaram się odezwać w weekend jak jest. Wyjeżdżamy jutro koło 10:00-11:00

mala_mi1982, Aagnieszkaa, Pia Gizela, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez kaszka na twarzy i głowce, troche na szyjce.wczoraj pokazywałam to pediatrze, mowił ze to nie tradzik a uczulenie, moze coś zjadłam co nie powinnam...no i kazał natłuszczać oillanami, nic wiecej..mowił ze niestety szybko i łatwo to wychodzi a zwalczyć jest ciezko..no i niestety wyglada to dośc brzydko :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój łobuz zasnął pogodzinie wożenia w wózku po domu i śpi od 13.30. Jadł o 11.30, więc pewnie obudzi się bardzo głodny. Mleczko czeka już w termosie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u na dzis dzien spiocha i uśmiechu :) spał od 8.30..potem cyc i od 11.45 spacer..od razu sen do 13..potem zjadł, troche pogadał, pousmiechał sie i teraz śpi :)
    aa tak sie uśmiechamy :)

http://wrzucaj.net/images/2015/03/26/WP20150326016.jpg

Gosiak, agaaa28, mala_mi1982, Aagnieszkaa, Pia Gizela, derii84, Suri97, Sue, dorocia2324, Katiś, Penelope lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mało uśmiechów. Kubuś raczej z tych ciągle niezadowolonych. Najlepszy humor ma o 5 rano :)

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nastez ten tradzik na buzcie,

Angelcia a takie noszenie malej pionowo brzuszkiem do twojego brzuszka probowalas? I tak trzymajwc mala lekkie przysiady robic, u nas troche pomagalo przy bolach brzucha

My zdecydowalismy odstawic te krople z antybiotykiem, robimy same inhalacje, jednwk on jest za maly na takie ciezkie leki...

dziewczyny polecalyscie masc jakas na hemoroidy, nie zapisalam nazwy a u mnie problem coraz gorszy ;(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wlasnie spi przed koncertowym rykiem o 16 ktory trwa do 18 ... Wiec jeszcze 20 min i sie powoli zacznie... Yeeeaaah

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta masc to proctis m- po kilku dniach super poprawa.

U mnie maly zasnal dzis na 2 h! W miedzycAsie cos tam podjadl:) inja sie zdrzemnelam.
    Teraz znowu go ululalam w wozku bo juz nie mam sil go nosic a on tylko patrzy na sufity:)) albo do pkna i tak w kolko:))

Jestem Zadowolona ze usnal w ogole:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja nie gubie kg. Waga stoi.. Po szpitalu owszem
    Spadlo a teraz nic.
    Niby jak ma spasc.. Nie cwicze, jem biszkopty;)) chce mi sie slodkiego. 2 dzien bez spaceru

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ