X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora cześć :) Pyszczek mi się uśmiechnął kiedy zobaczyłam Twój wpis:) Dopinguje Ci mocno mocno za to żebyś niebawem do Nas dołączyła, wierze w to głęboko:-) Fajna babka z Ciebie , brakuje Cię tutaj, pisz częściej jeśli to nie jest dla Ciebie przykre czytać nasze wpisy oczywiście:**

Cath kochana Ty się powinnaś cieszyć że jesz normalnie i chudniesz a z dzidzią wszystko ok , niejedna by tak chciała :) Dopiero jak znikniesz do ości to ja Cię podfutruje odpowiednio.

Słoneczna nie myśl tyle, wszystko jest na pewno dobrze z dzidzią Twoje zamartwianie się niczego nie zmieni i w niczym nie pomoże a dzidzia się też stresuje za Ciebie :))))) Będzie dobrze, masz tyle dolegliwości typowo ciążowych i namęczyłaś się już za Nas wszystkie, że dzidzia na pewno świetnie się rozwija :)

A propo też jem brzydkie chipsy, piję wstręciuchę colę... No nie mogę za to, chce mi się strasznie :-(

Penelope ciągnie Cię jeszcze do papierosów ??? Mi już chyba organizm się oczyścił i tak jakoś jak patrze na innych palaczy to już im tak nie zazdraszczam jak na początku ciąży kiedy się odstawiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 20:45

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny ale mnie naszła nagła chęć na mozarellę z pomidorami i dużą ilością oliwy - aż chyba do sklepu skoczę... bo nie wytrzymam.
    Jem, niebo w gębie :D
    Czy tylko ja mam takie zachcianki? Jak u Was?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    No tak Vel bierzemy pod uwagę leki dla pierwszego trymestru.

Ogolnie w I trymestrze tez niby od biedy mozna i jest przepisywany przez lekarzy ale pewnie w skrajnych przypadkach i mysle, ze jak chodzi tylko o bakterie w moczu to urosept wystarczy

bo furagina dziala szybko i skutecznie ale jak nie mozna z kibla zejsc bo tak piecze i piecze i piecze i ciagle trzeba sikac

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaglądam dopiero teraz... rano się czułam całkiem nieźle, ale pojechałam na zakupy i około południa wychodzić mi zaczęły poty. Zrobiłam ten sok z malin... wypiłam dwa kubki i co? 2h się męczyłam i wymiotowałam tym sokiem...
    Ostatnio to samo miałam po kompocie z wiśni...więc pozostaje mi do picia woda z cytryną :( choć po niej mam "kaca"...

Kiedy najlepiej brać witaminy? Ja biorę Ladee Vit około godziny 15, ale obawiam się, że mogą się nie przyjmować, bo często popołudniami wymiotuję...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    zaglądam dopiero teraz... rano się czułam całkiem nieźle, ale pojechałam na zakupy i około południa wychodzić mi zaczęły poty. Zrobiłam ten sok z malin... wypiłam dwa kubki i co? 2h się męczyłam i wymiotowałam tym sokiem...
    Ostatnio to samo miałam po kompocie z wiśni...więc pozostaje mi do picia woda z cytryną :( choć po niej mam "kaca"...

Kiedy najlepiej brać witaminy? Ja biorę Ladee Vit około godziny 15, ale obawiam się, że mogą się nie przyjmować, bo często popołudniami wymiotuję...

ja też biore LadeeVit, ale ja nie wymiotuje i nie wymiotowalam
    rowniez biore okolo 15-17 chociaz podobno najlepiej jest je brac rano po lub w trakcie jedzenia sniadania

biore popoludniu bo pierwsza wizyte u gina, na ktorej przepisano mi witaminy mialam popoludniu i tego dnia wzielam popoludniu i staram sie codziennie brac o rownej godzinie stad to popoludnie.. ale zawsze w trakcie jedzenia czegos

jesli masz problemy z wymiotowaniem to moze sprobuj jesc je jakos przed snem, nie wiem czy tak mozna ale przynajmniej ich nie zwymiotujesz...

zjk3p18.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a Ty na kiedy masz termin ?
    U mnie na belly pokazuje 8lutego wg miesiączki. OM była 29kwietnia ale ovulacja późno.
    Kiedyś często borykałam się z bakteriami w moczu ale to chyba w wyniku złego pobierania, na początku ciąży robiłam badanie i wyszło czysto. A teraz nie wiem, bo wyniki odsyłają do dr , a wizyta dopiero za 2 tyg na fundusz.
    Ja LadeeVit biorę po śniadaniu, a to zależy jak wstanę. Raz o 10, raz o 15 ;)
    Gosiak co do zachcianek mdliło mnie, ale czekoladę bąblowaną białą całą wsunęłam, jeszcze musiałam popić colą bo cukier 65.
    Jutro o 12 jedziemy na biwak pod namioty :/ tak mi się nie chce, ale M. się cieszy na ten wyjazd więc nie będę wymyślała.
    Zła jestem, bo kupiliśmy sobie taki aby jeździł samochód i teściowa miała go odkupić. Wszystko pięknie ładnie, tylko przyjechała niedawno i mówi, że zabiera auto a stare zostawia żeby ze złomować. No, żesz kurrba .... nawet nie zadzwoniła , nic nie powiedziała, tylko przyjechała i ona zabiera samochód, a nie pomyślała, że weekend i może mamy plany gdzieś jechać.
    Pierdzielę, kupimy drugi rower do ginekologa 5km będę jeździła rowerem, przeżyję. Ale wkurzyłam się bo kto tak robi ? Tym bardziej, że z ceny 500zł jeszcze jej zeszłam, to mam podziękowanie :(

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Vel a Ty na kiedy masz termin ?
    U mnie na belly pokazuje 8lutego wg miesiączki. OM była 29kwietnia ale ovulacja późno.
    Kiedyś często borykałam się z bakteriami w moczu ale to chyba w wyniku złego pobierania, na początku ciąży robiłam badanie i wyszło czysto. A teraz nie wiem, bo wyniki odsyłają do dr , a wizyta dopiero za 2 tyg na fundusz.
    Ja LadeeVit biorę po śniadaniu, a to zależy jak wstanę. Raz o 10, raz o 15 ;)
    Gosiak co do zachcianek mdliło mnie, ale czekoladę bąblowaną białą całą wsunęłam, jeszcze musiałam popić colą bo cukier 65.
    Jutro o 12 jedziemy na biwak pod namioty :/ tak mi się nie chce, ale M. się cieszy na ten wyjazd więc nie będę wymyślała.
    Zła jestem, bo kupiliśmy sobie taki aby jeździł samochód i teściowa miała go odkupić. Wszystko pięknie ładnie, tylko przyjechała niedawno i mówi, że zabiera auto a stare zostawia żeby ze złomować. No, żesz kurrba .... nawet nie zadzwoniła , nic nie powiedziała, tylko przyjechała i ona zabiera samochód, a nie pomyślała, że weekend i może mamy plany gdzieś jechać.
    Pierdzielę, kupimy drugi rower do ginekologa 5km będę jeździła rowerem, przeżyję. Ale wkurzyłam się bo kto tak robi ? Tym bardziej, że z ceny 500zł jeszcze jej zeszłam, to mam podziękowanie :(

No tak pozna owulacja to chyba to :)

ja mam termin na 3 lutego wg 2 roznych usg
    wg miesiaczki mam termin na 6 lutego

ostatnia miesiaczka 29 kwiecien tak jak Ty

owulacja u mnie byla najprawdopodbniej 10-11maja, najpozniej 14 maja, w kazdym razie miedzy 10-14 wychodzi mi ze wszystkich kalendarzy i w te dwa dni tylko wspolzylismy

ale ciaza mi w sumie starsza za kazdym razem wychodzi, pomimo terminu 3 luty to crl wskazuje na ciaza 3,4 dni starsza, a ostatnio nawet 6 ale nie wiem czy w to wierzyc, bo wg jednego usg wychodzi 6 dni starsza ciaza a termin porodu zostaje 3luty, a ostatnio na prenatalnych wyszla tylko 4dni starsza a termin na 30 stycznia

wiec jak dla mnie najbardziej wiarygodna jest ciaza z terminem 3luty i starsza moze ze dwa trzy dni max

ale inne dziewczyny z suwaczkami takimi jak moj maja terminy na 3 luty, Katiś ma dzien mlodsza ciaza i jej termin na 4 luty podskoczyl a miala na 9tego

dlatego zdziwilam sie, ze innym dziewczynom z wiekiem z suwaczka takim jak moj lub zblizonym termin porodu zmienia sie na 3luty i okolice, a Twoj pozostal bez zmian

ale moze faktycznia kwestia pozniej owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:14

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel i chyba tak będzie najlepiej, że zacznę brać rano, przynajmniej będę miała pewność, że się przyjmie...

dziś jestem wykończona, po południu zebrało mnie na płacze, wymioty, ból głowy eh nic tylko spać, choć i z zasypianiem przez ból głowy mam problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:17

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, ja teraz tak o czymś całkiem innym:) oglądałam dzis obchody 70. rocznicy Powstania Warszawskiego i nie wiem czemu, ale strasznie mnie to wzrusza. Ludzie w moim wieku i młodsi chcieli walczyć, wierzyli, ze im sie uda. Zastanawiam sie czy ja bym tak potrafiła. Chciałabym, zeby za 70 lat moje dzieci i wnuki mogły byc dumne z osiągnięć naszego pokolenia.
    Chyba hormony juz dają o sobie znac, bo prawie cały czas mi łzy lecą, a nie jestem jakas placzliwa.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Vel i chyba tak będzie najlepiej, że zacznę brać rano, przynajmniej będę miała pewność, że się przyjmie...

dziś jestem wykończona, po południu zebrało mnie na płacze, wymioty, ból głowy eh nic tylko spać, choć i z zasypianiem przez ból głowy mam problem

Rano ale nie na czczo pamietaj! jak nie zwracasz sniadania to rano jest jak najbardziej wskazane, ale jak wymiotujesz no to sprobuj moze na wieczor :)

albo zjedz rano chociaz kilka wafli ryzowych i wtedy witamine :) takie cos lekkiego co napewno sie przyjmie a witamin nie wezmiesz na pusty zoladek

zjk3p18.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja mam identycznie, też oglądałam i płacze.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie płaczu powiedzcie mi czy słyszałyście, że w lublinie skupują łzy?:> Na łzach ciążowych można by dużo zarobić;)

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam:) ja teraz płacze jak na zawołanie, zostanę milionerka!! :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Słyszałam:) ja teraz płacze jak na zawołanie, zostanę milionerka!! :)

musisz plakac przy nich.. wiec zadanie utrudnione ;]

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku ciąży czułam się dobrze, a teraz mnie coś zaczyna dopadać przy końcówce pierwszego trymestru.
    Cały dzień mi niedobrze, boli mnie głowa, ucho, mam wzdęcia i do tego miałam biegunkę, co prawda jednorazową, ale normalną (przepraszam) kupą tego nie można nazwać. Zmartwiłam się tym bardzo. Boję się czy się czymś nie zatrułam.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widze ze temat moczu na "tapecie". Ja tez dzisiaj robilam morfologie i mocz i nieciekawie wyszly mi wyniki moczu... Jak robilam pierwszy raz w ciazy badania to nie mialam zadnych bakterii, umylam sie, srodkowy strumien, itd. teraz tak samo pobieram. Za drugim razem wyszly mi liczne bakterie, a dzisiaj na dokladke leukocyty, erytrocyty i ciała ketonowe? Troche sie martwie, bo jeszcze ostatnio z wymazu z pochwy wyszla mi infekcja grzybicza, a teraz juz mam chyba komplet infekcji :/

Najlepsze jest to że nie miałam zadnych objawow grzybicy, ale wzielam leki ktore mi gin zapisal bo powiedzial ze infekcja moze przebiegac bezobjawowo, po kuracji caly czas brałam probiotyki, a jakis tydzien po ostatniej dawce leku pojawił sie u mnie żółty śluz (sorry za takie szczegoly) który utrzymuje sie do teraz, wiec pewnie znowu dostane cos na "grzybki", grr.

Wizyte u gina mam w ten poniedziałek, a tu wyglada na to że infekcja infekcją pogania i martwie sie co z moim juniorem :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pierwsze ciążowe ciuchy kupiłam, bo w czwartek z odpiętym guzikiem i rozporkiem do połowy w pracy chodziłam i wkurzałam się że już tylko w tuniki, jedne spodnie i jedną spódnicę się mieszczę. Dzisiaj smutny nastrój poprawił się zakupami. Mówiłam do męża że chętnie bym sobie kupiła dżinsy i spódnicę dżinsową, ale wątpiłam że tak za dzień znajdę, a tu niespodzianka. Znalazłam w H&M super dżinsy, spódnicę dżinsową i granatowe spodnie + jedne leginsy, ale zadowolona jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:36

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyjatkowo obudzilam sie o 3, zwykle o 4 :P
    Jeszcze zlana potem i z krzykiem i teraz juz oczywiscie nie moge zasnac.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja to samo pobodka o 3ciej, dwie godz przekrecalam sie z boku na bok z nadzieja, ze jeszcze zasne. Teraz juz odpuscilam i buszuje po necie ;)

I tez mialam koszmar... bardzo nieciekawy, ze maz mnie zdradzal :/ :(
    Ale jak sie przebudzilam to sie do niego przytulilam, a on mi przez sen mowi "kocham Cie", jakby wyczul telepatycznie, ze akurat teraz tego potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 05:28

LadyDi lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę pospałam jeszcze, ale wstałam z bólem głowy.
    Mam nadzieję, że przejdzie, miłego dnia dziewczyny! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ