X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skwar był do południa, ale teraz popadało i od razu lepiej...
    Upały mnie zdecydowanie wykończą :(
    Moj ukochany P. zrobił mi obiadek przepyszny :)
    Mam ochotę na czekoladę, pierwszy raz od wielu tygodni, do tej pory mnie mdlilo po słodkim :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam napisac ze w Biedronce jest wyprzedaz odziezy ciazowej, tuniki, sukienki po 10 zł, majty-namioty ;) pakowane po 3 szt też po 10 zł i koszule nocne po 15 zł. Te koszule maja rozciecia schowane po bokach, wiec mozna w nich karmic, patrzylam na Allegro to podobne kosztuja 30 zł plus przesylka, wiec 15 zł to bardzo dobra cena. Aha, były też jakies rybaczki dresowe ciązowe i staniki do karmienia, tylko te rzeczy juz mialy bardzo przebrane rozmiary u mnie.
    O tutaj możecie zobaczyć jaki był pełny asortyment http://babyonline.pl/ubrania-ciazowe-promocje-w-biedronce,zakupy-galeria,3367,r3p1.html

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez pada i grzmi ;DD ale dusznoo nadal

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z nad wody, męcząco mimo, że w cieniu. Jestem wykończona!

dziewczyny a jakie są skutki skaczącej tarczycy w ciąży?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    wróciłam z nad wody, męcząco mimo, że w cieniu. Jestem wykończona!
    http://pogoda.wp.pl/kat,1342,title,Padnie-rekord-prognoza-pogody-na-3-i-4-sierpnia,wid,16794815,wiadomosc.html - dziś rekordowe upały

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem senna... zzz dobranoc (?) :)

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://pogoda.wp.pl/kat,1342,title,Padnie-rekord-prognoza-pogody-na-3-i-4-sierpnia,wid,16794815,wiadomosc.html - dziś rekordowe upały

o matko Gosiak, to nie pocieszyłaś!
    a mój ukochany pojechał rowerem na tenisa w taki upał. Wróci padnięty, więc będzie grzeczny hihihi

3523x2t.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na czkolade :) Mój K poszedł własnie po nia...

Ahhh i jest pierwsza zachcianka :P

Sewerynka lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa pierwsza dopiero? ale Twój K ma z Tobą lekko :P
    mój niestety odczuwa ciążę ze wszystkich stron, a ostatnimi czasy...płaczliwymi i kłótliwymi porankami ;p

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wczoraj mój M zabrał mnie na spacer po Gdyni i oczywiście nie obyło sie bez niespodzianek :D dostalam takiego krwotoku z nosa ze 20 minut leciała i nie moglam tego powstrzymać. Az slabo mi sie zrobiło :/ no i w drodze powrotnej wjechaliśmy do McDonalda i tak mi niedobrze sie zrobilo ze wciagnelam tylko frytki :D w sumie to nawet dobrze :D mój brzuch dzis byl wielki ydXnmO.jpg :D hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:20

Januszkowa, Sewerynka, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • anksunamun88 :-) Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK :) daj koniecznie znać czy było już coś widać po usg :) ja jestem w 11 tyg i 4 dni, dwie krechy 18.06 a badanie prenatalne 12.08 więc jak widzisz bardzo podobnie wszystko do Ciebie :) :)

LadyMK lubi tę wiadomość

termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty ;)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzusio dzisiaj wieczorem po jedzonku :-)

1kAZKtberif91Z4mfX.png

cath, Januszkowa, Sue, juska19, Sewerynka, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zdjecie robilam rano i tak caly dzien sie utrzymuje :D juz zaczynają rosnąć :D nawet mój M mówi ze juz taki fajny brzusio mam :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no dziewczyny, u was już widać co nieco a u mnie to wygląda jakbym się przejadła, za bardzo nic nie widać. Mam nadzieję że potem nie zacznie zbyt szybko rosnąć bo wolałabym uniknąć rozstępów.
    U mnie dziś był upał a potem jak burza przyszła to chyba 15 stopni w dół temperatura poleciała. A tak grzmiało że prąd co chwila się wyłączał.

LadyMK lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne brzuszki, moj jak był płaski tak jest płaski nadal. Mam nadzieje, ze junior rośnie dobrze.
    Generalnie czuje, ze sie zaokrąglilam, nawet P. mi powiedział "w końcu nabrałas ciałka".
    Dzis miałam zachciankę ciążowa - musiałam zjesc pomaranczke, wiec poszłam do biedry:)

cath lubi tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może szybciej widac brzusio,bo to moja 4 ciąża i nie dawno byłam w ciąży i nie zdązyłam jeszcze schudnąć.
    Jeszcze troszke i wam urosną.Ja teraz nie mogę się doczekac kopniaczków.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj brzuch pobolewał tak jak na @ dzis sie budzę a tu taka niespodzianka. Dzis tez tak pobolewał. I dalej pobolewa. :) moja mama powiedziała ze tez tak miała od 14 tygodnia takie pobolewanie i brzusio juz wtedy zaczął rosnąć :) wiec spokojnie kazda z nas będzie miała brzuszek tylko innym szybciej a innym wolniej :) :* jak same wiecie kazda ciąża jest inna i jedyna w swoim rodzaju. :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzuszki super fajne ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kasiu, nie widziałam Twojej wiadomosci, ale w takim razie teraz gratuluje maluszka!! Ciesze sie, ze wszystko dobrze :)
    Ja we wtorek, juz nie moge sie doczekać!!

Miałam dzis koszmarny sen, snilo mi sie, ze krwawilam i nikt nie chciał mnie zawieźć do szpitala, wszyscy mowili, ze to moja wina i juz nic nie naprawie :( obudzilam sie i od razu pobiegłam do łazienki - na szczescie to tylko sen...

Widziałam, ze wczoraj rozmawialyscie o ubraniach ciążowych. Ja na pewno bede kupowac, bo zamierzam jeszcze troche popracować i bede potrzebować ładnych ubrań. Podobają mi sie ubrania w happy mum, mysle, ze po wypłacie wybiore sie po spodnie:)

hej Wam

ja tez mialam sen przedwczoraj w nocy że mam na majtkach krew ze skrzepami ale na szczescie to byl tylko sen

wczoraj i dzisiaj bylam w pracy, dzis 12h a wczoraj 11h na nogach, bez siedzenia i w ruchu, przypomnialo mi sie jak narzekacie od 8h przed kompem ;p w sumie Wam zazdroszcze bo mi po 12h nogi wchodza w dupe, nie siedzialam ani 30minut i ciagle cos robilam, do tego caly dzien dzis zjadlam dopiero okolo 11 jeden paluch drozdzowy i pozniej o 16 obiad, wczoraj podobnie takze wlasciwie tyle co nic. Ale jest fajnie, od siedzenia w domu mozna dostac pierdolca, mnie lapie normalnie jakas schizofrenia jak za dlugo w domu siedze .. Upal tragiczny, do tego ten przeklety jarmark dominikanski, do zadnego sklepu nie mozna sie przecisnac wszedzie ludzie, ludzie, ludzie i masa zlomu, nie rozumiem co w tym jarmarku takiego WOW :P i generalnie chce pracowac jak najdluzej mi sie uda, mysle ze mnie, mojej psychice i mojemu dziecku to lepiej zrobi niz gnicie w lozku :D

piszecie tyle o jedzeniu, ja dzis jadlam poledwiczki wieprzowe w sosie smietanowym, pure ziemniaczano serowe i salatke ze swiezych warzyw mniam mniam mniam

widzialam ostatnio nergala :) siedzialam sobie w srodku w knajpce i tak gapie sie nergal czy nie nergal przez szybe, a on tak sie schylil, zeby miec mnie na rowni wzrokowo i mi pomachal :) fajnie, bylam zima na jego koncercie (wyciagneli mnie sila, muza nie moj klimat :P ) niesamowite show robi! warto to zobaczyc :)

u mnie ciaza dalej bezobjawowa i spokojna, nikt sie nawet nie domysla, ze moge w niej byc :) wrecz przeciwnie bo jako jedyna dziewczyna mam zamowione ciuchy S, bez konsultacji prybili mi S, gdzie inni maja ciuchy od M w gore :)

zaraz odswieze liste
    tylko sie dokopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:12

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Mamusie po afrykańskim dniu :-) Wynurzyłam się dziś z domu, ale cały dzień spędziłam w cieniu- 35 stopni :D , co prawda w Łebie ale nie nad morzem. Z tym bólem brzuszka to było takie okresowe i z lewego boku jakby własnie jajnik a nie wiązadło. Wczoraj za dnia też mnie tak pobolewał, ale dziś rano brzuchol znów mały. Kilka osób które mnie nie widziało mówiło ,że nic nie widać, że w ciąży jestem ( a miałam obcisłą bokserkę). Za to moje WYMIONA skomentowały 4 osoby w tym mąż koleżanki przepraszając mnie za tę uwagę hahahahha. Teraz cycuchy są fajne jędrne i okrągłe, choć sutki znów zaczęły boleć. Zobaczymy jakie zostaną po ciąży worki z piaskiem te moje wielkie cycochy :D

Z tymi ubraniami macie rację, w dresach XXXL wyglądałabym pewnie nieestetycznie.:D Jak worek:) Na razie wchodzę we wszystkie swoje ubrania choć jest niewygodnie w tych niskich spodenkach z guzikami.Może skuszę się na jakieś leginsy ciążowe czy spodnie.Będę myślała jak przyjdzie zimno a ja się w nico nie zmieszczę. Na razie upały afrykańskie to się bez ubrań chciałoby chodzić:-)

Słodkich snów, żeby się Wam głupotki nie śniły tak jak mi ostatnio:-)

f2w3rjjgh6j72quh.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ