X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że raczej nie będę kupować specjalnie ciążowych ciuchów :) jakąś dłuższą tunike i do tego legginsy albo Legginso-jeansy.:) gorzej z kurtka będzie ;)

Tu właśnie na blogu dziewczyna tak się ubierała:

http://domowa.tv/moda-ciazowa-na-zime/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:59

Sewerynka lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ale wygoda jest, oj jest. :)
    Dokładnie, nawet bym nie pomyślała, że aż taka :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłam się dzisiaj i weszłam do H&M na dział ciążowy. Chciałam kupić spodnie z pasem. Nie znalazłam tych, które Penelope pokazywała. Przymierzyłam chyba 8 par różnych i nie kupiłam żadnych:( jestem załamana. Niektóre w udach za ciasne, a z brzucha spadają, większość za krótkie, a rurki z pasem mają bardzo dużo streachu i czuję się w nich strasznie opięta.
    Dzisiaj wychodząc na miasto zaczęłam przymierzać różne ubrania i przeżyłam szok, prawie wszystko jest już za małe, chodzi mi o doły garderoby.
    Nie wiedziałam, że w C&A też mają ciążowe, szkoda.
    Sewerynka u mnie brzuch chyba też o wiele się powiększył w zeszłą noc;)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, no to szkoda że się nie udało, ja przymierzyłam chyba z 10 par też, ale ostatnio jak byłam to jeszcze nie mieli tych dżinsów i tych granatowych ani spódnicy, i dużo mniej w ogóle było, może jakaś nowa kolekcja weszła w ubiegłych dniach i może niebawem się u Ciebie też pokaże w sklepie.

A ja tym, razem ponarzekam, do 12 tygodnia czekałam z nadzieją na to że miną mi mdłości (wymiotów nie miałam i nie mam), za to mdłości popołudniowo z nasileniem na wieczór. Tabletki nie pomagają, i tak mnie muli że nieraz płaczę. Już nie mogę patrzeć na ciastka imbirowe, przejadłam się. Banany to samo. Czy to kiedyś minie???????????????? Mam nadzieję że nie będę tym przypadkiem u którego mdłości utrzymują się przez całą ciążę.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluję, czas żeby zaczynało być widać u tych u których nie widać :) Nie wiem jakiego rodzaju ból miałaś, bo mnie natomiast ciągnie od kilku dni w dole brzucha, jajniki, chyba mi się coś tam naciąga. Czasami jak się rano w łóżku wyprostuję, wyciągnę to też takie ciągnięcie czuję. Ale Ty chyba o innym rodzaju bólu mówisz. Mam nadzieję że już nie powróci :)
    Sewerynka wrote:
    Laski a mnie wczoraj tak brzuch bolal w nocy ze sie przestraszyłam,mialam glupie sny,rano sie budze a tam taki Maciek ze szok wciągnąć nie mogę i jest widoczny.Te bole to chyba sygnalizują powiększanie sie brzuszka,ale żeby tak przez jedną noc urosl:D ja ubrań ciążowych nie mam..i chyba nie będę kupować,ceny kosmiczne a posluza przez chwile.Smieje sie ze wieloryb nie będzie z domu wychodzil najwyżej:D Kocham dresy i chyba w nie sie zaopatrzę później wynoszę jeszcze:)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie,

Zastanawiam się czy mi się przestawi i zacznę wstawać o ludzkiej porze.
    Ja jestem już po śniadaniu - ciekawe czy któraś z Was jadła kiedyś o 4:30 jajecznicę na cebulce? :P
    Bo ja właśnie zjadłam :P
    Miłego dnia! :)

Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki. W piątek mialam usg prenatalne i weszlam w koncu o 20.40. Pisalam do Was jakos o 23 z drogi na komorce i nie wiem czy poprostu nie wyslala sie wiadomość czy ktos z jakis powodówja sskasował. Tak czy siak chwale sie jeszcze raz. Msluch ma 53 mm NT 11mm kosc nosowa jest udowa w porzadku rozmiar główki również i wg usg jestem w 12 t i 1 d. Tak się pięknie wiercilo. Super... zakochalam sue na zaboj ...pozd jak tam lepiej zaczynacie sie czuc? Pozdrawiam Was z goracego Pobierowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 07:10

Gosiak, Sue, LadyDi, Januszkowa, Bietka, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nie widziałam Twojej wiadomosci, ale w takim razie teraz gratuluje maluszka!! Ciesze sie, ze wszystko dobrze :)
    Ja we wtorek, juz nie moge sie doczekać!!

Miałam dzis koszmarny sen, snilo mi sie, ze krwawilam i nikt nie chciał mnie zawieźć do szpitala, wszyscy mowili, ze to moja wina i juz nic nie naprawie :( obudzilam sie i od razu pobiegłam do łazienki - na szczescie to tylko sen...

Widziałam, ze wczoraj rozmawialyscie o ubraniach ciążowych. Ja na pewno bede kupowac, bo zamierzam jeszcze troche popracować i bede potrzebować ładnych ubrań. Podobają mi sie ubrania w happy mum, mysle, ze po wypłacie wybiore sie po spodnie:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Widziałam, ze wczoraj rozmawialyscie o ubraniach ciążowych. Ja na pewno bede kupowac, bo zamierzam jeszcze troche popracować i bede potrzebować ładnych ubrań. Podobają mi sie ubrania w happy mum, mysle, ze po wypłacie wybiore sie po spodnie:)
    Fajne te ciuszki z happy mum, dzięki, nie znałam ich.
    Spodobała mi się koszulka: http://www.happymum.pl/sklep3/b955,wesole_tshirty,0-keep_calm_t-shirt.html

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym happymum, są piękne ciuszki :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    miłej niedzieli !
    ja niedługo jadę nad wodę, pakuję się w strój kąpielowy i...kładę w cieniu :P

Wczoraj byłam na imprezce u rodziców z okazji 35 rocznicy Ślubu i oczywiście...nie omieszkałam przywitać się kilkakrotnie z kibelkiem.
    Któraś z Was napisała, że w 14tc bhcg spada i wtedy lepiej się zaczynamy czuć. Mam taką nadzieję! Bo chciałabym się zacząć bardziej ruszać, żeby dzidziuś miał zdrową i zadowoloną mamę, a nie zapuszczoną (niestety nadal wchodzą mi głównie węglowodany w postaci bułek, pierogów, pyz, kopytek + pomidor)

Stwierdzam, że mój żołądek jest na tyle mądry, że się nie da oszukać :P nie toleruje on kompotów i soków owocowych, tylko toleruje własnoręcznie robiony dżem truskawkowy. Wczoraj zjadłam ciasto z marmoladą... to wszystko się strawiło, poza marmoladą ;)

Zaczęłam przeglądać ubrania ciążowe i pierwszy raz się zastanowiłam W CO JA SIĘ BĘDĘ UBIERAĆ?!
    Obejrzałam filmik domowa.tv, który został tutaj podany na forum i stwierdzam, że jednak spodnie z tym pasem jedne sobie kupię, a drugie to takie typu tregginsy. Choć szczerze przyznam, że obecnie jestem na etapie znienawidzenia dżinsów... Nie lubię jak mnie cokolwiek uciska w udach, brzuchu i okolicach gardła (ale to akurat zrozumiałe- wymioty:P)

Jeszcze 7 dni do usg...

Ps też mam problemy ze spaniem ;/ tylko, że ja budzę się 5razy w nocy... ot tak, popatrzeć w sufit.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się jeszcze strasznie spodobały spódnico-legginsy i do tego bluza:
    http://pieknamama.pl/bluza-hart-6314.html
    http://pieknamama.pl/spodnico-legginsy-i.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się spodobało to z happy mum
    http://www.happymum.pl/sklep3/j386,komplety,3450-vanity_jacket.html
    Bardzo ładne ubrania tam mają, dobrze, że jest sklep w Krakowie. Wolę przymierzyć niż zamawiać przez internet. Wczoraj się o tym przekonałam mierząc ciążowe ubrania w H&M gdzie nic na mnie nie pasowało.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie TLC to sobie zobaczcie co teraz leci... Program o małżenstwie ktore ma 19-ścioro dzieci :O Ani jednych blizniat, wszystkie urodzone pojedynczo :O Aha, teraz wyjechali na kilka dni sami i mają nadzieje ze bedzie z tego "number 20", masakra. Wygladaja na ogarnietych, ciekawe z czego zyja. A mnie jeszcze ciekawi jak wyglada brzuch tej babki, nie wspominajac o "podwoziu" :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Jak macie TLC to sobie zobaczcie co teraz leci... Program o małżenstwie ktore ma 19-ścioro dzieci :O Ani jednych blizniat, wszystkie urodzone pojedynczo :O Aha, teraz wyjechali na kilka dni sami i mają nadzieje ze bedzie z tego "number 20", masakra. Wygladaja na ogarnietych, ciekawe z czego zyja. A mnie jeszcze ciekawi jak wyglada brzuch tej babki, nie wspominajac o "podwoziu" :P
    ten program leci też na tvn style :) Powinien się nazywać, co rok to prorok :)
    Kobieta pewnie większą część swojego życia jest w ciąży ;)
    A żyją ponoć z reality show - czytałam kiedyś o nich artykuł.
    Moim zdaniem to trochę przegięcie.. Jak dwoje ludzi jest w stanie wychować (!) 19ścioro dzieci? Wychować, nie "nakarmić, ubrać i jako tako odchować".

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciocię, która ma 14- ścioro dzieci i dali sobie radę, wszystskie dzieci są wykształcone i według mnie dobrze wychowane, więc jak dla mnie nie ma reguły.

LadyMK lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie można dać sobie radę, polegajac na tym ze starsze dzieci pomagaja mlodszym, a przeciez to rodzice powinni wychowywac dzieci. Poza tym uwazam ze kazde dziecko powinno miec od czasu do czasu chociaz jednego rodzica tylko dla siebie, zeby czulo sie wazne, kochane, jedyne w swoim rodzaju itd. a przy takiej gromadce to nie jest mozliwe.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK to widze ze mamy podobny repertuar jedzeniowy, mi tez wchodza jedynie maczne rzeczy + zupy:) o dziwo nie teawie sera a kiedys lubilam... Spagetti tez inaczej smakuje niestety... Hm teraz nabralam ochoty w sumie na knedle ze sliwkami... Tylko czy sa jeszcze sliwki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj juz nie zajrzalam do was bo po wyjsciu z pracy i dojechaniu do domu sie zaczelo- wymioty i mdlosci- ( tylko wyszlam na upal)

dzis od rana to samo

troche ratuje sie cola od godziny- bo nawet wode zwracalam

strasznie mi ciezko w takie upaly- a zar z nieba sie leje i nie ma grama wiatru nawet...

a wy jak sie czujecie???

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skwar jakich mało, a do tego silny wiatr. Taką pogodę kojarzę jedynie z wysp kanaryjskich jak wiał wiatr z Afryki... więc faktycznie te zapowiadane afrykańskie prądy się sprawdzają. Szłam dziś do sklepu i tak wiało gorącem, że musiałam iść tyłem.

Kurcze, słoneczna, współczuję Ci strasznie tego samopoczucia. Wiem jak jest ciężko, ale ja miałam pewnie 1/10 tego co Ty.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ