X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) widzę, że wpisałyście mnie na liste...niepotrzebnie...mojemu skarbowi przestało bić serduszko...niestety miałam zabieg teraz czekam na @ i jak na złość małpa nie chce przyjść!
    Taka radość mnie ogarnia jak patrzę na wasze zdjęcia, ja mojego skarba nie widziałam tak dokłądnie ale z całego serca go kocham i tęsknie za nim i wierzę że niedługo sama doświadczę tego.
    Wam natomiast życzę spokojnej ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 07:51

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada witaj. Strasznie mi przykro :( nie wiem nawet co napisac.
    Mam nadzieje, ze uda Ci sie szybko zajsc w ciaze i cieszyć maleństwem :*
    W kobietach jest jednak ogromna moc, potrafią sie podnieść z każdego upadku.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

czekolada lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Vel ja jakos chyba nie umiem pobierac tego moczu, pojemnik mam jak do posiewu, podmylam, srodkowy strumien a i tak dupa... Jak posiew kiedys robilam to 3 razy kazali mi powtarzac icfiagle cos nie tak i znowu wiec juz 4 ty odpuscilam:/ dzisiaj maz zawiezie na posiew probke i zobacze co z tego wyjdzie, wczoraj gin do mnie dzwonil mowil ze mam sie nie przejmowac ze wyniki sa ok.. Ale jak ok skoro liczne bakterie:/ wczoraj sobie zapodalam 50 ml czystego soku z zurawiny to w minute go zwrocilam i do tego potem mnie do nocy gardlo pieklo i szczypalo:/ ale jakos nie chce juz tabletek:/ ja chyba tez za malo pije ogolnie bo nieraz 0,5l dziennie ale to przez te mdlosci:/postaram sie od dzis 2 l wpompowywac w siebie i zobacze co wyjdzie:/ ogolnie w tej ciazy to wyniki na leb na szyje leca cos:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mnie tez wyszły liczne bakterie ale bez stanu zapalnego. Lekarz powiedział, ze wyniki sa w normie, mam tylko kupic Furoxin. Pije sok z żurawiny z woda.
    Mysle, ze ja zle ten mocz pobralam.
    Dzis wymiotuje od rana, zwróciłam chyba euthyrox. Mały chyba rośnie, co?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada bardzo mi przykroo.. Czemu to sie tak dzieje to ja nie rozumiem..

Czekam na 14 aby skonczyc prace a reszta dnia i jutro wolneee :PP

Mnie dzis tez głowa boli a senna jestem strasznie..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a po jakim czasie wymiotowalas od zazycia tab? Ja wczoraj wieczorem godzine po ta sach i rano dzis 20 min po euthyrox no ale nie ma sensu brac kolejnej dawki, tsh mam teraz 0,6 a bylo 2,6 wiec nawet jak czasem go zwracamto chyba i tak cos sie wchlania :) grunt by po minucie nie zwrocic :) zwykle jak budze sie o 6-7 to lykam szybko popijam mala iloscia wody i szybko spac :) czesto udaje sie nawet 2 h wytrzymac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, leki wchłaniają się w przeciągu przynajmniej 4h. Np. w przypadku tabletek anty jak się pojawią wymioty w ciągu 4h, to trzeba zażyć jeszcze jedną tabletkę.
    Myślę, że najlepiej skonsultować to z lekarzem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sue a po jakim czasie wymiotowalas od zazycia tab? Ja wczoraj wieczorem godzine po ta sach i rano dzis 20 min po euthyrox no ale nie ma sensu brac kolejnej dawki, tsh mam teraz 0,6 a bylo 2,6 wiec nawet jak czasem go zwracamto chyba i tak cos sie wchlania :) grunt by po minucie nie zwrocic :) zwykle jak budze sie o 6-7 to lykam szybko popijam mala iloscia wody i szybko spac :) czesto udaje sie nawet 2 h wytrzymac :)
    Mnie się zdarzyło to pierwszy raz, że wymiotuje po tabletce. Zawsze mi było po niej niedobrze. W przypadku mdłości powodowanych głodem, branie tabletki na pusty żołądek nie pomaga ;)
    Wymiotowałam jakieś 30min po ;/ Musze skontrolować tsh, bo już minęło 6 tyg od ostatniego badania.
    Zjadłam już śniadanie, teraz jem jabłko, więc jest lepiej, ale szału nie ma :(
    A Ty jak dziś się czujesz?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwracalam to na sen bralam i juz lezalam na boku zeby nei zwrocic- wiec do rana sie wchlonely

teraz tez biore na sen bo czasem cos zwroce wiec tak dla pewnosci.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety troche tych lekow mam, rano euthyrox, zwracam codziennie ale czesto udaje mi sie 2 h wytrzymac lezac, do tego duphaston 2x2, folik i falvit, 2 dawke duphastonu, foliku i falvit biore na noc przed 24 , spac sie klade ok 21 i wstaje tylko na tab by byc padnieta ze zaraz po zazyciu dalej spie :) ale niezawsze pomaga.. Wczoraj wzielam o 24 a o 1 pedzilam do wc :/ ja sie czuje w sumie srednio slabo , zwracanie meczy, brak apetytu komplety i pragnie ia.. Generalnie jedzenie mogloby nie istniec .. Jem bo wiem ze musze:/ czekam i czekam az minie.. Powoli oswajam sie z mysla ze moze tak byc do porodu :( ale najbardziej cieszy mnie ze dziecko zdrowe, lekarz dzwonil z wynikiem z pappa powiedzial ze jest dobrze i juz nie mam nic wiecej martwic :) wiec w sumie to jest najwazniejsze :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella to super, ze dzidzia zdrowa,

juz niedlugo mina mdlosci, na pewno.

u mnie juz lepiej chociaz rano dzisiaj nie zwymiotowalam to teraz mnie strasznie mdli i glowa mi peka,

tez mam problem z jedzeniem- nei wsyztskiego ale jednak- na obiad tylko zupy

dzis zrobie jarzynowa z fasolka i kurkami:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak beta spada to i mdlosci mina- wiec max do 14 tyg ( tak mi pwoiedzial lekarz) mowil ze na wizycie 19 sierpnia juz bede sie dobrze czuc.

u Ciebie to mysle kwestia paru dni.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez zupy ale z kurkami uwazaj... Grzyby sa ciezkostrawne a wiec jak masz mdlosci i wymiotujesz to lepiej uwazac.. Ja jem glownie ryby, pierogi, zupy, teraz mialam fasolowa z fasolki szparagowej a dzisiaj pomidorowa... Jak mialam pieczarkowa to jednego dnia zwracanko zaraz po zjedzeniu a 2 go zwracanko i biegunka wiec nuz grzybow unikam choc uwieeelbiam pieczarki...

LadyMK lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurki wylapuje mezowi:)

ja obchodze sie tylko smakiem:)

on lubi

ja w neidziele mialam pieczarkowa- smakowala mi ale 2 h pozniej wyladowala w wc..

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza jest wg usg starsza o 9 dni wiec generalnie wg usg to nest 14 tydzien... A poprawy brak wiec sie nie nastawiam....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    teraz mnie strasznie mdli i glowa mi peka,
    Mi też dziś głowa pęka, może to coś z ciśnieniem? :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak macie w domu zwierzaka to bedziecie go jakos przygotowywac do nowego lokatora? Ja mam milusinska kotke, rozpuszczona, zadna pieszczot, domaga sie straszliwie uwagi i sie tak zastanawiamy bo jest naszym rodzyneczkiem i w centrum uwagi wiec ciekawe jak zareaguje na mala konkurencje :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, słyszałam, że jak mama będzie jeszcze z dzieckiem w szpitalu, to trzeba przynosić do domu zużyte pieluszki, śpioszki, żeby kot się oswoił z zapachem nowego lokatora. No i trzeba dać możliwość obwąchania łóżeczka, pospania w nim... poza tym nie mam pomysłów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny do kiedy bierzecie folik ? Bo mnie gin kazała tylko do 12 tygodnia

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie biore- wizyte mam 19 sierpnia to pewnie wtedy mi powie zeby odstawic

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ