X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku mnie tez boli kregosłup i krzyze od wiszenia nad lozeczkiem:)
    a ja własnie wykąpałam Malego, cyc i zasnał w łozeczku bawiąc sie zabawka..wiecie ze juz chwyta?? :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 minut possał prawa i wrzask nie do uspokojenia. Tylko go polozylam na lewym boku przy lewej piersi i od razu spokój. Nie mam pojecia k co mu chodzi. Dobrze, ze jutro przyjdzie do mnie położna!!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam tak samo, podobnie..moze nie krzyczy strasznie ale sie kreci itd..ale mam wrazenie ze mu po prostu przy prawej niewygodnie..jakoś lewa mi lepiej łapie itd..a przy prawej mi niewygodnie, jemu tez..nie chce ciagnąć...

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dorcia my dopiero kilka dni temu zagojona dupke. Bardzo dlugo sie goila. Na koniec juz co przewijalam to octeniseptem jeszcze psikalam. Moze to uczulenie? Czym myjesz pupke?

Moj dzis to taka maruda ze niewiele sie rozni od Islamskiego terrorysty :(

Ogolnie kapiemy go calego co drugi dzien i mam ten plyn z babydream. Jak go przebieram to dupke wycieram wacikamiz woda przegotowana i posypuje delikatnie pudrem z babydream. Przebieram co 2 godz, chyba ze jest kupa to czesciej. Przy kazdym przebieraniu wietrze pupke. Juz bylo dobrze bo meczylismy sie z tymi odparzeniami. W nocy musial za dlugo w kupie lezec bo spal 5,5 godz bo po tym dupcia zrobila sie strasznie czerwona :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE Przy kazdym przebieraniu wietrze pupke. Juz bylo dobrze bo meczylismy sie z tymi odparzeniami. W nocy musial za dlugo w kupie lezec bo spal 5,5 godz bo po tym dupcia zrobila sie strasznie czerwona :([/QUOTE]

Dorocia a probowalas alantanem smarować?,

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja tez bym sobie ten puder darowala. Spróbuj jak Derii podpowiada Alantanem jest suoer. Ja jeszcze bepanthen mam.

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Sue ja mam tak samo, podobnie..moze nie krzyczy strasznie ale sie kreci itd..ale mam wrazenie ze mu po prostu przy prawej niewygodnie..jakoś lewa mi lepiej łapie itd..a przy prawej mi niewygodnie, jemu tez..nie chce ciagnąć...

Chciałam zacytować a polubiłam:) do mnie na szczescie jutro przyjedzie położna, moze cos poradzi.
    Chyba znow musze zaczac uzywac laktatora i troche napędzić laktacje w tej piersi, ostatnio pomogło.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Go przystawiam ale tez sie wierci, szarpie itd, cyce wymęczona jak byk :(
    podpytaj o co chodzi i daj znaka...u mnie jeszcze dochodzi cmokanie, jeszcze z 2tyg nie wyciagnełam cyca z buzi, musialan najpierw wsadzić plaucha w kacik dopiero wtedy popuscił sutek a teraz trzyma tak płytko ze co rusz mu wypada, przy tym mlaska, ciumka itd...nie wiem co to bedzie u nas z tym ssaniem, bo jest źle . Malutki był to ssał wzorowo a teraz mu sie odwidziało, tak strasznie sie zapowietrza ze non stop GO brzuszek boli a jak beka to jak stary chlop po piwie, tyle ma powietrza w sobie :(:( nie wiem jak nauczyć GO znów dobrze ssać...
    Sue...mam prośbe, mozesz zapytac o to położną skoro bedziesz ją mieć jutro u siebie. Byłabym bardzo wdzieczna...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia kup bepanthen. Pupke reraz przy przewijajiu przecieram woda przegotowana z bialym jeleniem. Mam to w miseczce i tylko mocze waciki w tym. Bepanthen jest super- tlusty i wydajny.!pupka jak nowa. JesCze maka ziemniaczana "smarowalam"

Dziewczyny po sr- czy wy macie wszytsko ok tam ? Bo ja mam jakos chyba szyjke nisko jak prawie nie na wierzchu? Nie czuje dyskomfortu po zszyciu wiec chyba jest ok ale no dziwnie.. Jestem zdziwiona;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Zamawiałam kilka z allegro i tą z mamatu.
    Ale "chodzi za mną" jeszcze ta:
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/26/bluzka-oversize-do-karmienia-i-produce-milk-what-s-your-superpower.jpg

słoneczna 85, Katiś, derii84, Sue, megg, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cialo w rozstepach. Po porodzie wyszly mi na udach. Piersi to wiadomo.. Brzuch smaruje sumiennie biooilem. Kg sa jak byly, z dwojka roznie bywalo, no i tam na dole niewiadoma..
    Zyc nie umierac po tym porodzie!!
    Dobrze ze juz nie krwawie.

A jak u was?

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen także jest w porządku, tłusty i skuteczny, a to najważniejsze :-)

Słoneczna, ja niestety nie jestem taka jak przed porodem, mąż będzie niemiło zaskoczony :-(
    Jeszcze krwawie :-/ wczoraj było gorzej, dziś lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:11

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zajebisra ta bluza! Daj namiar

derii84, Gosiak lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue moja prawa mnieksza ciagle troche- ta co byla nadgryziona na poczatku:) ale nic mnie nie boli jak je . Tylko tez wkladka tu mokra - nie wiem. Moze troche laktatorem podkrecic? A mzoe tyle wycieka do wkladki??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Gosiak zajebisra ta bluza! Daj namiar
    Proszsz: http://koszulove.com/tylko-dla-kobiet/478-bluzka-oversize-do-karmienia-i-produce-milk-what-s-your-superpower.html#/kolor-szary/dlugosc_rekawa-3_4/rozmiar-l

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri ale cos masz tam niewygodnie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właściwie "tylko" rozstępy na udach się pojawiły, ale ładnie znikają.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super na prezent dla tatusiów: http://koszulove.com/glowna/323-koszulka-dla-taty-lord-fader-chusta-.html http://wrzucaj.net/images/2015/03/26/koszulka-dla-taty-lord-fader-chusta-.jpg

Sue, kasia_1988, kasia_1988, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja mam jeszcze niewygojona brodawke, jutro bedziemy korygować przystawianie, bo to jest pewnie winowajca.
    A co do podwozia - to jakis czas temu pisałam , ze tez mi cos "wystaje". We wtorek mam kontrole u gina, badanie palpacyjne mnie przeraza!!!

Rudasku, zapytam:) moj łapie prawa piers, chwile possie i ryk. I tak w koło Macieju. Dzis przynajmniej 10 minut z niej jadł, dopiero pozniej sie zaczal ryk. Lewa łapie pieknie i ładnie je, ale tez troche boli, wiec pewnie tez nie do konca dobrze łapie.
    No i lewa sie chyba szybciej napelnia, bo juz mam ja twarda!! A prawa flakowata.

Agnieszkaa, pytalas o cwiczenia - ja czekam na wizyte u ginekologa. Chce miec pewność, ze wszystko sie zagoilo, zby mi macica nie wypadała na starość:)
    Co do spacerów, to ja codziennie ok 5km robie. Dzis udało sie 7:)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moze tak ma byc jescze tydz? Wydaje mi sie ze wsyztsko jest nizej u ujscja. Ale lap tam nie pchalam

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2653 2654 2655 2656 2657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ