Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na ciemieniuche polecam delikatny peeling z kaszy manny i oliwy z oliwek. Po 2x nie ma śladu!
Synek spi dzis na czuja, budzi sie po kilka razy, ululany spi dalej i tak w koło!
Spacer zrobiliśmy 1,5h, złapała nas mżawka ale ciepło było wiec luzGroszek lubi tę wiadomość
-
Boze, ten kraj jest chory, ten system calkiem posrany! W pracy nudy, praktycznie nic nie robie, musze sobie wypelniac czas. Chodze odciagac mleko do pokoju laktacyjnego, wiec przerw mam wiecej niz ktokolwiek inny... Po kiego wala oni mi za to placa? Strata czasu i kasy na benzyne... Nie rozumiem czemu nikomu nie przyjdzie do glowy, ze mozna te pieniadze matce placic, zeby byla na zwolnieniu i karmila swoje dziecko w domu, zamiast wozic mleko w plastkiowych torebkach?! ;-/ Wroci do pracy, jak maluch bedzie umial samodzielnie siedziec przynajmniej! Ale nie, to sie w glowach nie miesci! Tylko bogaci moga sobie pozwolic na takie fanaberie! :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej laski my dalej mamy problemy brzuszkowe ale Pani doktor mówiła ze może tak byc do 3 miesiąca Misiu dostaje biogaie jest troszkę lepiej. Dzisiaj mieliśmy szczepienie troszke później bo nas katarek również nie ominął i na katar polecam inhalacje naprawdę bardzo pomaga. Po szczepieniu moje serduszko śpi i takie atrakacje zdecydowanie nie dla mnie płakałam razem z synkiem.
-
nick nieaktualnyMy po szczepieniu. Oj byl placz
Narazie nie zauwazylam zadnych zmian.
Wczoraj jak bylismy w przychodni zapytalam pediatry o to obracanie sie malej. Jak jej to opowiadalam to nie mogla uwierzyc i powiedziala ze to moze byc cos nie tak z napieciem miesniowym. ze za mocne. Juz bylam oczywiscie wystraszona. Potem polozylam mala na macie bo w miedzyczasie zdazyla sie qupka i po przebraniu zaczela sie obracac na brzuszek...
I wtedy pediatra stwierdzila ze to nie zaden problem napiecia ani niczego tylko mala jest po prpstu taka sprytna
-
Patrycja20 wrote:Hej laski my dalej mamy problemy brzuszkowe ale Pani doktor mówiła ze może tak byc do 3 miesiąca Misiu dostaje biogaie jest troszkę lepiej. Dzisiaj mieliśmy szczepienie troszke później bo nas katarek również nie ominął i na katar polecam inhalacje naprawdę bardzo pomaga. Po szczepieniu moje serduszko śpi i takie atrakacje zdecydowanie nie dla mnie płakałam razem z synkiem.
Wszyscy rodzice malych dzieci mi mowia, ze placza z nimi przy szczepieniach, takze ciesze sie, ze mnie nie bedzie przy pierwszym... O ile mozna nazwac to cieszeniem sie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moj nadal histeria przy prawej piersi. Dzis darł sie jakby go ze skory obdzierali.
Na szczescie jutro o 16 przyjedzie do mnie położna poradzic cos co z tymi moimi cyckami.
Moj ryczy jak go odloze do lezaczka, jak biorę na rece to tez ryczy, moj maz go weźmie i nie płacze. Własne dziecko mnie nienawidzi.
Dzis po spacerze go spróbuje nakarmić z prawej, bo juz mam widoczna różnice. Z lewej nie ma problemu zadnego, a z prawa takie problemy
-
Sue nie mów głupot, że dziecko cie nienawidzi, bo przez takie myślenie depresji się możesz nabawić.
Nasze karmienie tez różnie, wczoraj było super, dzisiaj jest gorzej, tak jak mówiłam trzeba walczyć, a jak się nie da to się nie pochlastam.
Jak wwczoraj powiedziałam lekarzowi, że podaje NAN przed nocą, bo się nie może najeść, powiedział, że dobrze, że dziecko ma swoje potrzeby i trzeba je wszystkie zaspokoić, ale powiedział też,żebym nie rezygnowala, bo dla Olafka moje mleko jest najważniejsze że względu na jego zdrowie /przeciwciała.
A Olafek waży juz 4420g, mierzy 56cm a obwód główki to 37.5cm,także chłopak mi rośniemegg lubi tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Laurka ciesz się że nie musisz patrzeć jak Twoje serduszko cierpi coś strasznego !!!
Pamiętam, że przy szczepieniu Tymka nie płakałam, bo o dziwo płaczu nie było, ale jak był w szpitalu, i nie mogli mu się wkluc, żeby wenflon założyć, płakałam razem z nim.
Co tu wiele pisać, płakalam nawet gdy miałam praktyki na dziecięcym podczas trzymania dzieciaczków przy wkluciach, nie potrafię być obojętna na coś takiego -
Natan dzis spal 5,5godz w nocy i oczywiscie znow mamy odparzona dupke. Cholera. W dzien czesto przebieram i juz byla taka ladna i znow
My tez mamy katarek. Psikam woda morska i odciagam aspiratorkiem. Dzis posmaruje jeszcze mascia majerankowa.
My na razie nie mamy ciemieniuchy ale od samego poczatku smaruje glowke oliwka i wyczesuje miekka szczotka. -
Sue, jutro zadzwonie w Twojej sprawie zapytac do doradcy, teraz mi sie przypomnialo.. wybacz;/
nie pisz tak, ze dziecko Cie nienawidzi..pewnie czuje stres od Ciebie... pamietaj, ze jestes najlepsza matka dla swojego dzieckainnej takiej nie ma !!
dzieki za pomysl z oliwa i kaszka manna na ciemieniuche
Laurka, Boze...wspolczuje Ci tej pracymasakra !!
moj Maly sie bardzo usmiecha, najlepeij tuz przy przebudzeniu...
i odkrylam to dzis- jak go posmyram pieluszka tetrowa, chyba go łaskoczeale usmiechy wysyla wtedy
hihi
jak ktos do niego mowi, to tez sie usmiecha, ale zaraz patrzy na mnie, czy jestem....
jakie macie zabawki dla swoich dzieci na ten pierwszy czas???
do mam karmiacych piersia- czy kupowac bedziecie jakies pomoce do jedzenia jak dziecko skonczy pół roku?
tzn. kubki, talerzyki....? czy jakies inne gadżety?jesli tak..to jakie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:46
-
a u nas dzis ryku nie było, chyba wczoraj nie odbil i go brzuch bolał ;/
Sloneczna, ja tez po porodzie spadlam z wagi -10 kg i waga ani rusz dalej, troche mi jednak zostalo..
czasem nie dojem, nie dospie...spacery itd. ale nie chce ruszyc;/
ehh....
jesli chodzi o dzwiganie dziecka, to tez sie boje.. wszyscy mi mowia ze Gabrys wyglada jak nie moje dziecko, znaczy skora zdarta ze mnie, jesli chodzi o podobienstwo, ale wielkosciowo jest bardzo duzy, bedzie wysoki facet.
juz mi ciezko jest, starsznie mnie czasem kregoslup szyjny i piersiowy boli;/ nie wiem jak bedzie jak Mały podrosnie, chyba sie zlamie w połowie
takze Laurka, nie jestes sama.... -
Przyszła moja bluza do karmienia i powiem Wam, że jeśli lubicie sportowy styl, to bluza mamatu jest strzałem w dziesiątkę. Fakt, tania nie jest, ale jakościowo nie ma porównania z tymi wszystkimi bluzami na allegro. http://mamatu.pl/bluzy-do-karmienia/bluza-do-karmienia-rozpinana-zielony-148.html
Groszek lubi tę wiadomość