Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No w Polsce to tak. Rzeczywiście fajne co niektóre. Ta mi mi się podoba
http://pieknamama.pl/kurtka-shimmi-black.htmlGosiak wrote:No niestety, w Polsce zakup zimowej kurtki to konieczność, na razie znalazłam takie: http://pieknamama.pl/category/plaszcze-i-kurtki-ciazowe[/QUOTEWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:25
-
Ja myśle że kurtke/płaszcz upoluje w lumpie, szkoda mi 300 zł na kurtke ciazowa.
Ja mam 2 sierściuchy (koty), jeden to przytulasek, ale boi sie wszystkiego, wystarczy niespokojny ruch i ucieka. Drugi to "ksiezniczka", na kolana nie przyjdzie, jak siedze na kanapie to polozy sie obok, ale nie mozna jej dotykac bo ucieknie. Jak ona ma ochote to trzeba ja glaskac i glaskac, ale tylko tak jak ona lubi, bo inaczej foch Najwazniejsze ze nie sa agresywne, nigdy mnie nie zaatakowały, nie podrapały ani nie pogryzły celowo, wiec mysle ze o dziecko moge byc spokojna
Smiejemy sie z mezem że udalo nam sie wychowac takie fajne koty, to moze z dzieckiem tez sie udaPenelope lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:No w Polsce to tak. Rzeczywiście fajne co niektóre. Ta mi mi się podoba
http://pieknamama.pl/kurtka-shimmi-black.html
http://allegro.pl/7-168-bpc-puchowa-kurtka-kamizelka-ciazowa-r-44-i4395083379.htmlPenelope lubi tę wiadomość
-
Bycia niemodną zarzucić mi raczej nie można, radzę sobie w ciąży niemoda raczej też mi nie grozi prędzej niemota hahahaJanuszkowa wrote:Myślę, że w H&M pojawią się fajne kurtki i płaszczyki, ale na to trzeba będzie jeszcze poczekać Zazwyczaj kupuje co sezon coś nowego więc bez różnicy. Mam zamiar być modną mamą, a nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:38
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Myślę, że w H&M pojawią się fajne kurtki i płaszczyki, ale na to trzeba będzie jeszcze poczekać Zazwyczaj kupuje co sezon coś nowego więc bez różnicy. Mam zamiar być modną mamą, a nie...
Penelope, olcia87, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja też bym nie Nie wydała paru stów na kurtkę na kilka miesięcy. Nie mam zwyczaju odsprzedawania itp. Sztuka to znaleźć fajne ciuchy za nieduże pieniądze.Gosiak wrote:Chyba żadna z nas tu nie planuje bycia niemodną - nie wszystkie tylko chcą wydać na kurtkę, którą będą nosić 3 miesiące 300-400zł, ja wolę te pieniądze przeznaczyć na rzeczy dla dziecka.
angelstw, Gosiak, olcia87, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hehe jak Was to pocieszy to ja sobie w tym roku kupilam nowa kurtke zimowa, plaszczyk jesienno zimowy i kurteczke skorzana... A teraz w zwiazku z ciaza to jestem ciekawa czy sie pozniej w to pomieszcze zwlaszcza ze wszystkie rzeczy to rozmiar xs:p
-
bella84 wrote:Hehe jak Was to pocieszy to ja sobie w tym roku kupilam nowa kurtke zimowa, plaszczyk jesienno zimowy i kurteczke skorzana... A teraz w zwiazku z ciaza to jestem ciekawa czy sie pozniej w to pomieszcze zwlaszcza ze wszystkie rzeczy to rozmiar xs:p
Mam to samo wątpię, że po ciąży nawet się w to zmieszcze....
-
Vel wrote:No tak pozna owulacja to chyba to
ja mam termin na 3 lutego wg 2 roznych usg
wg miesiaczki mam termin na 6 lutego
ostatnia miesiaczka 29 kwiecien tak jak Ty
owulacja u mnie byla najprawdopodbniej 10-11maja, najpozniej 14 maja, w kazdym razie miedzy 10-14 wychodzi mi ze wszystkich kalendarzy i w te dwa dni tylko wspolzylismy
ale ciaza mi w sumie starsza za kazdym razem wychodzi, pomimo terminu 3 luty to crl wskazuje na ciaza 3,4 dni starsza, a ostatnio nawet 6 ale nie wiem czy w to wierzyc, bo wg jednego usg wychodzi 6 dni starsza ciaza a termin porodu zostaje 3luty, a ostatnio na prenatalnych wyszla tylko 4dni starsza a termin na 30 stycznia
wiec jak dla mnie najbardziej wiarygodna jest ciaza z terminem 3luty i starsza moze ze dwa trzy dni max
ale inne dziewczyny z suwaczkami takimi jak moj maja terminy na 3 luty, Katiś ma dzien mlodsza ciaza i jej termin na 4 luty podskoczyl a miala na 9tego
dlatego zdziwilam sie, ze innym dziewczynom z wiekiem z suwaczka takim jak moj lub zblizonym termin porodu zmienia sie na 3luty i okolice, a Twoj pozostal bez zmian
ale moze faktycznia kwestia pozniej owulacji
Ja tez mialam ostatnia miesiączkę jak Ty i Sarnar 29.04 i termin porodu wg ostatniej OM na 03.02 ale wiem ze mialam szybciej owulacje i moze dlatego dzidzia starsza i termin porodu sie przesuwa na predzej:-) -
Laski a mnie wczoraj tak brzuch bolal w nocy ze sie przestraszyłam,mialam glupie sny,rano sie budze a tam taki Maciek ze szok wciągnąć nie mogę i jest widoczny.Te bole to chyba sygnalizują powiększanie sie brzuszka,ale żeby tak przez jedną noc urosl:D ja ubrań ciążowych nie mam..i chyba nie będę kupować,ceny kosmiczne a posluza przez chwile.Smieje sie ze wieloryb nie będzie z domu wychodzil najwyżej:D Kocham dresy i chyba w nie sie zaopatrzę później wynoszę jeszcze:)
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Ja myślę, że spodnie dresowe chyba nie dadzą takiego komfortu jak spodnie ciążowe, nie bez powodu produkują też specjalne spodnie dresowe ciążowe - z tzw. golfem. Musiałabyś kupować dużo za duże i będziesz wyglądać jak w worku a chyba każda przyszła mama może wyglądać kobieco i seksowanie.
Zawsze możesz poszukać ciuchów ciążowych z drugiej ręki - na allegro sporo tego jest, babki sprzedają czasem za grosze.
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=spodnie+ciążowe&bmatch=seng-v11-p-econom-v2-1-moda-0718
W sklepie C&A są też teraz wyprzedaże ciuchów ciążowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:34
Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Sewerynka, ja też nie planuję dalszych zakupów, jak się ma takie spodnie z golfem to można swoje bluzki nosić bo i tak nawet gdyby tam jakoś się podniosła to brzuchol wystawal nie będzie. Wczorajsze zakupy dla siebie uważam za zamknięte.
Co do większych rozmiarów jak Gosiak napisała, rzeczywiście chyba nie najlepszy pomysł. Wczoraj chciałam właśnie tak piżamę kupić, jak zobaczyłam jakie nogawki są wtedy do nowego obwodu brzucha to rzeczywiście marnie bym wyglądała. Co do ubrań to coś używanego pewnie się znajdzie na allegro za niewielkie pieniądze, ale wygoda jest, oj jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:56
Gosiak, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość