X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) widzę, że wpisałyście mnie na liste...niepotrzebnie...mojemu skarbowi przestało bić serduszko...niestety miałam zabieg teraz czekam na @ i jak na złość małpa nie chce przyjść!
    Taka radość mnie ogarnia jak patrzę na wasze zdjęcia, ja mojego skarba nie widziałam tak dokłądnie ale z całego serca go kocham i tęsknie za nim i wierzę że niedługo sama doświadczę tego.
    Wam natomiast życzę spokojnej ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 07:51

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada witaj. Strasznie mi przykro :( nie wiem nawet co napisac.
    Mam nadzieje, ze uda Ci sie szybko zajsc w ciaze i cieszyć maleństwem :*
    W kobietach jest jednak ogromna moc, potrafią sie podnieść z każdego upadku.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

czekolada lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Vel ja jakos chyba nie umiem pobierac tego moczu, pojemnik mam jak do posiewu, podmylam, srodkowy strumien a i tak dupa... Jak posiew kiedys robilam to 3 razy kazali mi powtarzac icfiagle cos nie tak i znowu wiec juz 4 ty odpuscilam:/ dzisiaj maz zawiezie na posiew probke i zobacze co z tego wyjdzie, wczoraj gin do mnie dzwonil mowil ze mam sie nie przejmowac ze wyniki sa ok.. Ale jak ok skoro liczne bakterie:/ wczoraj sobie zapodalam 50 ml czystego soku z zurawiny to w minute go zwrocilam i do tego potem mnie do nocy gardlo pieklo i szczypalo:/ ale jakos nie chce juz tabletek:/ ja chyba tez za malo pije ogolnie bo nieraz 0,5l dziennie ale to przez te mdlosci:/postaram sie od dzis 2 l wpompowywac w siebie i zobacze co wyjdzie:/ ogolnie w tej ciazy to wyniki na leb na szyje leca cos:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mnie tez wyszły liczne bakterie ale bez stanu zapalnego. Lekarz powiedział, ze wyniki sa w normie, mam tylko kupic Furoxin. Pije sok z żurawiny z woda.
    Mysle, ze ja zle ten mocz pobralam.
    Dzis wymiotuje od rana, zwróciłam chyba euthyrox. Mały chyba rośnie, co?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada bardzo mi przykroo.. Czemu to sie tak dzieje to ja nie rozumiem..

Czekam na 14 aby skonczyc prace a reszta dnia i jutro wolneee :PP

Mnie dzis tez głowa boli a senna jestem strasznie..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a po jakim czasie wymiotowalas od zazycia tab? Ja wczoraj wieczorem godzine po ta sach i rano dzis 20 min po euthyrox no ale nie ma sensu brac kolejnej dawki, tsh mam teraz 0,6 a bylo 2,6 wiec nawet jak czasem go zwracamto chyba i tak cos sie wchlania :) grunt by po minucie nie zwrocic :) zwykle jak budze sie o 6-7 to lykam szybko popijam mala iloscia wody i szybko spac :) czesto udaje sie nawet 2 h wytrzymac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, leki wchłaniają się w przeciągu przynajmniej 4h. Np. w przypadku tabletek anty jak się pojawią wymioty w ciągu 4h, to trzeba zażyć jeszcze jedną tabletkę.
    Myślę, że najlepiej skonsultować to z lekarzem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sue a po jakim czasie wymiotowalas od zazycia tab? Ja wczoraj wieczorem godzine po ta sach i rano dzis 20 min po euthyrox no ale nie ma sensu brac kolejnej dawki, tsh mam teraz 0,6 a bylo 2,6 wiec nawet jak czasem go zwracamto chyba i tak cos sie wchlania :) grunt by po minucie nie zwrocic :) zwykle jak budze sie o 6-7 to lykam szybko popijam mala iloscia wody i szybko spac :) czesto udaje sie nawet 2 h wytrzymac :)
    Mnie się zdarzyło to pierwszy raz, że wymiotuje po tabletce. Zawsze mi było po niej niedobrze. W przypadku mdłości powodowanych głodem, branie tabletki na pusty żołądek nie pomaga ;)
    Wymiotowałam jakieś 30min po ;/ Musze skontrolować tsh, bo już minęło 6 tyg od ostatniego badania.
    Zjadłam już śniadanie, teraz jem jabłko, więc jest lepiej, ale szału nie ma :(
    A Ty jak dziś się czujesz?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwracalam to na sen bralam i juz lezalam na boku zeby nei zwrocic- wiec do rana sie wchlonely

teraz tez biore na sen bo czasem cos zwroce wiec tak dla pewnosci.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety troche tych lekow mam, rano euthyrox, zwracam codziennie ale czesto udaje mi sie 2 h wytrzymac lezac, do tego duphaston 2x2, folik i falvit, 2 dawke duphastonu, foliku i falvit biore na noc przed 24 , spac sie klade ok 21 i wstaje tylko na tab by byc padnieta ze zaraz po zazyciu dalej spie :) ale niezawsze pomaga.. Wczoraj wzielam o 24 a o 1 pedzilam do wc :/ ja sie czuje w sumie srednio slabo , zwracanie meczy, brak apetytu komplety i pragnie ia.. Generalnie jedzenie mogloby nie istniec .. Jem bo wiem ze musze:/ czekam i czekam az minie.. Powoli oswajam sie z mysla ze moze tak byc do porodu :( ale najbardziej cieszy mnie ze dziecko zdrowe, lekarz dzwonil z wynikiem z pappa powiedzial ze jest dobrze i juz nie mam nic wiecej martwic :) wiec w sumie to jest najwazniejsze :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella to super, ze dzidzia zdrowa,

juz niedlugo mina mdlosci, na pewno.

u mnie juz lepiej chociaz rano dzisiaj nie zwymiotowalam to teraz mnie strasznie mdli i glowa mi peka,

tez mam problem z jedzeniem- nei wsyztskiego ale jednak- na obiad tylko zupy

dzis zrobie jarzynowa z fasolka i kurkami:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak beta spada to i mdlosci mina- wiec max do 14 tyg ( tak mi pwoiedzial lekarz) mowil ze na wizycie 19 sierpnia juz bede sie dobrze czuc.

u Ciebie to mysle kwestia paru dni.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez zupy ale z kurkami uwazaj... Grzyby sa ciezkostrawne a wiec jak masz mdlosci i wymiotujesz to lepiej uwazac.. Ja jem glownie ryby, pierogi, zupy, teraz mialam fasolowa z fasolki szparagowej a dzisiaj pomidorowa... Jak mialam pieczarkowa to jednego dnia zwracanko zaraz po zjedzeniu a 2 go zwracanko i biegunka wiec nuz grzybow unikam choc uwieeelbiam pieczarki...

LadyMK lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurki wylapuje mezowi:)

ja obchodze sie tylko smakiem:)

on lubi

ja w neidziele mialam pieczarkowa- smakowala mi ale 2 h pozniej wyladowala w wc..

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza jest wg usg starsza o 9 dni wiec generalnie wg usg to nest 14 tydzien... A poprawy brak wiec sie nie nastawiam....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    teraz mnie strasznie mdli i glowa mi peka,
    Mi też dziś głowa pęka, może to coś z ciśnieniem? :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak macie w domu zwierzaka to bedziecie go jakos przygotowywac do nowego lokatora? Ja mam milusinska kotke, rozpuszczona, zadna pieszczot, domaga sie straszliwie uwagi i sie tak zastanawiamy bo jest naszym rodzyneczkiem i w centrum uwagi wiec ciekawe jak zareaguje na mala konkurencje :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, słyszałam, że jak mama będzie jeszcze z dzieckiem w szpitalu, to trzeba przynosić do domu zużyte pieluszki, śpioszki, żeby kot się oswoił z zapachem nowego lokatora. No i trzeba dać możliwość obwąchania łóżeczka, pospania w nim... poza tym nie mam pomysłów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny do kiedy bierzecie folik ? Bo mnie gin kazała tylko do 12 tygodnia

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie biore- wizyte mam 19 sierpnia to pewnie wtedy mi powie zeby odstawic

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ