X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj mega cycowe ;) co godzinę głodny, to do niego nie podobne. Mam nadzieję, że po takim obfituje w jedzenie dniu w nocy będzie spał.

Ja dzisiaj pierwszy raz zmotywowalam się i pocwiczylam. Właściwie była to bardziej rozgrzewka, bo chce na spokojnie wrócić do ćwiczeń. Nawet hula hop z szafy wyjelam i krecilam 20 min :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:44

mala_mi1982, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pierwszy raz dzisiaj ćwiczyłam. a właściwie to właśnie skończyłam. 1/3 kilera Chodakowskiej i 10 minutowy trening brzucha mel b. boże zero kondycji...
    mam postanowienie ze chociaz troszkę codziennie będę ćwiczyła. tyle ile dam radę bez ciśnienia...

moje dziecko dzisiaj spało od 8 rano do 20 dwa razy po 1,5 godziny . ciągle jadła i chciała być na rękach. nie wiem moze reakcja po szczepieniu. nie wiem... ale dzieki bogu nie gorączkowała.

gosiu koszulka super

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co wyszlismy z odparzen. Wtedy smarowalam bepanthenem i sudocremem i nic nie pomagalo. Jak zaczelam stosowac puder to nastapila poprawa i ladnie sie wygoilo. 2-3 dni fajna pupka i dzis znow to samo. Musze kupic zel z bialego jelenia albo rumianek i przemywac zamiast sama woda przegotowana. No i jak cos to ten alantan.
    Natus wykapany, najedzony usnal po 20. Zobaczymy ile pospi. Ja wykapana tez uciekam spac choc nie moge narzekac bo dzis sobie w dzien z maluszkiem pospalam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, ja mam alantan plus i pupa czysta:)

Wlasnie pracowałam nad lewa piersią - sciagnelam 60ml, a mleko jeszcze jest, bo jak ściskam to psika:)
    Ale cos mi laktator nie ciągnie! Jutro sprawdze, poki co, ide pod prysznic i spac :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza ... My sie karmimy :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My także, drugie karmienie, udało mi się przystawic Olafka do drugiej piersi, chociaż troszkę niech ściągnie, ale prawej nie oproznil mi całej. Tez nam chyba problem z przystawieniem go do tej prawej, z resztą, mam tak wielkie sutki z brodawkami, że on nie jest w stanie złapać całej do buzi, a jak z prawej je,to odczuwam dyskomfort, czasami ból

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna u mnie to samo i do tego zestawu doszly teraz hemoroidy...

Moj wlasnie zjadl tylko jena piers, a druga twrda i postanowilam pierwszy raz odciagnac bo boje sie zastoju.. I dobrze zrobilam ! 120ml i to recznym, ale bym miala bol za pare godz !

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 21-2.00 i teraz jemy...

Jakas nieprzytomna jestem:(

Czy któraś z Was boli moment kiedy do piersi naplywa pokarm ??

relge6yd309xm1zq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od 3 nie spimy. Nie placze, ale nie spi, wierci sie, chce sie bawic :) Matce chce sie spac. Tata pojechal na 2 dni do pracy do Zakopanego i jestesmy same. Troche nam smutno, ale we dwie zawsze razniej.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc niespokojna. Wykończą mnie te kolki. Dziś od 3 był już cyrk. Kubusia ciągle męczyły bąki. Dałam mu debridat i zasnął mi na rękach.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc nie zbyt przespana. Cala noc byl niespokojny. Szarpal mi brodawki i nie mogl sie najesc przez brzuszek. Ale kup tyle zrobil ze co chwile bylo przebieranie. Od 6 juz noszenie na rekach i bujanie. Zaraz bedziemy sie karmic to dam mu espumisan, oby przeszlo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja bólem bym tego uczucia nie nazwała, tylko dyskomfortem. Tak czuje ten moment.

Mój syn jak zwykle pospał do 5 :) teraz drugi raz się karmimy :)

Współczuję wam, że w nocy nie możecie spać. U nas dni są ciężkie, ale od 22 do 5 zazwyczaj mogę spać, a to praktycznie cala noc, więc jestem wyspana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 07:44

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga witaj w klubie. U mnie wczorajszy dzien to koszmar jakis a noc od 4 masakra. Jestem nieprzytomna. Biedne te nasze dzieciaki a my razem z nimi bo jak tu funkcjonowac normalnie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kup masc proctis m na hemoroidy. U nas katarek, odciagam czesto co jest bo sie boje ze bedzie splywac. Znowu dzis nie wyjdziemy

Mnie tak bola plecy- dopiero w nocy czuje.

Gosiak czyli w sumie jaka chuste? Bo pisalas ze musisz inna zamowic. Elastyczna?
    Katis podaj linki filmikow z ktorych sie uczylas wuazac;) musi byc cos prostego bo siebpoddam od razy...

Wiecie ? U mnie na pietrze urodzila sie sasiadka w tym tyg;)

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka spoko, mały spał od 20 do 2:30, pozniej obudził sie po 5, troche pociamkal prawa piers i oczywiście musiała byc lewa, no i od 6:40 spania nie było, tylko chciał die bawić, a ja oczy na zapalkach. Próbowałam go oszukać smoczkiem, ale sie nie dało. P go chwile zabawil, przewinal i teraz mały opróżnił obie piersi i spi.
    Ja jestem mega glodna, wiec u mnie juz po spaniu.

Ja kupiłam posterisan, ale guzik daje i chyba bede musiała kupic ta masc proktis m, bo (sorry za dosłowność) przy 2 oczy z orbit mi wychodzą.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza taka marudna noc byla. Tak to ladnie zawsze spi. Kurcze wczoraj zjadlam kabanosa, moze od tego. Teraz caly czas niespokojny a mnie juz bark boli. Biedaczek maly.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc nawet ok,z nosa nic nie wyciągam,ale malutki kicha, od czasu do czasu kaszlnie, ale to może skutek suchego powietrza....?
    Teraz śpi,a ja ogarnęlam śniadanie (kasza manna na mleku plus kanapka z serkiem białym z dżemem aroniowym). Mimo takiego śniadania jestem osłabiona,oby to nie żaden drobnoustroj :-(

Czuje jak napływa pokarm i takie same uczucie (nieprzyjemne) odczuwam karmiąc w piersi "wolnej "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:18

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja posmariwalam pare dni doslownie.
    Jeju jak ciezko jest jak nie wychodzimy na spacer... Masakra.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, jesli Maciek nie ma temperatury to możecie iść na spacer:) nawet dobrze, bo lepiej mu sie bedzie oddychać i troche Ci pośpi:) chyba, ze Ty sie nie czujesz na siłach.

W takim razie kupie te masc.

Moj mały troche marudny, jadł godzinę temu - znow jest głodny?!

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała wyjść na spacer, ale u nas jest tak mroźny wiatr, że boje się, że mimo wszystko ta pogoda mu zaszkodzi :-( znowu będzie ciężki dzień i gotowanie 3-4 godz zupy :-(

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2654 2655 2656 2657 2658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ